Cara Mendapatkan Kompas dalam Melarikan diri Dari Tarkov

Kompas mungkin sangat berguna dalam komunikasi dengan rakan anda dalam Escape from Tarkov. Sekiranya anda kesal dengan menjelaskan lokasi dengan pemandangan lanskap, baca terus untuk mengetahui cara mendapatkan kompas dalam permainan.

Cara Mendapatkan Kompas dalam Melarikan diri Dari Tarkov

Dalam panduan ini, kami akan memberikan arahan untuk mencari dan menggunakan kompas di Escape from Tarkov. Selain itu, kami akan menerangkan cara mendapatkan permainan, tempat mencari kad kunci merah dan titik pengekstrakan, dan berkongsi petua mengenai peta pembelajaran dalam permainan.

Bagaimana cara mendapatkan kompas dalam melarikan diri dari Tarkov?

Terdapat dua cara untuk mendapatkan kompas dalam Escape from Tarkov. Pertama, anda boleh membelinya dari Jaeger:

 1. Mencapai tahap 10 dalam permainan untuk membuka kunci pencarian Mechanic.

 2. Setelah anda mendapat akses ke pencarian Mechanic, lakukan pencarian "Gunsmith Part 1". Anda mesti mencari tiga Tang Elite, menukarnya dengan senapang dari Mekanik, dan menyesuaikan senjata atas permintaan Mekanik.

 3. Selesaikan pencarian seterusnya - "Pengenalan." Anda mesti mencari nota yang terletak di hutan, di bawah pembinaan kayu berhampiran pesawat yang jatuh. Bawa nota itu ke Mekanik, dan anda akan membuka kunci Jaeger.

 4. Dari menu, kunjungi kedai Jaeger dan klik ikon "S" di sebelah kanan dari senarai item untuk melihat item khas.

 5. Beli kompas.

Namun, jika anda tidak mahu membelanjakan 200,000 Rubel pada kompas dari Jaeger, anda boleh mendapatkannya secara percuma setelah menyelesaikan pencarian untuk Prapor:

 1. Selesaikan pencarian "Debut", di mana anda akan bertemu Prapor untuk pertama kalinya. Anda harus membunuh lima pencabut di Kastam dan membawa Prapor dua senapang MP-133.

 2. Selesaikan pencarian seterusnya - "Misi carian." Anda harus mencapai sekurang-kurangnya tahap 5 untuk memulakannya. Bantu Prapor untuk mencari konvoi yang hilang dan kem USEC.

 3. Untuk pertolongan anda, Prapor akan memberi anda kompas EYE MK2, serta 22,000 Rubel.

Bagaimana Menggunakan Kompas dalam Melarikan diri dari Tarkov?

Setelah anda terbiasa, membaca kompas di Escape from Tarkov agak mudah, terutama jika anda tahu membacanya dalam kehidupan nyata. Baca panduan di bawah untuk mengetahui cara menggunakan kompas:

 1. Untuk menaikkan kompas, tekan butang "U" pada papan kekunci anda.

 2. Di sudut kanan bawah skrin, anda akan melihat darjah kompas, bernombor dari sifar hingga 360.

 3. Apabila darjah kompas berada di sifar, anda menuju ke Utara. Sekiranya mereka berusia 90 tahun, anda bergerak di Timur, 180 - Selatan, dan 270 - Barat.

 4. Kompas berfungsi sama untuk semua pemain, jadi anda boleh berkongsi kedudukan anda dengan rakan.
 5. Anda tidak dapat menembak sambil memegang kompas. Sekiranya anda menekan butang menembak, pistol anda akan dinyalakan, tetapi anda harus menaikkan kembali kompas.

 6. Anda boleh berjalan dengan kompas, tetapi anda tidak boleh berjalan dengannya.

Nota: Kompas tidak dapat dirampas daripada anda.

Soalan Lazim

Baca bahagian ini untuk mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai pembelian dan bermain Escape from Tarkov.

Di mana saya boleh membeli Escape From Tarkov?

Melarikan diri dari Tarkov tidak boleh dibeli melalui Steam atau kedai permainan runcit. Anda harus membelinya melalui laman web rasmi. Klik "Praorder" dan pilih edisi permainan yang anda sukai.

Pakej asas bermula pada $ 39,99. Namun, untuk menjalankan permainan, anda perlu mendapatkan Battlestate Games Launcher, yang hanya tersedia untuk pemasangan setelah anda membeli permainan. Ikuti arahan dari laman web untuk membayar pra-pesanan.

Log masuk ke laman web permainan dengan maklumat yang diberikan selepas pembelian dan klik gambar profil anda. Sekarang, anda boleh memuat turun pelancar. Pasang, log masuk, dan muat turun permainan dari sana.

Bagaimana Mendapatkan Kad Kunci Merah dalam Melarikan diri dari Tarkov?

Kad kunci merah dapat membantu anda mendapatkan akses kepada senjata dan barang khas di peta Makmal - tidak hairanlah banyak pemain ingin mendapatkannya! Walau bagaimanapun, kad kekunci terletak di peta Garis Pantai.

Ingatlah bahawa kad kekunci merah adalah spawn yang jarang berlaku, jadi anda mungkin perlu mengelilingi peta sebentar sehingga anda menjumpainya. Pastikan anda mendapat kunci West Ring 218, 221, 222, 110, atau 112 sebelum cuba mencapai mata kad merah.

Ia terletak terutamanya di sekitar dan di dalam kompleks resort - contohnya, di bilik 110, 112, 218, 221, dan 222 (itulah yang anda perlukan kunci). Kad kunci merah juga dapat bertelur di stesen minyak, hayfield, bahagian atas stesen cuaca, dan lokasi lain.

Bagaimana saya belajar melarikan diri dari Peta Tarkov?

Jawapannya cukup jelas - anda harus berlatih untuk mempelajari peta. Nasib baik, menghafal lokasi setiap objek tidak perlu. Anda boleh membeli peta dari mana-mana lokasi dari peniaga Terapi sebelum permulaan pertandingan. Sebagai pilihan, anda boleh melihat peta di Google.

Sekiranya bermain dengan pemain permainan yang lebih berpengalaman membuat anda tertekan, berlatih dalam mod luar talian untuk sementara waktu sehingga anda merasa selesa di peta. Setelah anda mengetahui lokasi objek tertentu di peta, kompas mungkin sangat membantu untuk menavigasi.

Di mana saya boleh mencari titik pengekstrakan dalam melarikan diri dari Tarkov?

Objektif utama permainan ini adalah untuk melarikan diri dari peta sehingga anda harus mencari titik pengekstrakan. Sudah tentu, lokasi mereka berbeza di setiap peta. Anda boleh membeli peta setiap lokasi dari kedai Therapist sebelum bermulanya serangan. Peta-peta ini dapat digunakan sebelum dan selama permainan - untuk melihatnya, tekan kekunci "O".

Di sebelah kanan nama titik pengekstrakan, anda akan melihat tanda tanya atau ruang kosong. Ruang kosong bermaksud anda tidak perlu menyelesaikan sebarang tindakan untuk menggunakan intinya. Tanda tanya, sebaliknya, menunjukkan bahawa anda harus memenuhi syarat-syarat tertentu - paling kerap, anda perlu mencari beberapa item di peta atau mempunyai cukup wang.

Di Bea Cukai, titik pengekstrakan cukup dekat antara satu sama lain. Anda boleh mencarinya di gudang, persimpangan jalan, taman treler, landasan kereta api, stesen minyak lama ... Terdapat banyak daripadanya, jadi mencari yang tidak semestinya sukar. Kayu lebih besar, jadi mencari titik pengekstrakan mungkin memerlukan lebih banyak masa.

Di Kilang, hanya ada dua titik pengekstrakan, keduanya terletak di pintu gerbang. Di sebelah salah satu daripadanya, anda juga dapat menemui kunci keluar Kilang. Anda boleh melarikan diri dari peta garis pantai dari dermaga, terowong, laluan batu, atau suhu PKC. Jalan menuju Kastam dapat digunakan oleh PMC dan SCAV.

Bagaimana Anda Membebaskan Jaeger dalam Melarikan diri dari Tarkov?

Untuk membuka kunci Jaeger dan mendapatkan akses ke kedainya, anda harus menyelesaikan dua pencarian untuk Mekanik. Yang pertama adalah pencarian "Gunsmith Part 1". Di sini, anda perlu mendapatkan tiga Tang Elite - ia boleh didapati di sarung mati, beg sukan, kotak alat, peti bekalan teknikal, palka tanah, atau tong tong yang terkubur.

Tukar mereka dengan senapang MP-133 dari Mekanik dan ubah suai senjata mengikut spesifikasinya. Setelah menyelesaikan misi, anda akan mendapat 20,000 Rubel, 6,500 EXP, pistol Glock 17, dan membuka kunci Jaeger.

Bolehkah Anda Dapatkan Kompas dalam Melarikan diri Dari Tarkov?

Ya, ada dua cara untuk mendapatkan kompas dalam permainan, baik secara percuma dengan menolong Prapor atau membelinya dari Jaeger. Untuk menerimanya dari Prapor, anda harus menyelesaikan dua pencarian - "Debut" dan "Misi pencarian."

Pastikan bahawa anda telah mencapai sekurang-kurangnya tahap 5 dalam permainan sebelum memulakannya. Hilangkan lima pencabut di Bea Cukai dan bawa dua senapang Prapor dua MP-133. Kemudian, bantu dia untuk mencari konvoi yang hilang dan lokasi kem USEC.

Untuk pertolongan anda, Prapor akan memberi anda kompas dan sejumlah wang. Sekiranya atas sebab tertentu anda terlepas pencarian Prapor atau tidak mahu menghabiskan masa, mereka boleh membuka kunci kedai Jaeger dengan menyelesaikan misi Mekanik "Gunsmith Part 1".

Bolehkah Anda Melarikan diri Dari Tarkov di Steam?

Jawapan ringkasnya adalah tidak. Melarikan diri dari Tarkov tidak tersedia dari perkhidmatan seperti Steam atau Epic Games Store. Ia hanya boleh dimuat turun dari laman web rasmi permainan. Walaupun memuat turun permainan boleh menyebabkan sakit kepala, pada akhirnya, ia pasti bernilai.

Belajar Menavigasi

Mudah-mudahan, dengan bantuan kompas, komunikasi anda dengan rakan sepasukan dan prestasi akan bertambah baik. Sebaik sahaja anda terbiasa menavigasi dengan kompas dan peta yang dibeli dari Ahli Terapi, anda dapat sampai ke titik pengekstrakan dalam waktu lebih sedikit, mengalahkan musuh anda. Ingatlah bahawa jika rakan anda tidak ada, anda masih boleh berlatih dalam mod luar talian - dengan cara ini, anda akan menghafal lokasi dengan lebih baik.

Apa peta kegemaran anda di Escape from Tarkov? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found