Cara Menonton Netflix Korea dari Mana sahaja

Walaupun Netflix mempunyai banyak kandungan berkualiti tinggi yang ditawarkan, langganan Netflix anda terhad kepada negara pemastautin anda. Sekiranya anda gemar menonton filem dan rancangan TV Korea, atau jika anda peminat K-drama tetapi tidak tinggal di Korea Selatan, anda tidak dapat mengakses Netflix Korea. Nasib baik, ada cara untuk menonton kandungan Netflix Korea, tidak kira dari negara mana anda melakukan streaming.

Cara Menonton Netflix Korea dari Mana sahaja

Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengakses dan menonton Netflix Korea. Kami juga akan melalui proses mendapatkan sari kata Korea dan Inggeris di Netflix Korea.

Cara Menonton Netflix Korea Dengan VPN Dari Negara yang berbeza

Tayangan dan filem Korea menjadi sangat popular dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terutamanya drama bersiri Korea, atau dikenali sebagai K-drama. Walaupun terdapat perkhidmatan penstriman lain yang dapat anda gunakan untuk menonton kandungan Korea, Netflix menawarkan lebih dari 4,000 judul Korea, yang kebanyakannya hanya boleh didapati di Netflix.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Cara terbaik untuk mengakses Netflix Korea, atau kandungan Netflix yang hanya terdapat di negara lain, adalah dengan menggunakan VPN. Ini bermaksud "rangkaian persendirian maya," yang membolehkan anda mengubah lokasi berasaskan IP pada mana-mana peranti. Setelah lokasi dalam talian anda diubah, anda akan dapat mengakses pelbagai aplikasi dan laman web yang biasanya tidak tersedia di negara anda.

ExpressVPN serasi dengan Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Chromebook, dan peranti lain. Anda boleh menggunakannya untuk menstrim dan memuat turun kandungan yang anda mahukan dari mana saja di dunia. Sekiranya anda akan menggunakan ExpressVPN untuk mengalirkan Netflix Korea, anda perlu mempunyai akaun Netflix.

Inilah cara anda boleh menggunakan VPN untuk menonton Netflix Korea:

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

 1. Daftar untuk ExpressVPN di laman web mereka.
 2. Pergi ke halaman persediaan untuk memuat turun aplikasi ExpressVPN pada peranti anda.

 3. Ikuti arahan dalam aplikasi untuk menyelesaikan persediaan.
 4. Salin kod pengaktifan dari akaun anda di laman web ExpressVPN.

 5. Tampalkannya ke arahan pemasangan.

 6. Log masuk ke aplikasi ExpressVPN anda.

Sekarang setelah anda berjaya memasang ExpressVPN pada peranti anda, inilah masanya untuk menggunakannya untuk menukar lokasi anda. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Lancarkan aplikasi ExpressVPN.

 2. Klik pada tiga titik di sebelah tab "Lokasi Terpilih".

 3. Cari Korea Selatan dalam senarai negara.

 4. Klik pada butang "Sambung".

 5. Tunggu beberapa saat sehingga VPN mengubah lokasi peranti anda.
 6. Buka Netflix dan log masuk ke akaun anda.

Anda akan menyedari bahawa anda kini mempunyai akses ke Netflix Korea. Anda boleh menggunakan kaedah yang sama untuk menonton kandungan Netflix yang tidak tersedia di daerah anda. Setelah selesai, klik butang "Sambung" sekali lagi, dan aplikasi VPN akan terputus secara automatik.

Aplikasi mudah alih ExpressVPN juga mudah disiapkan dan digunakan, jadi anda juga dapat menonton Netflix Korea di telefon anda.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Cara Menonton Netflix Korea Tanpa VPN

Sekiranya anda tidak mahu menggunakan VPN untuk menonton Netflix Korea, anda boleh menggunakan aplikasi DNS (Domain Name System). Penyedia "Smart DNS" yang disebut adalah perkhidmatan dalam talian yang menggabungkan DNS dan pelayan proksi. Sekiranya anda memasang aplikasi DNS Pintar, anda boleh mengakses kandungan terhad geo, seperti Netflix Korea.

Perbezaan utama antara Smart DNS dan VPN adalah bahawa menggunakan VPN adalah pilihan yang jauh lebih selamat kerana aplikasi VPN mengenkripsi dan menyembunyikan alamat IP anda. Namun, jika anda lebih suka menggunakan DNS Pintar, ExpressVPN menawarkan ciri DNS Pintar. Terdapat banyak aplikasi DNS Pintar lain untuk dipilih, seperti UnBlock US, OverPlay, Unlocator, dan UnoTelly.

Anda juga dapat menggunakan StreamLocator Hub, yang merupakan perangkat yang anda pasangkan ke penghala anda. Ini adalah alternatif yang bagus untuk aplikasi VPN dan DNS kerana membuang aliran geo-blok untuk mana-mana peranti di rangkaian rumah anda. Ia juga tidak memerlukan tetapan atau pemasangan perisian yang rumit.

Setelah memasangkannya, anda boleh menyambungkan sebarang peranti ke rangkaian StreamLocator. Ia pada dasarnya menyediakan lokasi maya, jadi anda dapat menonton Netflix Korea. Apabila anda menyambungkan peranti anda ke rangkaian StreamLocator, log masuk ke akaun Netflix anda dan cari kandungan Korea.

Bagaimana Untuk Dapatkan Subtitle Korea di Netflix

Sama ada anda menonton kandungan Korea atau Inggeris, anda boleh menukar bahasa sari kata di Netflix dengan cepat dan mudah. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh mengubahnya di laman web Netflix. Sebaik sahaja anda menukar bahasa sari kata di laman web, ia akan ditunjukkan pada semua peranti yang disambungkan ke akaun Netflix anda. Begini caranya:

 1. Buka Netflix pada penyemak imbas anda.
 2. Log masuk ke akaun anda.
 3. Pilih profil yang ingin anda gunakan.

 4. Pergi ke ikon profil di sudut kanan atas penyemak imbas anda.

 5. Pilih "Akaun" pada menu lungsur.

 6. Pergi ke bahagian "Profil Saya".

 7. Pilih Bahasa."

 8. Cari bahasa Korea dalam senarai bahasa.

 9. Pilih "Simpan."

Catatan: Ini bukan sahaja akan mengubah bahasa sari kata tetapi juga keseluruhan akaun Netflix anda.

Perlu diingat bahawa tidak semua kandungan di Netflix tersedia dalam setiap bahasa.

Anda juga boleh menukar bahasa sari kata secara langsung pada video yang anda tonton. Yang perlu anda lakukan ialah mengklik ikon teks di sudut kanan bawah skrin anda. Di bawah "Sarikata", anda akan melihat lima hingga tujuh bahasa yang tersedia.

Oleh kerana Netflix akan menawarkan bahasa berdasarkan lokasi anda, bahasa Korea semestinya ada dalam senarai jika anda tinggal di Korea Selatan. Namun, jika anda tinggal di Amerika Syarikat, anda harus menggunakan kaedah pertama untuk menukar bahasa sari kata.

Cara Mendapatkan Sarikata Bahasa Inggeris di Netflix Korea

Lebih mudah untuk menyediakan sari kata bahasa Inggeris daripada bahasa Korea. Begini caranya:

 1. Hidupkan Netflix.
 2. Cari kandungan Korea yang ingin anda tonton.

 3. Mainkan video.

 4. Klik atau ketuk ikon teks di sudut kanan bawah video.

 5. Di bawah "Sarikata", pilih "Bahasa Inggeris".

Perubahan pada sari kata semasa anda menstrim video berlaku seketika. Perkara yang hebat mengenai kaedah ini ialah tidak memerlukan anda menggunakan laman web Netflix. Secara teknikal, anda tidak membuat perubahan pada akaun Netflix anda, hanya video yang anda tonton, jadi tidak perlu menggunakan laman web tersebut.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah tajuk-tajuk Netflix Korea yang paling popular?

Netflix Korea menawarkan lebih daripada 4,000 judul. Anda boleh menonton lebih dari 3,000 filem Korea dan sekitar 1,000 rancangan TV Korea.

Filem Korea yang paling popular termasuk "Train to Busan," "Okja" "Lucid Dream," "Steel Rain," "Tune in for Love," "Tayo the Little Bus Movie: Rescue My Friend Ace," "The Strong and Mini Pasukan Khas: Kelahiran Wira, "" Pandora, "dan banyak lagi.

Dalam drama Korea, Anda mungkin tertarik dengan beberapa judul berikut: "Crash Landing on You," "Itaewon Class," "Mr. Sinar Matahari, "" Ketika Camellia Mekar, "" Boys Over Flowers, "" Kerajaan, Kenangan Alhambra, "" Keturunan Matahari, "dan banyak lagi.

Memang ada ribuan tajuk untuk dipilih di Netflix untuk Korea Selatan. Luangkan masa anda untuk mencari sesuatu yang mungkin anda minati untuk ditonton dan dinikmati.

Strimkan Semua Rancangan Korea Kegemaran Anda di Netflix

Anda dapat menonton seluruh dunia kandungan di Netflix Korea, dan hanya beberapa langkah lagi. Sama ada anda menggunakan VPN, DNS Pintar, atau kaedah lain, anda akan dapat menayangkan ribuan filem dan rancangan TV Korea di Netflix. Sebaik sahaja anda menemui apa yang anda cari, duduk, berehat, dan penstriman boleh dimulakan.

Adakah anda pernah menonton kandungan di Netflix Korea sebelum ini? Kaedah apa yang anda gunakan untuk mengakses Netflix Korea? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found