Cara Membuat PDF dari Beberapa Gambar di Windows 10

PDF adalah salah satu sambungan fail yang paling berguna untuk sebarang peranti. Formatnya sepenuhnya platform-agnostik, dapat digunakan, dibaca, dan diedit oleh Windows, Mac OS, iOS, Android, dan hampir semua platform lain di bawah sinar matahari. Adobe Acrobat adalah alat yang hebat untuk membuat, menyunting, dan melihat PDF, tetapi versi penuh perisian juga sangat mahal.

Read More
Cara Membuat, Mengedit dan Menyegarkan Jadual Pivot di Helaian Google

Spreadsheets adalah cara yang bagus untuk geeks data untuk mengatur, memaparkan, dan menganalisis maklumat, tetapi bagi "kita yang lain" kadangkala mereka agak membingungkan. Jadual pivot adalah alat yang sangat hebat dalam spreadsheet untuk membentangkan data, tetapi mereka boleh membingungkan pengguna baru, terutamanya apabila anda menganggap bahawa antara muka untuk membuat jadual menganggap anda sudah mengetahui semua yang perlu diketahui mengenai mereka.

Read More
Cara Membuat Pelayan Proksi (2021)

Pelayan proksi bermanfaat kerana mereka bertindak sebagai orang tengah antara komputer dan internet anda. Mereka membuat permintaan dalam talian untuk anda, dan kemudian mereka mengembalikan maklumat yang diminta. Sekiranya anda ingin membuat pelayan proksi sendiri, ketahuilah bahawa ia tidak semudah yang disangka.

Read More
Cara Membuat Video Stop Motion di iMovie

Stop motion adalah teknik yang sangat kreatif dan menyeronokkan untuk membuat semua jenis animasi. Beberapa filem animasi paling popular di dunia, seperti "Mimpi buruk Sebelum Krismas", dibuat dengan cara ini, dan kemungkinannya tidak berkesudahan.Nasib baik, anda tidak memerlukan semua jenis peralatan atau perisian mewah untuk membuat animasi gerakan berhenti.

Read More
Cara Membuat Mesin Maya dari VMDK di VMware

VMware adalah perisian yang sangat baik dengan mana anda boleh membuat mesin dan ruang maya. Ini telah memperluas penggunaan dalam bidang IT, karena banyak perusahaan menggunakannya untuk memastikan kualiti pengujian dan untuk meningkatkan bisnis mereka.Kandungan yang anda simpan di cakera keras mesin maya anda disimpan dalam fail cakera maya - fail .

Read More
Cara Membuat Nada Dering untuk iPhone

IPhone pertama dikeluarkan pada tahun 2007. Namun, Apple masih belum memberikan cara cepat untuk menggunakan fail audio sebagai nada dering. Dalam pembelaan mereka, kaedah yang ada cukup mudah dan mencapai hasil yang diinginkan. Sekiranya anda ingin mengetahui cara membuat nada dering untuk iPhone anda, kami telah menguraikan langkah-langkahnya dengan cara paling mudah.

Read More
Cara Membuat Akaun Zum

Dengan semua yang berlaku di dunia, menghadiri perjumpaan dari jauh semakin meningkat. Salah satu alat persidangan video yang lebih popular ialah Zoom, yang membolehkan panggilan persidangan video dan audio sahaja di desktop atau mudah alih.Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat akaun Zoom dan memberikan beberapa petua untuk menggunakan alat komunikasi yang sangat serba boleh ini.

Read More
Cara Membuat JPG dari Dokumen Word

Microsoft Word adalah antara penyunting teks paling komprehensif yang ada sekarang. Ia sama di mana-mana di PC Windows dan komputer Mac. Sekuat tenaga, ia tidak mempunyai kemampuan untuk menukar dokumen secara langsung ke JPG dan format fail gambar lain. Ciri Paste Special adalah MS Word yang paling dekat dengan alat penukaran JPG yang betul.

Read More
Cara Memangkas Video di iPhone

Salah satu daripada banyak perkara menarik yang boleh anda lakukan dengan iPhone anda yang tidak semestinya melibatkan pemasangan aplikasi berasingan ialah memotong video.Memotong video adalah kemampuan yang sangat penting dan melakukannya di telefon pintar anda sangat penting. Sama ada anda cuba menghantar video yang terlalu besar kepada orang lain, atau anda cuba memasukkannya ke dalam TikTok atau algoritma video pendek Instagram, artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara memotong video tepat di iPhone anda.

Read More
Cara Membuat Fail PDF dari Peranti Android

Semasa Adobe membuat Format Dokumen yang Dilindungi, tujuannya adalah memastikan fail sentiasa konsisten dan tidak berubah di semua platform. Dan walaupun sangat mudah untuk melihat fail PDF dengan pelbagai aplikasi dan penyemak imbas web, membuat PDF agak sukar.Nasib baik, Android mempunyai sokongan hebat untuk manipulasi PDF.

Read More
Cara Memangkas Imej di GIMP

Kadang kala, walaupun gambar yang paling sempurna tidak bermula dengan cara itu. Gambar mungkin mempunyai ruang, objek, atau orang yang tidak diingini di dalamnya. Ruang atau objek tidak semestinya buruk, tetapi dapat menghilangkan fokus gambar anda. Lagipun, gambar adalah kenangan masa-masa yang baik - mengapa anda harus membiarkan pengebom foto yang tidak diingini merosakkannya?

Read More
Cara Memangkas Foto Dengan Nisbah 16: 9 Dengan Pantas

Satu tugas penyuntingan foto yang biasa adalah penukaran foto menjadi nisbah paparan 16: 9. Banyak peranti paparan (monitor, televisyen, dan telefon bimbit khususnya) mempunyai nisbah skrin 16: 9 dan gambar 16: 9 akan kelihatan sempurna pada paparan tersebut. Windows menjadikan pemangkasan gambar menjadi 16: 9 sangat mudah.

Read More
Cara Memasang Fon Tersuai untuk Dokumen Google

Dalam artikel ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan repositori Font Google dalam dokumen Google Docs anda, serta cara memasangnya ke mesin Windows 10 untuk kegunaan tempatan. Jadi, tanpa membuang masa lagi, mari kita mulakan.Tambahkan Fon Custom Baru ke Dokumen Dokumen GoogleSebelum memasang fon baru pada Windows, pratontonnya dalam dokumen Dokumen Google terlebih dahulu.

Read More
Cara Menyesuaikan Hotkey Google Chrome

Google Chrome mempunyai pelbagai kekunci panas, atau dikenali sebagai pintasan papan kekunci, anda boleh menekan untuk memilih pilihan dengan cepat. Walaupun penyemak imbas hanya mempunyai pilihan penyesuaian hotkey bawaan yang terhad, terdapat beberapa sambungan yang boleh anda tambahkan ke Chrome untuk mengkonfigurasi pintasan papan kekunci dengan lebih lanjut.

Read More
Cara Menyesuaikan Warna Folder di Windows 10

Adakah anda ingin memberikan warna yang berbeza pada folder anda pada desktop Windows 10 anda supaya anda dapat menyusun direktori mengikut warna? Sayangnya Windows 10 tidak mempunyai ciri bawaan untuk membenarkannya, tetapi ada beberapa pakej perisian pihak ketiga yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan fungsi ini.

Read More
Cara Menyesuaikan Bar Skrol Google Chrome

Google Chrome mempunyai beberapa pilihan untuk menyesuaikan bar tatal halamannya. Bukankah lebih baik jika anda dapat menyesuaikan warna, butang, dimensi dan kelajuan tatal bar tatal? Anda boleh melakukannya hanya dengan beberapa sambungan Chrome.Menyesuaikan bar tatal Google Chrome dengan RescrollerPenjejak semula mungkin merupakan pelanjutan terbaik untuk menyesuaikan bar tatal Chrome dengan.

Read More
Cara Menyesuaikan Google Chrome Dengan Chrome: bendera

Konfigurasi penyemak imbas lanjutan adalah topik yang merupakan seni gelap. Namun, terdapat banyak cara untuk mengakses ciri paling maju penyemak imbas anda dan menyesuaikan perilakunya. Dalam artikel TechJunkie ini, kami membahas bagaimana anda dapat menyesuaikan Firefox menggunakan about: config. Google Chrome setara dengan kira-kira: config adalah chrome: flags.

Read More
Cara Membuat Cakera Pemulihan Windows 10

Dalam sistem operasi, Windows 10 lebih dipercayai daripada apa yang pernah dibuat oleh Microsoft sebelum ini. Kini berusia hampir enam tahun, Windows 10 telah menjadi fokus utama Microsoft, kerana mereka berulang dan memperbaiki apa yang pertama kali ditawarkan pada bulan Ogos 2015 daripada terus mengembangkan sistem operasi baru untuk pelanggan mereka.

Read More
Cara Menyesuaikan Windows Media Player 12 di Windows 10

Windows Media Player pernah menjadi pemain media lalai yang disertakan dalam Windows. Walau bagaimanapun, Microsoft tidak lagi mengemas kini WMP; dan aplikasi Groove Music and Movies & TV telah menggantikannya sebagai pemutar media lalai di Windows 10. Walaupun begitu, Windows Media Player masih di Windows 10, walaupun tanpa sokongan main balik DVD.

Read More
Cara Menyesuaikan Desktop Windows 10

Seperti versi Windows yang lain, Windows 10 mempunyai pelbagai pilihan yang dapat anda sesuaikan dengan desktop. Platform ini mempunyai pilihan yang membolehkan pengguna mengkonfigurasi wallpaper desktop, tema, skema warna, ikon desktop dan lain-lain. Anda boleh memilih sebahagian besar pilihan tersebut dari tetingkap Pemperibadian di bawah Tetapan.

Read More
Cara Menetapkan Resolusi Khusus untuk Paparan Luaran di Mac OS X

Sama ada anda menggunakan Mojave atau Catalina, Mac OS X biasanya menangani resolusi paparan dan penskalaan secara automatik. Namun, mereka yang menggunakan paparan luaran (terutamanya paparan pihak ketiga) mungkin ingin memilih resolusi mereka secara manual. Inilah cara anda boleh mengatasi cadangan automatik dan terhad OS X dan memilih sebarang resolusi yang disokong untuk monitor luaran anda.

Read More
Black Friday 2017: Tawaran terbaik untuk senjata nerf

Kanak-kanak sangat baik hari ini. Black Friday bukanlah perkara ketika saya masih kanak-kanak dan senjata api nerf adalah perkara baru yang cukup sederhana. Hari ini, terdapat pelbagai jenis senjata nerf yang kuat, dan shoppathon tahunan Black Friday bermaksud anda boleh mendapatkan beberapa tawaran hebat pada mainan senjata nerf terbaik.

Read More
Cara Menyahaktifkan Office 365 pada Komputer Lama

Apabila anda melanggan Office 365, anda dibenarkan memasang aplikasi desktop Office (Word, Excel, PowerPoint, dll.) Pada sebilangan PC dan Mac tertentu bergantung pada tahap langganan anda. Apabila anda membeli PC atau Mac baru, atau menukar komputer, anda mungkin ingin menyahaktifkan langganan Office 365 pada sistem sebelumnya, untuk mengelakkan pemilik baru komputer itu mengakses akaun anda dan juga memastikan anda tidak memukul had pemasangan Office anda.

