FuboTV vs. Sling: Kajian Terunggul

Pemotongan tali pada puncaknya pada masa ini, dengan begitu banyak perkhidmatan penstriman bersaing untuk langganan anda. Sekiranya anda mengalami kesukaran untuk memilih antara fuboTV dan Sling TV, itu tidak menghairankan kerana kedua-dua perkhidmatan adalah pilihan yang sangat baik.

FuboTV vs. Sling: Kajian Terunggul

Tetapi mana yang lebih baik? Adakah mungkin untuk membuat panggilan itu?

Ini bukan hanya mengenai harga atau bilangan saluran. Dalam artikel ini, kami akan membandingkan semua ciri mereka dan melihat apakah ada pemenang yang jelas.

Mari Kita Bincangkan Mengenai Harga Pertama

Tanpa menghiraukan langganan bulanan sebagai penentu, itu adalah soalan pertama yang sering ditanyakan oleh kebanyakan orang. Itu sangat difahami, dan dalam kategori ini, Sling TV muncul di atas.

Mereka menawarkan dua pakej asas, Sling Blue dan Sling Orange, keduanya berharga $ 30 sebulan. Pakej Sling's Blue memberi tumpuan kepada kandungan yang lebih berkaitan dengan hiburan dan berita. Sling Orange, sebaliknya, adalah mengenai kandungan keluarga dan sukan.

Dan berapa fuboTV? Pertama, fuboTV mempunyai lebih banyak rancangan yang ada. Pilihan yang paling popular adalah Keluarga, dengan harga $ 70.97 sebulan. Tetapi pada masa penulisan, mereka menawarkan harga promosi $ 59,99 sebulan.

Mereka juga menawarkan pakej yang disebut fubo Standard dengan harga $ 54.99 sebulan, dan Ultra dengan harga $ 98.94 sebulan, tetapi pada masa ini tersedia dengan harga $ 84.99. Jelas, hanya dari segi kos langganan sebulan, Sling TV jauh lebih berpatutan.

FuboTV

Seperti Apa Susunan Saluran?

Di sinilah bermulanya perbandingan yang lebih serius. Harga adalah satu perkara, tetapi apa yang ditawarkan oleh setiap perkhidmatan streaming dalam barisan saluran mereka? Sling TV menyediakan antara 30-50 saluran dari awal.

Itu jauh lebih rendah daripada 100 saluran yang mula-mula ditawarkan fuboTV dalam pakej Standard mereka. Tetapi ada tangkapan di sini. Tidak seperti fuboTV, Sling membolehkan anda menyesuaikan saluran, jadi anda hanya mendapat apa yang anda mahu tonton.

Dengan fuboTV, fleksibiliti seperti itu tidak tersedia. Dan kerana kebanyakan orang hanya berpegang pada beberapa saluran kegemaran, penyesuaian sangat dihargai.

Satu-satunya peringatan di sini ialah jika anda peminat bola sepak, fuboTV lebih memfokuskannya berbanding sukan lain. Juga, jika perbandingan ini dibuat beberapa bulan yang lalu, kita pasti harus menyebut bahawa fuboTV tidak mempunyai saluran Disney seperti ABC atau ESPN.

Tetapi itu akan berubah. Kedua-dua syarikat telah mencapai persetujuan. Mulai Ogos 2020, barisan Disney akan tersedia di fuboTV.

Sling

Bagaimana dengan Ciri DVR?

Satu lagi ciri yang sangat penting untuk diliputi ialah DVR atau ciri rakaman. Bagi sebilangan penonton, ini mungkin bukan sesuatu yang mereka perhatikan, tetapi semuanya untuk orang lain.

Apabila anda jauh, dan semua rancangan dan permainan kegemaran anda disiarkan semasa anda tiada di rumah, banyak ruang DVR penting. Di jabatan ini, fuboTV pasti mempunyai kelebihan di Sling TV.

Ciri DVR secara lalai untuk semua rancangannya adalah 30 jam, dan kandungannya tidak akan habis. Sudah tentu, mereka menawarkan tambahan DVR juga. Dengan tambahan $ 9.99, anda dapat memperoleh 470 jam lagi, yang berjumlah keseluruhan 500.

Sling TV menawarkan hanya 10 jam ruang penyimpanan awan, yang baik tetapi tidak bagus. Sekiranya anda mahukan sedikit tambahan, anda boleh membayar tambahan $ 5 selama 50 jam lagi.

Peranti Mana Yang Terdapat?

Di permukaan, fuboTV dan Sling TV berkinerja sangat baik dalam hal ketersediaan.

Anda boleh mendapatkan TV pintar, Roku, Amazon Fire, dan semua peranti mudah alih. Itu semua terdengar hebat, tetapi Sling TV mempunyai sarung tangan yang mengejutkan.

Oleh kerana Sling TV telah lama wujud dan sebenarnya merupakan salah satu perkhidmatan penstriman tertua, anda juga boleh mendapatkannya pada peranti lama.

Jadi, bagi orang yang tidak bersedia membuang Sinar Biru dan peranti lama mereka yang lain, Sling TV adalah pilihan yang tepat. Juga, fuboTV belum tersedia di mana-mana konsol permainan, tidak seperti Sling TV.

Ciri lain yang relevan untuk dibahas di sini ialah berapa banyak aliran serentak per akaun yang dibenarkan untuk setiap perkhidmatan. Pelanggan TV Sling yang memilih rancangan Orange hanya mendapat satu aliran pada masa yang sama.

Sekiranya mereka memilih rancangan Biru, mereka akan mendapat tiga aliran serentak. FuboTV menjadikannya mudah dan menyediakan dua aliran pada satu masa untuk satu akaun.

Selempang FuboTV

Keputusan Akhir - Siapa yang Menang?

Membandingkan fuboTV dan Sling TV terasa sedikit berlebihan. Mereka seolah-olah melakukan perkara masing-masing dan memberi tumpuan kepada bidang yang berbeza.

Secara keseluruhan, Sling TV kelihatan seperti pilihan yang lebih baik. Lebih murah dan menawarkan lebih banyak penyesuaian ketika datang ke saluran. Ia juga tersedia di setiap peranti. FuboTV pasti menang dalam kategori DVR, tetapi ini adalah perkhidmatan yang lebih mahal dan kurang fleksibel.

Perkhidmatan mana yang akan anda pilih, Sling TV atau fuboTV? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found