Cara Mendapatkan Bayaran Balik dalam didengar

Semua perkara baik akan berakhir, dan begitu juga keahlian Audible anda pada satu ketika. Sekiranya anda membaca artikel ini, kemungkinan anda melihat tajuk utama dan sekarang bertanya-tanya apakah mungkin untuk mendapatkan bayaran balik pada langganan anda. Atau, mungkin, anda hanya mahu mengembalikan buku audio yang anda beli secara salah dan menginginkan wang anda dikembalikan.

Cara Mendapatkan Bayaran Balik dalam didengar

Apa pun alasannya, kami harap ada jawapan untuk anda. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai dasar pembayaran balik keahlian Audible. Anda juga akan belajar cara mengembalikan atau menukar buku, dan banyak lagi.

Cara Mendapatkan Bayaran Balik untuk Didengar

Audible adalah perkhidmatan berasaskan Amazon yang mengkhususkan diri dalam menjual dan membuat kandungan audio. Sama ada anda memerlukan buku audio, surat khabar audio, atau kandungan pendidikan, buku-buku itu memberi anda liputan. Perkhidmatan langganan ini digunakan oleh berjuta-juta pelanggan gembira di seluruh dunia.

Namun, bagi sesetengah pengguna, yuran langganan Audible mungkin melanggar bank mereka pada satu ketika. Orang lain mungkin mahu berhenti menggunakan perkhidmatan mereka selepas beberapa ketika. Sekiranya anda tergolong dalam salah satu kategori ini, anda mungkin ingin membatalkan keahlian anda dan berpotensi mendapat bayaran balik.

Anda boleh mendapatkan semua maklumat yang anda perlukan mengenai dasar pembayaran balik Audible di bahagian berikut.

Cara Mendapatkan Bayaran Balik keahlian yang Boleh didengar

Seperti yang dinyatakan dalam Syarat Penggunaan Audible, jika anda memutuskan untuk membatalkan keahlian, anda tidak akan menerima bayaran balik untuk pembelian atau bayaran yang telah dibayar. Syarikat akan mengakhiri keahlian anda dan semua faedah yang disertakan dengannya. Walau bagaimanapun, anda masih mempunyai akses ke kandungan yang anda beli sebelumnya.

Walaupun peraturan Audible cukup ketat mengenai dasar pembatalan keahlian, ada satu cara untuk mendapatkan bayaran balik keahlian. Syarikat menyatakan bahawa mereka berhak untuk membatalkan keahlian sepenuhnya atau sebahagian, walaupun tanpa notis. Dalam situasi tersebut, anda akan menerima bayaran balik untuk baki jumlah hari dalam keahlian anda, yang sah kecuali anda melakukan tindakan yang melanggar syarat mereka, undang-undang yang berlaku, atau melakukan penipuan.

Sekiranya anda mempunyai kredit yang tidak digunakan pada masa anda membatalkan akaun anda, Audible akan meminta anda menggunakannya sebelum menghentikan keahlian anda. Sebarang baki kredit yang tidak digunakan sebelum waktu tersebut akan dibatalkan.

Tetapi inilah beberapa berita baik. Sebagai ahli aktif, anda layak mendapat bayaran balik pembelian. Lebih banyak mengenai perkara itu di bahagian seterusnya.

Cara Mengembalikan atau Menukar Buku yang Boleh didengar

Bagi orang yang suka membeli buku pada masa ini, dasar pemulangan Audible mungkin merupakan anugerah. Sama ada anda tidak berpuas hati dengan buku anda atau membelinya secara tidak sengaja, anda boleh mengembalikannya dan mengembalikan wang anda dalam masa 365 hari dari pembelian asal. Perhatikan bahawa faedah ini hanya tersedia untuk ahli aktif.

Walau bagaimanapun, Audible akan memantau aktiviti anda dan memperhatikan pulangan yang berlebihan, jadi berhati-hatilah semasa membuat pembelian awal anda. Terdapat beberapa kali anda dapat mengembalikan buku. Sekiranya syarikat percaya bahawa anda terlalu sering menukar buku, mereka mungkin akan menghubungi anda untuk mengetahui sebabnya.

Catatan: Menjadi ahli "aktif" di Audible bermaksud mempunyai keahlian yang berterusan. Sekiranya sebelum ini anda telah membatalkan keahlian anda, anda tidak boleh menggunakan faedah ini.

Ikuti langkah di bawah untuk mengembalikan buku di Audible:

  1. Log masuk ke akaun Audible anda dan arahkan ke bahagian "Sejarah Pembelian".

  2. Cari buku yang ingin dikembalikan. Sekiranya anda menggunakan peranti mudah alih anda, ketuk buku dan pilih "Kembalikan tajuk ini." Untuk pengguna desktop, pilih "Kembalikan tajuk ini" di sebelah buku.

