Cara Menangkap Mewtwo di Pokemon Go

Mewtwo adalah salah satu Pokemon Legenda yang paling popular dalam sejarah siri ini. Terdapat filem yang difokuskan pada asal-usulnya dan sering menggambarkan betapa kuatnya filem itu. Dalam Pokemon GO, Mewtwo juga sangat kuat dan sukar ditangkap.

Cara Menangkap Mewtwo di Pokemon Go

Sebelum anda dapat menangkap Mewtwo, anda perlu belajar bagaimana mengalahkannya. Banyak persiapan dan strategi diperlukan untuk berjaya menggunakannya kerana ia adalah Pokemon Legendary. Berikut adalah gambaran umum mengenai Mewtwo.

Gambaran Keseluruhan Mewtwo

Seperti yang telah kami sebutkan, Mewtwo adalah Pokemon Legendary, yang semuanya lebih kuat dan dapat menanggung banyak hukuman dari Pokemon lain. Oleh itu, tidak semua orang dapat menangkapnya.

Mewtwo adalah jenis Psikik. Seperti semua jenis Pokemon, ia mempunyai kelemahan untuk sekurang-kurangnya satu jenis yang lain. Dalam kes Psikik, jenis ini kalah daripada jenis Bug, Gelap, dan Hantu.

Sekiranya anda ingin lebih senang menangkap Mewtwo, kami sangat mengesyorkan anda membawa Pokemon paling kuat dengan sekurang-kurangnya salah satu daripada jenis ini.

Di sisi lain, menjadi jenis Psikik memungkinkan Mewtwo untuk menahan serangan Pertempuran dan jenis Psikik. Oleh itu, cubalah mengelakkan kedua-dua jenis ini kerana ia tidak akan sama berkesannya dengan kelemahan Mewtwo atau juga jenis neutral.

Dari segi statistik, Mewtwo mempunyai Combat Power (CP) maksimum 4178. Statistiknya yang lain bermula dari 300 Attack, 214 Stamina, dan 182 Defense.

Anda dapat dengan cepat mengatakan bahawa Mewtwo akan sukar dilemahkan dan ditangkap dengan Pokeball. Selain membawa Pokemon terkuat dengan jenis Bug, Dark dan Ghost, bekalan seperti gula-gula dan Pokeballs yang lebih baik akan memberi kelebihan.

Cara Menangkap Mewtwo

Mewtwo adalah bos serbuan yang hanya keluar semasa acara. Dan peristiwa tidak kerap berlaku, sebab itulah anda tidak dapat menangkap Mewtwo sekarang.

Cara terbaru untuk menangkap Mewtwo adalah dengan menyertai Pokemon GO Tour: Kanto Event. Ia berlangsung pada hari Sabtu, 20 Februari dari jam 9 pagi hingga 9 malam Terdapat lebih dari 100 Pokemon dari Wilayah Kanto untuk ditangkap, tetapi banyak dari mereka terkunci di belakang paywall.

Walaupun begitu, semua Pelatih dapat menemui empat bos serbuan yang mungkin, walaupun mereka tidak membayar. Salah satunya adalah Mewtwo, dan jika anda berjaya menghadapinya, anggap diri anda sangat bertuah. Walaupun begitu, anda harus bersiap sedia untuk melawannya dan menang sebelum dapat menangkapnya.

Langkah-langkah umum adalah seperti berikut:

 1. Lancarkan Pokemon GO semasa acara berlangsung.
 2. Selaras Raid dengan rakan atau orang berdekatan.
 3. Mewtwo Konfrontasi.

 4. Cuba melemahkan Mewtwo.

 5. Tangkap Mewtwo dengan Pokeball.

 6. Sekiranya semuanya berjalan dengan betul, anda akan berjaya mendapatkan Mewtwo.

Untuk menangkap Mewtwo, anda memerlukan EX Raid Pass. Untuk mendapatkan seperti lulus, anda perlu mempunyai rekod yang sangat baik dalam Raid Battles, sentiasa memenangkannya. Sebaik sahaja anda mendapat pas, anda boleh berkoordinasi dengan Jurulatih berdekatan dan bekerjasama untuk menangkap Mewtwo.

Secara amnya, anda memerlukan sekitar tiga hingga empat Pelatih untuk menangkap Mewtwo, tetapi mempunyai lebih banyak perkara tidak akan menyakitkan.

Sehingga Niantic memutuskan untuk melepaskan lebih banyak acara, menangkap Mewtwo adalah mustahil. Walaupun begitu, adalah idea yang baik untuk mengikuti berita Pokemon GO. Mungkin acara seterusnya tepat di sudut jalan?

Berikut adalah beberapa perincian dan data metagame untuk membantu anda memahami cara terbaik untuk menangkap Mewtwo.

