Cara Menghapus Akaun POF secara Tetap dari Aplikasi

Banyak Ikan, atau POF seperti yang sering disebutnya, adalah salah satu aplikasi temu janji paling popular di luar sana. Ia mempunyai lebih dari 100 juta pengguna berdaftar, dan hampir empat juta pengguna aktif setiap hari.

Cara Menghapus Akaun POF secara Tetap dari Aplikasi

Aplikasi ini mendorong orang untuk bercakap satu sama lain, itulah sebabnya mesej di aplikasi adalah percuma dan tidak terhad. Tetapi itu boleh menyebabkan terlalu banyak mesej yang menjadikan aplikasi sukar dinavigasi.

Itu boleh menjadi alasan untuk memilih untuk menghapus akaun POF secara kekal. Tetapi mungkin anda menjumpai orang yang anda cari, anda tidak lagi bujang dan, oleh itu, tidak memerlukan aplikasinya. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda cara menghapus akaun POF anda menggunakan aplikasi mudah alih.

Memadam Akaun POF secara kekal melalui Aplikasi

Aplikasi mudah alih POF tersedia untuk pengguna Android dan iOS. Tetapi untuk mendaftar atau menghapus akaun POF anda, anda perlu mengakses portal web POF.

Walaupun mungkin lebih mudah bagi beberapa pengguna untuk melakukan ini menggunakan komputer mereka, yang lain mungkin lebih suka menggunakan telefon atau tablet mereka. Lagipun, mereka menggunakan peranti mudah alih mereka untuk dipadankan dengan pengguna POF yang lain, jadi mengapa tidak menggunakannya untuk tugas ini juga?

Inilah cara terpantas untuk menghapus akaun POF anda secara kekal menggunakan aplikasi:

  1. Lancarkan aplikasi POF pada telefon atau tablet anda.
  2. Ketuk ikon kotak sembang di sudut kanan bawah skrin.
  3. Pilih tiga titik menegak di sudut kanan bawah skrin.
  4. Pilih "Keselamatan dan pertolongan" dari menu lungsur turun.
  5. Beralih ke bahagian Soalan Lazim.
  6. Tatal ke bawah sehingga anda menjumpai soalan, "Bagaimana cara menghapus Akaun Ikan Banyak Saya?"
  7. Ketik pautan yang disediakan.

Pada ketika ini, pautan akan mengarahkan anda ke laman web rasmi Plenty of Fish melalui penyemak imbas lalai pada peranti anda. Setelah sampai, anda boleh memadamkan akaun anda.

Cara Menghapus Akaun POF secara Tetap dari Aplikasi

Apa Yang Anda Lakukan Seterusnya?

Laman web POF akan meminta anda masuk ke akaun anda sekali lagi. Ia juga akan meminta anda memberikan maklumat mengenai mengapa anda menghapus akaun anda.

Sekiranya anda memilih, anda juga dapat menjawab pertanyaan tentang berapa tarikh yang anda lalui melalui aplikasi tersebut dan jika anda mengesyorkan POF kepada rakan anda. Soalan-soalan ini membantu syarikat untuk menentukan kadar kejayaan dan kegagalan mereka.

Sebaik sahaja anda mengisi maklumat ini, langkah terakhir adalah dengan menekan butang biru yang berbunyi, "Hapus Akaun Ikan Banyak Saya."

Ingatlah bahawa setelah anda melakukan ini, tidak akan ada jalan kembali. Keseluruhan profil anda, semua pilihan, dan bahkan semua gambar yang anda muat naik akan dihapuskan secara kekal.

Cara Menghapus Akaun POF secara Tetap dari Aplikasi

Menyembunyikan Akaun POF Anda

Sekiranya anda berfikir untuk menghapus akaun POF anda secara kekal, tetapi anda tidak boleh melakukannya, menyembunyikannya adalah pilihan untuk dipertimbangkan.

Syarikat menyedari bahawa beberapa pengguna mungkin merasa ingin berhenti dari aplikasi tetapi ragu-ragu kehilangan akaun sepenuhnya.

Menyembunyikan profil POF anda menjadikan anda hampir tidak kelihatan. Anda tidak akan tersedia lagi di bahagian "Temui Saya" dan anda tidak akan menerima sebarang padanan atau mesej. Tetapi semua orang sebelumnya yang pernah anda padankan dan hubungi anda masih dapat melihat profil anda.

Dan jika seseorang mengetahui nama pengguna anda, mereka masih dapat menemui anda dalam carian. Sekiranya anda masih memilih laluan ini, ini adalah cara anda menyembunyikan aplikasi POF anda:

  1. Lancarkan aplikasi POF pada peranti mudah alih anda.
  2. Di bahagian bawah skrin utama, anda akan melihat bahagian "Keterlihatan Profil".
  3. Di sebelah pilihan "Sembunyikan Profil Saya", anda boleh menggunakan suis togol untuk menyembunyikan atau menyembunyikan profil POF anda.

Juga, ingat bahawa anda boleh melakukan semua langkah ini menggunakan portal web POF jika lebih mudah untuk melakukannya.

Padam atau Sembunyikan Akaun POF - Terserah Anda

Sekiranya anda menemui cinta sejati di POF dan tidak memerlukan aplikasi lagi, anda mungkin menghapusnya. Dan jika keseluruhan pengalaman anda dengan POF tidak begitu bagus, dan anda lebih suka meneruskannya, maka menghapusnya juga masuk akal.

Tetapi jika anda belum menemui pertandingan dan hanya ingin berehat, anda mungkin memilih untuk menyembunyikan akaun anda buat sementara waktu daripada menghapuskannya sepenuhnya.

Menggunakan aplikasi pada peranti mudah alih anda untuk menghapus akaun anda hampir sama dengan menggunakan portal web, terutamanya kerana anda diarahkan dengan cepat ke versi mudah alih penyemak imbas untuk menyelesaikan langkah-langkahnya. Ia masih dapat dilakukan dalam beberapa minit.

Adakah anda mempertimbangkan untuk menghapus akaun POF anda secara kekal? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found