Cara Meneruskan Panggilan Suara Google ke Nombor Lain

Ingin sedikit perjalanan atau fikir anda akan pergi ke tempat tanpa internet? Tidak akan dapat mengakses internet untuk sementara waktu tetapi tidak mahu terlepas panggilan telefon? Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara meneruskan panggilan Google Voice ke telefon bimbit atau peranti anda.

Cara Meneruskan Panggilan Suara Google ke Nombor Lain

Dari semua aplikasi yang ditawarkan oleh Google, Google Voice adalah yang paling berguna tetapi mempunyai profil yang paling rendah. Terutamanya tersedia di Amerika Utara dan beberapa negara lain, ini adalah aplikasi komunikasi bersepadu yang membolehkan anda membuat dan menerima panggilan di mana-mana peranti dengan pemasangan Google.

Suara Google

Google Voice berumur 12 tahun tetapi sangat sedikit orang yang saya bertanya sama ada tahu ia wujud atau tahu ia masih berlaku. Ini adalah salah satu perkhidmatan VoIP asli yang menawarkan panggilan percuma di AS, menyediakan nombor telefon maya yang boleh anda gunakan pada mana-mana peranti yang disambungkan ke Google dan membolehkan anda membuat dan menerima panggilan telefon atau video.

Daftar ke Google Voice dan anda mendapat nombor telefon unik yang berfungsi di mana sahaja di AS dan kemampuan untuk membuat panggilan dari telefon, desktop dan di mana sahaja anda mempunyai Google. Ia dibina dalam telefon Android, dapat diakses melalui rangkaian aplikasi Google dalam penyemak imbas dan bahkan mempunyai aplikasinya sendiri.

Satu lagi ciri yang kemas tetapi kurang digunakan adalah transkripsi suara. Ia dapat menerima mel suara dari pemanggil semasa anda sibuk dan boleh menyalinnya menjadi mesej teks. Perkara kecil tetapi sangat berguna. Enjin transkripsi cukup bagus juga membuat sedikit kesilapan dalam pengalaman saya.

Meneruskan panggilan Google Voice

Idea di sebalik komunikasi terpadu ialah anda mempunyai satu nombor telefon yang dapat menjangkau beberapa jenis peranti. Digunakan terutamanya dalam perniagaan, ini bermaksud pelanggan atau kenalan mempunyai satu nombor untuk dihubungi dan ia akan menghubungi anda di mana sahaja di dunia anda mungkin, pada peranti apa pun yang mungkin anda gunakan pada masa itu. Itu boleh menjadi darat, mudah alih, komputer, tablet, komputer riba atau apa sahaja.

Itu bagus jika anda berada di suatu tempat yang mempunyai internet atau isyarat data yang baik. Bagaimana jika anda berada di suatu tempat tanpa WiFi? Di situlah penerusan panggilan masuk. Anda boleh meneruskan nombor Google Voice ke telefon bimbit anda secara manual untuk menggunakan cara lama. Ia dapat meneruskan panggilan melalui sambungan 4G anda di mana sahaja anda berada.

Inilah cara mengkonfigurasinya:

  1. Log masuk ke akaun Google Voice anda.
  2. Pilih ikon roda gigi untuk mengakses Tetapan di kanan atas skrin.
  3. Pilih Nombor Berpaut dan tambahkan nombor tersebut.
  4. Pilih Hantar kod.
  5. Ulangi kod yang disediakan Google pada telefon yang diteruskan untuk mengesahkan sambungannya.
  6. Buat kotak di sebelah ‘Teruskan panggilan ke’ dicentang.

Itu sahaja yang ada. Sebaik sahaja anda menambah nombor itu, Google memanggilnya dan mesin akan memberi anda kod. Masukkan kod pada tetingkap pengesahan pop timbul untuk mengesahkan dan anda sudah selesai menambahkan nombor. Sekiranya anda menambah telefon bimbit, anda akan dihantar SMS daripada dipanggil. Cukup masukkan kod ke tetingkap pengesahan dan anda bagus.

Setelah anda mengesahkan nombor anda dikembalikan ke skrin Tetapan. Anda akan melihat nombor yang baru anda tambahkan di skrin dan kotak centang di sebelahnya. Kotak pilihan adalah untuk pemajuan panggilan. Sekiranya terdapat tanda centang, telefon itu akan berdering setiap kali anda menerima panggilan Google Voice.

Anda boleh menambahkan hingga enam nombor di sini dan selama semuanya diperiksa untuk menerima panggilan yang diteruskan, semuanya akan berdering apabila anda mendapat panggilan. Anda boleh menukar nombor yang berdering dan nombor yang tidak dinamik dengan menandai atau mencentang kotak di sebelahnya.

Dalam senario di atas di mana anda pergi ke suatu tempat tanpa WiFi, anda tidak perlu mencabut sebarang peranti tetapi mungkin berguna untuk mencabut semua kecuali telefon bimbit 4G anda sepanjang perjalanan anda. Dengan cara itu, tidak ada orang lain yang akan menjawab panggilan semasa ia dihantar ke telefon bimbit anda.

Setahu saya, tidak ada kos untuk meneruskan panggilan Google Voice ke telefon bimbit jika anda berada di AS. Sekiranya anda melancong ke tempat lain mungkin ada kos yang diperlukan. Anda harus memeriksa halaman kadar panggilan Google Voice untuk melihat berapa banyak kos panggilan jika anda berada di negara lain. Walau apa pun kosnya, akan jauh lebih rendah daripada caj pembawa anda yang pasti!

Google Voice adalah salah satu aplikasi terbaik yang ditawarkan Big G dan tidak banyak orang menggunakannya. Perniagaan membayar beratus-ratus dolar sebulan untuk sistem seperti ini dan kita boleh mendapatkannya secara percuma. Cubalah sendiri dan lihat bagaimana anda menyukainya!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found