Read More
Cara Memasukkan Simbol Darjah di macOS (OS X)

Setelah melihat petua kami mengenai cara menunjukkan simbol darjah pada iPhone, seorang pembaca baru-baru ini bertanya tentang cara menggunakan simbol darjah di macOS (OS X). Syukurlah, mengetik simbol darjah pada Mac anda di macOS semudah di telefon anda menggunakan iOS, membolehkan anda menyatakan matematik dan cuaca yang semakin tidak menentu.

Read More
Cara Membuat Nada Dering untuk Peranti Android

Hari-hari ini, ada banyak alat percuma yang tersedia untuk membuat nada dering disesuaikan menggunakan komputer atau peranti mudah alih. Nada dering unik sangat bagus untuk hiburan dan ekspresi diri, serta membezakan antara pemanggil. Sekiranya anda ingin membuat nada dering untuk peranti Android anda, kami telah menguraikan langkah-langkah dalam artikel ini.

Read More
Cara Memadam Semua Aplikasi di iPhone

Ketika datang ke iPhone dan iPad, sangat jelas bahawa penyimpanan adalah mata wang utama Apple. Kerana kekurangan sokongan storan luaran, storan dalaman adalah pembezaan utama antara produk generasi yang sama.Inilah perjuangan yang dihadapi oleh banyak pengguna iPhone yang memilih model penyimpanan yang lebih rendah.

Read More
Cara Menghapus Alamat dari Waze

Waze adalah aplikasi mudah alih navigasi GPS yang memaparkan pengembangan berdasarkan komuniti. Ini adalah aplikasi navigasi lain yang dibeli oleh Google, tetapi ia berfungsi sedikit berbeza.Di sini, pengguna menghantar masa perjalanan, perincian lokasi, dll. Oleh itu, ia sedikit lebih dinamik daripada Peta Google.

Read More
Cara Menghapus semua Penanda Halaman di Chrome

Google Chrome adalah salah satu penyemak imbas web yang paling popular kerana cepat dan boleh dipercayai tetapi juga kerana Google telah berjaya memasarkannya.Penyemak imbas web Chrome berfungsi dengan baik membiarkan penggunanya menyegerakkan pelbagai peranti yang digunakan oleh akaun yang sama, membolehkan pengguna menggunakan penanda buku yang sama, sejarah penyemakan imbas, data pengisian automatik, dan pelbagai log lain di pelbagai peranti.

Read More
Cara Melengkapkan Teks di Microsoft Word

Adakah anda pernah mahu melampaui pilihan pemformatan teks asas di Word? Mungkin, anda ingin membuat tajuk yang menarik dengan menggunakan teks melengkung, tetapi anda tidak tahu caranya.Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda berbagai cara untuk melengkapkan teks di semua versi Microsoft Word.

Read More
Cara Memadam Semua Penanda Halaman di Firefox

Mampu menandai laman web masih penting untuk mempercepat pengalaman melayari pengguna santai dan mereka yang perlu mencari penyelesaian pantas di tempat kerja. Walau bagaimanapun, kami tidak selalu menanda halaman hanya laman web penting.Sangat mudah untuk menanda halaman web yang mungkin anda ingin lawati semula dalam dua jam hanya untuk melihat semula perenggan pendek.

Read More
Cara Memadam Semua Komen di Excel

Sama ada seseorang sedang mengedit karya anda atau anda meninggalkan penanda penting bagi diri anda sendiri, ada kemungkinan besar anda harus terbiasa dengan komen di Microsoft Excel.Kotak dialog ini berguna semasa fasa penyusunan projek apa pun, tetapi anda ingin menghapusnya sebelum menggunakan lembaran kerja semasa persembahan.

Read More
Jualan Januari 2017: Jumlah tawaran Tahun Baru terbaik kami

Tinju Hari 2017 adalah satu untuk selama-lamanya, dengan jualan besar di seluruh dunia. Walaupun hari eponim ada di belakang kami, tawaran pasti tidak akan berlaku, dengan bermulanya penjualan Januari baru sahaja bermula. Sama ada anda memerhatikan gadget sebentar, atau ada tawaran yang tidak boleh anda tolak, penjualan bulan Januari pasti akan menggembirakan pembeli yang pandai.

Read More
Cara Menghapus Semua E-mel di Outlook

Dengan berjuta-juta pengguna di seluruh dunia, Outlook adalah salah satu pelanggan e-mel yang paling popular di luar sana. Sebabnya adalah lebih daripada sekadar platform e-mel. Terdapat banyak pilihan untuk mengatur kehidupan profesional pengguna juga.Dengan berlalunya masa, kotak masuk Outlook anda pasti akan berantakan.

Read More
Cara Memadam Semua Gambar Docker

Sekiranya anda memerlukan platform wadah sumber terbuka yang komprehensif untuk mewujudkan kebebasan antara aplikasi dan infrastruktur, Docker adalah pertaruhan paling selamat anda. Sekiranya anda berpeluang menggunakannya, anda sudah tahu bagaimana kemampuannya dan senang menggunakannyaSebilangan besar syarikat cloud dan IT menganggapnya sangat berguna, dan popularitinya semestinya wajar.

Read More
Cara Menghapus Semua Kenalan di iPhone

Semasa anda menatal kenalan anda untuk mencari satu orang yang ingin anda hubungi, anda mungkin terharu dengan jumlah nombor telefon, e-mel, dan nama orang yang tidak lagi ingin anda hubungi.Hari-hari awal telefon bimbit bermaksud memindahkan kenalan anda dari peranti ke peranti semasa proses peningkatan.

Read More
Cara Memadam Semua Penanda Halaman di iPhone

Penanda halaman adalah ciri yang sangat berguna yang dimiliki oleh setiap penyemak imbas web moden. Mereka membolehkan anda menyimpan laman web terpenting yang anda fikir anda ingin lawati semula di masa hadapan. Mereka sangat selesa, jadi sebilangan besar orang menggunakannya secara berkala.Sekiranya anda salah seorang daripada mereka, anda akan mengetahui seberapa cepat anda mungkin dibanjiri penanda halaman.

Read More
Cara Menghapus Semua Mesej Google Voice

Ketika pertama kali dilancarkan, terdapat beberapa kekeliruan di sekitar Google Voice. Orang mengaitkannya dengan Google Assistant, terutamanya disebabkan oleh input suara. Namun, orang sekarang mengenalinya sebagai perkhidmatan berasaskan internet yang hebat yang membolehkan anda memiliki satu nombor di beberapa peranti.

Read More
Cara Menghapus Semua Dokumen di Google Docs

Menghapus fail dalam Dokumen Google tidak boleh menjadi tugas. Kita sering mendapati diri kita dibebani dengan fail, foto, muzik, dan data bernilai tahun yang tidak lagi kita perlukan. Sekiranya Dokumen Google anda semakin penuh sehingga sukar untuk mencari dokumen, ada cara untuk mengatur dan menghapus kandungan yang tidak diingini.

Read More
Cara Menghapus Semua Mesej dan Perbualan Kik

Sebagai pengguna Kik, anda mungkin ingin membuang mesej anda dengan pelbagai alasan, termasuk kekurangan tempat penyimpanan, tidak memerlukan lagi pesanan tersebut, atau masalah privasi. Memandangkan sejumlah besar platform yang tersedia di Kik, anda berpendapat bahawa membuang semua mesej anda akan menjadi proses yang sukar dan rumit.

Read More
Cara Menghapus Semua iMessages dari Mac atau MacBook

Ciri iMessage Apple adalah aplikasi pemesejan standard pemaju dengan banyak ciri hebat. Paling terkenal kerana menjadikan komunikasi berasaskan teks di kalangan pengguna iPhone lancar, iMessage sebenarnya merupakan ciri di semua produk Apple. Dari telefon bimbit, jam tangan, dan juga komputer Mac anda, iMessage boleh didapati di semuanya.

Read More
Cara Menghapus Semua Aktiviti Google Anda

Pengguna yang mencari cara untuk menghadkan pendedahan dalam talian mereka boleh mengambil pendekatan proaktif untuk mendapatkan data dan aktiviti dalam talian mereka. Meminimumkan kemampuan syarikat untuk mengumpulkan maklumat peribadi anda adalah mudah dan berkesan.Anda boleh memilih untuk menghapus Aktiviti Google dan hadkan seberapa banyak data dalam talian anda dapat dikumpulkan.

Read More
Cara Memadamkan SEMUA Foto dari iPhone anda

Sangat mudah untuk terbawa ketika mengambil gambar. Sama ada anda bercuti, acara sukan atau bersenang-senang dengan rakan anda, kadangkala banyak gambar boleh diambil. Walaupun mempunyai banyak gambar di telefon anda bukanlah perkara yang buruk, mereka boleh menyekat ruang simpanan anda dengan teruk.

Read More
Cara Menghapus Semua Mesej secara kekal di iPhone

Walaupun memadam mesej pada telefon pintar kelihatan seperti perkara yang mudah dilakukan, anda benar-benar perlu berfikir dua kali ketika iPhone bersangkutan. Ingat model lama, di mana walaupun anda menghapus mesej dari peti masuk anda, ia masih akan muncul semasa anda mencarinya di Spotlight Search?

Read More
Cara Memadam Semua Podcast yang Dimuat turun di iPhone / iOS

Selama lima belas tahun kebelakangan ini, podcast telah menjadi bentuk seni moden, jauh dari asal-usul radio perbincangan mereka. Pasti, podcast awal sering dibina di belakang radio tradisional, dan beberapa podcast paling popular di pasaran hari ini, termasuk rancangan seperti This American Life, ditayangkan melalui radio darat selain dihasilkan sebagai podcast yang boleh dimuat turun.

Read More
Cara Menghapus Semua Lagu di Apple Music

Dengan lebih dari 45 juta lagu, Apple Music adalah antara perkhidmatan streaming muzik terkaya di luar sana. Pengguna iOS dapat menjumpai hampir semua lagu yang mereka cari dan menambahkannya ke perpustakaan mereka. Akibatnya, tidak mengejutkan jika perpustakaan Apple Music anda semakin berantakan dengan masa.

Read More
Cara Memadam Semua Foto dari iCloud

iCloud adalah perkhidmatan awan Apple yang membolehkan pengguna menyimpan foto, video, dokumen dan banyak lagi. Ia serba boleh dan mudah digunakan sambil memberikan keselamatan bahawa data terpenting anda selamat dan terjamin.Seperti yang mungkin anda ketahui, iCloud menawarkan storan percuma 5GB kepada setiap pengguna.

Read More
Cara Memadamkan Semua Mel Suara pada iPhone

Mel suara adalah perkara Amerika. Sekiranya anda tinggal sebentar di beberapa negara asing di wilayah lain, anda akan mendapati bahawa ramai orang tidak gemar meninggalkan mel suara. Heck, ini kerugian mereka, mungkin? Dari mesin penjawab lama ke telefon bimbit terkini, kami tidak dapat melakukannya tanpa mel suara.

Read More
Cara Menghapus Semua E-mel yang Belum Dibaca di Outlook

Walaupun banyak orang menganggap Outlook lebih lama daripada pelanggan e-mel yang lain, masih ada jutaan yang menggunakannya setiap hari. Hal ini terutama berlaku untuk perniagaan kerana Outlook menawarkan pelbagai ciri yang membantu pekerja tetap teratur.Sama ada anda menggunakan Outlook untuk tujuan peribadi atau profesional, ada kemungkinan besar anda tidak membaca setiap surat yang sesuai dengan anda.