  3. Pilih alasan untuk kembali dari senarai.

  4. Klik atau ketik "Kembali".

Anda akan menerima pengesahan di layar yang mengatakan bahawa pengembalian telah berjaya.

Jika, untuk alasan apa pun, anda melihat pesan yang mengatakan, "Pengembalian Online Tidak Tersedia," hubungi Layanan Pelanggan Audible untuk meneruskan pengembalian.

Soalan Lazim Tambahan

Berikut adalah beberapa soalan lagi untuk membantu memanfaatkan sepenuhnya dasar pembayaran balik Audible.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapatkan bayaran balik daripada didengar?

Sekiranya anda membuat pembelian buku audio dengan kredit yang didengar dan meminta bayaran balik, anda akan menerimanya kembali secara automatik. Anda kemudian boleh menggunakannya untuk pembelian seterusnya. Untuk kaedah pembayaran lain, anda akan menerima bayaran balik dalam tujuh hingga 10 hari bekerja.

Mengapa saya tidak dapat mengembalikan buku yang boleh didengar?

Untuk mengembalikan buku mengenai Audible, anda mesti menjadi ahli yang aktif. Ini bermaksud anda perlu mempunyai rancangan penagihan berulang dengan syarikat. Sekiranya anda baru-baru ini membatalkan keahlian anda dan ingin mengembalikan buku yang anda beli secara tidak sengaja, anda tidak akan dibenarkan berbuat demikian.

Audible juga mengatakan bahawa mereka memantau perilaku pengembalian pelanggan dan berhak untuk membatasi jumlah pulangan setiap pengguna. Ini kemungkinan besar akan berlaku sekiranya anda mengembalikan buku secara berlebihan dalam jangka masa pendek. Mereka melakukan ini kerana Audible wajib membayar royalti kepada penerbit untuk setiap buku yang dijual. Walau bagaimanapun, penerbit mesti mengembalikan royalti ini setiap kali pengguna meminta pengembalian wang, yang menyebabkan penerbit tidak berpuas hati. Terdengar bekerjasama dengan penerbit untuk mengurangkan jumlah bayaran balik yang perlu mereka buat.

Namun, jika anda tidak percaya pernyataan ini berlaku untuk anda, tetapi anda masih melihat pesan "Pengembalian Online Tidak Tersedia", jangan ragu untuk menghubungi Khidmat Pelanggan Audible.

Bagaimana saya membatalkan keahlian saya yang dapat didengar dan mendapat bayaran balik?

Untuk membatalkan keahlian Audible anda, ikuti langkah-langkah di bawah:

• Log masuk ke akaun Audible anda.

• Pergi ke halaman "Maklumat Keahlian" di laman web.

• Navigasikan ke bahagian "Tetapan Akaun".

• Pilih "Batalkan keahlian saya."

• Ikuti arahan di skrin.

Anda kemudian akan menerima e-mel pengesahan untuk mengesahkan perubahan rancangan. Malangnya, Audible tidak membenarkan pembayaran balik keahlian.

Apakah Dasar Pengembalian Amazon Prime?

Mari kita lihat dasar pengembalian syarikat lain. Sekiranya produk yang anda beli di Amazon Prime tidak berfungsi seperti yang dirancang, anda boleh mendapatkan bayaran balik dalam tempoh 30 hari dari pembelian awal. Walaupun ini adalah peraturan umum, beberapa dasar pengembalian produk mungkin berbeza bergantung pada penjual atau kategori produk.

Sekiranya anda membuat pembelian di A.S., kebanyakan item layak mendapat pulangan percuma. Anda boleh mengesahkannya dengan mencari ikon "pulangan percuma" di sebelah harganya.

Ketika datang ke kaedah mengembalikan, anda boleh menghantar produk itu kembali ke syarikat atau membawanya ke lokasi penurunan Amazon tertentu. Sekiranya anda memilih untuk menurunkan item tersebut di lokasi Amazon, pertama-tama anda akan menerima kod QR digital untuk ditunjukkan semasa mengembalikan item tersebut.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai pengembalian item tertentu, kunjungi halaman "Pesanan Anda" di bawah akaun Amazon anda dan pilih "Kembalikan atau Ganti item."

Memahami Dasar Bayaran Balik Audible

Mudah-mudahan, setelah membaca artikel ini, anda tahu dengan tepat dalam situasi apa anda boleh mendapat bayaran balik di Audible. Ringkasnya, Audible hanya membenarkan pembayaran balik untuk pembelian buku audio dalam masa 365 hari dari pembelian awal. Pengembalian wang keahlian tidak boleh dilakukan melainkan syarikat tersebut terpaksa menamatkan langganan anda dari pihak mereka (yang jarang berlaku).

Adakah anda menghadapi masalah mengembalikan buku audio yang Boleh didengar? Berapa kali anda menggunakan faedah ini? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found