Kesan Genshin: Cara Memainkan Lagu di Lyre

Dunia Genshin Impact penuh dengan keajaiban tersembunyi, dan muziknya kondusif untuk meneroka keajaiban tersebut. Pada bulan April 2021, pembangun permainan memperkenalkan cara untuk pemain mengambil bahagian dalam muzik dunia yang luar biasa ini dengan Windblume Festival. Semasa Acara ini, pemain dapat memperoleh Windsong Lyre untuk membuat muzik mereka sendiri.

Kesan Genshin: Cara Memainkan Lagu di Lyre

Apa gunanya Lyre, jika anda tidak tahu cara memainkannya?

Acara sudah lama berakhir, jadi anda tidak dapat memperolehnya sekarang. Walau bagaimanapun, jika anda cukup bernasib baik untuk mendapatkan lyre semasa Acara, anda masih boleh memainkannya - dan kami akan menunjukkan caranya. Terdapat banyak lagu untuk dimainkan, dari lagu klasik hingga lagu yang meriah. Teruskan membaca untuk mengetahui cara membuat muzik anda sendiri di Genshin Impact.

Bagaimana Anda Mendapatkan Windsong Lyre?

Windblume Festival pada bulan April 2021 membolehkan pemain memperoleh Tiket Tour sebagai pertukaran dengan Windsong Lyre. Pemain memperoleh Tiket dengan bermain permainan mini seperti Ballads of Breeze dan Floral Freefall. Setelah memperoleh 280 Tiket Jelajah, pemain dapat menukarnya dengan Windsong Lyre mereka sendiri.

Ketika Windblume Festival berakhir beberapa ketika yang lalu, tidak ada yang dapat memperoleh Windsong Lyres baru. Walaupun begitu, pemain yang membelinya dapat memainkannya kapan saja mereka mahu, kerana mereka tetap berada di inventori secara kekal.

Memainkan Windsong Lyre

Anda boleh memainkan Windsong Lyre di PC dengan menggunakan kekunci yang berbeza. Contohnya, nota tertinggi adalah dari Q hingga U, nota tengah adalah A hingga J, dan nota terendah adalah Z hingga M pada papan kekunci.

Pada konsol, nota dipetakan ke D-pad dan empat butang di sebelah kanan. Untuk beralih dari nota yang lebih tinggi ke yang lebih rendah, anda boleh menekan L1 dan R1, masing-masing.

Sekiranya anda bermain di peranti mudah alih, semua nota akan dipaparkan di skrin. Mereka dibahagikan kepada tiga baris untuk tiga oktaf.

Lyre tidak mempunyai akses ke nada semit, atau nota separuh. Kerana batasan ini, Lyre tidak dapat memainkan setiap lagu di dunia, dan anda mungkin harus menyesuaikannya dengan sewajarnya.

Cara Menggunakan Bot Lyre dalam Kesan Genshin

Terdapat program bernama LyreBot yang dibuat oleh orang yang menggunakan "ianespana" di GitHub dan u / Heracles421 di Reddit. LyreBot berfungsi dengan memainkan fail MIDI sebagai penekanan kunci dalam Genshin Impact. Ini adalah program makro yang berkesan dengan Windsong Lyre permainan.

LyreBot hanya berfungsi di PC kerana ia bertindak balas terhadap pukulan papan kekunci, dan penciptanya hanya bertujuan untuk penggunaan PC.

Untuk menggunakan LyreBot for Genshin Impact, ikuti arahan berikut:

 1. Muat turun LyreBot dari halaman GitHub.

 2. Lancarkan Genshin Impact dan log masuk ke permainan.
 3. Lengkapkan Windsong Lyre.
 4. Jalankan LyreBot.exe.

 5. LyreBot tidak memerlukan pemasangan, jadi anda hanya perlu menjalankannya semasa anda ingin menggunakannya.
 6. Pilih ikon fail di sudut kiri atas.
 7. Cari fail MIDI.
 8. Klik butang besar "Main" di tengah.

 9. Kembali ke tetingkap Genshin Impact dengan menekan Alt + Tab atau mengkliknya.
 10. Apabila anda beralih kembali ke Genshin Impact, LyreBot akan memainkan lagu yang anda muatkan.

LyreBot juga berfungsi dengan peranti MIDI luaran seperti papan kekunci dan instrumen angin elektronik. Untuk menggunakan peranti MIDI, ikuti langkah-langkah ini untuk memulakan:

 1. Lancarkan kedua Genshin Impact dan LyreBot.
 2. Dalam Genshin Impact, lengkapkan Windsong Lyre anda.
 3. Kembali ke LyreBot dan pilih menu drop-down berlabel "MIDI Input Device."
 4. Pilih instrumen anda.
 5. Sekiranya tidak muncul, anda boleh menekan butang muat semula di sebelah menu.
 6. Setelah peranti MIDI muncul, anda boleh menggunakannya untuk memainkan muzik di Genshin Impact.