Read More
Cara Menghapus SEMUA Foto dari Peranti Android anda

Sekiranya anda bersedia untuk menghapus setiap foto di telefon anda, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana ini mungkin. Menghabiskan berjam-jam menyaring foto dan menghapusnya satu demi satu adalah berat dan tidak perlu.Sama ada memori peranti anda penuh atau anda ingin mula menghapus semua foto anda secara beramai-ramai sebenarnya adalah tugas yang sangat mudah.

Read More
Cara Menghapus Semua E-mel yang Belum Dibaca Dalam Surat Yahoo

Lebih 26 bilion e-mel dihantar di Yahoo setiap hari. Sekiranya anda telah lama menggunakan Yahoo Mail, kemungkinan besar, anda telah mengumpulkan banyak e-mel yang anda tidak ingin baca.Nasib baik, Yahoo menyedari keinginan pengguna untuk memastikan kemasukan peti masuk mereka. Yahoo Mail menawarkan cara yang sangat mudah untuk membuang semua e-mel yang belum dibaca, dan keseluruhan proses dapat dilakukan tidak lebih dari beberapa minit.

Read More
Cara Menghapus Semua Peringatan di iPhone

Sekiranya anda sering menggunakan Peringatan, anda mungkin mendapati terdapat banyak permintaan lama dan tidak berkaitan untuk mengambil ruang simpanan yang berharga di iPhone anda. Sekiranya demikian, anda mungkin mahu menghapusnya untuk membantu menyusun aplikasinya.Dalam artikel ini, kita akan membincangkan cara menghapus semua peringatan di iPhone.

Read More
Cara Menghapus Halaman Kosong di Google Docs

Semasa menggunakan Dokumen Google, anda akan menemui halaman kosong dalam dokumen dari semasa ke semasa. Anda mungkin terkena pukulan secara tidak sengaja ‘Ctrl + Enter’ semasa menaip, atau anda menyalin sesuatu dari tempat dengan format yang sangat berbeza. Bagaimanapun, dokumen dengan halaman kosong yang tidak diingini kelihatan tidak profesional. Nas

Read More
Cara Menghapus Halaman di Microsoft Word

Microsoft Word adalah program produktiviti yang sangat hebat dan popular. Dari mencatat nota hingga menyusun komunikasi, menguatkan laporan, dan banyak lagi, Word dapat digunakan untuk menyelesaikan sejumlah tugas harian.Sekiranya anda perlu menghapus halaman di Microsoft Word, tutorial ini sesuai untuk anda.

Read More
Cara Menghapus Aplikasi Dari Chromebook

Terdapat banyak kelebihan menggunakan Chromebook berbanding komputer riba, termasuk pengurusan aplikasi yang mudah.Sejak OS Chrome disatukan dengan OS Android, proses ini menjadi lebih mudah. Anda boleh menambah dan menghapus aplikasi dalam beberapa langkah sekerap yang anda mahukan.Walau bagaimanapun, Chromebook tidak akan membiarkan anda memadamkan setiap aplikasi - beberapa aplikasi tetap dipasang tidak kira apa pun.

Read More
Cara Memadam Semua Tonton Video Kemudian di YouTube

Aplikasi YouTube mempunyai ciri untuk menyimpan video dan menontonnya lain kali. Fungsi "Tonton Nanti" sangat sesuai bagi mereka yang tidak mempunyai masa untuk menyelesaikan video atau tersandung pada video yang ingin mereka tonton di masa hadapan apabila mereka mendapat masa.Dengan mengklik tiga titik di sebelah video dan mengetuk pilihan "Tambahkan ke Tonton Nanti", anda dapat mengatur video tersebut dengan mudah.

Read More
Cara Menghapus Direktori Penuh Termasuk Fail di Linux

Linux Command Line adalah alat berkuasa yang membolehkan anda melakukan banyak perkara dengan lebih cepat dan mudah daripada melalui GUI. Salah satu keupayaan utamanya ialah membuat dan menghapus fail dan folder, walaupun kita akan terus menghapus folder dalam artikel ini.Terus membaca untuk mengetahui cara menggunakan perintah "rm" dan "rmdir" untuk menyingkirkan folder, sub-folder, dan fail yang tidak lagi anda perlukan.

Read More
Cara Memadam Akaun Discord

Tidak ada kekurangan cara untuk menghantar mesej kepada rakan anda dalam talian, tetapi jika anda pernah bermain permainan, Discord adalah pilihan terbaik untuk anda. Walaupun aplikasi sembang telah menjadi salah satu aplikasi pemesejan yang paling penting di dalam dan di luar permainan, ia sebenarnya bermula sebagai permainan berbilang pemain dalam talian yang gagal yang dirancang untuk iOS.

Read More
Cara Memadamkan Kad Kredit DoorDash

Aplikasi DoorDash sangat anggun, tetapi beberapa ciri-cirinya mungkin kelihatan tersembunyi. Salah satu soalan utama mengenai aplikasi ini adalah soalan tajuk kami.Menambah dan menghapus kad kredit pada aplikasi DoorDash Android atau iOS tidaklah sukar, tetapi pilihannya disingkirkan. Perkara yang sama berlaku untuk laman web DoorDash.

Read More
Cara Menghapus Semua Nota Kaki dalam Microsoft Word

Nota kaki dan nota akhir boleh sangat berguna jika anda ingin menambahkan komen, penjelasan, dan rujukan pada dokumen. Mereka memudahkan untuk memisahkan nota tambahan dari isi teks.Namun, kadangkala anda akan mendapatkannya secara lalai, yang mungkin tidak anda perlukan. Anda mungkin menerima dokumen yang diisi dengan nota kaki yang tidak berguna.

Read More
Cara Memadamkan Facebook Pixel

Facebook adalah salah satu syarikat terbesar di internet. Nampaknya tidak ada skandal dan unsur-unsur lain yang bermasalah dari syarikat yang akan menyebabkan mereka menimbulkan banyak masalah. Walaupun anda mungkin menganggap Facebook sebagai rangkaian sosial, mereka juga merupakan salah satu syarikat pengiklanan terbesar abad ke-21.

Read More
Cara Menghapus Semua Baris dan Lajur Kosong di Helaian Google

Helaian Google serupa dengan Microsoft Excel. Walaupun tidak dapat bersaing secara langsung dengan setiap fitur aplikasi warisan Microsoft, Spreadsheet menjadikannya sebagai alat spreadsheet yang kuat yang mampu menyeimbangkan anggaran, melakukan persamaan, dan melacak data secara real-time.Banyak ciri Excel direplikasi atau dicerminkan di dalam Helaian, menjadikannya mudah untuk beralih dari rangkaian produktiviti Microsoft ke penawaran Google sendiri.

Read More
Cara Memadamkan Akaun Foto Google Anda

Sudah diketahui umum bahawa Google mengimbas kandungan Foto Google anda untuk menayangkan iklan yang lebih sesuai dengan minat anda. Walaupun ada yang menerimanya, yang lain menganggapnya cukup mengganggu sehingga ingin mengambil tindakan.Secara teknikal, anda tidak dapat menghapus akaun Foto Google, juga tidak boleh memadamkan aplikasi Foto Google dari peranti anda tanpa kehilangan semua ciri akaun Google yang lain.

Read More
Cara Menghapus Sejarah Anda dalam Life360

Sejak dilancarkan di Android pada tahun 2008 (dan peluncuran iOS 2011 yang seterusnya), perisian penjejakan lokasi seperti Life360 telah menjadi pilihan yang semakin popular. Tetapi dengan menambahkan ketenangan hati ibu bapa, beban anak-anak dilacak oleh perisian tersebut. Tetapi adakah perkara yang boleh anda lakukan untuk menyembunyikan apa yang anda buat dari mata kasar?

Read More
Cara Menghapus Header dari Google Docs

Header dan footer adalah elemen penting dalam dokumen Google Docs. Mereka digunakan untuk menampilkan pelbagai maklumat, seperti judul, nombor halaman, tarikh, nama pengarang, dan data lain. Walaupun dokumen anda kelihatan lebih formal dan profesional. Walaupun ciri-ciri ini mengambil ruang di halaman, mereka menavigasi pembaca ke seluruh teks dan menjadikannya lebih mudah difahami.

Read More
Cara Menghapus Semua Baris Tersembunyi di Excel

Menguasai Excel memerlukan banyak masa dan usaha. Kecuali anda seorang pakar, mengetahui ciri canggih mungkin merupakan proses yang menakutkan. Malangnya, tidak semua arahan dapat dilihat dengan jelas di antara muka.Menghapus baris tersembunyi adalah contoh yang sempurna. Dalam versi Excel yang lebih lama, ini tidak mungkin dilakukan.

Read More
Cara Menghapus Sejarah Carian di Foto Google

Foto Google bukan sahaja tempat yang sesuai untuk menyimpan dan mengatur foto, tetapi juga merupakan kaedah untuk berkongsi dan berinteraksi dengan pengguna lain.Kadang-kadang anda mungkin menemui gambar yang tidak diingini yang akan kekal dalam sejarah anda. Apabila itu berlaku, yang terbaik adalah menghapusnya untuk mengelakkan timbulnya situasi yang tidak menyenangkan, seperti menjelaskan mengapa anda mempunyai gambar tertentu dalam sejarah Foto Google.

Read More
Cara Menghapus Mesej secara Tetap di Android

Sekiranya anda memegang telefon yang sama untuk sementara waktu, anda mungkin mula melihat aplikasi pemesejan anda mulai perlahan atau mengambil masa yang lama untuk dimuat. Menghapus mesej anda di Android tidaklah sukar, tetapi tidak jelas bagaimana menghapus setiap mesej di telefon anda sekaligus tanpa menetapkan semula peranti dari kilang.

Read More
Cara Menghapus Akaun POF secara Tetap dari Aplikasi

Banyak Ikan, atau POF seperti yang sering disebutnya, adalah salah satu aplikasi temu janji paling popular di luar sana. Ia mempunyai lebih dari 100 juta pengguna berdaftar, dan hampir empat juta pengguna aktif setiap hari.Aplikasi ini mendorong orang untuk bercakap satu sama lain, itulah sebabnya mesej di aplikasi adalah percuma dan tidak terhad.

Read More
Cara Menghapus Orang dari Life360

Anggota yang tidak aktif, pembacaan ahli palsu, penguntit - ada banyak alasan untuk mahu mengeluarkan orang dari kalangan anda. Sebenarnya, lebih banyak daripada yang anda tahu, memandangkan bagaimana Life360 telah dikembangkan dan dikonfigurasi.Tetapi bolehkah anda melakukan ini semudah yang anda dapat pada aplikasi serupa yang lain?

Read More
Cara Menghapus Mata di ClassDojo

Sekolah bukan sahaja mempelajari banyak fakta - membina watak dan memperbaiki tingkah laku anak-anak adalah tugas yang sama pentingnya. Itulah tujuan sistem pengurusan tingkah laku dalam talian ClassDojo: untuk menghubungkan guru, pelajar, dan ibu bapa agar mereka dapat mencapai matlamat ini bersama-sama.

Read More
Cara Menghapus Petikan di Excel

Sekiranya anda bekerja dengan Excel, anda mungkin menyedari bahawa data dalam beberapa fail disertakan dengan tanda petik. Ini bermaksud bahawa fail tersebut dibuat menggunakan salah satu daripada banyak formula Excel. Formula tersebut dapat membantu anda mengumpulkan banyak data dengan cepat. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa tanda petikan masih ada.

