Slither.io: 6 petua dan trik untuk terus hidup dalam permainan berbilang pemain

Slither.io adalah permainan kecil yang mudah ketagihan yang sedang dilakukan pada desktop, iOS dan Android. Ia seperti Snake versi berbilang pemain, walaupun cacing kelihatan ceria anda tidak akan mati ketika bertembung dengan badannya sendiri. Namun, ia akan binasa jika kepalanya bersentuhan dengan ular lain. Inilah cara untuk menghentikan kejadian itu selama mungkin.

Slither.io: 6 petua dan trik untuk terus hidup dalam permainan berbilang pemain

Pertama, asasnya:

  • Jadilah ular yang berwarna-warni.
  • Makan zarah berwarna-warni.
  • Jangan memukul ular lain.
  • Sekiranya anda melakukannya, anda akan meletup dengan pancuran kepingan berwarna-warni.
  • Ular-ular lain kemudian akan menikmati makanan sisa anda, seperti burung nasar berkaca mata.

1. Petua dan trik Slither.io:Tetap dekat dengan ular besar, tetapi jangan terlalu dekat

Ular besar telah bermain lebih lama, dan oleh itu lebih banyak kehilangan. Ini bererti mereka tidak akan menghadapi risiko kematian dengan menagih anda. Melekat dekat dengan mereka juga bermaksud anda akan pertama kali mengambil zarah-zarah mereka sekiranya mereka mati. Sekiranya mereka mula melingkari anda, anda pasti mahu mengurangkannya - lebih banyak lagi kemudian.

2. Petua dan trik Slither.io:Elakkan ular kecil

Bahagian lain dari titik sebelumnya adalah bahawa ular-ular kecil akan kehilangan sedikit, dan lebih cenderung memukul mayat-mayatnya yang bergerigi di depan wajah anda dalam usaha membuat anda terhempas. Sekiranya seekor ular kecil membuntuti anda, tidak ada yang perlu dikhawatirkan, tetapi jika ia mulai mendekat, kepala anda berpusing tajam.slitherio_1

3. Petua dan trik Slither.io:melainkan anda merancang untuk mengelilingi mereka

Circling adalah roti dan mentega dari predating di Slither.io, yang pada dasarnya bermaksud anda perlu melilit badan anda di sekitar ular yang lebih kecil untuk memaksanya jatuh. Pastikan anda cukup besar sebelum mula menjerat musuh yang lebih kecil, dan gunakan dorongan anda untuk menarik lingkaran sebelum mereka berjaya melarikan diri.

4. Petua dan trik Slither.io:Gunakan peta

Di sudut kanan bawah skrin anda terdapat peta kawasan permainan. Kawasan kelabu muda di peta adalah yang paling padat penduduknya, sedangkan area yang lebih gelap kurang berpenduduk. Secara amnya, kebanyakan pemain akan berada di sekitar tengah peta.

Sebagai ular kecil dengan sedikit longgar, yang terbaik adalah menuju ke keributan di tengah dan menelan sebanyak mungkin zarah. Kemudian, apabila anda lebih besar, anda dapat menjauh dari tengah dan membuat tempat memburu gulungan untuk diri anda ke arah tepi peta.slitherio_2

5. Petua dan trik Slither.io:Melingkar juga berguna untuk keselamatan anda sendiri

Lihat GTA yang berkaitan tanpa senjata: Temui pemain pasifis yang enggan membunuh Cita-cita berwawasan simulator kehidupan buatan Bagaimana permainan seperti The Walking Dead mengubah kita menjadi ahli falsafah kerusi berlengan

Tidak seperti Ular, anda tidak akan mati Slither.io dengan menindih badan anda sendiri. Ini boleh berguna jika anda ingin melindungi kepala anda dari ular lain, kerana anda boleh membelok ke badan anda sendiri dan menggunakannya sebagai penghalang antara anda dan orang lain.

6. Petua dan trik Slither.io:Tingkatkan dengan bijak

Meningkatkan dengan menekan butang tetikus atau mengetuk dua kali skrin di telefon anda adalah alat yang berguna Slither.io. Sebagai permulaan, sangat berguna jika anda perlu membuat percutian yang cepat. Ia juga penting untuk menipu pemain lain dan membuat mereka jatuh ke badan anda - untuk melakukan ini, berjalan di samping pemain dan kemudian tekankan dorongan untuk bergerak di hadapan wajah mereka, kemudian perlahankan.

Yang paling penting, anda ingin membiasakan diri apabila anda melihat timbunan zarah yang besar. Perlu diketahui bahawa ular lain akan melakukan perkara yang sama, jadi bersiaplah untuk berpusing cepat jika perlu. Ketahuilah bahawa peningkatan berterusan akan mengurangkan panjang badan anda, jadi jangan gunakannya secara berlebihan.

BACA SETERUSNYA: Donald Trump adalah permainan video jahat dalam mod NES "Trumptendo"

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found