Cara Memadamkan Semua Mel Suara pada iPhone

Mel suara adalah perkara Amerika. Sekiranya anda tinggal sebentar di beberapa negara asing di wilayah lain, anda akan mendapati bahawa ramai orang tidak gemar meninggalkan mel suara. Heck, ini kerugian mereka, mungkin? Dari mesin penjawab lama ke telefon bimbit terkini, kami tidak dapat melakukannya tanpa mel suara.

Cara Memadamkan Semua Mel Suara pada iPhone

Sekiranya anda pengguna iPhone di Amerika Syarikat, anda tahu bahawa mel suara cenderung menumpuk dan perkhidmatan mel suara anda mungkin hanya membenarkan begitu banyak mel suara sebelum penuh. Sekiranya anda tidak mahu orang bimbang apabila mereka mendengar bahawa peti mel suara anda penuh - orang yang hilang dari muka bumi cenderung berakhir dengan mel suara penuh - anda mungkin ingin melakukan sesuatu mengenainya.

Syukurlah, ada beberapa cara untuk menyelesaikannya.

Memadamkan Mel Suara dengan Mel Suara Visual

Pada masa kini, banyak syarikat penerbangan menyokong mel suara visual. Ini sangat mudah kerana ia membolehkan anda menguruskan mel suara anda langsung dari menu tanpa perlu memanggil nombor mel suara.

Sekiranya anda mempunyai mel suara visual, memadam mel suara adalah sangat mudah. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda lakukan:

 1. Ketik Aplikasi Telefon dan ketik Mel Suara.

 2. Cari mel suara yang ingin anda hapus dan leret ke kiri.

 3. Ketik butang Delete merah untuk mengeluarkannya.

Sekiranya anda ingin memadamkan banyak mel suara sekaligus, prosesnya sedikit berbeza tetapi masih sangat mudah. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Pergi ke Telefon kemudian Mel Suara.

 2. Ketuk butang Edit di sudut kanan atas skrin.

 3. Pilih semua mel suara yang ingin anda padamkan.

 4. Ketik butang Padam di sudut kanan bawah skrin.

Pada masa ini, tidak ada pilihan penghapusan massal, jadi anda perlu mengetuk setiap mel suara secara manual. Sudah tentu, ini bukan masalah besar kerana biasanya kita tidak mempunyai mel suara sebanyak e-mel.

Memadamkan Semua Mel Suara Secara Kekal

Kaedah di atas tidak membuang mel suara anda untuk selamanya. Sebaliknya, mereka hanya memindahkannya ke folder Mesej yang Dihapus. Ini membebaskan sedikit ruang penyimpanan, tetapi masalah kebocoran privasi masih berterusan kerana semua mel suara dapat dipulihkan dalam masa 30 hari.

Untuk memastikan ini tidak berlaku, ambil langkah berikut untuk menghapus semua mel suara anda secara kekal:

 1. Buka aplikasi Telefon dan ketik Mel Suara.

 2. Ketik Folder Mesej yang Dihapus.

 3. Ketik butang Hapus Semua di sudut kanan atas.

 4. Sahkan penghapusan dengan mengetuk Hapus Semua.

Setelah anda melakukan ini, semua mel suara anda akan dihapus selamanya. Proses ini tidak dapat dipulihkan, jadi pastikan anda tidak memerlukan mel suara yang dipadamkan lagi.

Memadamkan Mel Suara tanpa Mel Suara Visual

Sekiranya pembawa anda tidak menyokong mel suara visual, langkah di atas tidak berlaku untuk anda. Nasib baik, ada kaedah lain untuk menyingkirkan mereka. Pasti, ini mungkin bukan yang paling senang, tetapi sebenarnya satu-satunya yang anda ada jika tidak ada mel suara visual. Sebenarnya, sudah begitu lama anda semestinya sudah tahu mengenainya.

Nombor mel suara setiap pembawa berbeza, jadi anda perlu mengetahui nombor apa yang harus dihubungi terlebih dahulu. Berikut adalah senarai syarikat penerbangan yang paling biasa di A.S. dan mereka adalah nombor mel suara:

 • Verizon - ‘* 86’ atau hubungi nombor telefon anda dari telefon lain dan tekan ‘#’
 • AT&T - Tekan dan tahan ‘1’ atau hubungi nombor telefon sepuluh digit anda dan tekan ‘*’
 • T-Mobile - Tekan dan tahan kekunci '1' atau hubungi 1-805-637-7249 dan masukkan nombor telefon sepuluh digit anda kemudian ketik '*' untuk mendengar mesej anda.
 • Sprint- Tekan dan tahan ‘1’ atau hubungi nombor anda dan ketik ‘*’
 • Ceramah Lurus - Panggil ‘* 86’

Apabila sudah siap, dengarkan arahan untuk menghapus mesej. Beberapa pembawa menggunakan tiga, sementara yang lain menggunakan 7 atau 8.

Sudah tentu ini adalah kaedah kuno yang sudah ada sejak awal telefon bimbit. Terdapat peretasan kecil yang dapat membantu anda mempercepat proses ini. Setelah mesej suara pertama dibaca, ketuk pilihan hapus berkali-kali, bergantung pada berapa banyak mel suara yang anda miliki. Ini mesti menghapusnya tanpa anda harus mendengar setiap dari mereka.

Bolehkah saya memulihkan mel suara yang dipadamkan?

Bukan jika anda telah menghapusnya secara kekal. Sebilangan besar pembawa menyimpan mel suara anda yang dihapus untuk jangka masa yang sangat singkat dan anda akan tahu jika telefon anda disimpan dengan memanggil Mel Suara anda dan melalui arahan.

Peti mel saya mengatakan ia penuh tetapi tidak ada mel suara. Apa yang sedang berlaku?

Ini telah menjadi masalah biasa dengan iPhone selama beberapa waktu sekarang. Sekiranya anda telah memeriksa folder Mesej yang Dihapus dan tidak ada apa-apa di sana tetapi apabila seseorang memanggil mereka mendapat mesej Peti Surat Lengkap, ada masalah lain.

Anda boleh menghubungi pembawa untuk menetapkan semula mel suara anda atau jika anda telah menghapusnya dan mereka telah kembali cuba menggunakan Mod Pesawat. Dengan meletakkan telefon anda dalam Mod Pesawat kemudian menghapus mel suara anda, akhirnya telefon anda akan hilang.

Bagaimana saya boleh menyimpan mel suara selamanya?

Sekiranya anda mempunyai mel suara yang sangat penting, bukan idea yang baik untuk menyimpannya dengan pembawa. Sekiranya anda pernah mendapat nombor telefon baru, akaun anda dibatalkan, atau anda memindahkan pembawa bahawa mel suara akan hilang selama-lamanya.

Kaedah terbaik untuk menyimpan mel suara adalah bermain dan merakamnya pada peranti yang serasi dengan awan (misalnya, Memo Suara Apple). Pastikan tidak ada gangguan bunyi latar semasa merakam.

Kemudian anda boleh pergi ke perkhidmatan awan dan memastikan bahawa mel suara disimpan selama-lamanya.

Semua mel suara saya hilang. Apa yang berlaku?

Walaupun mel suara anda boleh bergerak dengan baik ke peranti baru, ia melekat pada nombor telefon anda. Sekiranya anda telah membuat perubahan pada nombor telefon atau pembawa anda, mel suara anda akan hilang.

Perkara yang sama boleh berlaku sekiranya pembawa menetapkan semula kotak atau kata laluan Mel Suara anda.

Kata Akhir

Sekiranya anda diberkati dengan mel suara visual, penghapusan semua mesej suara anda semestinya mudah.

Sebaliknya, jika anda perlu memanggil nombor mel suara untuk melalui proses ini, keadaan menjadi lebih sukar. Perlu diingat bahawa anda selalu boleh melumpuhkan mel suara sama sekali. Anda mungkin menjimatkan wang sekiranya pembawa anda mengenakan bayaran untuk perkhidmatan mel suara.

Sekiranya anda mengenali seseorang yang perlu menolak peti masuk mesej suara mereka, silakan berkongsi tutorial ini dengan mereka. Sekiranya terdapat lebih banyak soalan berkaitan iPhone yang anda perlukan jawapannya, hantarkannya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found