Cara Menyesuaikan Google Chrome Dengan Chrome: bendera

Konfigurasi penyemak imbas lanjutan adalah topik yang merupakan seni gelap. Namun, terdapat banyak cara untuk mengakses ciri paling maju penyemak imbas anda dan menyesuaikan perilakunya. Dalam artikel TechJunkie ini, kami membahas bagaimana anda dapat menyesuaikan Firefox menggunakan about: config. Google Chrome setara dengan kira-kira: config adalah chrome: flags. Chrome: flag membolehkan pelbagai tetapan tambahan yang dapat anda gunakan untuk menyesuaikan penyemak imbas anda. Dalam artikel ini saya akan menerangkan beberapa pilihan krom: bendera yang lebih berguna dan menunjukkan cara menggunakannya.

Adakah Google Chrome Boleh Disesuaikan?

Sekiranya anda baru menggunakan penyemak imbas web Google Chrome, anda mungkin tertanya-tanya apakah anda dapat menyesuaikannya. Jawapan mudahnya, tentu anda boleh. Seperti kebanyakan perisian, terdapat banyak cara untuk menyesuaikan produk mengikut keperluan anda. Ikuti bersama untuk memulakan penyesuaian penyemak imbas anda.

Cara Membuka Bendera Chrome

Memulakan adalah mudah, cuma ketik “krom: // benderaDi bar alamat Google Chrome dan tekan Masukkan. Itu membuka halaman yang ditunjukkan dalam gambar di bawah. Halaman ini menyertakan senarai tetapan percubaan untuk menyesuaikan penyemak imbas.

Anda boleh menatal ke bawah dan mencari bendera menarik sendiri, mula menaip di Cari Bendera kotak teks, atau tekan Ctrl + F untuk membuka kotak carian Penyemak Imbas dan mencari halaman untuk bendera dengan nama.

Perhatikan bahawa setiap kali anda menukar bendera, sebelum perubahan itu berlaku, anda perlu melancarkan semula Chrome. Penyemak imbas secara automatik akan meminta anda melakukan ini semasa anda membuat perubahan, atau anda boleh membuat banyak perubahan dan kemudian melancarkan semula setelah semuanya dipilih. Terpulang pada anda.

Cara untuk Menyesuaikan Penyemak Imbas Google Chrome

Terlepas dari apa yang anda cari, kemungkinan besar ada cara untuk mencapainya di penyemak imbas Chrome. Pertimbangkan beberapa bendera ini sebagai titik permulaan penyesuaian penyemak imbas anda.

Tukar Skrol lancar

Sejak sekian lama, Google tidak dapat menatal dengan lancar di Chrome! Walaupun ciri ini kini dihidupkan secara lalai, anda mungkin ingin mematikannya, dan krom: // bendera adalah tempat anda boleh melakukannya. Masukkan ‘tatal lancar'Di kotak carian untuk mencari tetapan, dan anda dapat mengatur pengguliran lancar untuk menggunakan nilai lalai untuk halaman, selalu aktif, atau selalu mati.

Membolehkan Muat turun Selari

Sekiranya anda suka memuat turun banyak kandungan sekaligus, maka anda mahu mengaktifkan muat turun selari di Chrome. Taip 'dayakan-selari-memuat turun‘Ke dalam bar carian anda dan pilih Diaktifkan.

Melumpuhkan Iklan

Bagi anda yang suka melihat laman web tanpa berurusan dengan beban iklan intensif sumber, maka anda harus mempertimbangkan untuk membolehkan Intervensi Iklan Berat. Ini adalah alat yang berguna untuk memuatkan iklan intensif sumber secara lalai. Yang perlu anda buat ialah menaip 'aktifkan-berat-iklan-campur tangan‘Ke dalam bar carian dan aktifkan.

Mod Gelap

Tema gelap untuk kandungan web anda selalu menarik perhatian, anda boleh menambahkannya ke penyemak imbas anda dengan mencari ‘aktifkan-kekuatan-gelap'Dan memilih Diaktifkan dari menu lungsur.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak penyesuaian dengan tetapan mod gelap anda, maka bereksperimen dengan pilihan yang ada.

Beberapa Bendera Google Chrome yang Berguna untuk Pembangun

Terdapat beberapa pilihan untuk pembangun untuk menguji dan memantau aplikasi web di sana, lihat sendiri.

Ujian Localhost

Sekiranya anda cenderung menggunakan Google Chrome dan anda ingin menguji aplikasi atau pelayan tanpa sijil SSL, maka anda ingin membenarkan sambungan localhost yang tidak selamat. Yang perlu anda buat ialah memasukkan ‘izinkan-tidak selamat-localhost'Ke dalam kotak carian dan pilih aktifkan dari menu lungsur.

Pembalakan Rangkaian

Sekiranya anda seorang jurutera rangkaian atau perlu memantau log rangkaian anda untuk lalu lintas tertentu, maka anda ingin mengaktifkannya 'aktifkan-rangkaian-log-ke-fail'. Cukup ketiknya ke bar carian dan pilih Diaktifkan dari menu lungsur.

Kaedah untuk Mendapatkan Ciri Yang Tidak Digunakan

Bagi banyak orang, ciri-ciri yang ditawarkan pada versi Chrome sebelumnya adalah yang mesti dimiliki. Sekiranya anda mencari ciri dalam penyemak imbas Chrome yang tidak lagi disokong oleh Google, maka anda harus melihat beberapa sambungan yang tersedia di kedai Chrome.

Membungkam Tab Audio

Membisukan audio dalam tab adalah ciri yang diinginkan bagi mereka yang suka membaca banyak tab sekaligus. Sekiranya anda bergantung pada ciri ini pada versi Chrome sebelumnya, anda mungkin kecewa apabila mengetahui bahawa mereka tidak lagi menawarkan ini. Nasib baik, beberapa pembangun menyimpan pilihan yang ada dengan membuat versi mereka sendiri.

Teliti di chrome store sebelum berputus asa untuk mencari jalan keluar untuk masalah penyemak imbas anda, anda mungkin akan menemui sambungan yang boleh dipercayai yang dapat menyelesaikan masalah anda.

Oleh itu, terdapat beberapa krom: tetapan bendera yang boleh anda pilih untuk menyesuaikan Google Chrome. Memandangkan semua ciri ini bersifat eksperimental, anda harus memeriksanya setelah setiap kemas kini ke Chrome untuk memastikannya tidak lagi digunakan. Pengalaman penyemak imbas web anda yang disesuaikan hanya dengan beberapa klik sahaja.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found