Ulasan Dell PowerEdge R710

Ulasan Dell PowerEdge R710

Gambar 1 dari 3

Dell PowerEdge R710 depan

Dell PowerEdge R710 dalaman
Konfigurasi Pelayan Bersatu Dell
£ 4537 Harga semasa dikaji

Semasa Dell melancarkan pelayan rak PowerEdge R610 awal tahun ini, kualiti dan ciri-ciri binaannya yang luar biasa cukup menarik untuk memperolehnya anugerah disyorkan yang diingini dan mendapat tempat di Pro PC Senarai. Sekarang, kami mengalihkan perhatian kepada PowerEdge R710 yang baru, dan melihat sama ada pelayan rak 2U terbaru Dell meneruskan tradisi ini.

R710 mempunyai persaingan yang sengit, bersaing dengan ProLiant DL380 G6 HP yang hebat. R710 kelihatan mampu mengatasinya, kerana memerlukan semua yang menjadikan R610 hebat - termasuk fokus tajam pada penggunaan kuasa yang berkurang - dan memberikan alat pengurusan sistem terpusat baru Dell dan Lifecycle Controller yang baru.

Tertanam di papan induk pelayan, Lifecycle Controller adalah kotak hitam kecil yang mengandungi memori NVRAM 1GB. Anda boleh boot pelayan secara langsung dari pengawal ini dengan memilih pilihan Perkhidmatan Sistem di menu but, yang memuatkan persekitaran UEFI (antara muka firmware yang dapat diperluas bersatu) Dell lengkap dengan GUI dan sokongan untuk tetikus dan papan kekunci.

Konfigurasi Pelayan Bersatu DellDell menang kerana penggunaan OS, kerana UEFI menggantikan cakera Pembantu Pelayan Dell. Ini menyediakan wizard penyebaran terpasang di mana anda memasukkan butiran anda dan meninggalkan pelayan untuk meneruskan pemasangan OS pilihan anda.

Pengawal pengurusan iDRAC6 Dell sport R710 yang baru, yang mempunyai port rangkaian khusus di bahagian belakang pelayan. Ia menyediakan antara muka penyemak imbas web untuk pemantauan jarak jauh dan melihat status komponen pelayan kritikal, dan kunci peningkatan Enterprise membawa media boot maya dan akses jarak jauh KVM-over-IP.

Berdasarkan Pelayan Pemberitahuan Altiris Symantec, Konsol Pengurusan mengambil alih dari Pembantu IT tua Dell dan menyediakan alat untuk menguruskan semua peralatan IT anda, bukan hanya pelayan Dell. Pemasangan adalah proses yang panjang, tetapi dimulai dengan proses carian automatik yang mengisi pangkalan data dengan sistem yang dijumpai dan peranti berkemampuan SNMP.

Ejen Altiris dapat didorong ke sistem terpilih dan ini memberikan persediaan yang lebih baik, pemantauan sistem, kemampuan pengurusan jarak jauh dan kemudahan amaran yang luas. Namun, pemantauan dan pengurusan daya tidak sehebat suite Insight Control HP, di mana plugin Insight Power Manager pilihannya menyediakan kemudahan grafik dan pelaporan untuk penggunaan kuasa, suhu udara masuk dan prestasi CPU.

Jaminan

Jaminan 3 tahun di tempat kerja pada hari berikutnya

Peringkat

Fizikal

Format pelayan Rak
Konfigurasi pelayan 2U

Pemproses

Keluarga CPU Intel Xeon
Kekerapan nominal CPU 2.26GHz
Pemproses dibekalkan 2

Ingatan

Kapasiti RAM 144GB
Jenis memori DDR3

Penyimpanan

Konfigurasi cakera keras Cakera keras Hitachi 10K SFF SAS 4 x 147GB dalam pembawa pertukaran panas
Jumlah kapasiti cakera keras 588
Modul RAID Dell PERC 6 / i
Tahap RAID disokong 0, 1, 10, 5, 6

Rangkaian

Port LAN Gigabit 4

Papan induk

Jumlah slot PCI konvensional 0
Jumlah slot PCI-E x16 0
Jumlah slot PCI-E x8 2
Jumlah slot PCI-E x4 2
Jumlah slot PCI-E x1 0

Bekalan kuasa

Peringkat bekalan kuasa 570W

Kebisingan dan kekuatan

Penggunaan kuasa terbiar 150W
Penggunaan kuasa puncak 270W

Perisian

Keluarga OS Tiada

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found