Informasi berguna

Menurut pengiraan dari Pokebattler, laman web yang membantu Pelatih mengira pembilang terbaik berbanding Pokemon tertentu, terdapat beberapa Pokemon yang dapat mengatasi Mewtwo dengan berkesan. Pokemon ini juga perlu mempunyai gerakan khusus dalam bergerak mereka. Inilah senarai:

 • Shadow Tyranitar dilengkapi dengan Bite and Crunch
 • Origin Forme Giratina dilengkapi dengan Shadow Claw dan Shadow Ball
 • Chandelure dilengkapi dengan Hex dan Shadow Ball
 • Darkrai dilengkapi dengan Snarl dan Dark Pulse
 • Shadow Houndoom dilengkapi dengan Snarl dan Foul Play
 • Mega Gengar (Shadow Claw, Shadow Ball)
 • Shadow Mewtwo dilengkapi dengan Psycho Cut dan Shadow Ball
 • Mega Houndoom dilengkapi dengan Snarl dan Foul Play
 • Mega Gyarados dilengkapi dengan Bite and Crunch
 • Shadow Weavile dilengkapi dengan Snarl dan Foul Play

Untuk Mega Houndoom, Mega Gengar, dan Mega Gyarados, anda hanya dapat mengeluarkan satu Mega Evolved Pokemon sekaligus. Pilihan terbaik di antara ketiga adalah Mega Gengar, tetapi jika anda tidak mempunyai Mega Gengar, dua yang lain adalah pengganti yang boleh diterima.

Mendapatkan Pokemon ini mungkin sukar, sehingga kita tidak boleh menyalahkan pemain teratas kerana tidak memilikinya. Banyak masa dan usaha diperlukan untuk menjadikan Pokemon di atas menjadi pertarungan, cukup untuk bersama-sama dengan Mewtwo.

Sebaliknya, kami mempunyai penyelesaian lain. Berikut adalah senarai Pokemon bukan Shadow dan bukan Mega yang boleh anda bawa bersama untuk menurunkan Mewtwo. Pokemon ini lebih mudah diperoleh dan mungkin menjadi kunci kemenangan bagi mana-mana Jurulatih.

 • Genesect dilengkapi dengan Fury Cutter dan X-Scissor
 • Regigigas dilengkapi dengan Hidden Power jenis Ghost dan Giga Impact
 • Houndoom dilengkapi dengan Snarl dan Foul Play
 • Absol dilengkapi dengan Snarl dan Dark Pulse
 • Banet dilengkapi dengan Shadow Claw dan Shadow Ball
 • Mewtwo dilengkapi dengan Psycho Cut dan Shadow Ball
 • Tenun dilengkapi dengan Snarl dan Foul Play
 • Hydreigon dilengkapi dengan Bite dan Dark Pulse
 • Tyranitar dilengkapi dengan Bite and Crunch
 • Gengar dilengkapi dengan Shadow Claw dan Shadow Ball
 • Burn Drive Genesect dilengkapi dengan Fury Cutter dan X-Scissor

Untuk memberi anda peluang yang lebih baik untuk menangkap Mewtwo, gunakan Teknik Lingkaran Kunci Lingkaran untuk Pokeballs anda dan gunakan Golden Razz Berries.

Satu dari 20 Mewtwos adalah Pokemon Shiny, sama seperti Pokemon Legenda lain. Mewtwos dengan statistik sempurna, atau 100% IV, biasanya akan mempunyai 2387 CP. Dalam keadaan cuaca baik, ia meningkat hingga 2984.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Menangkap Mew di Pokemon GO?

Untuk menangkap Mew, anda perlu membuka Tugas Penyelidikan yang disebut "Penemuan Mitos." Tugas ini mempunyai lapan langkah, dan anda perlu menyelesaikan semuanya. Demi singkatnya, kami tidak akan memasukkan semua butiran di sini.

Setelah menyelesaikan tujuh tugas pertama, anda akan bertarung dengan Mew. Perkara yang baik adalah bahawa Mew tidak akan pernah lari, jadi anda boleh membuang semua Pokeball yang anda miliki. Apabila berjaya menangkap Mew, kini anda akan menyelesaikan Tugas Penyelidikan.

Sepanjang perjalanan, masing-masing lapan tugas akan memberi anda hadiah lumayan. Anda bukan sahaja memperoleh Mew, tetapi juga banyak sumber dan XP. Tugas ini terdengar seperti pelaburan masa yang baik untuk kita.

Apa yang lemah terhadap Mewtwo?

Sebagai Pokemon Psikik, Mewtwo lemah terhadap Pokemon Gelap, Bug, dan Hantu. Ini akan mengatasi kerosakan tambahan dan menjadikan pertempuran lebih mudah dan berkesan.

Saya Akhirnya Tertangkap Mewtwo!

Sekarang setelah anda mengetahui bagaimana menangkap Mewtwo, anda dapat menjadikan pertempuran berjalan-jalan di taman. Mempunyai Mewtwo dalam Pokedex anda lebih daripada sekadar memiliki teman yang hebat, tetapi juga memberi anda hak untuk membual. Ini menunjukkan bahawa anda mempunyai apa yang diperlukan untuk menangkap salah satu Pokemon paling kuat dalam permainan.

Adakah anda berjaya mendapatkan Mewtwo semasa acara berlangsung? Apa Pokemon lain yang anda mahukan Niantic dilancarkan sebagai Raid Boss? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts