Petua dan Trik God of War: 10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Memainkan Permainan PS4 yang Hebat

Dewa Perang adalah permainan yang hebat, menawarkan dunia yang luas yang menjadi tuan rumah kepada kisah intim yang sangat bernuansa. Dalam tinjauan God of War kami, kami memberikannya lima bintang, menyebutnya sebagai kajian kes untuk industri permainan yang matang, dan memuji hati, kerajinan, dan bakat visualnya. Dunia Norse dalam permainan sangat senang diterokai. Sebilangan besar kesenangan datang dari mengungkap rahsia mengenai syarat anda. Sekiranya anda berusaha untuk mengatasi Dewa PerangNamun, permainan ini adalah sepuluh petua penting untuk memulakan pengembaraan anda.

Petua dan Trik God of War: 10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Memainkan Permainan PS4 yang Hebat

Petua # 1: Jelajah Ke Mana sahaja

Dewa Perang lebih dekat dalam reka bentuk dunianya dengan permainan seperti Jiwa yang gelap daripada Skyrim. Anda bukan hanya boleh berkeliaran di dunia terbuka tetapi sebaliknya perlu merundingkan banyak kawasan kotak teka-teki yang berliku. Jalan menuju objektif secara amnya akan lurus. Namun, kami menggalakkan anda meluangkan masa dan menyelidiki banyak sudut dan celah permainan - di sinilah anda akan menemui teka-teki yang membawa kepada peti yang penuh dengan bahan berguna.

Petua # 2: Gunakan Lebar untuk Kelebihan Anda

Pada awalnya, pertarungan melawan lebih dari beberapa musuh boleh menjadi luar biasa. Perhatikan persekitaran anda dan lihat apakah ada langkan yang boleh anda gunakan untuk keuntungan anda. Mendorong musuh dari ketinggian biasanya akan membunuh mereka dengan serta-merta, menjimatkan usaha anda untuk membelah atau memotongnya menjadi dua.

Petua # 3: Lontar kapak adalah Rakan Anda

Anda Leviathan Ax boleh terkena serangan semasa serangan ringan atau besar-besaran. Langkah ini sangat mustahak untuk bertahan hidup pada waktu pembukaan God of War, membiarkan anda melakukan kerosakan yang besar sebelum menutup ruang untuk menyelesaikan pembunuhan. Serangan besar juga akan membekukan musuh-musuh tertentu, yang berguna untuk kawalan orang ramai semasa anda memerhatikan Draugr yang lemah (makhluk hidup dari mitologi Norse) dengan tangan anda. Peningkatan untuk lontaran Leviathan Ax adalah antara faedah yang lebih berharga untuk dimulakan di awal permainan, dan ia bernilai pelaburan XP.

god_of_war_7

Petua # 4: Anak panah Juga Rakan Anda

Atreus mempunyai bekalan anak panah tanpa had, walaupun mereka memerlukan beberapa saat untuk menjana semula. Biasakan menekan Square untuk menembak musuh pada masa yang sama dengan memukul mereka dengan Leviathan Ax atau penumbuk anda atau menggunakan anak panah untuk mengalihkan perhatian ketika anda menyerang lawan lain. Salah satu sifat anak panah yang paling berguna adalah kemampuan mereka untuk menambahkan kerosakan Stun, membiarkan musuh rentan sebelum anda bahkan meletakkan jari pada mereka.

Petua # 5: Dapatkan Menghindar dan Menghidupkan Selesa

Kratos mahir mengalahkan monster menjadi bubur dalam God of War, tetapi masa anda mengelak dan menipu berdasarkan irama pertempuran. Pendekatan ini sama sekali tidak dapat dimaafkan dengan pendekatan ini Jiwa yang gelap. Y anda masih mahu berasa selesa apabila mengetahui kapan hendak menganyam dan keluar dari jarak musuh. Juga, ketepatan blok masa membantu melawan serangan. Adalah lebih baik jika anda mempelajari manuver pada awal permainan kerana bos mini hampir mustahil di kemudian hari tanpa penguasaan waktu untuk mengelak dan menikah.

Petua # 6: Jangan Terlalu Jauh untuk Menyelesaikan Teka-teki

Satu daripada Dewa PerangTeka-teki kegemaran melibatkan membuka kunci dada dengan memburu rune di loceng atau periuk. Sekiranya anda tidak melihat rune biru yang bersinar dalam beberapa minit, anda mungkin akan memperluas carian anda lebih jauh dan lebih jauh dan lebih jauh lagi. Sekiranya anda mengembara ke kawasan lain untuk mencari rune yang bercahaya, anda sudah terlalu jauh.

Petua # 7: Bersikap Taktikal mengenai Serangan Runik

Pertama, ingat bahawa XP dapat meningkatkan serangan runic. Sangat mudah untuk melupakan faedah itu kerana mereka tersembunyi di bahagian menu yang berbeza daripada kemahiran anda. Kedua, pertimbangkan untuk menukar gerakan kuat ini untuk situasi yang berbeza. Beberapa tindakan lebih baik untuk kawalan orang ramai, misalnya, sementara yang lain mungkin mengarahkan serangan ke atas satu lawan satu. Juga, pertimbangkan sama ada langkah pertempuran menutup jarak antara anda dan musuh.

god_of_war_uk_release_date_news

Petua # 8: Pilih Pesona yang Sesuai dengan Jenis Musuh

Pada awal permainan, anda mungkin hanya mempunyai beberapa slot peningkatan di perisai anda, tetapi mereka dapat dengan cepat bertambah ketika anda mula meningkatkan. Ingatlah untuk selalu memeriksa peningkatan anda dan ingatlah yang menawarkan perlindungan terhadap serangan elemen tertentu atau dari jenis musuh tertentu. Sekiranya anda bertarung dengan banyak bunian, misalnya, ini dapat membantu mengurangkan kerosakan dari bunian.

Petua # 9: Jangan Terasa Buruk kerana Kembali ke Musuh yang Sukar di kemudian hari

Dewa Perang menggoda anda dengan banyak kawasan yang tidak dapat Anda akses sampai kemudian dalam permainan, gaya Metroidvania. Permainan ini juga kemungkinan akan menjatuhkan musuh yang sukar ke dunianya, yang akan membunuh anda dengan satu serangan kecuali anda berada pada tahap tertentu. Anda lebih senang daripada mencuba dan menggunakannya pada bila-bila masa, tetapi jangan merasa kalah jika anda tidak dapat mengalahkan mereka. Luangkan masa anda, melangkah lebih jauh dalam permainan, dan anda sentiasa dapat kembali apabila anda lebih hebat untuk menunjukkan kepada mereka siapa bosnya.

Petua # 10: Berhenti dan Dengarkan

Salah satu perkara terbaik mengenai Dewa Perang adalah dialog antara Kratos, Atreus, dan banyak watak lain. Patter ini mudah terlepas atau memotong pendek jika anda bergegas dari satu lokasi ke lokasi lain dan bukannya berkeliaran dengan tukang besi dan di kapal anda. Luangkan masa anda dan dengarkan kisah-kisahnya - mereka benar-benar membina dunia permainan.

Recent Posts