Read More
Cara Menghapus Aplikasi Mel pada Mac

Mail (atau Apple Mail) adalah penyedia perkhidmatan e-mel lalai yang disatukan pada semua peranti Apple. Ia membolehkan anda menukar e-mel dengan sesiapa sahaja yang menggunakan Mail.Memadamkan Aplikasi Mel pada MacOleh kerana aplikasi Mail adalah aplikasi sistem, menghapusnya tidak secepat menghapus beberapa aplikasi pihak ketiga yang lain.

Read More
Cara Menghapus Stesen di Pandora

Dengan menggunakan Pandora, anda akan mempunyai pilihan untuk mengalirkan muzik ke peranti pilihan anda dan menikmati lagu yang bagus ke mana sahaja anda pergi. Tetapi seperti yang anda ketahui, titik penjualan utama Pandora adalah cara yang membolehkan anda menemui lagu yang mempunyai sifat yang serupa dengan lagu yang anda sukai.

Read More
Cara Memadamkan Mesej Tunggal di iPhone

Walaupun anda ingin menyimpan utas perbualan dan mesej teks dengan kenalan tertentu, anda tidak perlu menyimpan semua mesej.Anda boleh memadam mesej individu di iPhone anda dan menyimpan sebahagian besar utas. Teruskan membaca untuk mengetahui cara melakukannya.Memadamkan Mesej Individu Berbanding dengan menghapus keseluruhan utas, ikuti langkah-langkah ini untuk menghapus satu mesej:Langkah 1Lancarkan Mesej dan masuk ke perbualan di mana anda ingin menghapus satu mesej.

Read More
Cara Memadamkan Pelekat dari PicsArt

Mencari aplikasi penyuntingan foto yang baik yang membantu anda mengubah gambar anda bukanlah sesuatu yang mudah. Sebahagian daripadanya terlalu rumit, sementara yang lain hanya menawarkan beberapa pilihan dan selalunya tidak membenarkan anda mengekspresikan diri. PicsArt memberi makan kreativiti anda dengan pelbagai alat, kesan, penapis, dan ciri lain.

Read More
Cara Menghapuskan Sandaran & Gambar Mesin Masa

Time Machine ada untuk menyelamatkan anda sekiranya bencana menimpa. Katakan anda perlu memadamkan pemacu boot dan memasang semula macOS dari awal. Dalam kes itu, sandaran Time Machine membolehkan anda menyimpan semua data dan fail anda seolah-olah tidak ada yang berlaku.Sekiranya anda rajin membuat sandaran, fail sandaran lama dengan cepat dapat menumpuk pada pemacu luaran atau rangkaian anda.

Read More
Ulasan Dell PowerEdge R610

Gambar 1 dari 2 £ 4522 Harga semasa dikaji Pelayan PowerEdge terbaru Dell mungkin dilengkapi dengan pemproses 5500 Series "Nehalem" Intel yang baru, tetapi terdapat banyak lagi perkara di atas meja. Mereka mempunyai fokus yang tegas pada virtualisasi, keperluan kuasa dan penyejukan berkurang dan, tentu saja, nilai.

Read More
Ulasan Dell PowerEdge R710

Gambar 1 dari 3 £ 4537 Harga semasa dikaji Semasa Dell melancarkan pelayan rak PowerEdge R610 awal tahun ini, kualiti dan ciri-ciri binaannya yang luar biasa cukup menarik untuk memperolehnya anugerah disyorkan yang diingini dan mendapat tempat di Pro PC Senarai. Sekarang, kami mengalihkan perhatian kepada PowerEdge R710 yang baru, dan melihat sama ada pelayan rak 2U terbaru Dell meneruskan tradisi ini.

Read More
Ulasan Dell Inspiron 660

Gambar 1 dari 4 £ 480 Harga semasa dikaji Dell telah menjual PC desktop yang dihasilkan secara besar-besaran selama bertahun-tahun, jadi anda fikir sebahagian daripada pengalaman ini mungkin akan hilang pada komputer kos rendahnya. Sayangnya, dengan kualiti binaan yang tipis dan plastik depan yang reflektif, Inspiron 660-nya terasa murah dan dibuat dengan buruk.

Read More
Ulasan Dell PowerEdge R210 II

Gambar 1 dari 5 £ 1660 Harga semasa dikaji Dell's PowerEdge R210 II adalah pelayan rak pertama syarikat yang menggunakan pemproses Xeon E3 Intel. Ini bertujuan untuk pelbagai persekitaran, dari SMB hingga perusahaan dan pejabat terpencil, tetapi satu perkara yang mereka semua setuju adalah casisnya yang sangat padat.

Read More
Cara Menghapus Mel Suara pada Peranti Android

Sekiranya anda telah menyediakan perkhidmatan mel suara untuk menutup masa-masa ketika anda tidak dapat melakukan panggilan telefon, anda mungkin perlu mengetahui cara menghapus mesej mel suara.Dalam artikel ini, kami akan membincangkan cara termudah untuk menghapus mesej mel suara dari telefon Android anda.

Read More
Ulasan Dell Inspiron 15R (2013)

Gambar 1 dari 5 £ 549 Harga semasa dikaji Ketika menggunakan komputer riba kos rendah yang lebih besar, biasanya anda harus memasang sebungkus plastik berkilat yang murah. Tidak begitu dengan Dell Inspiron 15R, yang mengaku kuat untuk menjadi salah satu yang paling tampan. Dari tudung abu-abu gunmetal ke pangkal peraknya, 15R semenarik yang diperoleh laptop.

