Cara Mendapatkan Karakter dalam Kesan Genshin

Sama seperti tajuk berasaskan Gacha yang lain, Kesan Genshin menawarkan pelbagai watak yang boleh dimainkan. Sememangnya, anda tidak mendapat akses ke semua dari awal. Watak yang boleh dimainkan dibuka semasa anda bermain permainan.

Terdapat lebih daripada satu cara untuk membuka watak baru di sini. Dalam artikel ini, kami akan menggali lebih mendalam bagaimana anda boleh mendapatkan semua watak kegemaran anda Kesan Genshin.

Cara Mendapatkan Karakter dalam Kesan Genshin

Kesan Genshin mempunyai utara 20 watak yang boleh dimainkan di dua kawasan yang boleh dimainkan. Pada masa ini, hanya ada dua cara untuk membukanya. Menggunakan Sistem Gacha atau "secara semula jadi."

Sistem Gacha

Seperti permainan serupa yang lain, Kesan Genshin menggunakan Sistem Gacha, yang melibatkan pertukaran Hadiah untuk ganjaran. Mereka adalah kotak rampasan rawak biasa anda.

Anda boleh membuat timbunan Wish atau 10-Wish untuk mendapatkan hadiah. Pilihan 10-Wish menjamin watak yang boleh dimainkan atau senjata bintang 4. Namun, tidak ada jaminan mengenai ganjaran 5 bintang.

Tetapi bagaimana Wishes berfungsi? Nah, mata wang utama dalam Kesan Genshin adalah Primogems. 160 Primogems membelikan anda satu Keinginan. Anda mendapatkan Primogems dengan menyelesaikan pencarian, cabaran, acara, dan lain-lain. Anda juga boleh mendapatkan Wish for 75 Stardust atau 5 Starglitter. Sebahagian besar masa, anda akan sentiasa mencari Primogems.

Kemajuan Permainan Semula jadi

Tidak setiap Kesan Genshin watak yang boleh dimainkan dapat dibuka dengan hanya maju dalam permainan. Dengan kata-kata itu, watak-watak seperti Lisa, Kaeya, dan Amber, misalnya, dibuka melalui penyelesaian pencarian Archon. Sebelum anda mula menggunakan Sistem Gacha untuk mendapatkan watak baru, lihat sama ada anda boleh mendapatkan yang anda mahukan melalui kemajuan permainan semula jadi.

kesan genshin mendapatkan watak

Cara Mendapatkan Karakter dalam Kesan Genshin Dengan Cepat

Walaupun Kesan Genshin adalah permainan F2P (Percuma untuk Main), anda sentiasa boleh membayar untuk mempercepat. Seperti disebutkan, anda boleh mendapatkan watak (dan senjata) melalui Sistem Gacha. Untuk menggunakan sistem ini, anda memerlukan Primogems.

Sekarang, sebagai mata wang dalam permainan utama, Primogens dapat dibeli dengan menggunakan wang kehidupan sebenar. Sebagai contoh, dengan harga $ 4.99, anda boleh membeli kad Blessing of the Welkin Moon, yang memberi anda 90 Primogems dan 300 Genesis Crystals (boleh ditukar menjadi Primogems). Bukan itu sahaja, tetapi anda mendapat 90 Primogems setiap hari selama 30 hari berikutnya. Dengan setiap Wish berharga 160 Primogems, anda dapat menantikan banyak Wishes dengan harga kurang dari $ 5.

Ini semestinya cara terpantas untuk mendapatkan mata wang dalam permainan, yang bermaksud cara terpantas untuk mendapatkan Keinginan. Dengan menggunakan Sistem Gacha, anda boleh menggunakan Keinginan anda untuk mendapatkan watak terbaik Kesan Genshin. Namun, ingatlah bahawa ini masih merupakan pertaruhan.

Kali pertama anda membuat Keinginan, kemungkinan mendapat watak yang anda mahukan adalah 0.6%. Apabila anda mendapat lebih banyak Keinginan, kemungkinan ini akan menurun. Titik terendah ialah 0.187%. Walau bagaimanapun, pada nombor 76, kemungkinan meningkat hingga 20.637%. Peluang yang lebih tinggi berlangsung sehingga Wish nombor 80, pada ketika itu Sistem Gacha ditetapkan semula.

Cara Mendapatkan Karakter dalam Kesan Genshin Secara Percuma

Pada penghujung hari, Kesan Genshin tetap menjadi permainan F2P. Ya, ini bermakna anda tidak perlu membayar apa-apa untuk mendapatkan Keinginan. Kaedah percuma, bagaimanapun, jauh lebih perlahan daripada kaedah berbayar.

