Cara Mengeksport Mesej Gmail ke HTML

Pos Alphr ini memberitahu anda cara mengeksport e-mel Gmail sebagai dokumen teks. Kami juga membincangkan cara menyimpan e-mel sebagai PDF. Namun, lebih baik menyimpan salinan e-mel sandaran sebagai fail HTML (Hypertext Markup Language) yang dibuka di penyemak imbas anda. Dengan cara ini e-mel akan mengekalkan gambar, pautan hiper, dan pemformatan teks mereka, dan mengambil lebih sedikit ruang daripada PDF.

Cara Mengeksport Mesej Gmail ke HTML

Sayangnya Google lupa menambahkan eksport sebagai pilihan HTML ke Gmail, tetapi anda masih boleh mengeksport mesej Gmail ke format HTML. Ini dia

Salin dan Tampal E-mel Gmail ke Notepad

Pertama, anda boleh menggunakan hotkey copy dan paste untuk menyimpan e-mel Gmail anda sebagai fail HTML dengan Notepad. Sekiranya anda mahukan tag HTML disertakan dalam fail Notepad, pertama anda harus menempelkan e-mel ke dalam penukar teks ke HTML. (Jangan risau, kami akan menunjukkannya satu demi satu.) Kemudian anda boleh menyalin e-mel HTML yang ditukar dan menampalnya ke Notepad.

Oleh itu mari kita mencubanya.

1. Buka e-mel di Gmail, dan pilih semua kandungannya dengan kursor.

2. Tekan kekunci panas Ctrl + C untuk menyalin mesej ke papan keratan Windows.

3. Kemudian buka halaman laman web ini. Unit-Penukaran mempunyai salah satu alat yang kami cadangkan untuk menukar teks berformat ke HTML.

4. Tampal e-mel ke dalam kotak teks data input dengan menekan Ctrl + V.

5. Tekan Tukarkan butang untuk menukar e-mel yang ditampal ke output HTML seperti yang ditunjukkan dalam gambar langsung di bawah.

6. Pilih output HTML dengan kursor, dan tekan kekunci panas Ctrl + C.

7. Sekarang buka Notepad. (Anda dapat membuka aplikasi Cortana di Windows 10, dan memasukkan "Notepad" di kotak cariannya. Pilih untuk membuka Notepad. "

8. Apabila fail Notepad dibuka, tekan Ctrl + V untuk menampal email HTML anda ke Notepad.

9. Klik Fail >Simpan sebagai.

10. Pilih Semua Fail dari menu lungsur Simpan-sebagai-jenis.

11. Masukkan tajuk fail dengan HTML di hujungnya. Sebagai contoh, anda boleh memasukkan sesuatu seperti: e-mel Gmail.HTML.

12. Kemudian pilih untuk menyimpannya ke Desktop, dan tekan butang Simpan. Sekarang anda akan mempunyai fail HTML e-mel yang tersimpan di Windows Desktop.

Tukar PDF E-mel Gmail ke Format HTML

Tetingkap dialog Cetakan Chrome membolehkan anda menyimpan e-mel yang anda buka di Gmail sebagai PDF. Anda kemudian boleh menukar salinan PDF ke format HTML dengan pelbagai aplikasi atau perisian web. Ini adalah bagaimana anda dapat menyimpan mesej Gmail sebagai PDF dan kemudian menukarnya ke HTML dengan aplikasi Web Convert PDF to HTML & Word.

1. Pertama, buka e-mel Gmail di Google Chrome.

2. Klik Cetak semua butang yang ditunjukkan dalam gambar tepat di bawah.

3. The Cetak semua pilihan membuka e-mel di tetingkap dialog Cetakan Chrome seperti yang ditunjukkan langsung di bawah. Di sana, klik dropdown di Destinasi butang, dan pilih Simpan sebagai PDF pilihan.

4. Tekan Jimat butang untuk membuka tetingkap Save As.

5. Kemudian pilih folder untuk menyimpan PDF ke, dan tekan Jimat butang. Sekarang anda mempunyai salinan PDF dari e-mel Gmail.

6. Klik pautan ini untuk membuka aplikasi Tukar PDF ke HTML & Word di PDFOnline di penyemak imbas anda.

7. Tekan Peranti tempatan butang.

8. Pilih e-mel PDF yang anda simpan, dan tekan Buka butang. Pratonton e-mel HTML anda akan dibuka seperti yang ditunjukkan dalam gambar langsung di bawah.

9. Klik Muat turun pilihan untuk menyimpan e-mel.

Tukar E-mel Gmail ke HTML Dengan Outlook

Anda juga dapat membuka e-mel Gmail anda dengan perisian klien e-mel dan mengeksportnya sebagai HTML dari sana. Outlook adalah salah satu pelanggan e-mel yang membolehkan anda menyimpan e-mel sebagai HTML. Untuk mengimport mesej Gmail anda di Outlook, Anda harus membuka tab Akaun Google Saya untuk mengaktifkan verifikasi 2 langkah untuk Gmail, dan menyiapkan kata laluan aplikasi yang dapat digunakan oleh Outlook untuk menyambung ke Gmail. Kemudian anda boleh menambahkan akaun Gmail anda ke Outlook dan menyimpan e-mel sebagai HTML seperti berikut.

  1. Buka Outlook dan klik tab Fail.
  2. Pilih Fail dan Tambah akaun untuk membuka tetingkap Tambah Akaun.
  3. Masukkan butiran log masuk Gmail anda dan tekan Selesai butang untuk menyegerakkan Gmail dengan Outlook. Kemudian anda boleh membuka e-mel Gmail di Outlook.
  4. Buka e-mel Gmail dari senarai mel Outlook anda.
  5. Klik Fail >Simpan sebagai untuk membuka tetingkap dialog Save As.
  6. Pilih HTML dari menu lungsur Simpan sebagai jenis.
  7. Masukkan tajuk fail, dan pilih folder untuk menyimpan e-mel.
  8. Kemudian tekan Jimat butang.

Buka E-mel HTML di Penyemak Imbas Anda

Apabila anda mengeksport e-mel sebagai HTML, anda dapat membukanya lagi dengan mengklik kanan fail mereka dan memilih "Buka dengan." Pilih untuk membuka e-mel dengan penyemak imbas web anda (iaitu Chrome, Firefox, Explorer, dan sebagainya). E-mel akan dibuka di tab penyemak imbas, seperti dalam tangkapan tepat di bawah. Pengguna Firefox dapat membuka fail HTML dengan mengklik Fail >Buka fail dan memilih e-mel untuk dibuka.

Oleh itu, anda boleh mengeksport e-mel Gmail ke HTML. Anda juga dapat mengubah e-mel ke HTML, dan format file lain, dengan perisian Total Mail Converter. Dengan salinan e-mel HTML, anda boleh menghapus lebih banyak e-mel dari Gmail untuk mengosongkan beberapa ruang simpanan peti masuk (dan Google Drive).

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found