Sekiranya Anda Menggunakan VPN Percuma?

VPN (Rangkaian Persendirian Maya) menjadi lebih popular daripada sebelumnya pada tahun 2021. Sekiranya anda tidak mahu membayar privasi, adakah perkhidmatan VPN percuma patut digunakan?

Sekiranya Anda Menggunakan VPN Percuma?

Pada masa ini, perlindungan lebih baik daripada tidak ada perlindungan, tetapi seperti biasa, ada lebih banyak perlindungan daripada itu.

Perkhidmatan VPN percuma muncul setiap masa, tetapi ada beberapa perkara yang perlu anda perhatikan sebelum mendaftar dan menggunakannya.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

 • Sekiranya produk itu percuma, anda adalah produk tersebut.
 • Tidak semua perkhidmatan VPN dibuat sama.
 • Banyak bergantung pada seberapa banyak anda menggunakan VPN.
 • Ketekunan wajar sangat penting jika anda menggunakan produk percuma

Mari kita perhatikan setiap titik.

Adakah perkhidmatan VPN percuma bernilai menggunakan 2

Sekiranya Produk Percuma, Anda Adalah Produk

Prasarana VPN memerlukan banyak wang untuk disiapkan dan dijalankan. Aplikasi VPN perlu dibuat, pelayan VPN perlu dibuat, dikelola, dan dikendalikan. Pautan data ke dan keluar dari pusat data VPN perlu dibayar, dan keseluruhan operasi perlu dikendalikan dan dijalankan. Semua itu memerlukan wang. Duit yang banyak.

Sekiranya anda tidak membayar untuk perkhidmatan tersebut, siapa?

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Dengan banyak perkhidmatan VPN percuma, anda membayar, bukan secara tunai. Melayari data dijual kepada pihak ketiga, iklan disajikan, dan banyak tindakan anda akan dilacak oleh kuki yang ingin memasarkan dan mengiklankan kepada anda. Sekarang tidak semua perkhidmatan VPN percuma akan melakukan ini, tetapi wang harus datang dari suatu tempat.

Tidak Semua Perkhidmatan VPN Percuma Dibuat Sama

Seperti disebutkan, VPN memerlukan banyak wang untuk dibuat dan dijalankan, dan tidak semua pakaian memiliki jenis anggaran yang diperlukan untuk menjalankan perkhidmatan tingkat atas. Terdapat beberapa kompromi yang diperlukan dalam perkhidmatan VPN sewa yang lebih rendah. Anda mesti menggunakan enkripsi ketinggalan zaman atau lemah seperti PPTP atau WPA. Kadang-kadang anda tidak dapat mengakses laman web HTTPS, dan ada yang mempunyai had data atau berjalan sangat lambat pada waktu puncak.

Mengapa pengendali VPN tidak membenarkan anda menggunakan HTTPS? Kerana dienkripsi, dan mereka tidak dapat menjual data untuk mengembalikan wang mereka.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Beberapa perkhidmatan VPN percuma terkemuka dikendalikan oleh syarikat yang sah, ada juga yang menawarkan VPN premium. Selalunya ini datang dengan kompromi lain seperti had data, ketidakupayaan untuk memilih destinasi anda sendiri atau menggunakan protokol usang atau bocor. Beberapa perkhidmatan VPN percuma bahkan tidak menawarkan pilihan untuk OpenVPN, yang merupakan satu-satunya protokol yang benar-benar selamat sekarang.

Anda benar-benar harus berbelanja dengan berhati-hati jika anda ingin menggunakan VPN percuma.

Banyak Bergantung pada Berapa Banyak Anda Menggunakan VPN

Sekiranya anda mahukan VPN untuk mengelakkan penyekat geob atau menjalankan klien torrent sedikit, perkhidmatan VPN percuma bukan untuk anda. Sebilangan besar akan mempunyai had data atau had laju, yang mana satu pun tidak kondusif untuk streaming atau arus.

Kelemahan lain adalah bahawa anda akan terhad kepada destinasi IP yang boleh anda pilih. Ini boleh menjejaskan usaha anda untuk mengelakkan sekatan geografi kerana destinasi mungkin tidak mempunyai akses ke kandungan yang anda cari.

Kesungguhan Wajar adalah Penting jika Anda Menggunakan Produk Percuma

Setakat ini, saya telah melukis gambar perkhidmatan VPN percuma yang kurang sopan, dan memang demikian. Mereka adalah jawapan rendah untuk soalan penting. Namun, jika anda berbelanja dengan teliti dan hanya memerlukan VPN untuk melayari web sekali-sekala, mereka boleh mendapat tempat di komputer anda.

Walau bagaimanapun, beberapa program VPN yang kurang dikenali didapati mengandungi kejutan jahat dalam bentuk perisian intip.

Adakah perkhidmatan VPN percuma layak digunakan3

Oleh itu, Perkhidmatan VPN Percuma Apa yang Perlu Saya Gunakan?

Sayangnya, perkhidmatan VPN percuma boleh menyebabkan anda lebih mahal daripada langganan perkhidmatan yang lebih terkenal. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pilihan yang percuma dan cukup selamat.

Beberapa VPN percuma dengan ulasan yang baik adalah TunnelBear, Windscribe, dan PrivateTunnel. Walaupun masing-masing mempunyai batasan dibandingkan dengan VPN premium, tidak ada yang mempunyai spyware yang dapat dikesan, sambungannya agak cepat, dan masing-masing mudah digunakan. Terdapat banyak perkhidmatan VPN percuma lain di luar sana, jadi jarak tempuh anda mungkin berbeza-beza. Sekali lagi, BERHATI-HATI.

Perlu diingat bahawa beberapa VPN menawarkan percubaan percuma. Sekiranya anda baru dalam dunia VPN, ada baiknya anda mencuba perkhidmatan berbayar sekurang-kurangnya selama tempoh percubaan percuma. Di bahagian seterusnya, kita akan membahas cara menggunakan VPN dengan percubaan percuma. Anda boleh mencuba perkhidmatan ini selama 30 hari tanpa risiko, dan jika anda memutuskan untuk mengekalkannya, anda akan mendapat VPN yang bereputasi dengan harga rendah. Sekiranya anda tidak menyukainya, minta wang anda kembali (kami mencuba, ia berjaya).

Cara Menggunakan VPN

Menyiapkan VPN adalah mudah di kebanyakan peranti untuk pengguna teknologi rata-rata. Sekiranya anda tahu cara memasang perisian atau aplikasi, anda boleh menyediakan VPN.

Inilah cara menggunakan VPN pada peranti anda:

Cara Menggunakan VPN pada PC

 1. Daftar untuk percubaan bebas risiko ExpressVPN.
 2. Muat turun ExpressVPN versi Windows atau Mac. Log masuk dan klik pada 'Persediaan.'

 3. Klik pada pilihan Windows. Kemudian, salin kod pengaktifan ke papan keratan PC anda.

 4. Tampal pautan pengaktifan ke dalam aplikasi ExpressVPN.

 5. Sekarang, Anda dapat menggunakan aplikasi untuk menghidupkan / mematikan layanan VPN Anda serta mengubah lokasi pelayan.

Cara Menggunakan VPN pada iPhone dan Android Telefon

Langkahnya hampir sama tanpa mengira OS telefon pintar anda. Inilah cara menggunakan ExpressVPN di telefon anda:

 1. Daftar untuk VPN seperti ExpressVPN
 2. Muat turun aplikasi ExpressVPN dari Google Play Store atau Apple App Store. Log masuk, atau dapatkan kod pengaktifan dari laman web ExpressVPN seperti yang kami lakukan di atas.
 3. Ketik ikon kuasa untuk menyambungkan VPN. Anda juga dapat mengetuk kotak ‘Lokasi Semasa’ untuk memilih lokasi baru.

Kami menyukai pilihan ini kerana anda dapat menguji VPN berbayar. Sekiranya anda tidak menyukainya, anda boleh mendapatkan kembali wang anda dalam 30 hari pertama. Kemudian anda boleh melakukan ujian epal-ke-epal anda sendiri untuk melihat seberapa jauh lebih komprehensif dan selamat VPN berbayar.

Sekiranya anda mencari petunjuk hanya melalui PC atau peranti mudah alih anda, maka anda juga mungkin ingin mengetahui cara menyiapkan VPN di Firestick. Sekiranya anda mencari arahan yang mungkin sedikit lebih rumit, lihat panduan kami mengenai penyediaan VPN di Xbox atau Playstation 4.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found