Cara Mendapatkan Kredit Lebih Terdengar

Audible adalah salah satu perpustakaan buku audio terbesar di dunia. Dengan langganan bulanan, anda boleh mendapatkan akses ke ribuan buku untuk didengarkan ke mana sahaja anda pergi. Audible menawarkan buku dalam pelbagai kategori seperti teknologi, psikologi, fesyen, pemasaran, media sosial dan banyak lagi topik untuk membantu anda mempelajari perkara baru atau menikmati klasik sastera.

Cara Mendapatkan Kredit Lebih Terdengar

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui mengenai mendapatkan lebih banyak kredit yang boleh didengar dan cara mengurusnya dengan cara yang terbaik.

Cara Mendapatkan Kredit Lebih Terdengar

Audible memperkenalkan kredit pertama untuk membolehkan penggunanya membeli buku audio tanpa menggunakan kad kredit mereka. Ahli Audible Premium Plus mendapat kredit mereka sebagai sebahagian daripada pakej langganan mereka untuk menggunakannya sepanjang tahun.

Berikut adalah beberapa cara untuk mendapatkan lebih banyak kredit di Audible:

  1. Sekiranya anda memutuskan untuk melanggan Audible dan menjadi ahli, anda akan mendapat kredit baru setiap bulan. Setelah mereka berada di akaun anda, anda boleh menebusnya untuk buku audio baru.
  2. Sekiranya anda hanya mempunyai satu kredit atau tanpa kredit sama sekali, atau jika anda mempunyai rancangan Emas atau Platinum selama lebih dari 30 hari, anda layak mendapat tawaran promosi yang mana anda dapat memperoleh kredit baru.
  3. Salah satu kaedah terbaik untuk mendapatkan kredit adalah dengan mendapatkan percubaan 30 hari yang boleh didengar, kerana anda akan mendapat dua kredit sebaik sahaja anda membuka akaun. Setelah tempoh percubaan tamat, anda harus meneruskan Keahlian Bulanan Emas.
  4. Beli buku audio edisi khas melalui tawaran unik. Anda boleh mendapat kredit percuma setiap kali anda membeli salah satu edisi khas tersebut.
  5. Ikuti cabaran yang dapat didengar di mana anda boleh bersaing dan mendapat anugerah atau kredit tambahan.
  6. Beli kredit baru.

Sebaliknya, jika anda mempunyai keahlian lama atau mempunyai langganan Audible Escape, anda tidak akan dapat membeli kredit baru.

Cara Mendapatkan kredit yang didengar

Jenis Kredit

Pada Audible, anda akan mendapat pelbagai jenis kredit:

Kredit Keahlian

Setiap rancangan keahlian dilengkapi dengan jenis kredit dan harga pembelian tertentu.

Kredit Pulangan

Apabila anda menukar buku audio anda dengan ahli lain, anda mendapat kredit jenis ini.

Kredit lebih

Sekiranya anda membeli buku dalam tawaran bundle, anda layak mendapat kredit tambahan.

Kredit Hadiah

Setiap kali anda mendapatkan semula hadiah di Audible, anda akan mendapat kredit hadiah. Kadang kala, penulis atau blogger berpengaruh menawarkan kupon untuk menarik khalayak baru, dan anda boleh menggunakannya untuk membeli buku baru tanpa menggunakan kredit anda.

Kredit Tawaran Pelengkap dan Istimewa

Ini adalah kredit yang anda terima melalui promosi dan tawaran eksklusif dari Audible.

Cara Menggunakan Kredit pada Audible

Ahli Premium Audible boleh menggunakan kredit mereka untuk mendapatkan buku dari pilihan premium Audible secara percuma. Sekiranya anda ingin mendapatkan lebih banyak buku daripada jumlah kredit yang anda izinkan, anda boleh menghabiskan sejumlah kredit anda dan menggunakan wang untuk membeli selebihnya.

dolar-gill-iC5f0oZNTLw-unsplash

Status Kredit

Setiap pengguna yang Terdengar dapat melihat jumlah kredit di akaun mereka sehingga mereka dapat menguruskannya dengan cekap sebelum tamat. Sekiranya anda ingin melihat jumlah kredit semasa anda di Audible dari desktop anda, yang perlu anda lakukan hanyalah log masuk dari penyemak imbas anda. Di sebelah nama profil anda, akan ada bilangan yang menyatakan berapa banyak kredit yang anda tinggal.

Sekiranya anda ingin memeriksa jumlah kredit anda dari telefon anda, inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Buka aplikasi Audible.
  2. Cari bulatan seperti duit syiling di sudut kanan atas.
  3. Nombor di sudut itu menunjukkan berapa banyak kredit yang anda ada.

Apa yang Berlaku dengan Kredit Sekiranya Anda Menjeda Akaun Anda?

Menjeda akaun Audible anda adalah proses yang mudah. Sekiranya anda memutuskan untuk menjeda akaun anda, anda tidak perlu membayar yuran langganan anda, tetapi anda tidak dapat memperoleh kredit bulanan anda. Walau apa pun, anda masih dapat mengakses semua buku anda, dapat menerima buku audio sebagai hadiah, dan dapat berbelanja buku baru.

Anda boleh menjeda akaun anda sehingga tiga bulan. Anda tidak akan mendapat kredit baru, tetapi anda masih dapat membelanjakan kredit yang telah anda miliki.

Apa yang Berlaku dengan Kredit Sekiranya Anda Membatalkan Keahlian Anda?

Semua ahli yang memutuskan untuk membatalkan keahlian Audible Premium Plus akan kehilangan semua kredit mereka. Yang bermaksud lebih baik jika anda menggunakan semua kredit anda dan kemudian membatalkan langganan anda.

Sebelum membatalkan, anda akan melihat semua kredit anda yang tidak digunakan dan dapat memutuskan sama ada anda ingin membeli lebih banyak buku audio atau menghantarnya kepada seseorang sebagai hadiah.

Lebih daripada Perpustakaan Audio

Audible menawarkan lebih daripada satu cara untuk membayar buku anda, dan dengan kredit Audible buku anda menjadi lebih murah. Setelah anda mengetahui bagaimana mendapatkan lebih banyak kredit yang boleh didengar dan menggunakannya di platform, anda akan menggunakan semua faedah langganan yang didengar dengan lebih berkesan dan mencari jalan untuk mendapatkan lebih banyak kredit. Adakah anda menggunakan kredit untuk membeli buku audio? Adakah anda pernah mendapat kredit hadiah? Apa yang akan anda belanjakan?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts