Ulasan Dell Optiplex 390

£ 443 Harga semasa dikaji

Optiplex 390 dapat dibeli dalam beberapa bentuk: seperti menara mini, desktop, atau seperti dalam kes ini, PC desktop mini. Dalam bentuk terakhir, Optiplex 390 padat dan terasa cukup padat dan kasar untuk mana-mana kelas, yang anda harapkan apabila beratnya hampir 6Kg.

Ulasan Dell Optiplex 390

PC dapat digunakan dalam konfigurasi menara atau desktop, tetapi dengan cara apa pun anda menggunakannya, ia tidak memerlukan banyak ruang meja, jadi ada sedikit kelonggaran ketika menggunakannya dalam kelas.

Optiplex 390 dilengkapi dengan papan kekunci dan tetikus bersaiz penuh dan kedua-duanya terasa meyakinkan. Bergantung pada citarasa anda, panel depan PC bersih dan tidak rapi, atau lebih keras: hanya ada dua port USB 2, bicu fon kepala dan mikrofon dan penulis semula DVD. Kami suka kekurangan kekacauan, tetapi sayang sekali slot kad multi-pembaca tidak disertakan - pasti ada ruang untuk satu, tetapi hanya tersedia untuk versi desktop dan menara Optiplex 390.

Dell Optiplex 390

Di bahagian belakang terdapat lapan lagi port USB - enam daripadanya adalah USB 2 dan dua USB 3 - ditambah port VGA, HDMI dan Ethernet. Kemasukan port USB 3 menyediakan beberapa bentuk pemeriksaan masa depan, yang semakin penting bagi sekolah, kerana pertimbangan anggaran bermaksud banyak institusi mengganti peralatan IT mereka dalam jangka masa yang lebih lama. Senang juga melihat Dell menawarkan jaminan hari berikutnya, di lokasi dengan PC ini.

Optiplex 390 mempunyai pemproses Intel Core i3 2100 2.1GHz, memori DDR3 4GB dan grafik Intel HD, jadi tidak ada kekurangan kuasa pemprosesan yang ditawarkan. Skor penanda aras PC Pro 0.67 boleh dipercayai. Kekurangan chipset grafik khusus mungkin mengecewakan bagi mana-mana pelajar yang ingin bermain permainan, tetapi Dell tidak akan menghadapi masalah menjalankan program 3D asas atau video HD. Kualiti suara juga mengagumkan, dan semasa kita membahas audio, Optiplex 390 berjalan dengan tenang.

Optiplex 390 mungkin tidak mempunyai pizzazz bergaya dari Mac mini Apple, tetapi sekali lagi, ia jauh lebih murah dan memberi anda lebih banyak fleksibiliti mengenai konfigurasi. Sekiranya anda mahukan PC desktop mini yang kuat dan tidak masuk akal yang dapat menangani tugas IT kelas dengan mudah, maka Dell patut dipertimbangkan.

Jaminan

Jaminan 1 tahun di lokasi

Spesifikasi asas

Jumlah kapasiti cakera keras 320GB
Kapasiti RAM 4.00GB

Pemproses

Keluarga CPU Intel Core i3
Kekerapan nominal CPU 3.10GHz

Papan induk

Kelajuan penyesuai berwayar 1,000Mbit / saat

Kad grafik

Kad grafik Grafik Intel HD
Chipset grafik Grafik Intel HD
Keluaran HDMI 1
Keluaran VGA (D-SUB) 1

Cakera Keras

Kapasiti 320GB

Pemacu

Teknologi cakera optik Penulis DVD

Kes

Dimensi 93 x 312 x 290mm (WDH)

Pelabuhan belakang

Port USB (hilir) 4

Sistem operasi dan perisian

Keluarga OS Windows 7

Ujian prestasi

Skor Penanda Aras Dunia Nyata keseluruhan 0.67

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found