Bagaimana Mendapatkan Lebih Banyak Pelanggan Restoran di Roblox

Restoran Saya adalah salah satu masa lalu yang paling popular di Roblox. Pengguna bersaing untuk membina restoran yang paling menguntungkan di pelayan awam atau VIP. Walaupun ia adalah permainan yang menyeronokkan, sukar untuk dilayari jika ini pertama kalinya anda.

Bagaimana Mendapatkan Lebih Banyak Pelanggan Restoran di Roblox

Semua pilihan anda penting dan mudah membuat kesilapan pada mulanya. Untuk meningkatkan pendapatan dalam permainan, anda perlu meningkatkan jumlah pelanggan anda. Berikut adalah beberapa petua yang membantu anda mengoptimumkan kepuasan pelanggan dan jumlah tempat duduk yang sibuk di restoran anda.

Tingkatkan Tata Letak Anda

Manfaatkan komuniti Roblox. Sekiranya anda ingin mendapatkan lebih banyak pelanggan di restoran anda, layari forum komuniti. Lihat apa yang dilakukan pengguna lain untuk mengoptimumkan susun atur mereka.

Terdapat helah tertentu yang membantu anda menarik pelanggan atau kumpulan individu. Contohnya, meja dengan hanya empat kerusi nampaknya menarik secara berkumpulan dengan lebih cekap daripada susun atur yang lain.

Melaburkan wang anda di tingkat baru. Cuba dapatkan semua lapan tingkat secepat mungkin. Di tingkat pertama anda, waktu ketibaan antara pelanggan boleh sampai 18 saat. Sebagai perbandingan, tingkat kelapan mempunyai waktu ketibaan maksimum lima saat. Lantai kesepuluh membawa masa turun hingga dua saat.

Walau bagaimanapun, ingat bahawa anda juga perlu mengambil cukup kakitangan untuk mengikuti restoran yang terus berkembang.

dapatkan lebih ramai pelanggan restoran di roblox

Buat Restoran yang Lebih Menarik

Sekiranya anda berjaya menarik pelanggan VIP, maka restoran anda boleh mula membawa sejumlah wang yang serius. Beli meja dan kerusi kerajaan dan ganti beberapa perabot lama anda.

Perabot diraja dapat menarik pelanggan VIP yang membayar lebih banyak wang. Mereka juga menarik lebih ramai pelanggan tetap.

Perkara yang sama berlaku untuk kes perhiasan. Ini adalah hiasan mewah, seperti kaunter mewah. Setiap hiasan atau perabot mewah dapat meningkatkan peluang anda mendapatkan pelanggan selebriti atau VIP.

Buat Menu Bervariasi

Pelanggan sering ingin melihat pelbagai makanan tersedia di menu. Sekiranya anda berpegang pada taktik dunia nyata dan hanya menyenaraikan beberapa item menu, kemungkinan anda tidak akan berjaya.

Adalah amalan yang baik untuk membuat menu yang bervariasi agar pelanggan mempunyai pilihan.

Luaskan Kawasan Tempat Duduk

Kadang kala pelanggan tidak pergi ke restoran di Roblox kerana tempat duduk tidak mencukupi. Pastikan anda membeli banyak kerusi dan meja.

Anda memerlukan ruang duduk bersaiz yang baik jika anda mahukan lebih banyak lalu lintas. Penting untuk memperluas kawasan tempat duduk anda walaupun anda mendapat banyak pelanggan melalui pemanduan. Tidak kira betapa hebatnya restoran anda, tanpa kapasiti yang mencukupi, ia tetap tidak akan menarik banyak pelanggan.

Tambah Baldi Mainan

Salah satu cara untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan dalam set anda adalah dengan menawarkan sesuatu untuk anak-anak. Toy Bucket adalah ciri yang membolehkan anda menghidangkan makanan dalam kotak.

Ini dapat menarik bayi, balita, dan anak-anak ke restoran anda, yang dikira sebagai pelanggan. Toy Bucket juga membolehkan anda melayani pelanggan dengan lebih pantas. Perkhidmatan yang lebih pantas bermakna anda dapat meminta lebih banyak orang mengunjungi restoran anda setiap hari.

Ikuti Maklumbalas Pelanggan

Mendengarkan apa yang pelanggan mahukan dapat memberi anda banyak petunjuk mengenai perkara yang harus anda lakukan. Pergi ke tingkat atas IKEA dan beli sendiri meja pengurus.

Letakkannya di restoran anda untuk melihat pendapat pelanggan. Ia berfungsi sebagai kotak cadangan atau buku ulasan. Sekiranya anda mengetahui pendapat pelanggan mengenai restoran anda, anda dapat mengetahui apa yang harus anda ubah. Semakin banyak perubahan yang anda buat, semakin tinggi peluang untuk memperoleh penilaian lima bintang yang akan menarik lebih banyak orang.

Optimumkan Perkhidmatan

Salah satu cara untuk mengoptimumkan perkhidmatan adalah meletakkan perkara-perkara penting seperti mesin basuh pinggan mangkuk, stesen dapur, berdekatan antara satu sama lain. Cuba letakkan di sebelah teleporter.

bagaimana mendapatkan lebih ramai pelanggan restoran di roblox

Melakukan ini menghalang kakitangan AI daripada berkeliaran di restoran anda tanpa tujuan. Sebaik sahaja pelayan dan memasak teleport di antara lantai, semua yang mereka perlukan ada di sudut. Ini mempercepat perkhidmatan, yang membolehkan anda menjaga lebih banyak pelanggan pada masa yang sama.

Perkhidmatan yang baik menghasilkan ulasan yang baik dan lebih banyak pelanggan yang ingin makan di restoran anda.

Beli Telaga Berharap

Telaga harapan adalah satu lagi ciri hebat. Setiap lima jam, anda dapat mengumpulkan permintaan yang memberi anda sesuatu. Anda boleh memenangi wang tunai, dapur besar, pelanggan VIP atau kenaikan harga. Peningkatan kempen iklan sangat bagus kerana dapat meningkatkan jumlah pelanggan tetap anda.

Beli Pas VIP

Tidak semua orang mampu ini. Tetapi ia adalah kaedah yang baik untuk meningkatkan pemerolehan pelanggan anda. Sekurang-kurangnya pada awal hingga pertengahan permainan, ia dapat menggandakan peluang untuk mendapatkan pelanggan VIP. Ia juga dapat mengurangkan waktu kedatangan antara pelanggan tetap.

Apa Cara Kegemaran Anda untuk Meningkatkan Kejayaan Restoran Anda?

Kini setelah anda mengetahui semua yang perlu diketahui mengenai membuat restoran yang berjaya di Roblox, sudah tiba masanya untuk bekerja. Urus wang anda dengan lebih baik dan optimumkan susun atur dan perkhidmatan anda. Sasarkan barang mewah untuk membawa pelanggan VIP dan meningkatkan pendapatan.

Lebih banyak wang yang anda hasilkan, semakin banyak lantai yang boleh anda beli. Semakin banyak anda boleh melabur untuk membawa lebih ramai pelanggan.

Apakah kaedah kegemaran anda? Adakah anda mengusahakan ladang semalaman? Adakah anda membelanjakan wang dunia nyata dan membeli pas VIP atau kenaikan sementara? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts