Cara Dapatkan Kad di Hearthstone

Pemain baru biasanya dibatasi oleh koleksi kecil mereka ketika membuat akaun Hearthstone. Namun, tidak memerlukan banyak masa dan usaha untuk mendapatkan beberapa pek dan mula bermain dengan lebih kompetitif. Malah pengguna F2P (Free-to-play) dapat memanfaatkan pemain yang lebih berpengalaman dengan beberapa perancangan dan penggunaan mata wang dalam permainan yang berkesan.

Cara Dapatkan Kad di Hearthstone

Panduan ini akan menerangkan cara mendapatkan kad baru di Hearthstone dengan cepat dan cara terbaik untuk memulakan koleksi.

Bagaimana cara mendapatkan kad di Hearthstone?

Salah satu cara utama pemain mendapatkan kad baru dalam permainan adalah dengan membuka pek kad. Setiap pengembangan mempunyai pek kad berbeza yang hanya mengandungi kad dari penambahan itu, tetapi pek kad berfungsi sama tanpa mengira. Pek kad akan mengandungi sekurang-kurangnya empat kad biasa dan satu kad yang jarang berlaku, dan setiap kad berpeluang dinaik taraf menjadi kad yang lebih jarang.

Pemain yang memulakan permainan dengan akaun baru terlebih dahulu perlu mendapatkan kad set Teras. Kumpulan kad berputar ini akan memberi pemain asas untuk membuat dek Standard dan bermain permainan. Nasib baik, pemain hanya perlu sampai ke tahap 10 dalam kelas untuk mendapatkan semua kad set Teras untuk kelas itu. Sebanyak 60 tahap yang tersebar di antara kelas akan membuka kad neutral dari set.

Selepas itu, terserah kepada pemain untuk mendapatkan pek kad dari set terbaru dan membukanya untuk kad. Hearthstone menerima aliran kemas kini yang berterusan, dengan tiga pengembangan besar dalam setahun dengan masing-masing 135 kad baru. Petualang 35 kad yang lebih kecil dan edisi lain dikeluarkan secara sporadis untuk menambahkan lebih banyak acara dan menyegarkan metagame.

Pemain boleh mendapatkan bungkusan terus dari kedai (mengklik pada butang "Store" menu utama). Pek berharga 100 Emas (mata wang dalam permainan) setiap satu, tetapi pemain juga dapat menggunakan wang sebenar untuk membeli lebih banyak pek apabila diperlukan. Harga permulaan ialah $ 2.99 setiap dua pek dan anda mendapat diskaun untuk pembelian pek pukal. Apabila Blizzard mengumumkan pengembangan baru, mereka juga membuka pek pra-pelepasan ke kedai untuk mendapatkan bonus atau diskaun yang lebih baik.

Cara lain untuk mendapatkan pek baru adalah dengan memainkan mod Arena dan Tavern Brawl permainan. Tavern Brawl biasanya memberikan kad pek untuk kemenangan pertama dalam mod. The Arena memberikan pemain dengan bungkusan dan hadiah tambahan bergantung pada skor akhir mereka semasa larian. Lebih banyak kemenangan bermaksud lebih banyak hadiah.

Bagaimana Mendapatkan Kad yang Anda Mahukan di Hearthstone?

Sekiranya pemain tidak mahu bergantung pada pembungkusan dan mendapatkan kad secara rawak, mereka dapat menggunakan sistem pembuatan permainan untuk mendapatkan kad yang mereka inginkan atau perlukan dek. Sistem pembuatannya agak mudah. Setiap kad yang anda perolehi dari satu pek boleh dikeluarkan untuk Dust. Pemain kemudian boleh menggunakan Dust itu untuk membuat kad. Pemain mempunyai kawalan penuh terhadap kad yang tidak disukai dan dibuat. Kerajinan adalah cara terpantas untuk mendapatkan salinan epik sukar difahami yang anda perlukan untuk menyelesaikan dek.

Berikut adalah jadual yang menjelaskan kadar pembuatan dan penghapusan (debu):

Kos pembuatanKeuntungan yang tidak menyenangkan
Jarang KadBiasaEmasBiasaEmas
Biasa40400550
Jarang1008002080
Epik4001600100400
Lagenda160032004001600

Bagaimana Mendapatkan Kad Tanpa Bayaran di Hearthstone?

Hearthstone juga mempunyai sistem berasaskan Emas yang luas yang dapat digunakan pemain untuk memintas pembelian kad dan mendapatkan kad baru tanpa mengeluarkan wang sebenar.

Cara utama pemain mendapatkan lebih banyak Emas adalah dengan bermain permainan. Setiap tiga kemenangan dalam mod Main (tangga) menganugerahkan pemain dengan 10 Emas, sehingga maksimum 100 Emas setiap hari. Mod Arena berharga sedikit Emas (150) untuk memulakan larian, tetapi penghargaan apabila memperoleh tujuh atau lebih kemenangan boleh jauh lebih besar daripada kos masuk.

Selanjutnya, pemain juga mempunyai trek pencarian khas dan pencarian yang berkaitan untuk menyelesaikan dan memperoleh ganjaran. Hadiah boleh berbeza dari pek kad, Debu, kad emas, dan Emas. Landasan asas tersedia untuk semua pemain secara percuma. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli Tavern Pass premium dengan mata wang sebenar dan membuka tahap tambahan untuk menyelesaikan dan mendapatkan anugerah kosmetik. Trek ganjaran ditetapkan semula dengan setiap pengembangan.

Pemain baru juga mempunyai beberapa pencarian pengenalan yang memberi ganjaran kepada mereka kerana belajar permainan ini. Pencarian ini memberi ganjaran sebanyak 400 Emas, 95 Debu, dan entri Arena percuma apabila selesai.

Salah satu kaedah paling berkesan untuk mendapatkan kad adalah membuat geladak dan bermain dalam mod Main permainan - biasanya di tangga Peringkat Rendah. Ini akan memberikan aliran Emas yang berterusan dan memberi anda peringkat terbaik untuk hadiah akhir musim. Anugerah ini dikumpulkan untuk setiap lima peringkat yang dicapai oleh pemain. Anugerah merangkumi kad langka dan epik standard-legal atau pek pengembangan baru-baru ini.

Sebagai alternatif, pemain boleh menggunakan mod Arena sepenuhnya. Mendapat tujuh atau lebih kemenangan secara konsisten membolehkan setiap larian membayar dengan berkesan untuk yang seterusnya selain hadiah lain, secara beransur-ansur memberikan lebih banyak sumber kepada pemain.

Bagaimana cara mendapatkan kad liar di Hearthstone?

Kad liar adalah kad dari semua pengembangan yang bukan dalam putaran Standard, dan kad dalam set Warisan yang baru ditugaskan.

Mendapatkan kad liar dari pengembangan yang lebih tua sama dengan menerima kad Standard. Yang mesti anda buat ialah membeli pek atau membuat sendiri secara langsung.

Sebagai alternatif, pengembangan lama juga mempunyai mod pengembaraan khas, yang memerlukan pemain untuk menyelesaikan Solo Adventure dan mendapatkan kad. Hanya selepas mereka dapat membuat dan menghilangkan kad dari pengembaraan itu.

Set Legacy agak unik. Ia terdiri daripada semua kad Asas dan Klasik yang pernah menjadi asas permainan (kini diganti dengan set Inti berputar). Pemain memperoleh semua kad Legacy percuma dengan mencapai Bronze 10 di tangga ranking. Kad Warisan lain (kad yang jarang terdapat) boleh dibuat dengan Debu atau dibuka dari pek kad Klasik.

Bagaimana cara mendapatkan kad legenda di Hearthstone?

Kad legenda adalah kad paling jarang dan paling unik dalam permainan, dengan beberapa dari mereka menjadikan asas dek penentuan meta. Pemain hanya boleh meletakkan satu kad legenda dengan nama yang sama di geladak, berbanding dua salinan kad jarang yang lain.

Kad legenda dapat diperoleh melalui pembuatan (versi biasa berharga 1 600 Debu), dan kerajinan adalah satu-satunya cara yang boleh dipercayai untuk mendapatkan legenda tertentu.

Cara lain untuk mendapatkan legenda adalah dengan membukanya dalam pek. Oleh kerana ia sangat jarang berlaku dalam keadaan biasa, Blizzard telah memperkenalkan dua perlindungan untuk menjadikan kad legenda lebih tersedia untuk pemain:

  • Bonus sepuluh pek: Dengan setiap pengembangan, pemain dijamin mendapat sekurang-kurangnya satu kad legenda dalam sepuluh pek pertama yang mereka buka.
  • Pemasa kasihan: Pemain dijamin kad legenda sekurang-kurangnya sekali setiap 40 pek.

Setelah membuka sepuluh pek dari pengembangan tertentu, adalah lebih bijak untuk beralih ke pengembangan yang lebih lama untuk mendapatkan bonus sepuluh pek.

Membeli lebih banyak pek tidak meningkatkan peluang untuk membuka pek legenda selain injap keselamatan pemasa kasihan.

Bagaimana Mendapatkan Kad Quest di Hearthstone?

Pencarian legenda adalah sebahagian daripada kad legenda, dan ia dapat diperoleh dengan cara yang sama seperti yang anda buka atau buat legenda biasa. Untuk tujuan pengumpulan, tidak ada perbezaan fungsi antara legenda bukan Quest dan kad Quest.

Bagaimana Mendapatkan Kad Galakrond di Hearthstone?

Terdapat lima kad legenda Galakrond unik yang tidak dapat diakses melalui sistem kerajinan biasa. Mereka diperkenalkan dengan pengembangan "Descent of Dragons" terbatas pada lima kelas:

  • "Galakrond, Mimpi Buruk" untuk penyangak

  • "Galakrond, Tempest" untuk dukun

  • "Galakrond, yang tidak dapat dipecahkan" untuk pahlawan

  • "Galakrond, Yang Tidak Dapat Diucapkan" untuk para imam

  • "Galakrond, yang celaka" untuk penyekat perang

Anda perlu membuka satu pek "Descent of Dragons" untuk mendapatkan legenda ini dalam koleksi anda dengan segera.

Bagaimana Mendapatkan Kad Emas di Hearthstone?

Kad emas adalah versi kad biasa yang dipertingkatkan secara kosmetik dan tidak mempunyai fungsi yang lebih baik daripada penampilannya. Pemain biasanya mula menginginkan kad keemasan setelah mereka mempunyai kad yang mereka perlukan untuk membuat geladak dan ingin "mengeluarkan" koleksi mereka.

Setiap kad dalam paket mempunyai sedikit peluang untuk ditingkatkan ke versi emas. Ganjaran Arena juga sering menggunakan kad emas untuk hadiah peringkat lebih tinggi di samping pek kad dan Emas. Ganjaran Peringkat akhir musim juga sering mengandungi jumlah emas yang lumayan.

Pemain juga dapat membuat kad-kad ini, walaupun harganya jauh lebih tinggi daripada versi biasa.

Seorang pemain akan menerima versi emas "The Coin" jika mereka mempunyai dek emas sepenuhnya.

Bagaimana Mendapatkan Semua Kad di Hearthstone?

Tidak ada cara mudah atau cepat untuk mendapatkan semua kad di Hearthstone. Membeli pek boleh menjadi sangat mahal semasa bermain permainan dalam mod Play atau Arena memerlukan banyak masa untuk mendapatkan ganjaran yang agak sedikit. Walau bagaimanapun, pemain harus dapat memperoleh sejumlah besar jumlah kad hanya dengan bermain permainan di masa lapang dan mencari usaha untuk mempercepat trek ganjaran mereka.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Anda Dapatkan Kad Percuma di Hearthstone?

Pemain boleh mendapatkan kad Warisan Percuma dengan bermain melalui mod Kedudukan pemain baru sehingga mereka mencapai Gangsa 10. Oleh kerana mereka tidak boleh kehilangan bintang di bawah peringkat ini, prosesnya seharusnya agak mudah.

Berapakah Kos untuk Dapatkan Setiap Kad di Hearthstone?

Rata-rata, seorang pemain mengharapkan untuk membuka setiap kad dari pengembangan dengan 250 pek yang dibeli. Tanpa potongan atau tawaran khas, jumlah ini boleh berjumlah sekitar $ 250-300 bergantung pada kumpulan yang anda pilih untuk membeli dan sama ada anda membeli tawaran pra-rilis.

Dengan tiga pengembangan setiap tahun, ini menjadikan jumlah kos pemeliharaan menjadi sekitar $ 800-900 setahun, tanpa ada set mini atau petualangan di antaranya. Sejak permainan ini dilancarkan pada tahun 2014, kalikan harganya dengan 7 untuk mencapai jumlah akhir sekitar $ 6 000.

Walaupun angka ini kelihatan sangat tinggi, jangan lupa bahawa pemain biasanya tidak memerlukan setiap kad dalam pengembangan. Dek terhad kepada 30 kad, dan pemain jarang bermain lebih daripada beberapa dozen dek rata-rata.

Permintaan, ganjaran, dan permainan biasa secara efektif akan menghasilkan beberapa ratus dolar setiap tahun jika anda mempunyai cukup masa untuk menumpukan pada permainan. Jika tidak, memperoleh keseluruhan koleksi akan lebih mahal daripada tajuk AAA biasa.

Berapa Banyak Kad Legenda yang Terdapat di Hearthstone?

Pada masa ini terdapat 526 kad koleksi legenda dalam permainan (termasuk kad Galakrond peringkat pertama). Terdapat 22 kad tambahan yang tidak dapat dipungut (dihasilkan kesan).

Jumlahnya bertambah dengan setiap pengembangan, dan anda boleh mendapatkan senarai lengkapnya di sini.

Apakah Ganjaran Hearthstone?

Terdapat banyak ganjaran Hearthstone, tetapi contoh yang paling biasa adalah ganjaran akhir musim yang diperoleh pemain berdasarkan tahap Peringkat tertinggi yang mereka capai setiap bulan. Anugerah tersebut adalah kumulatif, dan anda boleh mendapatkannya dalam jadual ini:

PangkatGanjaran akhir musim
Lagenda1 pek pengembangan terkini
Berlian 51 kad epik standard
Berlian 101 pek pengembangan terkini
Platinum 52 Kad langka standard
Platinum 101 pek pengembangan terkini
Emas 52 Kad langka standard
Emas 101 pek pengembangan terkini
Perak 52 Kad langka standard
Perak 101 pek pengembangan terkini
Gangsa 51 Kad langka standard

Dapatkan Kad Baru Dengan Bermain

Cara termudah untuk mendapatkan kad baru adalah dengan tidak membimbangkan spesifiknya dan menikmati permainan dengan cara yang anda mahukan. Petua kami akan membolehkan anda memulakan dengan menggunakan tangga dan mula mendapat ganjaran harian dan bulanan. Sebagai alternatif, pergi ke Arena untuk mendapatkan hadiah dengan ganjaran lebih tinggi yang berisiko tinggi.

Apakah cara kegemaran anda untuk bermain Hearthstone? Adakah anda tahu cara yang lebih baik untuk mendapatkan lebih banyak kad? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found