Watak Terbaik - Senarai Tahap Kesan Genshin [Julai 2021]

Siapa watak terbaik yang boleh dimainkan dalam Genshin Impact? Itu bergantung pada siapa anda bertanya. Selalunya, watak yang paling kuat - watak yang memberi penilaian baik dari segi statistik asas, kemahiran elemen, dan seberapa baik mereka sesuai dengan peranannya - tidak semestinya menjadi kegemaran pemain.

Watak Terbaik - Senarai Tahap Kesan Genshin [Julai 2021]

Kadang-kadang watak peringkat rendah masih hebat. Mereka hanya memerlukan situasi / pasukan yang tepat untuk menjadikan mereka "bersinar."

Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana 33 watak semasa berada dalam senarai peringkat, mengapa mereka dianggap hebat, dan bagaimana mendapatkan watak yang paling didambakan.

Ringkasan Senarai Tahap Kesan Genshin

Daftar peringkat boleh berubah dengan setiap kemas kini kerana watak baru diperkenalkan ke permainan dan pembangun membuat perubahan untuk mengimbangkannya. Tetapi watak apa pun dapat menjadi "hebat" jika mereka naik level dengan cara yang benar dan diberi gigi yang tepat.

Berikut adalah kadar watak Genshin Impact yang paling popular pada masa ini.

Peringkat SS

Watak SS Tier adalah crème de la crème permainan, atlet bintang yang nampaknya melancarkan konfrontasi yang mereka hadapi. Mereka adalah watak yang paling didambakan - dan paling sukar diperoleh - dimainkan.

Berikut adalah beberapa watak yang harus berada di bahagian atas senarai pasukan impian Genshin Impact anda:

Watak DPS

Ganyu

Pemanah Cryo yang dikhaskan ini mendahului kebanyakan senarai peringkat Impak Genshin. Kerosakan asasnya dapat menyebabkan Diluc yang terkenal mendapatkan wangnya. Namun, selain tembakan panah berturut-turut, serangannya dapat dikenakan untuk panah dingin Level 1 atau panah Frostflake Level 2, keduanya mengalami kerusakan Cryo yang dahsyat.

Talent Elemental Ganyu adalah kaedah terbaik untuk menghentikan musuh yang sejuk. Keterampilannya, "Jejak Qilin" berasal dari teratai yang menangani kerosakan AoE Cryo sementara kemahirannya yang meledak, "Celestial Shower," turun ke bawah.

Hu Tao

Hu Tao boleh menjadi sekutu yang kuat jika anda membinanya dengan cara yang betul. Bersenjata dengan polearm, serangan Pyro-nya menangani kerosakan besar satu-satu. Namun, serangan AoEnya mungkin meninggalkan sesuatu yang diinginkan berbanding watak lain seperti Ganyu atau Diluc.

Diluc

Diluc telah menjadi juara memerintah SS Tier sejak dimasukkan ke dalam barisan Genshin Impact. Dia mempunyai satu statistik serangan dan pengkritik dasar tertinggi. Hayunan tanah liatnya dapat menimbulkan malapetaka di medan perang.

Diluc's Elemental Talents menangani kerosakan yang luar biasa dan sangat sesuai untuk mengatur rantai elemen. Dikombinasikan dengan cooldown dan kos tenaga yang rendah, tidak hairanlah dia masih menduduki tangga teratas.

Watak Sub-DPS

Karakter sub-DPS bukan watak kerosakan utama, tetapi mereka berfungsi dengan baik untuk mengatur musuh untuk acara utama.

Albedo

Albedo mungkin tidak mempunyai statistik kerosakan asas serangan dari banyak watak DPS "utama", tetapi kemahiran Geo alkemis ini sangat hebat. Kirim dia untuk meletakkan Kemahiran Elemennya "Solar Isotoma," sebuah konstruksi Geo yang tidak hanya menangani Geo AoE tetapi memberi orang lain platform untuk terjun dan serangan udara. Cooldownnya yang sangat pendek menjadikannya perlu untuk mana-mana pihak.

Zhongli

Zhongli mendapat reputasi buruk ketika pertama kali diperkenalkan, tetapi sejak itu, miHoYo telah meningkatkan kemampuannya, menjadikannya lebih layak mendapat penilaian wataknya yang tinggi. Sebagai watak Geo yang lain, anda mungkin tergoda untuk pergi bersama Albedo. Namun, periksa kemampuan Jade Shield Zhongli. Tidak banyak watak yang boleh memainkan DPS dan Menyokong peranan seperti yang dilakukan Zhongli.

Watak Sokongan

Sokongan atau watak Utiliti membantu pertempuran terus memihak kepada anda. Mereka sering mempunyai kebolehan yang menyokong atau menyembuhkan ahli parti lain, tetapi watak serba boleh ini juga memukul dua lawan satu di medan perang ketika anda memasukkannya ke pesta anda.

Bennet

Ah, gembira, ceria, dan kadang-kadang, mengganggu Bennet. Pemain mempunyai hubungan cinta / benci dengan watak sokongan empat bintang ini. Walaupun dia mempunyai serangan Pyro sendiri, dia paling sesuai sebagai sokongan untuk watak DPS Hydro "utama" anda. Dorongan serangannya sebanyak 25% dapat membuat perbezaan di medan perang, dan Elemental Burst yang menyembuhkannya dapat mengubah arus dalam pertarungan yang mencabar.

Venti

Bard tuli nada ini mungkin bukan orang kegemaran Paimon, tetapi dia mungkin salah satu watak Anemo yang paling kuat dalam permainan - setakat ini. Jauhkan dia untuk membantu mengendalikan orang ramai dengan "Storm Eye" Elemental Burst untuk menarik musuh ke satu tempat dan menimbulkan kerosakan elemen yang diserap.

Xingqui

Xingqui adalah seseorang yang berpasangan dengan pengedar kerosakan Pyro atau Electro di pesta anda. Hydro Elemental Burstnya menyerang pedang bermuatan hidro hujan, dengan banyak potensi reaksi Elektro dan Penguapan.

Xingqui juga merupakan salah satu watak yang jarang dimainkan yang dapat mengurangkan kerosakan yang diambil oleh watak aktif. "Fatal Rainscreen" -nya tidak semestinya sembuh (sekurang-kurangnya tanpa 1st Ascension), tetapi dia dapat menangkis potensi kerosakan maksimum tiga kali dengan Skill Elemental dasarnya. Meningkatkan tahap Burujnya memberi anda lebih banyak "pedang" untuk melindungi anda semasa pertempuran.

Tahap S

Karakter S Tier mungkin bukan penukar permainan seperti watak SS Tier, tetapi mereka dapat membuat perbezaan dalam pertarungan yang sukar.

Watak DPS

Eula

Watak Cryo yang memegang Claymore ini adalah tambahan yang agak baru untuk barisan Genshin Impact dan termasuk di bahagian atas banyak senarai peringkat. Statistik kerosakan fizikalnya yang tinggi membuatnya dapat ditonton, namun kemahiran Cryo AoE lebih kepada faktor "wow" sekali sahaja dan bukan pertunangan yang panjang.

Klee

Jangan biarkan penampilan menawan Klee menipu anda. Gadis ini adalah rumah kuasa Pyro DPS. Dari serangan normalnya ke Elemental Skill dan Burst, dia dapat mengatur pertempuran di medan perang dan merupakan pelengkap sempurna untuk watak Hydro.

Xiao

Watak anemo bukan hanya untuk sokongan seperti yang diperkenalkan oleh Xiao. Serangan terjunnya sangat dahsyat dan kemahiran Anemo dengan mudah dapat mencetuskan reaksi elemen yang disusun oleh watak lain.

Tartaglia

Senjata atau jarak dekat? Tartaglia dapat beralih dari busur ke belati Hydro dengan pencetus sederhana Kemahiran Elemennya. Dia boleh memegang sendiri di jabatan AoE dan dapat dengan mudah mengatur reaksi elemen untuk pemain lain.

Watak Sub-DPS

Mona

Mona mungkin tidak mengalami kerosakan yang sama dengan rakan DPSnya, tetapi dia dapat menghentikan musuh di trek mereka, terutama ketika dipasangkan dengan anggota Cryo. Juga, "Phantom" Elemental Skill miliknya dapat menarik tembakan musuh, melepaskan keperibadian anda sambil menangani sejumlah kerosakan Hydro AoE dalam prosesnya.

Kazuha

Anda perlu meningkatkan Penguasaan Elemen Kazuha untuk memanfaatkan sepenuhnya Anemo Elemental Talents, seperti "Chihayaburu" dan "Kazuha Slash." Kedua-duanya mengalami kerosakan AoE dalam jumlah besar tetapi lebih berkesan apabila dipasangkan dengan elemen lain.

Watak Sokongan

Diona

Diona dapat menggunakan Cryo Talents untuk mengawal medan perang, tetapi bukan itu sebabnya pemain mencarinya. Kemahiran Elemen "Icy Paws" miliknya membuat perisai serta melakukan kerosakan elemen pada musuh berdekatan. Selain itu, keterampilan Burst "Signature Mix" dapat menyembuhkan sekutu, menjadikannya salah satu penyembuh yang paling dicari.

Jean

Jean adalah penyembuh yang hebat, tetapi kemahirannya berdasarkan statistik serangannya. Setiap rilis "Dandelion Breeze," Elemental Burst Talent, dapat menjana semula HP untuk setiap anggota parti dengan serta-merta. Walau bagaimanapun, jumlah HP yang dipulihkan mengurangkan serangannya, jadi adalah idea yang baik untuk meningkatkannya lebih awal.

Qiqi

Qiqi melakukan tugas berganda sebagai sokongan dan watak sub-DPS. Seperti Jean, kemampuan penyembuhannya langsung terkait dengan statistik serangannya. Tidak seperti Jean, kedua-duanya Talent Elemental Qiqi (Skill and Burst) dapat menjana semula HP.

Sukrosa

Sekiranya anda lebih suka mendapatkan HP anda dari barang makanan, Sucrose adalah pilihan sokongan yang baik untuk anda gunakan. Dia mempunyai bakat pasif yang dapat membantu meningkatkan Penguasaan Elemen dan menguatkan reaksi rantai Elemen.

Tahap

Karakter "A Tier" mungkin bukan pengedar DPS terbesar, tetapi mereka dapat bertahan dalam pertempuran. Selain itu, mereka lebih mudah diperoleh daripada watak SS Tier yang didambakan. Kemungkinan anda mungkin mempunyai watak Tier atau dua sudah ada dalam senarai anda.

Watak DPS

 • Keqing - Jawapan kepada kekurangan bekalan elektrik kerosakan peniaga. Blade dapat disuntik dengan kerosakan Electro untuk memicu reaksi rantai Elemen atau dapat memberikan pukulan dengan skill Burst "Starward Sword".
 • Ningguang - Kemahiran Geo-nya memberikan sokongan hebat, dengan Skill Elemental Skill "Jade Screen" -nya melindungi pemain dari proyektil dan kemahiran Burst "Starshatter" yang menangani kerosakan Geo. Pilihan pertempuran kecil yang hebat.
 • Noelle - Mungkin juga mendapat pernyataan buruk sebagai pejuang Geo yang kurang kuat, tetapi keterampilan pertahanannya (penyangga perisai dan penyembuhan) adalah kunci awal permainan.
 • Rosaria - Watak kacukan, Rosaria boleh dibina sebagai watak atau sokongan DPS utama. Serangan AoEnya tidak semestinya setara dengan watak Tier yang lebih tinggi tetapi berjaya dalam keadaan sedikit.
 • Pisau cukur - Semoga menjadi rahmat menyelamatkan anda dalam pertempuran. Watak Electro empat bintang ini dilengkapi dengan tanah liat untuk menyapu kerosakan fizikal.
 • Yanfei - Sering dianggap watak "Klee Lite". Sebagai watak elemen Pyro, dia dapat menawarkan berbagai kerusakan, walaupun tidak sama jenis dan ruang lingkup kerosakan AoE dengan Klee.

Watak Sub-DPS

 • Beidou - Tidak cukup muslihat untuk dianggap sebagai watak DPS utama. Berbanding dengan Razor, banyak kemahirannya bersifat defensif.

 • Fischl - gagak peliharaannya adalah tarikan utama, kerana ia memberikan kerosakan Elektro yang hampir berterusan, walaupun setelah pergantian watak

  .

Watak Sokongan

 • Barbara - Kegemaran peminat sebagai penyembuh dan peniaga kerosakan Hydro sekali-sekala. Berguna untuk membuat reaksi Elemen, tetapi lebih baik digunakan untuk menyembuhkan kemahiran Burst.
 • Chongyun - Boleh menjadi pusat kuasa Cryo DPS, terutama apabila dipasangkan dengan orang lain untuk membuat reaksi rantai Elemen.

Tahap B

Karakter B Tier bukan watak yang paling dicari dalam komuniti, tetapi watak tersebut bagus untuk pemain biasa dalam pertempuran biasa. Berhati-hati membawa mereka ke penjara bawah tanah atau cabaran; sekurang-kurangnya, Menaiki mereka terlebih dahulu.

Watak DPS

 • Xinyan - Pengganti peringkat rendah untuk Diluc. Serangan Pyro dan serangan tanah liat lebih banyak menyebabkan kerosakan AoE.

 • Kaeya - Karakter Cryo "freebie" yang menggunakan pedang diperoleh setelah pencariannya selesai. Tidak terlalu kuat kecuali Menaik. Jauhkan dia untuk mencari nostalgia.

Watak Sub-DPS

 • Pelancong (Geo) - Lebih kuat daripada rakan sejawat Anemo, tetapi masih tidak sekuat watak dimainkan yang lain.
 • Lisa - Watak "freebie" lain setelah pencarian selesai. Kerosakan elektro baik untuk menetapkan reaksi, jika tidak boleh diganti.

Tahap C

C Tier (sering disebut "D Tier" pada beberapa senarai) adalah bahagian bawah tong. Tidak banyak watak berguna yang tersembunyi dalam senarai ini dan anda mungkin sudah dapat meneka salah satunya. Tidak ada DPS atau Watak Sokongan utama dalam Tahap ini.

Watak Sub-DPS

 • Amber - Ahli dan panduan parti pertama anda, agak tidak berguna hingga permainan pertengahan hingga akhir.
 • Pelancong (Anemo) - Watak permulaan anda, mudah diganti sebaik sahaja anda mula membina senarai watak yang boleh dimainkan.

Soalan Lazim Tambahan

Siapakah bintang 5 terbaik di Genshin Impact?

Sekiranya anda mengemukakan soalan ini tahun lalu, pasti jawapannya adalah Diluc, yang memerintah di tangga teratas senarai lima bintang diancam oleh watak-watak yang lebih baru seperti Ganyu.

Siapa watak paling kuat dalam Genshin Impact?

Diluc adalah salah satu watak terkuat dalam Genshin Impact, tetapi Ganyu mendapat lebih banyak sokongan untuk gelaran tersebut.

Bagaimana saya mendapatkan lebih banyak watak Impak Genshin?

Sebilangan kecil watak - seperti Kaeya dan Lisa - anda boleh terima dengan menyelesaikan pencarian mereka. Amber mengikuti anda tanpa syarat pencarian. Sekiranya anda mahukan watak peringkat lebih tinggi, anda harus menggunakan sistem Wish.

Bilakah akan ada watak Genshin Impact yang baru?

Karakter baru biasanya dilepaskan dengan setiap kemas kini dan memiliki sepanduk Wish yang sesuai untuk "meningkatkan" peluang anda untuk memenangkan watak baru.

Siapa yang ada dalam Pasukan Impian Anda?

Dalam Genshin Impact, banyak pemain bernasib baik kerana mempunyai satu watak lima bintang dan segelintir watak empat bintang. Anda boleh merancang watak terbaik, tetapi jangan biarkan usaha kesempurnaan pesta menghalang anda dari sudut permainan - menjelajah Teyvat.

Siapa yang anda gunakan secara berkala dalam daftar pesta anda? Siapa yang telah anda tentukan? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts