Cara Menghapus Semua Mesej dan Perbualan Kik

Sebagai pengguna Kik, anda mungkin ingin membuang mesej anda dengan pelbagai alasan, termasuk kekurangan tempat penyimpanan, tidak memerlukan lagi pesanan tersebut, atau masalah privasi. Memandangkan sejumlah besar platform yang tersedia di Kik, anda berpendapat bahawa membuang semua mesej anda akan menjadi proses yang sukar dan rumit. Namun, pada hakikatnya, Kik mempunyai antara muka yang mudah dan mudah digunakan yang menjadikan penghapusan mesej dan perbualan anda menjadi mudah.

Cara Menghapus Semua Mesej dan Perbualan Kik

Cara Memadamkan Mesej Kik

Memadamkan Mesej Kik Pada iOS

Buka Kik dan pilih perbualan yang ingin anda alih keluar. Leret ke kiri, kemudian ketik hapus dan sahkan. Ini akan menghapus keseluruhan perbualan secara kekal dan membuangnya dari laman utama anda.

Memadamkan Mesej Kik Di Android

Pada Android, ia sedikit berbeza. Pergi ke perbualan yang ingin anda padamkan dan tahan. Setelah menu di bawah muncul, ketuk pilihan "Hapus" dan sahkan bahawa anda ingin menghapus perbualan secara kekal.

Memadamkan Mesej Kik Di Windows Phone

Sekiranya anda menggunakan telefon pintar berasaskan Windows, anda boleh melakukan perkara yang sama seperti peranti Android - tahan perbualan selama satu atau dua saat dan kemudian ketik 'Padam' dan sahkan.

Kelebihan dan Kekurangan Menghapus Mesej di Kik

Tidak seperti banyak aplikasi pesanan lain, sayangnya Kik tidak mempunyai ciri sandaran untuk mesej. Ini bermaksud bahawa setelah anda memadam mesej, anda tidak akan dapat memulihkannya - tidak pernah. Oleh kerana Kik mengoptimumkan penyimpanan data pengguna, Kik di iOS menyimpan hingga 1000 mesej untuk 48 jam aktiviti terakhir - sesuatu yang lebih tua dari itu dan anda hanya akan melihat 500 mesej terakhir.

Pada peranti Android, Kik menyimpan lebih sedikit mesej - hanya 600 dari 48 jam terakhir dan 200 mesej lebih lama dari itu. Perkara ini agak terhad, dan agak menjengkelkan, tetapi menjadikannya mustahak untuk membuang keseluruhan perbualan melainkan jika anda ingin mengeluarkannya sebelum mereka dikeluarkan secara automatik.

Telefon Pintar Android Hitam

Perbualan Kumpulan

Sekiranya anda merancang sesuatu dengan rakan anda melalui Kik dan anda bimbang seseorang mungkin memeriksa sembang kumpulan dan melihatnya, anda boleh menghapusnya seperti perbualan lain.

Walau bagaimanapun, ini tidak berfungsi seperti Facebook atau platform media sosial yang lain. Di sana, anda boleh memadamkan banyak mesej dari sembang kumpulan tetapi tetap menjadi ahli kumpulan. Sekiranya anda menghapus perbualan kumpulan di Kik, anda juga akan mengeluarkan diri anda secara automatik dari kumpulan - jadi anda perlu berhati-hati semasa menghapusnya dan pastikan bahawa anda hanya menghapus perkara yang tidak lagi anda perlukan.

Cara Menghapus Sejarah Sembang Anda

Buka aplikasi Kik anda dan arahkan ke Tetapan. Pilih Tetapan Sembang dan kemudian tekan atau ketuk Hapus Sejarah Sembang. Ini akan membuang setiap mesej dan perbualan yang muncul dalam senarai sembang utama anda secara kekal.

Cara Menyekat Orang Di Kik

Sekiranya anda ingin menyekat seseorang di Kik, lihat artikel pendamping kami mengenai cara menyekat, membuka blokir, dan melarang orang di Kik!

Orang Yang Memegang Iphone Menunjukkan Folder Rangkaian Sosial

Pemikiran Akhir

Kik adalah aplikasi sembang yang menarik yang berfungsi dengan baik dengan telefon pintar yang lebih baru dan yang lebih tua - malah beberapa telefon ciri lama, yang merupakan sesuatu yang tidak akan anda temui di banyak aplikasi hari ini! Ramai pengguna mungkin menggunakan aplikasi Kik untuk temu janji dan populariti hubungannya daripada alasan lain, tetapi dalam keadaan apa pun, ia adalah alternatif yang kukuh untuk aplikasi pemesejan media sosial yang lebih popular seperti Messenger dan Snapchat. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih banyak petua dan trik Kik yang menarik, lihat artikel kami mengenai topik itu seterusnya!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found