Cara Mendapat Lebih Banyak Paparan di Instagram Reels

Gulungan Instagram membolehkan anda membuat montaj video dari semua momen kegemaran anda dari Instagram. Ia cepat dan mudah, dan tidak ada batasan berapa banyak video yang boleh anda buat. Walau bagaimanapun, ada satu batasan: semua Kekili mesti panjangnya kurang dari 60 saat. Ini bermakna anda mempunyai masa yang terhad untuk menarik perhatian penonton anda.

Cara Mendapat Lebih Banyak Paparan di Instagram Reels

Cara Mendapat Lebih Banyak Paparan di Instagram Reels

Reels Instagram adalah ciri baru yang membolehkan anda membuat video pendek dengan cepat dan mudah dengan telefon anda. Sama seperti menonton tayangan slaid di Instagram, pengguna lain dapat meleret klip video momen kegemaran mereka. Ini semua tentang menggunakan apa yang anda miliki untuk menceritakan kisah anda, sama ada foto, video, muzik, atau suara. Gulungan Instagram sangat baik apabila anda ingin mempamerkan beberapa saat terbaik anda tetapi tidak mempunyai masa atau tenaga untuk mengumpulkan video penuh.

Dengan lebih dari satu bilion pengguna aktif bulanan, Instagram berpotensi untuk mengembangkan produk atau kerjaya anda dengan margin yang hampir tidak dapat dicapai di platform media sosial lain. Oleh itu, tidak hairanlah orang cuba mengetahui cara mendapatkan lebih banyak tontonan di akaun Instagram mereka. Sama ada anda ingin mempromosikan produk baru atau hanya menyebarkan kesedaran mengenai jenama anda, ada langkah-langkah tertentu yang boleh anda ambil untuk mendapatkan lebih banyak tontonan di Instagram Reels anda.

Mari selami dan lihat apa yang perlu anda lakukan.

1. Manfaatkan Alat Kekili Asli

Gulungan Instagram dilengkapi dengan alat untuk membantu anda mengumpulkan video yang paling sesuai mewakili jenama anda dengan cepat tetapi cekap. Ini termasuk penapis, pelekat, kesan visual, dan alat penyuntingan muzik. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan penapis untuk mengubah palet warna keseluruhan, mengurangkan kontras, dan mengurangkan intensiti bayangan dan cahaya.

Meningkatkan Kekili anda menggunakan alat yang disediakan dalam aplikasi juga membantu algoritma Instagram menentukan kandungan anda dengan lebih baik. Adalah rahsia terbuka bahawa setiap kali Instagram melancarkan ciri baru, ia meningkatkan pendedahan bagi pengguna yang sering menggunakan alat tersebut. Oleh itu, untuk menghasilkan video yang benar-benar muncul, penting untuk menggunakan alat penyuntingan dalam aplikasi sebanyak mungkin dan hanya menggunakan sumber luaran dengan berhati-hati.

2. Buat Permulaan Menarik dan Memikat

Untuk mendapatkan lebih banyak tontonan, anda memerlukan penarik pembuka yang menarik yang langsung menarik perhatian penonton. Permulaan video semestinya menjadi bahagian yang paling menarik. Ini boleh menjadi ketawa, petikan bergaya, atau pelekat yang berkelip di bahagian bawah video anda. Anda juga boleh mengetengahkan masalah yang kini sedang popular di media sosial. Tujuannya adalah untuk memberi penonton anda semacam "kait" yang membuat mereka terus dilaburkan.

Pembukaan yang tidak dapat dilupakan biasanya mendorong tontonan berulang kerana secara tidak sedar mengangkut penonton kembali ke saat ketika mereka pertama kali menonton Reel.

3. Hashtag Membungkus Tumbuk

Hashtag berfungsi seperti kata kunci dalam SEO. Mereka membenarkan Kekili anda dapat dijumpai pada skala yang lebih besar dan lebih relevan. Contohnya, anda boleh mencari hashtag yang berkaitan dengan bidang pekerjaan anda dan kemudian menyiarkan kandungan yang berkaitan secara khusus dengan topik tersebut.

Hashtag dapat membantu meningkatkan pandangan anda dengan membuat arkib gelendong yang dapat dicari yang kekal di Instagram selama-lamanya. Mereka juga membantu mewujudkan komuniti media sosial yang lebih asli di mana pengguna lain dapat mengetahui konteks Reel anda.

4. Rangkul CTA di Gelendong Anda

Untuk memastikan penonton kembali mencari lebih banyak perkara, anda harus berusaha menambahkan ajakan bertindak (CTA) di akhir video anda sekerap mungkin. Semasa anda melakukannya, penting untuk menyusun CTA yang mendorong pengikut mengikuti jalan anda dengan menjanjikan sesuatu yang akan mereka nikmati. Dengan cara ini, mereka lebih cenderung menemui Reel lain di akaun anda.

Teori di sebalik CTA adalah asas motivasi asas sifat manusia. Seperti teori ini, orang mempunyai keinginan semula jadi untuk pertumbuhan dan peningkatan yang tidak terhad - ekonomi dan intelektual. Dengan menggunakan prinsip ini, CTA akan meminta penonton anda untuk mengambil tindakan tegas awam atau swasta yang boleh meningkatkan kehidupan mereka di kawasan tertentu. Contohnya, anda boleh menggunakan CTA seperti "cuba produk terbaru kami sekarang."

Peraturan praktis yang baik adalah mempunyai satu CTA per Reel Instagram untuk memastikan keseluruhan video tidak menjadi terlalu berantakan atau membingungkan penonton.

5. Mempunyai Mesej yang Konsisten

Walaupun Reels Instagram anda adalah mengenai berkongsi perspektif anda dengan dunia, penting untuk menetapkan perspektif umum untuk setiap siaran untuk memastikan kandungan anda sesuai. Contohnya, andaikan anda menikmati faedah veganisme di salah satu Gelendong anda, tetapi kemudian berikan arahan terperinci mengenai cara membakar prosciutto dalam video anda yang seterusnya. Sekiranya demikian, pengguna yang pertama kali mengunjungi profil anda mungkin akan kehilangan minat dengan segera

6. Lekatkan Dengan Gambar Penutup Satu Kekili

Orang lebih mudah mengenal pasti kandungan video yang mereka tonton apabila terdapat latar belakang yang konsisten di semua video. Melekat dengan satu gambar sampul juga bermaksud bahawa penonton akan terbiasa dengan jenama atau logo syarikat anda, dan kepercayaan akan mula berkembang dengan lebih cepat.

Selebihnya kandungan anda juga penting, tetapi anda tidak boleh lupa bahawa kesan pertama akan selalu menjadi yang paling kuat. Oleh itu, pastikan gambar sampul anda mewakili semua yang anda mahukan sekilas.

7. Tambah Sarikata

Sari kata penting untuk Gulungan Instagram anda jika anda mahu kandungan anda dapat diakses oleh penutur bukan asli. Mereka bukan sahaja membenarkan pengguna mematikan atau mematikan suara, tetapi mereka juga dapat membantu kandungan anda berada di Instagram dengan lebih baik. Selain itu, menyediakan sari kata dalam video anda membolehkan semua orang menikmatinya tanpa mengira apa yang mereka lakukan atau dari mana mereka menonton.

Fail sari kata hendaklah merangkumi nama orang yang bercakap dan teks yang dituturkan. Menambah pengekodan warna dapat membantu penonton membezakan antara pembesar suara jika lebih daripada satu orang bercakap pada satu masa. Terlebih lagi, menambahkan kapsyen meningkatkan pengalaman pengguna cacat penglihatan atau mereka yang mengalami penyembuhan yang terganggu dan membantu mereka merasa berhubung dengan anda dan mesej anda. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk tidak menutupi kandungan visual penting dengan sari kata, yang akan mendorong orang membaca daripada melihat apa yang berlaku di skrin.

8. Pastikan anda berkongsi gulungan anda untuk memberi makan

Feed anda adalah alat yang bagus untuk meningkatkan interaksi dengan Reels anda. Dengan berkongsi Reels to Feed Instagram anda, anda dapat menjamin bahawa kandungan anda dapat dilihat oleh lebih banyak penonton tanpa perlu mengeluarkan wang untuk ciri promosi atau peringkat yang lebih tinggi dalam carian.

Untuk berkongsi Reels to Feed, anda harus menukar butang slaid di sebelah "Juga Share to Feed" di halaman berkongsi Reels.

9. Bersikap Tanggungjawab terhadap Komen

Penting untuk bersikap responsif terhadap komen di Reel anda kerana anda mahu orang terus menyukai kandungan anda dan berbual dengan anda. Sekiranya mereka merasa seperti mengabaikan komen mereka, mereka mungkin merasa tidak dihargai dan tidak dikenali. Ini juga akan menyebabkan kekurangan tenaga emosi dalam komunikasi anda dengan pengguna lain dan menyebabkan penurunan penglibatan.

10. Gunakan Bunyi Trending

Sekiranya anda mahu Reel anda menjadi viral, anda harus mencuba memasukkan bunyi tren dalam video anda. Algoritma Instagram secara amnya mengisi Suapan dengan video yang menampilkan suara yang telah menarik lebih banyak minat di kalangan pengguna. Sekiranya ini berlaku, video anda mungkin akan mendapat lebih banyak tontonan dan berpotensi menjaringkan anda beberapa pengikut baru.

Biarkan Kekili Anda Berjalan

Reels Instagram sangat baik untuk mempromosikan jenama, acara, atau produk anda. Ini adalah tambang emas yang seharusnya ada di gudang jenama setiap perniagaan kerana meningkatkan penglibatan dengan pengguna lain. Ciri ini seiring dengan pemasaran influencer kerana membolehkan anda menjangkau bakal pelanggan yang telah menunjukkan minat dalam bidang tertentu tetapi mungkin belum dijual pada produk atau perkhidmatan jenama tertentu.

Untuk mendapatkan hasil maksimal dari Kekili anda, pastikan untuk membuat sesuatu yang segera dikenali orang, walaupun mereka tidak tahu apa yang tertulis dalam teks keterangan.

Kami ingin mengetahui strategi yang telah anda gunakan untuk mendapatkan lebih banyak tontonan di Instagram Reels. Apa yang berjaya untuk anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts