Ulasan Dell PowerEdge R210 II

Ulasan Dell PowerEdge R210 II

Gambar 1 dari 5

Dell PowerEdge R210 II

Dell PowerEdge R210 II
Dell PowerEdge R210 II
Dell PowerEdge R210 II
Dell PowerEdge R210 II
£ 1660 Harga semasa dikaji

Dell's PowerEdge R210 II adalah pelayan rak pertama syarikat yang menggunakan pemproses Xeon E3 Intel. Ini bertujuan untuk pelbagai persekitaran, dari SMB hingga perusahaan dan pejabat terpencil, tetapi satu perkara yang mereka semua setuju adalah casisnya yang sangat padat. Ia mempunyai jejak terkecil dari semua pelayan rak PowerEdge: casis berukuran hampir 400mm. Ia dapat dipasang dengan mudah ke dalam kabinet data yang dipasang di lantai dan di dinding, serta sistem rak standard.

Dell menawarkan pelbagai pilihan prosesor, bermula dengan 3.1GHz Core i3 murah, dan juga merangkumi tujuh pilihan Xeon E3. Untuk tinjauan ini, Dell telah memfokuskan pada prestasi, memilih 3.5GHz Xeon E3-1280. Anda akan membayar hak istimewa itu kerana modul ini berharga 390 £. SMB mungkin ingin mempertimbangkan 3.3GHz E3-1240, yang akan menjimatkan sekurang-kurangnya £ 260 dari harga.

Pelayan dibina dengan kukuh, dengan sebahagian besar panel depan berfungsi sebagai gril untuk meningkatkan aliran udara. Panel diagnostik LED empat pek Dell dipasang sebagai standard, tetapi panel kawalan LCD yang terdapat pada pelayan PowerEdge kelas atas bukanlah pilihan. Walaupun saiznya ringkas, reka bentuk dalamannya kemas, dengan akses mudah ke komponen utama.

Dell PowerEdge R210 II

Dan kami gembira melihat (tetapi tidak mendengar) peningkatan akustik. Dalam tinjauan kami mengenai R210 yang asal, kami melihat bahawa itu adalah pelayan rak berprofil rendah yang paling ribut yang kami ada di Makmal. R210 II mempunyai empat kipas yang mengendalikan bekalan kuasa, pemproses dan ruang pengembangan, tetapi mereka berjalan lebih perlahan dan juga lebih senyap.

Pilihan penyimpanan telah diperbaiki: bersama dengan sokongan untuk dua pemacu SAS atau SATA 3.5in, anda boleh memesan pelayan dengan empat ruang pemacu SFF 2.5in. Sistem asas menggunakan pengawal SATA tertanam chipset Intel C202 dan menyediakan lima port SATA 3Gbits / saat.

Pilihan RAID bermula dengan PERC S100 tertanam Dell, yang hadir sebagai standard. Untuk menggunakan empat pemacu SFF, anda memerlukan kad PERC S300 PCI Express, yang menyokong pemacu SAS / SATA 3Gbits / saat dan RAID5. Dell juga menawarkan pemacu SAS 6Gbit / saat dan SSD, yang mana anda memerlukan kad PERC H200 - walaupun, anehnya, ini tidak menyokong RAID5.

Bersama dengan pasangan port Gigabit, terdapat juga port eSATA. Ini boleh digunakan untuk pengembangan melalui storan luaran, tetapi jika tidak diperlukan, anda boleh mematikannya dari BIOS pelayan.

Jaminan

Jaminan 1 tahun di tempat kerja pada hari berikutnya

Peringkat

Fizikal

Format pelayan Rak
Konfigurasi pelayan 1U

Pemproses

Keluarga CPU Intel Xeon
Kekerapan nominal CPU 3.50GHz
Pemproses dibekalkan 1
Kiraan soket CPU 1

Ingatan

Kapasiti RAM 32GB
Jenis memori DDR3

Penyimpanan

Konfigurasi cakera keras 2 x 250GB Dell SATA 3Gbits / sec hard disk dalam pembawa pertukaran sejuk
Jumlah kapasiti cakera keras 500GB
Modul RAID RAID Dell PERC S100
Tahap RAID disokong 0, 1, 10

Rangkaian

Port LAN Gigabit 2

Bekalan kuasa

Peringkat bekalan kuasa 250W

Kebisingan dan kekuatan

Penggunaan kuasa terbiar 44W
Penggunaan kuasa puncak 130W

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found