LyreBot adalah idea yang bagus, tetapi menurut Syarat Perkhidmatan, perisian pihak ketiga dilarang. Sekiranya anda berhasrat bermain Genshin Impact dengan LyreBot, maka anda melakukannya dengan risiko anda sendiri. Hasil yang mungkin berlaku sekiranya anda ditangkap adalah:

 • Mengeluarkan ganjaran yang tidak betul dari permainan (tidak berlaku untuk LyreBot)
 • Menangguhkan akaun anda buat sementara waktu
 • Melarang akaun anda secara kekal

Walaupun LyreBot adalah perisian pihak ketiga, ia tidak memanipulasi kod permainan dengan cara apa pun. Ada yang mendakwa bot tersebut tidak melanggar Syarat Perkhidmatan, tetapi "... untuk memanfaatkan permainan" sangat kabur. Jadi, anda mungkin mahu berhati-hati ketika menggunakan LyreBot atau perisian pihak ketiga yang lain dalam permainan.

Soalan Lazim Tambahan

Untuk apa Windsong Lyre itu?

Windsong Lyre adalah permainan semata-mata untuk pemain memainkan lagu kegemaran mereka. Ia berdasarkan pada larutan kehidupan sebenar. Instrumen dalam permainan menggambarkan banyak ciri rakan sejawatnya yang sebenar.

Dalam permainan, ia dikelaskan sebagai alat, dan anda harus melengkapkannya untuk mula bermain muzik. Namun, ia tidak bermain semiton.

Apakah Lagu Lyre Impak Genshin Terbaik?

Walaupun "terbaik" bergantung pada pendengar, ada beberapa lagu yang suka dimainkan orang di Windsong Lyres mereka. Mereka berkisar dari klasik di radio hingga lagu-lagu yang berkaitan dengan budaya meme dalam talian. Oleh kerana Windsong Lyre agak terhad, anda mungkin tidak memainkan keseluruhan lagu tetapi hanya bahagian.

Mari kita lihat beberapa lagu terbaik yang boleh anda mainkan.

· "Jangan Pernah Menyerah"

Lagu klasik dari Rick Astley dimainkan dengan baik di Windsong Lyre. The Rick Roll, seperti yang disebut oleh internet, selalu menjadi pokok permainan video. Anda selalu dapat menipu rakan anda untuk mendengar dan kemudian "Rick Rolling" mereka.

· "Bawa Saya pulang, Jalan Negara"

Banyak pemain telah mendengar tentang Take Me Home, Country Roads oleh John Denver. Oleh kerana filem tertentu yang dikeluarkan beberapa tahun yang lalu, lagu ini telah mengalami ledakan populariti. Hari ini, anda boleh memainkan lagu dalam Impak Genshin tanpa masalah.

· Lagu Negara Kesatuan Soviet

Meme lain dari internet, lagu kebangsaan USSR telah menjadi pokok budaya dalam talian. Ia telah digunakan dalam banyak video meme selama bertahun-tahun. Seperti "The Rick Roll," memainkan lagu USSR sangat mungkin dilakukan dengan Windsong Harp.

· "Terbanglah Aku ke Bulan"

Karya agung Frank Sinatra, Fly Me to the Moon, telah mengharungi ujian masa dan tetap popular hingga kini. Standard jazz ini mesti dipelajari untuk mana-mana pemuzik jazz.

· "Astronomi"

Anda mungkin tahu lagu ini sebagai lagu Coffin Dance. Sangat mudah untuk bermain, dan Windsong Lyre menanganinya dengan indah.

· "Megalovania"

Mana-mana pemain yang menjelajah internet dan YouTube akan langsung mengenali beberapa nota pertama "Megalovania" dari "Undertale." Anda tidak perlu memainkan keseluruhan lagu, tetapi jika hanya beberapa nota, anda boleh ketawa.

· "Tema Ganyu"

Windsong Lyre dapat memainkan tema Ganyu. Melodi ringkasnya mengingatkan para pemain mengenai motif muzik di mana-mana permainan. Siapa yang boleh mengatakan tidak untuk skor indah Genshin Impact?

· "Hatiku Akan Terus"

Namun satu lagi klasik internet dan popular di luarnya, vokal Celine Dion yang menterjemahkan dengan baik pada rentetan Windsong Lyre. Mungkin tidak dapat mengekalkan catatan selama itu, tetapi hasilnya masih bagus.

Muzik Sesuai untuk Archon

Windsong Lyre dapat memberikan banyak hiburan kepada mana-mana pemain Genshin Impact. Walaupun tidak dapat diperoleh hari ini, selalu ada kemungkinan pembangun akan mengembalikannya. Ia juga berfungsi dengan bot, walaupun itu boleh menjadi keputusan yang berisiko.

Apa lagu kegemaran anda untuk dimainkan di Windsong Lyre? Bilakah anda fikir Lyre akan tersedia lagi? Beritahu kami jawapan anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts