Cara Menghapus Akaun Discord

Tidak ada kekurangan cara untuk menghantar mesej kepada rakan anda dalam talian, tetapi jika anda pernah bermain permainan, Discord adalah pilihan terbaik untuk anda. Walaupun aplikasi sembang telah menjadi salah satu aplikasi pemesejan yang paling penting di dalam dan di luar permainan, ia sebenarnya bermula sebagai permainan berbilang pemain dalam talian yang gagal yang dirancang untuk iOS.

Aplikasi yang berfokus untuk membiarkan PC atau peranti mudah alih anda memfokuskan sebahagian besar sumbernya pada permainan sebenar anda, dan bukannya aplikasi sembang yang anda jalankan di latar belakang.

Sama ada anda hanya mahu berpindah ke aplikasi sembang yang lain, atau ingin menghapus akaun anda untuk memberi maksud, perlu dipertimbangkan cara menghapus akaun Discord anda dan perbezaan antara menonaktifkan dan menghapus akaun anda.

Cara Melumpuhkan Akaun Discord Anda

Discord membolehkan anda memadam dan mematikan akaun anda, sama seperti rangkaian sosial seperti Facebook. Memadamkan akaun anda bermaksud anda tidak akan menggunakannya lagi semasa melumpuhkan akaun anda biasanya bermaksud anda berehat sebentar.

Sekiranya anda lebih suka tidak membuang akaun anda sepenuhnya dan lebih suka meninggalkan langkah lama yang berpotensi untuk dikembalikan, mematikan akaun Discord anda adalah pilihan yang lebih baik. Pilihan ini akan menjimatkan sedikit masa kemudian setelah anda kembali dan anda tidak perlu melompat melalui gelung untuk mendapatkannya kembali.

Untuk memulakan:

  1. Tarik aplikasi Discord di skrin anda.

  2. Setelah anda log masuk, pergi ke Tetapan Pengguna anda (ikon The Cog).

  3. Klik pada tab Akaun Saya kemudian Edit.

  4. Di bahagian bawah tetingkap, anda akan melihat pilihan untuk Melumpuhkan Akaun, yang secara kebetulan terletak di sebelah kanan Padam Akaun. Klik untuk mematikan akaun anda.

Melumpuhkan Akaun Anda di Mudah Alih

Melumpuhkan akaun anda untuk iOS dan Android tidak semudah yang ada di desktop. Saat ini, tidak ada cara untuk menonaktifkan atau menghapus akaun anda dari peranti mudah alih. Apabila anda cuba memilih salah satu pilihan, yang boleh anda dapatkan dengan:

  1. Buka aplikasi Discord pada telefon atau peranti mudah alih anda.

  2. Ketuk ikon Cog di kanan bawah dan akan membuka Tetapan Pengguna, ketuk Akaun Saya.

  3. Anda akan mempunyai pilihan untuk ‘Lumpuhkan Akaun’ atau ‘Hapus Akaun’. Walau bagaimanapun, setelah anda memilihnya, anda akan dibawa ke halaman sokongan yang menerangkan cara untuk mewujudkannya, sama seperti yang anda sudah baca di sini.

Untuk mematikan atau menghapus akaun dari telefon bimbit, anda perlu mengajukan permintaan dengan sokongan. Inilah satu-satunya cara bagi pengguna mudah alih untuk menghapus Akaun Discord mereka.

Cara Menghapus Akaun Discord Anda secara Kekal

Memutuskan untuk mengambil keputusan penuh dan memutuskan hubungan dengan Discord sepenuhnya? Tidak menjadi masalah. Prosedur ini hampir sama dengan melumpuhkan akaun anda dengan akhir yang berbeza. Seperti yang dinyatakan sebelumnya, bagi mereka yang menggunakan telefon bimbit, anda perlu menghubungi sokongan untuk menghapuskan akaun anda.

Sebelum menghapus akaun anda, anda perlu menetapkan semula hak pentadbiran ke pelayan anda atau menghapusnya sepenuhnya. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pelayan Discord, kami membuat anda mendapat liputan.

Untuk Padamkan Akaun Anda:

  1. Tarik Discord di skrin anda.

  2. Setelah anda log masuk, pergi ke Tetapan Pengguna anda (ikon roda), dan semasa berada di sana, klik pada tab Akaun Saya.

  3. Pilih untuk mengedit akaun anda. Di bahagian bawah tetingkap, anda akan melihat pilihan untuk Menghapus Akaun. Klik untuk menjadikan akaun anda hilang selamanya.

Anda mungkin akan diminta memasukkan kata laluan anda, dan jika anda menyiapkannya, kod 2FA anda juga sebelum menyelesaikan prosesnya. Oh, dan dengan cara ini, agar penghapusan berfungsi, anda sebenarnya perlu melakukan beberapa perkara sebelumnya. Sekiranya anda menjadi pemilik pelayan (atau berbilang), anda perlu memindahkan hak milik ke sumber yang dipercayai atau menghapus pelayan.

Untuk memindahkan hak milik:

Semasa berada dalam aplikasi Discord, klik pada nama pelayan dan buka Tetapan Pelayan.

Pada menu sebelah kiri, di bawah Pengurusan Pengguna cari dan klik pada Ahli.

Di sini anda akan membuat keputusan besar tentang siapa yang mendapat kunci kerajaan. Setelah anda memutuskan siapa yang akan bertugas, arahkan kursor ke nama pengguna dan klik pada tiga titik putih menegak.

Dari menu dialog, klik pada 'Transfer Ownership.'

Setelah pemindahan selesai, anda akan menjadi anggota pelayan biasa bergantung pada peranan yang diberikan. Akses anda yang dikekalkan dalam pelayan terhad kepada kebenaran yang berkaitan dengan peranan tersebut.

Sekiranya pelayan anda tidak mempunyai orang yang boleh dipercayai untuk menyerahkannya atau anda tidak begitu peduli dengan satu cara atau yang lain, anda mungkin juga menghapusnya. Untuk memadamkan pelayan:

Pergi ke Tetapan Pelayan seperti yang kita lakukan di atas.

Pada menu sebelah kiri, tatal ke bawah hanya kali ini melepasi Pengurusan Pengguna dan sebaliknya terus ke 'Padam Pelayan'.

Klik ‘Delete Server’ dan sahkan penghapusan dengan memasukkan kata laluan akaun anda untuk benar-benar menghapus pelayan dari kewujudan. Sekiranya anda mengaktifkan kebenaran dua faktor pada akaun anda, seperti penghapusan akaun, anda diminta memasukkan kod yang disediakan sebelum penghapusan pelayan.

Anda kemudian akan diminta untuk menekan butang Delete Server untuk kali terakhir sebelum semua itu dikatakan dan selesai. Setelah anda memadamkan akaun anda, anda mempunyai 14 hari untuk memulihkannya. Selepas dua minggu itu, anda tidak lagi dapat log masuk atau mendapatkan maklumat dari akaun.

Setelah akaun anda hilang, nama pengguna anda akan muncul sebagai DeletedUser 0000 atau seumpamanya. Orang yang pernah anda kirimi pesanan pada masa lalu akan terus melihat mesej anda. Untuk memadam semua jejak akaun Discord anda secara kekal; hubungi Discord Support.

Soalan Lazim

Menghapus akaun Discord anda adalah langkah besar sehingga kami mempunyai jawapan untuk soalan lain yang mungkin anda ada.

Sekiranya saya menghapus akaun saya, adakah semua mesej saya hilang?

Tidak. Sekiranya anda menghapus akaun anda, nama pengguna anda akan menjadi discorduser # 0000. Tetapi, semua mesej, gambar yang anda kirimkan, dan teks anda akan tetap ada.

Bolehkah saya memulakan semula akaun Discord saya?

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda boleh mengaktifkan semula akaun anda dalam masa 14 hari. Sekiranya anda menghubungi pasukan sokongan Discord untuk pembatalan, anda tidak akan dapat mengaktifkannya semula, tetapi anda boleh membuat akaun baru.

Bagaimana saya memadam semua mesej saya?

Sekiranya anda bersedia untuk menghapus akaun Discord anda tetapi ingin membawa mesej anda, kami mempunyai tutorial lengkap di sini untuk membantu anda melakukannya! Anda dapat memilih untuk menghapus mesej tertentu secara individu, atau jika anda adalah Admin pelayan, anda dapat menambahkan bot untuk melakukannya untuk anda.

Recent Posts