Read More
Ulasan Dell PowerEdge T100

Gambar 1 dari 2 £ 760 Harga semasa dikaji Pelayan tahap kemasukan baru Dell mungkin hanya sistem soket tunggal, tetapi PowerEdge T100 menyokong pilihan pemproses Intel pilihan. Perniagaan kecil yang mencari pelayan pertama mereka dapat mencari harga lebih tinggi daripada prestasi dan memilih Celeron dwi-teras, atau mengeluarkan dan mempertimbangkan modul Pentium Dual-Core, Core 2 Duo, Xeon 3100 atau Xeon 3200.

Read More
Ulasan Dell Alienware 17 R2

£ 1922 Harga semasa dikaji Alienware telah berjalan jauh sejak pertama kali kembali pada tahun 1996. Sudah lama berlalunya zaman komputer riba hijau dan PC desktop yang dihiasi dengan tengkorak alien raksasa; syukurlah, keluarga Alienware telah berkembang menjadi baka yang jauh lebih enak, dan Alienware 17 adalah bukti terbaru dari perkembangan itu.

Read More
Ulasan Dell Inspiron One 19 Desktop Touch

Gambar 1 dari 2 £ 549 Harga semasa dikaji Terima kasih kepada Windows 7, PC all-in-one baru tanpa antara muka sentuhan adalah perkara yang jarang berlaku hari ini, dan semua senjata besar menyelam. Dell adalah yang terbaru untuk memberikan peningkatan sentuhan yang sangat diperlukan oleh rangkaiannya, tetapi Inspiron One 19 Desktop Touch bukanlah Flash Harry yang mahal - ia adalah salah satu komputer multitouch termurah yang pernah kita lihat.

Read More
Ulasan Dell Latitude E4200

Gambar 1 dari 2 £ 1275 Harga semasa dikaji Mereka tidak membuat komputer riba perniagaan seperti dulu. Sudah ada kotak kelabu kusam yang digunakan untuk melambangkan julat Latitude Dell, untuk digantikan oleh mesin yang menakjubkan seperti E4200 ini. Kemasannya yang kaya - warna merah burgundy dalam kes sampel ulasan kami - akan memberi kesan segera dan positif kepada setiap pelanggan yang anda lawati, yang pastinya merupakan salah satu tujuan komputer riba perniagaan moden.

Read More
Ulasan Dell Optiplex 390

£ 443 Harga semasa dikaji Optiplex 390 dapat dibeli dalam beberapa bentuk: seperti menara mini, desktop, atau seperti dalam kes ini, PC desktop mini. Dalam bentuk terakhir, Optiplex 390 padat dan terasa cukup padat dan kasar untuk mana-mana kelas, yang anda harapkan apabila beratnya hampir 6Kg.PC dapat digunakan dalam konfigurasi menara atau desktop, tetapi dengan cara apa pun anda menggunakannya, ia tidak memerlukan banyak ruang meja, jadi ada sedikit kelonggaran ketika menggunakannya dalam kelas.

Read More
Ulasan Dell PowerEdge T110

Gambar 1 dari 5 £ 741 Harga semasa dikaji PowerEdge T110 peringkat kemasukan terbaru Dell bertujuan untuk meyakinkan perniagaan kecil bahawa itu adalah alternatif yang jauh lebih baik daripada membina pelayan mereka sendiri atau menggunakan sistem desktop untuk semua perkhidmatan rangkaian mereka.

Read More
Ulasan Dell Latitude E5420

£ 834 Harga semasa dikaji Latitud E5420 menonjol dari lekapan kerumitan dengan penutup dan penutup aluminium anodized kelabu yang murung. Rasanya dibina dengan kukuh - dan, dengan berat hanya lebih dari 2kg, ia lebih ringan dan lebih mudah alih daripada yang anda jangkakan.Skrin LED anti silau 14innya memberikan kompromi yang baik antara mudah alih 13in dan keselesaan 15in.

Read More
Ulasan Dell UltraSharp U2414H

£ 200 Harga semasa dikaji Monitor UltraSharp Dell telah menghabiskan banyak masa selama sebulan di PC Pro A-List, dan pada pandangan pertama model 24in terbaru, UltraSharp U2414H, kelihatan seperti pesaing kuat untuk monitor anggaran teratas. Ia menawarkan reka bentuk fizikal yang cerdas, mod sRGB yang dikalibrasi warna dan pelbagai ciri dengan harga hanya £ 200.

Read More
Ulasan Dell Optiplex 980

Gambar 1 dari 2 £ 810 Harga semasa dikaji Dalam dunia PC perniagaan, ukuran penting: sistem faktor bentuk kecil telah menggantikan mesin bersaiz penuh di meja di seluruh negara, dengan kebanyakan pengguna tidak memerlukan fleksibiliti menara tradisional. Dell, bagaimanapun, menolak tren ini dengan OptiPlex 980, tenaga kerja perniagaan yang sangat meyakinkan.

Read More
Ulasan Dell OptiPlex GX620 DT

£ 659 Harga semasa dikaji Seterusnya adalah kes desktop. Buat pertama kalinya, kami meninggalkan pemacu optik gaya notebook yang menyokong unit standard. Terdapat juga teluk 3.5in untuk pemacu liut. Dua daripada empat soket memori DIMM tidak terhalang, walaupun anda mesti melepaskan pemacu optik untuk memaparkan kedua yang lain.

Read More
Ulasan Dell OptiPlex GX620 MT

£ 609 Harga semasa dikaji Akhirnya, kami mempunyai kakak lelaki keluarga: MT (Menara Mini). Ia mempunyai susun atur konvensional, sehingga ruang pemacu diletakkan secara mendatar melintang lebar casis; pada semua model lain, pemacu menegak ketika casing berdiri di sisinya. Ia praktikal, tetapi kurang memberi inspirasi untuk dilihat.

Read More