Ulasan Dell OptiPlex GX620 DT

£ 659 Harga semasa dikaji

Seterusnya adalah kes desktop. Buat pertama kalinya, kami meninggalkan pemacu optik gaya notebook yang menyokong unit standard. Terdapat juga teluk 3.5in untuk pemacu liut. Dua daripada empat soket memori DIMM tidak terhalang, walaupun anda mesti melepaskan pemacu optik untuk memaparkan kedua yang lain.

Ulasan Dell OptiPlex GX620 DT

Kami juga melihat dua port SATA pada motherboard untuk pertama kalinya, tetapi itu adalah untuk mengambil gambar hantu cakera utama. Untuk persediaan dual-drive tetap, Dell mengesyorkan casis MT yang lebih besar.

Susunan CPU dan heatsink di bahagian depan motherboard mirip dengan casis SF, walaupun dengan cakera keras di sebelahnya dan keluar dari aliran udara ke gril belakang tidak terhalang, kecuali jika anda menggunakan kad pengembangan ketinggian penuh. Terdapat satu slot PCI Express 16x dan dua slot PCI standard, semuanya mengambil kad separuh ketinggian. Walau bagaimanapun, anda boleh memasang salah satu daripada dua riser tinggi penuh pilihan, yang pertama menyokong dua kad PCI dan yang kedua menyokong satu kad PCI dan satu kad grafik PCI Express 16x. Mesin kami hadir dengan kad penukar DVI kecil di slot PCI Express untuk menambah output VGA pada panel belakang.

TINJAUAN SERI GX620

Satu ukuran sesuai untuk semua, bukan mantra yang boleh dihayati oleh jabatan IT. Bahagian yang berbeza dalam organisasi anda, bahkan individu yang berbeza, mempunyai keperluan mereka sendiri untuk PC, namun memilih beberapa model yang berbeza dengan cepat meningkatkan kos sokongan.

Hingga kini, belum dapat memenuhi keperluan organisasi dengan satu gambar cakera keras, tetapi terima kasih kepada chipset Intel 945 yang akan berubah. Dell adalah pengeluar pertama yang menghadapi cabaran, dengan rangkaian OptiPlex GX620 yang dirancang untuk memuaskan kepelbagaian dengan menawarkan casis dan spesifikasi yang berbeza, tetapi dengan seni bina dan imej cakera keras yang sama yang akan berfungsi di semua model.

Di sini kami meninjau keseluruhan siri GX620, supaya anda dapat melihat bagaimana siri ini saling bertentangan. Kami juga menyebut julat OptiPlex GX520. Tidak ada sampel yang tersedia untuk ditinjau, tetapi ia merupakan bahagian dari keluarga yang sama dan kedua julat mempunyai banyak persamaan.

Sebenarnya, tiga kes yang membentuk julat GX520 - Small Form Factor (SF), Desktop (DT) dan Mini-tower (MT) - juga digunakan dalam julat GX620, tetapi GX620 mendapat anggota keempat berukuran pint juga dipanggil Ultra Small Form Factor (USFF).

Menggabungkan kedua-dua siri ini memberi anda empat casis dan tujuh model asas untuk dipilih, dengan keserasian imej dan BIOS. Peranti GX620, dengan bilangan sebutannya yang lebih besar, adalah pencapaian tinggi keluarga. Perbezaannya, kata Dell, adalah bahawa GX520s digunakan sebagai PC arus perdana, dengan jangka hayat tiga tahun sebelum pelupusan, sedangkan GX620s, dengan motherboard yang lebih kompleks dengan spesifikasi yang lebih tinggi dan kemungkinan peningkatan yang lebih baik, ditakdirkan untuk persekitaran yang lebih menuntut dan lebih lama penyebaran.

Perniagaan yang mementingkan keselamatan juga harus memperhatikan bahawa hanya GX620 yang merangkumi TPM (Trusted Platform Module). Peranti ini membantu menyekat penggodam dengan memberikan pengesahan rangkaian perkakasan.

Elemen utama yang mengikat semua model adalah chipset Intel 945 Express. Selain kelebihan prestasi dan ciri-ciri baru, kebaruannya menjadikannya pilihan yang baik untuk jangka hayat sepanjang pelancaran progresif. Dell mengatakan ia akan menawarkan platform selama kira-kira 15 bulan.

SPESIFIKASI

Pilihan prosesor bervariasi, dengan pilihan Celeron D dan Pentium 4 ditambah dengan cip Pentium D dwi-teras dalam julat GX620. Julat GX520 dan GX620 terkecil dihadkan pada 2GB 533MHz (PC4300) DDR2 SDRAM di dua soket DIMM, tetapi tiga GX620 yang lebih besar mempunyai empat soket hingga 4GB.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found