Cara Menambah Emoji ke Discord

Discord lebih daripada sekadar VoIP untuk pemain di tengah-tengah serangan epik atau battle royale. Ini adalah perkhidmatan yang membolehkan pemilik pelayan memantau semua anggotanya dan memberi tempat kepada ahli untuk bergaul secara lisan dan teks.

Cara Menambah Emoji ke Discord

Tidak ada platform komunikasi yang lengkap tanpa emoji. Perbualan berdasarkan teks boleh menjadi rumit tanpa konteks atau pemikiran. Di sinilah ikon kecil ini dimainkan. Dengan emoji anda dapat menambahkan emosi pada mesej anda. Tetapi, mereka juga menyeronokkan.

Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda semua tentang Discord emoji!

Menggunakan Emoji On Discord

Untuk memulakan, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan emoji pada mesej anda. Discord memang menawarkan senarai emoji standard seperti kebanyakan platform lain.

Buka Discord dan arahkan ke saluran teks atau mesej yang ingin anda gunakan. Kemudian, arahkan tetikus anda ke atas emoji berwarna kelabu ke sebelah kanan bar teks anda:

Ia akan berubah dari warna kelabu menjadi warna penuh semasa melayang. Klik pada ikon emoji untuk mendapatkan senarai emoji yang ada di hujung jari anda. Sekiranya anda ingin menurunkan lebih dari satu, anda boleh menahannya Pergeseran kekunci sambil mengklik jauh.

Anda boleh menggunakan menu lungsur di bahagian atas untuk bertukar antara genre yang berbeza. Dari alam semula jadi, makanan, permainan, dan juga emoji tersuai, anda akan menemui semuanya di sini.

The Wumboji

Wumboji adalah emoji yang telah diberi sedikit ruang untuk berkembang. Dengan meninggalkan teks apa pun dan bukannya menjatuhkan satu emoji tunggal sebagai mesej, emoji itu akan berukuran besar untuk dilihat oleh semua orang.

Anda terhad kepada 27 Wumboji dalam satu mesej sebelum kesesakan ramai menjadi perhatian dan ukurannya dikurangkan kembali ke keadaan semula.

Semasa dalam mod Ringkas, emoji tidak boleh menjadi Wumboji. Ini masuk akal melihat Wumboji yang dipadatkan sudah menjadi emoji.

Emoji Pelayan Tersuai

Sebagai tambahan kepada stabil emoji asas yang anda mahukan secara automatik, anda juga boleh menambahkan emoji tersuai ke pelayan anda dengan mudah. Anda juga boleh menyegerakkan dengan beberapa pita iklan kegemaran anda untuk menggunakan emoji mereka juga.

Sekiranya anda melanggan pita Twitch yang bekerjasama yang telah mengaktifkan emoji tersuai mereka sendiri untuk saluran mereka, anda boleh menggunakannya di pelayan anda. Yang perlu anda lakukan ialah menyelaraskan akaun Twitch anda dengan Discord. Ini akan membolehkan anda menggunakan emoji tersuai mereka di mana-mana pelayan yang anda putuskan untuk bergabung. Hebat ya?

Sudah tentu, anda boleh memuat naik emoji tersuai anda sendiri yang disesuaikan secara eksplisit ke pelayan anda untuk digunakan juga. Untuk melakukan ini, anda perlu:

  1. Pergi ke tab "Tetapan Pelayan". Anda melakukannya dengan mengklik nama pelayan dan memilih tab dari pilihan drop-down yang disediakan.

  2. Setelah sampai di sana, anda akan menemui tab Emoji. Klik untuk membuka dialog Server Emoji.

    Di sinilah anda akan disambut dengan teks "Jangan biarkan meme anda menjadi impian". Selagi anda pemilik pelayan atau diberi kebenaran Urus Emoji yang diperlukan, anda akan mendapat akses penuh ke tab Emoji.

  3. Dari sini, klik butang muat naik ke kanan dan anda boleh memuat naik simpanan emoji peribadi anda ke pelayan.

Anda terhad kepada 50 muat naik emoji per pelayan dan emoji tertentu hanya akan berfungsi untuk pelayan yang mereka muat naik. Sekiranya anda cuba menggunakan emoji yang dimuat naik ke pelayan lain, anda akan disambut dengan mesej dari Clyde:

Emoji hanya dapat digunakan pada pelayan yang mereka buat. Kecuali, tentu saja, anda membayar Discord Nitro.

Dalam tangkapan skrin di atas, yang pertama adalah ketika anda cuba memasukkan emoji dengan nama, dan mesej terakhir akan diterima jika dipilih dari senarai pemilih. Anda mungkin menyedari bahawa beberapa pelayan akan menunjukkan emoji yang berwarna kelabu dan juga yang universal. Perlu diingat bahawa emoji yang dimuat secara manual adalah khusus pelayan tetapi yang disatukan tidak. Ini termasuk emoji yang anda segerakkan melalui Twitch.

Emoji diubah saiznya menjadi 32 × 32 piksel dan muat naik tidak boleh melebihi 128 × 128 piksel untuk mendapatkan resolusi yang optimum. Senarai emoji disusun secara automatik untuk emoji tersuai oleh pelayan sehingga anda tidak perlu menghadapi masalah dalam mencari emoji yang anda cari.

Memberi reaksi kepada Mesej Dengan Emoji

Kadang-kadang lebih sedikit lebih banyak ketika datang ke respons mesej. Selalunya anda boleh membuat pertunjukan sokongan emosi yang lebih baik dengan memilih reaksi berbanding perkataan atau emoji yang diletakkan secara manual. Discord memberi anda pilihan untuk respons pantas melalui butang "Tambah Reaksi".

Untuk menggunakan reaksi, klik pada + senyuman di sebelah kanan mesej. Ia akan berada di sebelah ikon menu.

Cukup klik dan anda akan dilengkapi dengan emosional yang stabil untuk dipilih agar cepat mendapat respons anda.

Sekiranya satu reaksi tidak mencukupi, anda boleh menambahkan lebih banyak lagi kerana butang "Tambah Reaksi" kini terletak di sebelah kanan emosi reaksi anda sekarang.

Sama seperti rawatan cepat-cepat di atas, anda boleh menahan kekunci Shift sambil memilih emotikon agar tingkap terbuka.

Anda juga mempunyai pilihan untuk membuang reaksi jika anda memilihnya. Cukup klik pada kotak reaksi yang dihantar dan ia akan hilang. Emoji yang paling biasa anda gunakan juga disimpan untuk tujuan reaksi cepat. Klik kanan mesej yang ingin anda balas dan semua kegemaran anda ada di sana untuk kemudahan penggunaan.

Sekiranya anda ingin mengetahui pendapat ahli lain mengenai emoji anda, klik kanan mesej tersebut, di kotak dialog terdapat tab "Reaksi". Klik di atasnya dan ia akan membuka menu yang memperincikan siapa yang memberi reaksi.

Menambah Emoji pada Huraian & Nama Panggilan Saluran

Mungkin anda ingin menambahkan beberapa emoji ke sebilangan saluran anda atau juga nama panggilan anda. Prosesnya agak mudah dan ada dua cara untuk mengetahui bagaimana caranya. Cara yang lebih teknikal adalah dengan menaip nama ID penuh emoji (: emojiname :) secara langsung.

Contohnya ialah menaip: flame: untuk menghasilkan emoji 🔥.

Ini adalah bahasa yang dikenali sebagai Unicode. Terdapat beberapa laman web dalam talian yang boleh dipilih yang dapat membantu anda mencari semua emoji yang anda perlukan. Sebilangan besar pengguna memilih untuk menggunakan laman web getemoji.com. Anda juga boleh mempelajari Unicode sedikit dengan menggunakan //www.unicode.org/emoji/charts/full-emoji-list.html jika anda mahu.

Dari laman web, semua yang perlu anda lakukan ialah mencari emoji yang ingin anda gunakan, sorot, klik kanan dan pilih salinan. Kemudian tampalkannya ke Discord di mana sahaja anda memerlukannya. Sekiranya anda menggunakan laman Unicode, ketika memilih emoji untuk digunakan, pastikan anda menyalinnya dari Penyemak Imbas ruangan.

Semudah itu.

Soalan Lazim

Bagaimana saya mendapat kebenaran untuk memuat naik emoji?

Malangnya, hanya pemilik pelayan yang boleh menambahkan emoji. Dengan andaian ini bukan pilihan untuk anda, anda selalu boleh membuat emoji dan menghantar maklumat tersebut kepada pemilik pelayan untuk menambahkannya.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found