Ulasan Dell PowerEdge T110

Ulasan Dell PowerEdge T110

Gambar 1 dari 5

Dell PowerEdge T110

Dell PowerEdge T110
Dell PowerEdge T110
Dell PowerEdge T110
Dell PowerEdge T110
£ 741 Harga semasa dikaji

PowerEdge T110 peringkat kemasukan terbaru Dell bertujuan untuk meyakinkan perniagaan kecil bahawa itu adalah alternatif yang jauh lebih baik daripada membina pelayan mereka sendiri atau menggunakan sistem desktop untuk semua perkhidmatan rangkaian mereka. Harga bermula dari dasar dengan sistem asas yang dikonfigurasi dengan pemproses Core i3 530, RAM 1GB, cakera keras 250GB dan jaminan satu tahun berharga sekitar £ 270.

Sistem yang dikaji juga kelihatan bernilai kerana harganya £ 631 menjadikan anda mendapat quad-core 2.66GHz X3450 Xeon, memori 4GB 1333MHz DDR3, sepasang pemacu SATA 250GB dan jaminan tiga tahun. Anda juga dapat mengurangkan kos lebih jauh di bahagian OS kerana Dell menawarkan T110 dengan Windows Server 2008 R2 Foundation yang telah dipasang sebelumnya yang menambah harga tambahan £ 177 pada harga yang diminta.

Anda perlu mengetahui batasan OS ini kerana hanya 64-bit, menyokong beberapa teras tetapi hanya soket pemproses tunggal, dan tidak akan membiarkan anda meningkatkan memori melebihi 8GB. Ia boleh mengendalikan tidak lebih dari 30 sambungan masuk serentak dan menyokong maksimum 15 akaun pengguna Windows.

Dell PowerEdge T110

T110 adalah penutup lantai kecil yang ringkas yang akan diletakkan di bawah meja dengan kemas, dan ia juga tenang. Kami telah melihat beberapa aduan mengenai tahap kebisingan yang tinggi tetapi kami mendapati bahawa walaupun kipas utama di belakang tidak berdiam diri, anda akan sukar untuk melihat T110 di persekitaran pejabat biasa.

Keselamatan adalah baik kerana bahagian dalam hanya dapat diakses dengan melepaskan panel sisi logam. Tuas pelepas besar di bahagian atas dapat dikunci dan suis pencerobohan casis menghubungkan dengan BIOS untuk memberi amaran jika sudah tersekat.

Enam port USB luaran tersedia tetapi anda boleh mengkonfigurasi pelayan sehingga semuanya dilumpuhkan atau hanya kuartet belakang diaktifkan. Terdapat juga dua port USB terkunci dalaman dan port eSATA yang dipasang di belakang dapat digunakan untuk mengembangkan kapasiti penyimpanan

Sistem asas menggunakan pengawal SATA tertanam yang merangkumi penyelesaian perisian PERC S100 RAID Dell yang diaktifkan dari BIOS untuk memberikan sokongan untuk cermin atau jalur. Sekiranya ini tidak mencukupi, anda boleh memilih peningkatan firmware S300 yang membawa sokongan untuk pemacu SAS dan array RAID-5.

Hard disk dipasang di sangkar dalaman di bahagian depan casis, yang memiliki ruang hingga empat pemacu. Cukup mudah dipasang dan masing-masing dipasang dalam pembawa plastik yang masuk dengan kemas ke dalam sangkar. Dell juga menyediakan keempat-empat penyambung kuasa dan kabel antara muka SATA yang siap menerima pemacu baru.

Jaminan

Jaminan 3 tahun di tempat kerja pada hari berikutnya

Peringkat

Fizikal

Format pelayan Alas Kaki
Konfigurasi pelayan Casis alas

Pemproses

Keluarga CPU Intel Xeon
Kekerapan nominal CPU 2.66GHz
Pemproses dibekalkan 1

Ingatan

Kapasiti RAM 16GB
Jenis memori DDR3

Penyimpanan

Konfigurasi cakera keras 2 x 250GB cakera keras Seagate Barracuda ES.2 SATA dalam pembawa pertukaran sejuk
Jumlah kapasiti cakera keras 500
Modul RAID Dell PERC S100
Tahap RAID disokong 0, 1, JBOD

Rangkaian

Port LAN Gigabit 1

Bekalan kuasa

Peringkat bekalan kuasa 350W

Kebisingan dan kekuatan

Penggunaan kuasa terbiar 48W
Penggunaan kuasa puncak 145W

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found