Ulasan Dell Latitude E4200

Ulasan Dell Latitude E4200

Gambar 1 dari 2

it_photo_6301

ia_photo_6300
£ 1275 Harga semasa dikaji

Mereka tidak membuat komputer riba perniagaan seperti dulu. Sudah ada kotak kelabu kusam yang digunakan untuk melambangkan julat Latitude Dell, untuk digantikan oleh mesin yang menakjubkan seperti E4200 ini. Kemasannya yang kaya - warna merah burgundy dalam kes sampel ulasan kami - akan memberi kesan segera dan positif kepada setiap pelanggan yang anda lawati, yang pastinya merupakan salah satu tujuan komputer riba perniagaan moden.

Dell juga mempunyai ciri-ciri. Modem HSDPA bersepadu hampir diberikan, dan Dell melengkapkannya dengan bukan sahaja Bluetooth dan draf-n tanpa wayar tetapi juga penerima GPS.

Walaupun kami berusaha memikirkan sebarang aplikasi perniagaan pembunuh untuk GPS dalam komputer riba, itu adalah penyertaan yang menarik yang berguna pada masa akan datang. Sementara itu, ini bermaksud kakitangan anda sentiasa dapat memeriksa tempat mereka berada di Peta Google apabila mereka tersesat.

Komputer riba ini juga mempunyai sebilangan besar alat keselamatan. Sekali lagi, pembaca cap jari dan cip TPM 1.2 adalah de facto dalam mesin perniagaan, tetapi senang melihat Dell menawarkan penyulitan cakera penuh sebagai sebahagian daripada pakej perisiannya. Sistem semakan kami juga merangkumi pembaca kad pintar untuk lapisan perlindungan fizikal tambahan.

Dan ada banyak lagi. Terima kasih kepada cakera padatnya, E4200 seharusnya lebih tahan terhadap kehidupan berbanding komputer riba yang mengandungi cakera keras mekanikal. Kualiti keseluruhan keseluruhan Latitude juga bagus, dengan casis aloi magnesium dan tidak ada kelemahan.

Laman web Dell juga membuat banyak modul komunikasi Latitude ON. Ini adalah urusan Linux-on-a-chip yang dapat berhubung terus dengan pelayan Exchange melalui wayarles, dan juga termasuk penyemak imbas web, Microsoft Office dan pembaca PDF. Atau sekurang-kurangnya kita diberitahu - malangnya ia tidak berfungsi pada contoh ulasan kami.

Dibina untuk profesional bergerak

Kita juga harus menunjukkan bahawa bateri jangka hayat, unit 5,200 mAh, keluar dengan tidak lekang sejauh 22mm dari bahagian belakang casis.

Dengan bateri biasa yang ada, E4200 akan berukuran 296 x 204 x 27mm (WDH), tetapi sebagai ganti pukal tambahan, anda juga mendapat banyak hayat bateri tambahan: E4200 bertahan selama 5 jam 35 minit dalam ujian penggunaan cahaya kami. Dengan bateri standard, harapkan separuh daripada itu.

Sekali lagi, tidak pernah lebih mudah memasukkan bekalan kuasa ke dalam beg daripada menggunakan Latitud. Ukurannya hanya 88 x 63 x 15mm (WDH), sedikit lebih lebar tetapi sedikit lebih langsing daripada kad kad biasa. Satu-satunya kelemahan adalah saiz palam tiga pin Inggeris.

Walaupun jangka hayat bateri lima setengah jam cukup dihormati, perhatikan Lenovo ThinkPad X200 (ID web: 228786). Ia tidak akan setanding dengan gaya glamourpuss E4200, tetapi selama 5 jam 57 minit dalam ujian penggunaan cahaya kami dan beratnya 1.54kg - 350g lebih tinggi daripada E4200.

Sebagai balasan untuk berat X200 yang lebih besar, ada juga kekuatan yang lebih besar: ia mendapat skor 1,10 dalam penanda aras kami berbanding 0,73 dari E4200. Walaupun jurang kekuasaan itu nampaknya cukup memalukan, itu lebih merupakan tanda kemampuan seperti stesen kerja X200 - E4200 masih mempunyai cukup geram untuk digandakan sebagai PC utama.

Di sekitar casis

Salah satu pengorbanan yang jelas adalah pemacu optik, atau kekurangan satu, yang merupakan ciri lain yang dikongsi E4200 dengan X200. Anehnya, Dell tidak mendapat ruang di sekitar casis untuk lebih dari dua port USB, tetapi sekurang-kurangnya salah satu dari ini berfungsi sebagai port eSATA - penyertaan yang sangat baik - dan ia dikendalikan oleh mini-FireWire, slot SD dan ExpressCard / 34 slot.

Bahagian kanan casis juga termasuk suis hidup / mati tanpa wayar, tetapi canggung ini mengawal keempat-empat radio: WLAN, Bluetooth, GPS dan modem jalur lebar mudah alih. Untuk mengambil kawalan yang lebih terperinci, anda harus menggunakan perisian Dell's ControlPoint, yang bukan alat yang sangat baik yang kami harapkan.

Jaminan

Jaminan 3 tahun di lokasi

Spesifikasi fizikal

Dimensi 296 x 226 x 27mm (WDH)
Berat 1.190kg

Pemproses dan ingatan

Pemproses Intel Core 2 Duo U9400
Kapasiti RAM 2.00GB
Jenis memori DDR3

Skrin dan video

Saiz skrin 12.1in
Skrin resolusi melintang 1,280
Skrin resolusi menegak 800
Resolusi 1280 x 800
Chipset grafik Intel GMA 4500
Keluaran VGA (D-SUB) 1
Keluaran HDMI 0
Keluaran S-Video 0
Keluaran DVI-I 0
Keluaran DVI-D 0
Keluaran DisplayPort 0

Pemacu

Kapasiti 64GB
Kapasiti yang boleh digunakan cakera keras N / A
Kelajuan gelendong N / A
Antara muka cakera dalaman N / A
Cakera Keras N / A
Teknologi cakera optik Tiada
Pemacu optik N / A
Harga bateri ganti termasuk PPN £0

Rangkaian

Kelajuan penyesuai berwayar 1,000Mbit / saat
Sokongan 802.11a iya
Sokongan 802.11b iya
802.11g sokongan iya
802.11 sokongan-n rancangan iya
Penyesuai 3G bersepadu iya

Ciri-ciri lain

Slot ExpressCard34 1
Slot ExpressCard54 0
Slot Kad PC 0
Port USB (hilir) 2
Pelabuhan FireWire 1
Port tetikus PS / 2 tidak
Port bersiri 9-pin 0
Pelabuhan selari 0
Port output audio S / PDIF optik 0
Port audio S / PDIF elektrik 0
Jenis peranti penunjuk Pad sentuh
Lokasi pembesar suara Di atas papan kekunci
Mikrofon bersepadu? iya
Kamera web bersepadu? tidak
Peringkat megapiksel kamera N / A
Pembaca cap jari tidak

Ujian bateri dan prestasi

Hayat bateri, penggunaan ringan 335
Hayat bateri, penggunaan berat 242
Skor penanda aras aplikasi keseluruhan 0.73
Skor penanda aras aplikasi pejabat 0.77
Skor penanda aras aplikasi grafik 2D 0.82
Skor penanda aras aplikasi pengekodan 0.62
Skor penanda aras aplikasi pelbagai tugas 0.71
Tetapan rendah prestasi 3D (crysis) Gagal
Tetapan prestasi 3D N / A

Sistem operasi dan perisian

Sistem operasi Perniagaan Windows Vista
Keluarga OS Windows Vista

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found