Kesan Genshin: Cara Mendapatkan Fischl

Pengembara yang memakai mata dan burung gagak malam dari Mondstadt, Fischl, telah disebut watak SS-tier kerana kehebatan tempurnya yang luar biasa. Seorang puteri yang disebut misteri, dia mempunyai persona ketika berinteraksi dengan orang lain yang menyertai pengetahuan intimnya tentang cara kerja dunia. Sejak dilepaskan, dia cukup terkenal di kalangan pemain Genshin Impact.

Kesan Genshin: Cara Mendapatkan Fischl

Sekiranya anda ingin belajar bagaimana mendapatkan Fischl di Genshin Impact, bertahan lama. Dalam artikel ini, anda juga akan mengetahui cara membinanya. Kami juga akan menjawab beberapa soalan anda.

Gambaran Keseluruhan Genshin Impact

Watak Fischl sangat eksentrik dan penuh kejutan kepada semua yang ingin mengenalnya. Dia bercakap dengan cara yang mulia dan kegembiraan malamnya, Oz, harus diterjemahkan untuknya. Coretan permainan rol ini masih merupakan wajah dari sifatnya yang sebenarnya, wanita yang berkelakuan baik.

Ketika berada di persona seorang puteri, dia mengaku berasal dari luar Teyvyat, yang selalu membingungkan mereka yang tidak mengenalnya dengan baik. Walaupun dia melukai watak, orang-orang yang sama ini semakin menjadi-jadi. Kemungkinan besar disebabkan oleh keperibadiannya bahawa hanya sedikit yang sanggup bermain atau berteman dengannya.

Dia mempunyai banyak teori liar tentang bagaimana dunia Teyvyat berfungsi. Dia sering membawa Oz untuk membuktikan bahawa teorinya betul, dan ini memungkinkan dia untuk naik ke peringkat Adventurer's Guild. Walaupun orang menganggapnya pelik, mereka tidak langsung menolak teorinya.

Dalam pertempuran, Fischl adalah pemanah elektro, menggunakan busur dengan ketepatan tinggi. Raven malamnya juga kadang-kadang bergabung untuk menyerang lawan sebagai sebahagian daripada kemampuannya. Sebagai pemanah, dia dapat mengganggu musuh dari jauh dan mengeluarkan sejumlah besar kerosakan sekaligus.

Bukan orang asing dalam pertempuran, Fischl sangat berpengalaman dan dapat menahannya. Ini adalah sebahagian mengapa dia dihormati di Adventurer's Guild.

Binaan Fischl Terbaik

Melalui eksperimen, komuniti Genshin Impact mendapati Fischl sangat sesuai untuk peranan sokongan. Dia juga boleh berfungsi sebagai watak kerosakan per detik (DPS) utama dengan binaan yang betul. Oz adalah bahagian dari set bergeraknya dan menyumbang banyak hasil kerosakannya juga.

Bina Sokongan

Oz adalah penyebar Electro yang sangat baik dan dapat menjana semula tenaga pasukan. Walaupun kedua-dua Fischl dan Oz mendapat peningkatan kerosakan, rakan sepasukan akan menerima tenaga, yang memungkinkan mereka untuk menahan serangan.

Untuk membina sokongannya, anda perlu melengkapkannya dengan Skyward Harp. Senjata ini memberikannya 20% kerosakan yang lebih kritikal, dan serangan ini mempunyai peluang 60% untuk menjadi kawasan serangan (AOE). Serangan AOE ini menangani 125% kerosakan serangan fizikalnya, berlaku sekali setiap empat saat.

Beberapa pengganti yang boleh dipercayai adalah:

 • Alley Hunter

 • Elegy untuk Akhir

 • Tanpa String

 • Warung Favonious

Pengganti ini bagus sehingga anda memperoleh Skyward Harp. Anda juga boleh mengikuti mereka untuk bereksperimen.

Untuk artifaknya, anda boleh melengkapkannya dengan set Thundering Fury dua keping atau empat keping. Yang pertama memberikannya kerosakan Electro sebanyak 15% lebih banyak. Yang terakhir ini mempunyai lebih banyak kelebihan, termasuk kerosakan superkonduktor meningkat 40% dan tiga daripadanya memicu pengurangan cooldown Elemental Burstnya sesaat.

Kesan ini hanya aktif sekali setiap 0.8 saat.

Gladiator's Finale adalah satu lagi artifak yang boleh anda berikan kepadanya. Dalam set dua keping, Fischl mendapat kerosakan serangan sebanyak 18% lebih banyak. Set empat keping tidak mempunyai bonus istimewa yang dikenakan kepadanya, jadi kami tidak mengesyorkannya.

Binaan DPS

Binaan DPS Fischl berfungsi dengan baik dengan watak Cryo dalam pasukan. Menggabungkan kedua-dua serangan ini membolehkan anda menjatuhkan kerosakan fizikal pada musuh anda kerana peningkatan kerosakan. Dengan menjaga Oz dalam pertempuran selama mungkin, anda dapat memaksimumkan hasil kerosakannya dengan bantuan pasukan yang terbangun.

Senjata pilihannya sebagai watak DPS adalah Skyward Harp juga. Kelebihan yang sama bermanfaat untuk Fischl buatan DPS, sebab itulah ia tetap menjadi pilihan terbaik walaupun untuk kedua-dua binaan tersebut.

Pengganti merangkumi:

 • Karat

 • Pemburuan Viridescent

 • Amos 'Busur

Oleh kerana Skyward Harp adalah senjata bintang lima, memperolehnya agak sukar, terutama untuk pemain peringkat bawah. Ketiga-tiga penggantian ini masih dapat membantunya menangani banyak kerosakan pada musuhnya.

Binaan DPS ini paling sesuai dengan dua artifak Gladiator Finale dan dua artifak Thundering Fury. Set artifak hibrid membolehkannya memaksimumkan kerosakan serangan normal dan elektro.

Pembinaan Sub-DPS

Sekiranya anda lebih suka mempunyai watak lain sebagai pejuang DPS utama anda, anda masih boleh memiliki Fischl dalam pasukan anda. Dia perlu dibina dengan cara yang berbeza, dan anda akan mendapati diri anda akan menghancurkan pasukan musuh. Pertimbangkan untuk menjadikannya sebagai sub-DPS juga di masa depan.

Binaan sub-DPS terdiri daripada Skyward Harp dan set artifak Thundering Fury empat keping. Oleh itu, Oz akan menyumbang kepada usaha pertempuran dengan melakukan kerosakan tambahan.

Dua senjata pengganti adalah The Stringless dan Favonius Warbow. Mereka akan membiarkan anda tetap berjuang sehingga anda mendapat Skyward Harp.

Peralatan Pengganti

Sekiranya anda tidak dapat memperoleh peralatan terbaik, pertimbangkan untuk mendapatkan senjata pengganti ini:

 • Tanpa String

 • Karat

 • Favonius Warbow

Thundering Fury sukar didapatkan, jadi pertimbangkan juga artifak lain:

 • Api Pucat

 • Final Gladiator

 • Penjudi

Setelah berjaya sejauh ini, anda dapat menjadikan Fischl sebagai tambahan yang bagus untuk pasukan anda. Dengan kekuatan yang tepat, hanya sedikit musuh yang dapat bertahan dari serangan panah dan serangan gagak malam dari Oz.

Mendapatkan Fischl secara Percuma dalam Acara Bintang yang Tidak Berdamai

Kembali pada tahun 2020, terdapat satu acara yang disebut Unreconciled Stars. Acara ini memberi anda salinan Fischl percuma semasa anda menyelesaikannya. Namun, acara itu sudah lama berakhir. Untuk keturunan, kami akan memandu anda melalui acara ini.

Perincian Acara Bintang yang Tidak Selaras

Terdapat empat fasa dalam acara ini, dilancarkan beberapa hari selepas yang lain. Mereka adalah:

 • Bintang Tidak Dikenal

 • Bintang Impian Menipu

 • Bintang Nasib

 • Tempat Bintang Kuno Sejajar

Di antara gelombang acara, anda juga dapat menyelesaikan Pertanyaan Acara Gelombang Meteorik. Anda boleh memilih salah satu daripadanya dan mula bermain dengan segera. Selain daripada ini, terdapat Fallen Star Challenge, dan Meteorite Remains Salvage Challenge.

Cabaran pertama mensyaratkan anda untuk mengalahkan musuh dan menyerahkan tenaga yang diperoleh dari mereka sambil berdiri diam. Yang terakhir ini melibatkan mencari Mona dan menyelamatkan empat meteorit, dan anda boleh memainkannya sebanyak yang anda mahukan.

Pada akhir gelombang peristiwa ini, anda akan membuka kunci Fischl secara percuma. Terdapat tiga syarat:

 • Selesaikan pencarian "Star of Destiny"

 • Kumpulkan penyelesaian dalam Cabaran Penyelamatan Kekal Meteorit

 • Mengumpulkan penyelesaian dalam Fallen Star Challenge

Anda dapat melihat kemajuan anda kapan saja dengan membuka menu yang berkaitan. Menjaga kehendak anda dan bekerja keras akhirnya menjadikan Fischl sebagai hadiah.

Memperoleh Fischl Hari Ini

Sejak Acara Bintang Tanpa Pendamaian berakhir, belum ada acara yang memberi anda hadiah Fischl percuma. Walau bagaimanapun, anda masih boleh sampai di sini dengan kos yang lebih tinggi.

Kaedah pertama adalah menggunakan Keinginan anda. Permintaan Wanderlust membolehkan anda menggunakan Keinginan anda untuk berjudi untuk mendapatkan peluang mendapatkannya. Setiap permintaan kesepuluh dijamin akan memberi anda watak atau item empat bintang. Sekiranya anda bernasib baik, anda mungkin boleh mendapatkan Fischl dengan cara ini.

Watak Eksklusif Acara tidak ada di kumpulan ganjaran Wanderlust Invocation. Anda mesti mendapatkannya secara berasingan.

Selalu ada peluang untuk mendapatkan Fischl dalam Event Wishes. Dia telah diketengahkan dalam empat daripadanya, yang terakhir adalah pada 9 Jun 2021. Dalam acara ini, 50% daripada penurunan empat bintang anda adalah salah satu daripada tiga watak empat bintang. Sekiranya anda mempunyai watak empat bintang, anda mempunyai peluang 33% untuk mendapatkannya.

Menggunakan Wishes adalah kaedah terbaik bagi mereka yang ingin memaksimumkan burujnya. Oleh kerana tidak ada batasan berapa banyak salinan yang anda dapat, anda boleh menghabiskan Keinginan anda di sini untuk mendapatkannya.

Kaedah lain untuk mendapatkan Fischl adalah menunggu Paimon's Bargains. Sekiranya dia muncul, anda boleh membeli satu salinan untuk 34 Masterless Glitter. Ini juga kos untuk semua watak bintang empat yang lain. Selepas membeli salinan ini, anda tidak akan dapat membeli yang lain sehingga Paimon kembali lagi.

Sekiranya Fischl tidak muncul di Paimon's Bargains, anda harus menunggu lagi.

Soalan Lazim Tambahan

Masih bolehkah anda mendapatkan Fischl pada tahun 2021?

Ya, anda masih boleh mendapatkannya walaupun Bintang Tidak Berdamai telah berakhir. Anda perlu menghabiskan keinginan atau Masterless Glitter anda. Walaupun begitu, dia tidak dapat diakses pada masa ini.

Adakah Fischl baik dalam Kesan Genshin?

Sekiranya anda meluangkan banyak masa dan sumber daya ke Fischl, dia dapat menunjukkan potensi sebenarnya. Dia unit yang kuat yang boleh menjadi sokongan anda atau bahkan DPS utama.

Masa untuk Melancarkan Beberapa Keinginan

Sekarang setelah anda mengetahui lebih banyak mengenai Fischl dan bagaimana membawanya ke Genshin Impact, anda juga boleh merancang bagaimana membinanya juga. Dia adalah tambahan yang bagus untuk pasukan anda dan kemungkinan akan meningkatkan penilaian pertempuran anda. Sekiranya anda mencatat penurunan bertuah, kami gembira dengan anda!

Adakah anda fikir acara seperti Unreconciled Star bermanfaat untuk permainan ini? Bagaimana anda lebih suka menggunakan Fischl? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts