Cara Berkeliling dan Mengabaikan Larangan dalam Pertentangan

Tidak ada yang menyukainya ketika mereka dilarang, dan pelayan Discord tidak terkecuali daripada peraturan itu. Lebih mengecewakan apabila tidak ada alasan untuk larangan tersebut. Kadang-kadang anda tahu apa yang anda lakukan, tetapi kadang-kadang anda jujur ​​tidak tahu.

Cara Berkeliling dan Melupakan Larangan dalam Pertentangan

Salah satu sebab yang paling biasa untuk dilarang pada pelayan Discord adalah kerana melanggar Syarat Perkhidmatan Discord (ToS). Larangan boleh menjadi jangka pendek atau kekal, adil atau tidak adil - itu benar-benar sepenuhnya di tangan orang yang mentadbir pelayan dari mana anda dilarang, dan tidak ada yang perlu dilakukan mengenainya.

Atau ada? Mari kita lihat bagaimana anda boleh melewati larangan di Discord.

Adakah Melewati Larangan Melanggar TS Discord?

Sebelum kita mengetahui dengan terperinci bagaimana anda dapat mengatasi larangan, mari kita bincangkan gajah di dalam ruangan: apakah melarang larangan tersebut merupakan pelanggaran terhadap Syarat Perkhidmatan Discord?

Larangan dari pelayan individu hanya boleh menjadi pertikaian antara anda dan satu pentadbir. Dalam situasi seperti ini, anda masih boleh menyertai pelayan lain. Sekiranya anda benar-benar ingin menjadi sebahagian daripada pelayan itu, anda boleh membuat profil baru. Walau bagaimanapun, melanggar Discord ToS adalah lebih serius dan boleh mengakibatkan larangan kekal.

Menghindari larangan tidak, dengan sendirinya, merupakan pelanggaran terhadap Syarat Perkhidmatan. Namun, bergantung pada alasan anda menghindari larangan tersebut, dan yang lebih penting lagi, tingkah laku anda SETELAH anda menghindari larangan tersebut, anda boleh meletakkan diri anda dalam posisi melanggar Peraturan. Ini caranya. Terdapat pernyataan khusus dan eksplisit dalam garis panduan komuniti Discord:

Oleh itu, jika anda telah dilarang dari pelayan kerana mengganggu orang di pelayan, dan anda mengelakkan larangan itu untuk kembali dan mengganggu orang itu lagi, maka anda meletakkan diri anda dalam barisan tembakan. Ingatlah perkara ini semasa melaksanakan cadangan yang disenaraikan di bawah.

Cara Mengelakkan Larangan Perbalahan

Terdapat dua cara biasa untuk mengelakkan larangan dalam Discord. Pertama, anda boleh menggunakan VPN. Atau, anda boleh menggunakan peranti mudah alih untuk menipu pelayan.

Kami akan melihat kedua kaedah di bawah ini, dan anda boleh memilih mana yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Cara Menghindari Larangan Discord - Gunakan VPN

Salah satu alat terbaik untuk mengatasi sebarang larangan adalah VPN. Rangkaian Peribadi Maya ini menutupi Alamat IP dan Lokasi anda. Apabila anda menerima larangan Discord, syarikat akan memperhatikan peranti anda dan menolak akses. Oleh sebab itulah, kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan VPN untuk memintas larangan terlebih dahulu.

Terdapat banyak VPN yang tersedia hari ini, tetapi untuk artikel ini, kami akan menggunakan ExpressVPN.

Menggunakan komputer

Anda dapat menggunakan VPN untuk memotong larangan pada komputer Mac dan PC.

Pada PC:

Sekiranya anda menggunakan PC, pertama-tama anda perlu mengeluarkan semua data Discord anda dari mesin. Mungkin kelihatan rumit, tetapi jangan risau, ikuti langkah mudah ini:

 1. Tutup klien desktop Discord anda.
 2. Navigasi ke % appdata% folder yang terletak di C: memandu. Catatan: Untuk mencari folder% appdata% anda, gunakan pintasan papan kekunci Win + R dengan mudah dan ketik '% appdata%' di dalam kotak.

 3. Klik 'Enter' pada papan kekunci anda dan anda akan terus ke folder yang anda perlukan. Klik kanan pada 'Discord.'

 4. Pilih ‘Padam’.

Setelah anda memadam folder Discord, sudah tiba masanya untuk bangun dan berjalan semula.

 1. Aktifkan ExpressVPN dengan mengklik ikon Daya di bahagian atas.
 2. Lancarkan klien Discord di desktop anda.
 3. Buat akaun baru dengan alamat e-mel baru.

 4. Log masuk ke Discord dengan akaun baru anda, dan sertai pelayan yang dilarang.

Pada Mac

Pengguna Mac boleh mengikuti arahan ini. Sama seperti arahan untuk pengguna PC, pertama anda perlu menghapus data Discord pada Mac anda.

 1. Buka Finder di Mac anda dan klik ‘Go’ di bahagian atas. Kemudian, klik ‘Pergi ke Folder’ di menu.

 2. Jenis ~ / Perpustakaan ke dalam kotak pop timbul dan klik enter.

 3. Klik dua kali pada ‘Sokongan Aplikasi’.

 4. Klik kanan pada folder Discord. Kemudian, klik ‘Pindah ke sampah’ dan sahkan untuk menghapus semua data Discord dari Mac anda.

Sekarang, anda boleh mengaktifkan ExpressVPN dan kembali berbual di Discord. Ini caranya:

 1. Buka ExpressVPN pada Mac anda dan klik butang Kuasa untuk mengaktifkannya.

 2. Setelah aktif, buka Discord dan buat akaun baru.

 3. Sekarang, anda boleh bergabung dengan pelayan yang ingin anda sertai.

Menggunakan Telefon Pintar

Nasib baik, anda tidak terikat untuk menggunakan komputer untuk memintas larangan Discord. Anda juga boleh menggunakan telefon pintar anda. Arahan hampir sama untuk pengguna iOS dan Android.

Pertama, anda mahu menyahpasang aplikasi dari telefon anda. Ini akan membuang data aplikasi yang tersimpan di telefon anda yang mungkin dikesan oleh Discord semasa kami masuk semula. Setelah menghapus aplikasi, aktifkan VPN anda.

Sekarang, pasang semula Discord dan buat akaun baru. Selagi VPN anda secara aktif menutupi Alamat IP anda, anda tidak akan menghadapi masalah dengan melarang larangan Discord.

Sekiranya anda belum mendaftar untuk VPN, anda boleh menggunakan kaedah berikut untuk memotong larangan Discord.

Menggunakan Pelan Peranti & Data Mudah Alih

Apabila anda dilarang dari pelayan semasa menggunakan klien Discord desktop, pengenal akaun yang anda log masuk dan alamat IP unik anda adalah apa yang digunakan pelayan Discord untuk mengenal pasti anda sebagai sasaran larangan.

Oleh itu, anda tidak boleh membuat akaun baru dari mesin yang sama - alamat IP masih ditandai, yang bermaksud pelayan masih dapat mengenal pasti anda.

Namun, jika anda mempunyai peranti mudah alih dengan paket data, maka anda dapat menggunakannya untuk menipu pelayan dan mengatasi larangan tersebut.

Ini caranya:

 1. Matikan WiFi pada peranti mudah alih anda dan hidupkan data selular.
 2. Lancarkan aplikasi mudah alih Discord di telefon anda.
 3. Buat akaun baru dengan alamat e-mel baru.
 4. Log masuk ke Discord dengan akaun baru anda dan sertai pelayan yang dilarang.
 5. Log keluar dari Discord dan matikan data mudah alih anda.
 6. Log masuk semula ke Discord di desktop dengan akaun baru anda. Ia masih dibenarkan untuk mengakses pelayan.

Pemikiran Akhir

Seperti yang anda lihat, memotong larangan Discord cukup mudah. Dengan menggunakan peranti mudah alih atau VPN, anda dapat membuat akaun baru dan memotong pengesanan IP Discord untuk bergabung semula dengan pelayan yang dilarang.

Adakah anda tahu kaedah lain untuk mengelakkan larangan Discord? Kongsi mereka dalam komen di bawah!

Recent Posts