Friendmoji Tidak Bekerja di Snapchat - Apa yang Perlu Dilakukan

Menghantar pelekat Friendmoji animasi dan ekspresif kepada orang yang anda sayangi adalah sebahagian daripada daya tarikan Snapchat. Sekiranya anda telah menggunakannya secara beragama untuk sementara waktu, anda akan merasa kehilangan bahagian penting dalam perbualan anda sekiranya ciri tersebut berhenti berfungsi.

Friendmoji Tidak Bekerja di Snapchat - Apa yang Perlu Dilakukan

Oleh itu, dengan pelekat ini menjadi sebahagian besar perbualan dalam talian kami hari ini, bagaimana seseorang tidak lagi dapat menggunakannya?

Mengembalikannya tidak selalu sukar. Semuanya bermula dengan memahami apa yang mungkin menyebabkan masalah ini berlaku.

Punca Friendmoji Tidak Berfungsi Dengan Betul

Salah satu kemungkinan sebab utama mengapa anda tidak dapat menghantar pelekat Friendmoji adalah kerana kemas kini perisian yang buruk.

kawanmojis

Walaupun tidak menyenangkan, dapat difahami juga mengapa ini berlaku. Pembangun aplikasi perlu mengikuti begitu banyak telefon pintar baru dan versi OS baru yang sukar untuk menyenangkan semua orang. Kemas kini automatik dapat memperbaiki satu perkara dan merosakkan perkara lain.

Sebab lain mengapa pelekat friendmoji anda mungkin hilang dari Snapchat adalah jika anda atau orang yang anda ajak bicara tidak mempunyai Bitmoji yang dipautkan ke akaun Snapchat anda lagi.

Rollback Snapchat

Sekiranya anda tidak menghadapi masalah menggunakan pelekat friendmoji dan bitmoji sebelumnya, mungkin anda harus mengembalikan Snapchat anda ke kemas kini sebelumnya. Juga, matikan kemas kini automatik untuk aplikasi ini.

Terus mencari berita dalam talian sehingga anda melihat bahawa kemas kini baru yang telah memperbaiki bug yang anda alami. Selepas itu, anda boleh menggulung dadu sekali lagi dan mengemas kini ke versi Snapchat terbaru dan melihat apakah ciri Friendmoji kembali sesuai.

Periksa laman cermin untuk fail apk untuk mencari versi Snapchat yang stabil yang tidak mempunyai masalah dengan pelekat Friendmoji.

 1. Cari dan muat turun fail apk pada telefon pintar anda
 2. Pergi ke Play Store
 3. Cari Snapchat
 4. Lumpuhkan kemas kini automatik

Setelah melakukannya, anda tidak perlu lagi membuat kejutan dengan Snapchat, kerana antara muka tidak akan berubah lagi. Sudah tentu, anda mungkin akan kehilangan inovasi Snapchat jika anda tidak pernah mengemas kini aplikasinya.

Semak Status Bitmoji

Periksa untuk mengetahui sama ada anda masih mempunyai akaun Bitmoji yang dipautkan ke profil Snapchat anda. Juga, minta orang lain untuk memeriksa sama ada akaun mereka dipautkan dan apakah ciri pelekat Friendmoji diaktifkan dalam sembang mereka.

Berurusan dengan Papan Kekunci Bitmoji iOS

Beberapa masalah Friendmoji dikaitkan dengan papan kekunci bitmoji iOS. Pelbagai pengguna melaporkan bahawa mereka tidak dapat menemukan papan kekunci khusus dan oleh itu tidak dapat menghantar pelekat Friendmoji.

bitmoji

Sekiranya anda berada di tempat yang sama, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memastikan papan kekunci bitmoji iOS diaktifkan.

 1. Pergi ke Tetapan (tetapan peranti anda)
 2. Pergi ke tab Umum
 3. Pilih Papan Kekunci
 4. Pilih Papan Kekunci
 5. Pilih "Ketuk untuk menambah Bitmoji"
 6. Tetapkan "Akses Penuh" ke AKTIF
 7. Log masuk semula ke Bitmoji menggunakan akaun Snapchat anda
 8. Mulakan perbualan untuk menguji sama ada anda dapat mencari pelekatnya

Penyelesaian Terakhir

Sekiranya menggunakan kaedah di atas tidak membantu dan jika anda masih menunggu tiket sokongan Snapchat anda dijawab, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan beberapa langkah drastik.

Anda boleh menyahpasang Snapchat dari telefon pintar anda, memutar balik OS anda, atau melakukan tetapan semula keras pada peranti anda.

Seperti yang diketahui oleh kebanyakan pengguna telefon pintar, adalah mungkin untuk menghadapi situasi yang tidak dapat diperbaiki dengan aplikasi pihak ketiga kerana pelbagai ketidaksesuaian perisian. Masalah ini boleh bermula setelah kemas kini atau setelah telefon anda dijangkiti virus atau perisian hasad.

Tetapan semula kilang akan memadamkan semuanya dari telefon anda. Bergantung pada telefon anda, ia juga dapat mengembalikan OS ke versi awalnya. Pada telefon yang bersih, anda boleh memasang Snapchat sekali lagi, mengaturnya agar tidak menerima kemas kini automatik, dan anda juga dapat mematikan kemas kini OS automatik agar peranti anda menjadi lebih selamat.

Ini semestinya berfungsi seperti daya tarikan, terutamanya jika semuanya berfungsi dengan baik dalam beberapa minggu pertama setelah anda membeli telefon.

Kongsi Perspektif Anda

Seperti yang telah dinyatakan, masalah Friendmoji dan bitmoji tidak begitu biasa. Tetapi sukar untuk dinyatakan dengan tepat mengapa ia berlaku kerana terdapat banyak model telefon pintar dan versi OS yang perlu dipertanggungjawabkan.

Adakah anda pernah menghadapi masalah dengan ciri temanmoji Snapchat anda? Bagaimana anda berjaya melaluinya? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Recent Posts