Cara Menghapus Orang dari Life360

Anggota yang tidak aktif, pembacaan ahli palsu, penguntit - ada banyak alasan untuk mahu mengeluarkan orang dari kalangan anda. Sebenarnya, lebih banyak daripada yang anda tahu, memandangkan bagaimana Life360 telah dikembangkan dan dikonfigurasi.

Cara Menghapus Orang dari Life360

Tetapi bolehkah anda melakukan ini semudah yang anda dapat pada aplikasi serupa yang lain? Itulah soalan $ 60,000. Jawapannya, bagaimanapun, adalah iya. Masalahnya, tidak semua orang dapat melakukannya. Pengurusan lingkaran tidak tersedia untuk semua pengguna, melainkan anda melakukan beberapa pengubahsuaian tertentu. Itulah yang akan kami ajarkan kepada anda dalam artikel ini.

Mengeluarkan Orang dari Kalangan

Anda harus tahu bahawa anda hanya boleh membuang orang dari kalangan anda jika anda adalah pentadbir lingkaran atau pencipta. Sekiranya anda hanya ahli, anda tidak akan dapat membuang orang lain, tetapi anda akan dapat meninggalkan bila-bila masa anda mahu, jika anda ingin berhenti berkongsi maklumat lokasi.

bulatan

Inilah cara membuang seseorang dari lingkaran Life360:

 1. Buka aplikasinya.
 2. Ketik ikon ‘Tetapan’ di sudut kanan bawah.
 3. Cari dan ketik ‘Circle Switcher’ untuk memunculkan senarai kalangan yang anda sertai.
 4. Ketik ‘Pengurusan Lingkaran’.
 5. Ketik ‘Delete Circle Members’.
 6. Cari orang yang ingin anda alih keluar dan ketik namanya.

Setelah membuang seseorang, mereka akan menerima pemberitahuan dari Life360 bahawa mereka telah dikeluarkan dari lingkaran tersebut. Orang yang membuangnya, alias anda, tidak akan disebut. Tetapi, jika seseorang mengetahui bahawa anda adalah pentadbir kalangan sebelum menghapusnya, mungkin perkara akan menjadi janggal apabila anda bertemu.

logo kehidupan

Sebab untuk Menghapus Seseorang dari Kalangan Anda

Pembangun aplikasi Life360 mengesyorkan agar anda mengekalkan bulatan anda kepada sekitar sepuluh ahli, maksimum. Anda jelas boleh menjemput lebih banyak, tetapi untuk tujuan prestasi aplikasi dan ketepatan lokasi, lebih baik menjaga bilangan ahli hampir, atau di bawah dua digit.

Sekiranya anda mula menyedari gangguan atau pemberitahuan yang tidak konsisten, terlalu banyak ahli bulatan mungkin menjadi masalah. Anda boleh membuang sebilangan ahli sehingga aplikasinya berfungsi semula dengan optimum.

Sebab lain anda mungkin mahu membuang ahli dari kalangan adalah kerana mereka sudah lama tidak aktif. Tetapi bagaimana jika anda tidak mempunyai masa untuk mengurus kalangan anda? Ada cara untuk meminta orang lain melakukan ini untuk anda.

Cara Mempromosikan Orang Lain sebagai Pentadbir Lingkaran

Apa sahaja yang boleh anda lakukan sebagai pentadbir lingkaran dan pencipta, orang lain juga boleh melakukannya sekiranya anda memberi mereka hak istimewa pentadbir. Ini termasuk membuang orang dari kalangan. Inilah cara anda dapat mempromosikan ahli lain kepada pentadbir:

 1. Lancarkan aplikasi.
 2. Ketik ikon ‘Tetapan’.
 3. Masukkan ‘Circle Management’.
 4. Pergi ke tab ‘Ubah Status Pentadbir’.
 5. Pilih ahli dari senarai.
 6. Ketik gelangsar di sebelah nama.
 7. Anda boleh mengetuk gelangsar sekali lagi untuk membuang hak pentadbir.

Fakta menarik. Sekiranya anda ingin meletak jawatan sebagai pentadbir kalangan, anda boleh melakukannya dengan mengetuk gelangsar di sebelah nama anda sendiri. Perlu diketahui bahawa anda mungkin harus melakukannya setelah mempromosikan orang lain sebagai pentadbir kalangan. Jika tidak, anda tidak akan dapat memberi diri anda status pentadbir lagi, walaupun anda mungkin telah membuat bulatan di tempat pertama.

Memadamkan Akaun Pengguna

Inilah perkara lain yang mungkin anda minati - memadamkan akaun pengguna. Setelah seseorang menghapus akaunnya, mereka akan dikeluarkan secara automatik dari kalangan yang menjadi sebahagian daripada mereka. Anda mungkin tidak mahu melakukan ini sendiri sekiranya anda satu-satunya pentadbir kalangan.

padamkan akaun

Sekiranya anda menghapus akaun anda sendiri, lingkaran yang anda buat akan dibiarkan tanpa pengguna dengan hak pentadbiran. Ini bermaksud bahawa tidak ada ahli baru yang boleh dijemput, dan juga anggota yang ada tidak boleh dikeluarkan mengikut kehendak mereka.

Dan inilah petua lain mengenai akaun yang dipadamkan. Sekiranya anda ingin berhenti menggunakan Life360, atas sebab apa pun, penghapusan akaun anda juga tidak akan membatalkan langganan anda. Anda mesti melakukannya secara berasingan. Anda masih boleh melakukannya setelah menghapus akaun anda kerana prosesnya disahkan melalui e-mel.

Hanya sesuatu yang perlu diingat agar anda tidak dikenakan sebarang bayaran.

Urus Kebenaran Ahli Kalangan Anda

Sebelum anda melontarkan senjata dan mula menendang orang dari lingkaran kiri dan kanan, luangkan masa untuk memastikan anda membuat keputusan yang baik. Jangan lupa menghubungi ahli tersebut dan tanyakan apakah mereka menghadapi masalah dengan akaun atau peranti mereka.

Anda juga mungkin mahu mempromosikan ahli aktif lain ke status pentadbir sekiranya mereka lebih aktif daripada anda. Beri tahu kami jika mengetahui tentang pengurusan lingkaran telah menjadikan aplikasi berjalan lebih lancar untuk anda dan apakah ketepatan penjejakan lokasi masa nyata telah meningkat dengan cara apa pun.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found