Perkara pertama yang perlu diberi perhatian adalah peti masuk e-mel anda. Kesan Genshin adalah permainan yang masih dalam peringkat awal, yang bermaksud bahawa pembangun akan menawarkan pelbagai kandungan percuma, termasuk Primogems.

genshin

Terdapat juga wang dalam permainan yang dapat diperoleh dari pencarian. Setiap pencarian akan menunjukkan kepada anda hadiah sebelum anda menerima tugas tersebut. Anda juga boleh mendapatkan Primogems dari komisen harian, yang terdapat di Adventurer's Guild.

Selesaikan keseluruhan bab tugas dalam Buku Petualang Anda (arahkan ke tab Pengalaman), dan anda mendapat 50 Primogems. Anda tidak akan dibayar untuk menyelesaikan tugas individu.

Anda juga boleh menyelesaikan pelbagai pencapaian sebagai pertukaran mata wang dalam permainan. Untuk mengakses senarai pencapaian, pergi ke menu utama permainan, dan pilih tab Pencapaian. Anda akan dapati 14 kategori berbeza di sini.

Akhirnya, cari Domain, peti, Titik Teleport, dan Patung Tujuh untuk memperoleh ganjaran.

Bagaimana Mendapatkan Karakter dalam Kesan Genshin Kembali dari Ekspedisi

Setelah membuka Kedudukan Petualangan 14, anda akan dapat menghantar watak anda dalam ekspedisi. Ini boleh berlangsung selama 4, 8, 12, atau 20 jam. Semakin lama watak anda dalam ekspedisi, semakin besar ganjaran yang anda dapat.

Sekiranya anda ingin mengingat watak dari salah satu ekspedisi ini, anda boleh pergi ke Menu Persiapan Pesta. Sebagai alternatif, anda boleh melakukan ini dari Adventurer's Guild. Namun, ingatlah bahawa watak yang ditarik balik akan kembali tanpa hadiah. Jangan ingat watak yang hampir menyelesaikan ekspedisi.

Bagaimana Mendapatkan Karakter dalam Kesan Genshin pada Pelbagai Platform

Pada masa ini, Kesan Genshin tersedia di iOS, Android, Windows, dan PlayStation 4. Permainan ini menggunakan fitur cross-save yang pada dasarnya membolehkan anda bermain permainan di platform mudah alih, tablet, atau Windows, sebagaimana yang anda inginkan. Dengan kata lain, anda boleh pergi-balik antara platform. Sekiranya anda memulakan permainan di PlayStation 4 anda, anda tidak akan dapat memainkannya di tempat lain kecuali pada peranti tersebut.

Penting untuk diperhatikan Kesan Genshin adalah permainan lintas platform, yang bermaksud bahawa kaedah untuk mendapatkan watak adalah serupa di semua platform yang ada.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana cara mendapatkan watak ke Tahap 2 dalam Genshin Impact?

Untuk sampai ke Tahap 2 dengan watak (naik), anda perlu menjadi Petualang peringkat-25. Anda juga akan memerlukan bahan biru (3 bintang).

Bolehkah anda membuka kunci semua watak dalam Genshin Impact?

Pada masa ini, terdapat lebih daripada 20 watak yang berbeza dalam permainan. Sebahagiannya dibuka dengan maju melalui permainan, sementara yang lain diperoleh menggunakan Sistem Gacha. Dengan masa dan usaha yang cukup, anda dapat membuka semua watak u003cemu003eGenshin Impactu003c / emu003e. Walaupun begitu, ia akan mengambil sedikit masa.

Mendapatkan Karakter Baru dalam Kesan Genshin

Kesan Genshin menampilkan lebih daripada 20 watak yang berbeza dari pelbagai peringkat bintang. Walaupun anda dapat masing-masing tanpa membayar wang, mengeluarkan wang pasti akan mempercepat prosesnya. Walau bagaimanapun, cara terbaik untuk pergi ke sini adalah dengan memerhatikan watak yang anda perlukan dan melakukan yang terbaik untuk mendapatkannya.

Adakah anda berjaya mendapatkan watak yang anda mahukan? Sekiranya tidak, adakah anda sekarang tahu bagaimana mendapatkannya? Sekiranya anda mempunyai pertanyaan tambahan, sila rujuk bahagian komen kami di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found