Cara Menghapus Sejarah Anda dalam Life360

Sejak dilancarkan di Android pada tahun 2008 (dan peluncuran iOS 2011 yang seterusnya), perisian penjejakan lokasi seperti Life360 telah menjadi pilihan yang semakin popular.

Cara Menghapus Sejarah Anda dalam Life360

Tetapi dengan menambahkan ketenangan hati ibu bapa, beban anak-anak dilacak oleh perisian tersebut. Tetapi adakah perkara yang boleh anda lakukan untuk menyembunyikan apa yang anda buat dari mata kasar?

Life360 adalah sumber yang sangat baik untuk memantau ahli keluarga. Malah versi percuma menawarkan banyak ciri berguna. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan sejarah dan pelacakan Life360.

Bagaimana Life360 Berfungsi?

Life360, tersedia dari Google Play Store dan Apple App Store, membolehkan anda membuat rangkaian sosial peribadi dengan ahli keluarga anda, yang dikenali sebagai Lingkaran. Setelah anda ditambahkan ke Lingkaran, semua ahli dapat melihat lokasi anda dan di mana anda berada. Anda juga boleh mengatur Makluman Tempat untuk memberitahu anda apabila ahli Lingkaran anda tiba atau meninggalkan lokasi yang ditentukan.

Aplikasi ini menggunakan lokasi GPS dan sambungan data anda untuk menghantar kemas kini ke pelayan mereka secara berkala. Ini kemudian dijejak direkodkan di bahagian Sejarah setiap profil ahli Lingkaran. Bergantung pada sama ada anda mempunyai langganan premium untuk salah satu pakej berbayar, terdapat juga laporan tambahan yang tersedia seperti Laporan Pemandu.

Lingkaran keluarga

Ini akan memberi tahu anggota Lingkaran anda di mana anda memandu, seberapa pantas anda pergi, dan walaupun anda telah melakukan gerakan berbahaya seperti melakukan pengereman terlalu keras atau mempercepat terlalu cepat.

Oleh kerana ia adalah rangkaian sosial, ia mempunyai kemampuan untuk menghantar mesej sembang antara ahli Circle. Walaupun ini berguna jika anda mengetahui bahawa Ayah anda mengambil beberapa barang runcit dan anda ingin membuat permintaan, itu tidak bagus jika anda cuba melarikan diri ke tempat yang tidak sepatutnya anda lalui tanpa telefon anda.

padamkan hayat360

Bolehkah Anda Padamkan Sejarah Life360 Anda?

Secara teknikal, ya, anda boleh, tetapi cara untuk melakukannya tidak mungkin mencapai hasil yang diinginkan. Sekiranya anda cuba melepaskan diri dari pemeriksaan dan menyembunyikan aktiviti anda dari ibu bapa atau pasangan anda, maka itu tidak akan berkesan.

Pada dasarnya, satu-satunya cara untuk menghilangkan sejarah anda adalah dengan menghapus akaun Life360 anda atau meninggalkan Lingkaran. Sudah tentu, ahli Lingkaran anda yang lain akan diberi tahu tentang fakta bahawa anda tidak lagi tersambung ke aplikasinya, dan kemungkinan besar soalan-soalan canggung akan segera muncul.

Anda tidak boleh melepaskan hanya dengan mematikan GPS atau sambungan data di telefon anda, kerana aplikasi tersebut akan memberitahu ahli Lingkaran anda yang lain bahawa anda telah keluar dari talian. Selain itu, kerana ia melacak status bateri anda dan memberitahu anggota Lingkaran ketika telefon anda tidak habis, cukup sukar untuk melepaskan diri dengan hanya mengatakan bahawa telefon anda mati.

Satu-satunya cara lain untuk menghapus Sejarah anda sepenuhnya ialah membuang akaun anda dari Lingkaran. Ini boleh berfungsi, tetapi mungkin memerlukan penipuan dari pihak anda, kerana anda memerlukan akses ke salah satu telefon ibu bapa anda. "Oops, maaf, Ibu, saya tidak sengaja melepaskan diri dari Lingkaran. Bolehkah anda menambahkan saya lagi? " Ini bukan pendekatan yang paling meyakinkan, tetapi ini boleh membantu anda.

Memandu

Berapa Banyak Sejarah Yang Disimpan?

Berita baiknya ialah jika anda tidak menggunakan salah satu langganan berbayar, maka Sejarah pergerakan anda hanya akan dapat dilihat selama dua hari. Selepas itu, mereka tidak dapat melihat apa yang anda kunjungi. Walau bagaimanapun, jika keluarga anda menggunakan salah satu pilihan premium, mereka akan dapat mengakses Sejarah anda yang bernilai tiga puluh hari terakhir.

Perlu juga diingat bahawa anda tidak semestinya selamat dari terjebak jika anda hanya menggunakan versi percuma. Life360 menyimpan tiga puluh hari terakhir, sama ada anda belum membayarnya atau tidak.

Oleh itu, apabila anda menaik taraf ke pakej berbayar, anda akan segera mendapat akses ke Sejarah tiga puluh hari terakhir. Memandangkan langganan "Plus" termurah hanya berharga $ 2,99 sebulan, tidak perlu diragukan bahawa keluarga anda mungkin membayar harganya hanya untuk mengetahui apa yang anda alami.

Apa Pilihan Lain Yang Ada?

Tidak ada yang dijamin berfungsi. Anda boleh menggunakan salah satu dari pelbagai aplikasi spoofing GPS yang tersedia di Android, seperti lokasi GPS Palsu, tetapi anda perlu mengaktifkan mod Pembangun pada telefon anda agar dapat berfungsi. Apple, sebagai jenis yang tegas, tidak membenarkan aplikasi spoofing GPS di App Store jadi anda harus menggunakan penyelesaian untuk memalsukan GPS anda. Nasib baik, kami mempunyai artikel mengenai cara melakukannya di sini.

gps palsu

Satu-satunya pilihan sebenar ialah menggunakan telefon atau tablet kedua untuk memalsukan lokasi anda. Walaupun ini boleh berkesan dalam beberapa keadaan, cepat menjadi jelas jika anda meninggalkannya di tempat yang terlalu lama. Belum lagi jika mereka menghubungi anda atau menghantar mesej melalui aplikasi, maka anda tidak akan dapat bertindak balas, yang dengan sendirinya akan menaikkan beberapa bendera merah dengan cepat.

Sebentar sahaja Sejarah Berulang

Pada penghujung hari, mungkin ada gunanya menggigit peluru dan menerima bahawa ahli keluarga anda mengambil berat keselamatan anda. Bukannya kita menilai, tentu saja, kerana kadang-kadang aplikasi seperti ini dapat digunakan dengan cara yang agak sombong. Perlu diingat bahawa jika telefon anda bersama anda ketika anda berada dalam kesusahan mungkin dapat membuat perbezaan antara hidup dan mati, jadi itu mungkin menjengkelkan.

Sekiranya anda mempunyai kaedah untuk menghapus sejarah Life360 yang belum kami fikirkan, kami ingin mendengar semua tentangnya di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found