Cara Mendapatkan Ducats di Warframe

Satu-satunya cara untuk mendapatkan senjata Prisma, Primed Mods, dan barang eksklusif lain adalah dengan membelinya dari Baro Ki'Teer. Untuk melakukannya, anda memerlukan banyak Ducats dan Kredit. Namun, mendapatkan yang pertama tidak berkesan jika dibandingkan dengan mata wang lain.

Cara Mendapatkan Ducats di Warframe

Anda mungkin tertanya-tanya bagaimana mendapatkan Ducats di Warframe, tetapi tidak perlu mencari lagi. Panduan langkah demi langkah kami akan menunjukkan cara terbaik untuk menimbun timbunan mata wang ini. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang berkaitan dengan Ducats.

Bagaimana Mendapatkan Ducats di Warframe?

Kredit diperoleh dari misi, membunuh musuh, dan menjual barang. Anda akan mendapat berjuta-juta di poket anda apabila anda mencapai tahap "endgame". Selain membeli barang berguna, anda juga memerlukannya untuk membuat barang di Foundry.

Sebaliknya, Ducats hanya boleh diperoleh daripada menukar Bahagian Utama dan Blueprints. Sebilangan besar yang akan anda perolehi dari satu Bahagian ialah 100 Ducats, tetapi anda dapat memperoleh sebanyak 15 Ducat dari penukaran bergantung pada item tersebut.

Ducat tidak cekap untuk bertani dan bergantung pada nasib. Anda mendapat sangat sedikit berbanding dengan Kredit. Namun, mereka diharuskan berdagang dengan Baro Ki'Teer.

Hanya ada dua cara untuk mendapatkan Ducats di Warframe. Cara pertama ialah membuka Relik Void dan menukar Bahagian Perdana di dalam menjadi Ducats. Sekiranya anda memerlukan penyegaran semasa membuka Void Relics dan menukar Prime Parts, ikuti langkah-langkah di bawah:

  1. Dengan andaian anda mempunyai Relik Void, mainkan beberapa misi Void Fissure.

  2. Setelah anda membuka Relik dan mencapai akhir misi, pilih hadiah dengan kelangkaan tertinggi, biasanya dengan tali emas di bawahnya.

  3. Kembali ke Orbiter anda.

  4. Buka Carta Bintang anda.

  5. Cari planet atau bulan dengan Relay dan sertai sesi apa pun.

  6. Capai Relay dan masukkan.
  7. Bilik besar di tengah akan mempunyai dua Kios yang boleh anda gunakan.

  8. Tekan butang "Interact" dan buka menu.
  9. Pilih Bahagian Perdana yang ingin anda tukar, bersama dengan sebilangannya jika berkenaan.

  10. Pilih "Jual Item" untuk mendapatkan Ducats anda.

Kaedah ini adalah percuma. Masalah yang dihadapi oleh beberapa pemain adalah mengulangi misi yang sama berulang kali, yang boleh membosankan. Walaupun anda sentiasa dapat meningkatkan peluang penurunan ganjaran paling jarang dengan Jejak Kekosongan, itu tidak dijamin. Sebagai peraturan umum, semakin jarang ganjarannya, semakin banyak Ducats yang akan anda terima untuknya.

Pengecualian adalah jika hadiah bernilai 100 Ducats "diturunkan" kepada 65 Ducats. Kadang kala, perubahan berlaku dan boleh mempengaruhi nilai ganjaran anda. Peninggalan Lama dilengkapkan dan yang baru dilepaskan, mengubah nilai awal hadiah. Untuk mengelakkan hasilnya, pastikan anda mencari ganjaran bernilai tertinggi dan buat kajian anda.

Sekiranya anda mahukan peluang terbaik, anda boleh mencari pasukan "Radshare". Tenno yang menyertai skuad ini semua bersetuju untuk meningkatkan Peninggalan mereka ke Radiant, meningkatkan peluang penurunan untuk hadiah terbaik. Ini secara signifikan meningkatkan peluang mendapatkannya dan menjimatkan banyak masa.

Perlu banyak Peninggalan dan Peninggalan Void untuk meningkatkan Peninggalan anda dengan apa-apa makna, tetapi Penggalak Sumber akan membantu anda mengusahakan Jejak Void dengan lebih cepat.

Cara kedua untuk mendapatkan Ducats adalah dengan membeli dari Tenno yang lain. Ramai di antara mereka akan mula menjual "Prime junk" ketika Baro Ki'Teer segera hadir atau sudah di sini. Mungkin memerlukan sedikit Platinum, tetapi itu adalah pilihan jika anda terburu-buru.

Setelah mendapatkan "Prime sampah", anda boleh menukarnya menjadi Ducats.

Di mana untuk mencari Baro Ki'Teer?

Baro Ki'Teer muncul setiap dua minggu atau dua minggu sekali. Semasa anda masuk ke permainan, anda akan menerima mesej peti masuk kapan dan di mana dia tiba. Bahkan sebelum dia tiba, banyak Tenno akan berduyun-duyun ke relay tertentu yang dia akan tampil untuk menyaksikan penampilannya yang agung.

Sekiranya anda ingin tahu di mana dan kapan anda akan menjumpainya, anda hanya boleh menaip "ketika Baro" di Obrolan Wilayah. Bot akan memberitahu anda maklumatnya.

Baro tidak selalu muncul dalam Relay yang sama setiap masa. Dia bertukar antara mereka. Sekiranya anda mahukan petunjuk ke mana dia menuju ke sebelah, cari ikonnya di Carta Bintang 24 jam sebelum dia dijadualkan tiba. Ikuti jalan ikon bergerak untuk mengetahui Relay mana yang dia tuju dan merancang untuk memberi rahmat dengan kehadirannya.

Sebagai alternatif, anda sentiasa sabar untuk menerima mesej mengenai kedatangannya, sekiranya anda log masuk setelah dia membuka kedai.

Apa yang ditawarkan oleh Baro Ki'Teer?

Baro Ki'Teer menjual pelbagai barangan eksklusif yang tidak terdapat di tempat lain. Sebilangan besar dari mereka memerlukan anda menghabiskan Ducats sebagai tambahan kepada kredit. Anda mempunyai masa 48 jam untuk membelinya sebelum dia berkemas dan dia menuju ke destinasi seterusnya.

Satu pengecualian adalah Pedestal Prime yang agak jarang berlaku, berharga 1,000,000 Kredit setiap satu, bukan Ducats. Pedestal Prime sering dibeli dalam gandaan sebagai cara untuk Tenno untuk menunjukkan berapa banyak Kredit yang mereka miliki dan digunakan sebagai hiasan di Orbiter.

Setiap kali dia tiba, dia juga menjual barang yang berbeza. Ini menyebabkan komuniti Warframe membuat ramalan mengenai sama ada Baro akan mengecewakan mereka atau tidak. Malangnya, dia biasanya mendapat banyak negatif yang ditujukan kepadanya.

Baro tidak hanya menjual eksklusif mahal untuk memamerkan kekayaan pemain. Barang-barangnya yang lain lebih praktikal. Mereka berkisar dari senjata hingga Mod. Dia juga menjual kosmetik, dan Tenno yang suka "fashionframe" menjadi gila bagi mereka.

Sebilangan Mod yang dia jual dapat diperoleh dalam misi, sementara yang lain eksklusif untuk Baro. Mod Terutama adalah contoh yang terakhir dan anda tidak akan dapat mendapatkannya di tempat lain melainkan anda memperdagangkannya.

Senjata seperti siri Prisma, Mara Detron, dan Glaxion Vandal kadang-kadang ditawarkan juga. Baro juga terkenal sebagai penjual senjata hanya acara sebelumnya, kerana beberapa Tenno mendapat edisi terhad daripadanya jika mereka terlepas acara sebenarnya.

Kadang-kadang, dia akan menjual Boosters and Beacons. Kedua-dua jenis adalah barang yang diinginkan, terutamanya Beacon kerana ia membantu pemain mendapatkan peralatan tertentu dengan lebih mudah.

Satu-satunya tawaran berterusan adalah pencarian Sands of Inaros. Ini menyelidiki kisah Baro dan anda juga mendapat Inaros Warframe. Anda boleh membeli pencarian ini dengan beberapa Ducats dari Baro pada bila-bila masa.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Anda Mendapatkan Mata Wang Baro Ki'Teer?

Satu-satunya cara untuk mendapatkan Ducats ialah menukar Bahagian Utama dan Pelan Tindakan anda menjadi Ducats. Setiap Relay mempunyai dua Kios untuk melakukan penukaran. Lihat langkah-langkah di atas untuk maklumat lebih lanjut.

Malangnya, anda tidak boleh menukar Ducats secara langsung dengan Tenno yang lain. Anda masih boleh mendapatkan Prime Parts dan Blueprints dari mereka untuk menukar dengan bayaran, tentu saja.

Adakah Ada Cara untuk Memelihara Ducat?

Terdapat satu cara untuk memelihara Ducats, dan itu adalah dengan membuka Void Relics. Ini hanya boleh dibuka dalam misi Void Fissure.

Misi Void Fissure hanya tersedia untuk jangka masa tertentu sebelum diganti dengan yang lain. Oleh kerana itu, misi ke Relik ladang sentiasa berubah. Anda boleh mengikuti perubahan ini dengan memeriksa sudut kanan atas Carta Bintang secara berkala.

Misi popular untuk membuka Relik Void termasuk:

1. Tangkap

Misi tangkapan mungkin merupakan misi yang paling popular. Oleh kerana semua yang harus anda lakukan adalah untuk menangkap musuh tunggal, banyak pasukan Tenno akan membawa kerangka dan peralatan Kerosakan Per Detik (DPS) yang tinggi. Mereka langsung dapat menjatuhkan sasaran dan menangkapnya.

Sekiranya anda mendapat tileset bertuah, anda mungkin akan melancarkan misi yang sama sebelum anda menyedarinya. Malah pasukan rawak dapat mengulangi misi ini sekurang-kurangnya lima kali dalam 10 minit jika semua orang kuat.

2. Kelangsungan hidup

Survival membolehkan anda kekal dalam misi yang sama dan membuka Relik berulang kali. Oleh kerana semakin lama anda tinggal, semakin banyak Jejak Void dan ganjaran yang anda dapat, beberapa pasukan berada dalam misi berjam-jam. Misi Survival tertentu memberi anda lebih banyak Relik yang akan dibuka kemudian.

Untuk memaksimumkan kelangsungan hidup anda sepanjang misi ini, cubalah mencari pasukan yang sesuai dalam Recruiting Chat. Bincangkan Warframe dan senjata pasukan untuk memastikan anda dapat bertahan. Sekiranya tidak, anda mungkin gagal dan kehilangan segalanya.

3. Pertahanan

Pertahanan adalah pilihan lain yang membolehkan anda memelihara Ducats dengan cepat. Sekumpulan Warframe Area of ​​Effect (AoE) akan dengan cepat menangani gelombang musuh yang menyerang untuk menyerang objektif. Sekiranya seseorang Tenno mempunyai binaan Speed ​​Nova, anda dapat membersihkan gelombang dalam satu minit.

Setiap lima gelombang anda dapat membuka Relik dan mengekstrak, jadi jika anda pantas, anda boleh membuka dua gelombang tersebut dalam masa sepuluh minit. Sebilangan Tenno lebih suka misi Pertahanan kerana dapat meningkatkan peralatan mereka dan berpotensi mendapatkan beberapa Peninggalan Void sebagai hadiah.

4. Memusnahkan

Misi pemusnahan adalah seperti misi Tangkap, tetapi perbezaannya adalah anda harus membunuh musuh yang cukup untuk menyelesaikan misi dan bukannya menangkap satu musuh. Warframe dengan DPS dan AoE yang tinggi adalah pilihan hebat, seperti Ember, Volt, dan banyak lagi. Kadang-kadang, misi Tangkap akan menjadi misi Memusnahkan setelah anda berjaya mencapai sasaran.

Menggabungkan Warframe dan senjata yang paling kuat dengan kawasan serangan yang besar adalah kunci dengan jenis misi ini kerana anda dapat mengukir jalan berdarah melalui gerombolan musuh dengan cepat. Volt juga memberikan peningkatan kecepatan kepada semua Tenno, mempengaruhi kelajuan serangan dan kelajuan berjalan.

5. Pemintasan

Misi intersepsi biasanya bukan pilihan pertama untuk menanam Void Relics, tetapi dengan beberapa koordinasi, pasukan dapat menyelesaikan objektif tanpa halangan. Selagi setiap titik penangkapan dipegang tanpa kehilangannya, anda dapat membuka Relik lebih awal.

Kerangka perang dengan statistik AoE tinggi bersinar dalam misi Interception. Hydroid hanya dapat menjadi kolam air dan mencegah musuh menangkap poinnya. Dia bahkan tidak perlu melakukan banyak perkara selain daripada membunuh lelaki yang sesekali.

Apa yang Ducats Lakukan dalam Warframe?

Ducat terutama digunakan untuk berdagang dengan Baro Ki'Teer untuk barang dagangannya. Namun, ada satu senjata yang memerlukannya sebagai bahan. Senjata itu dipanggil Paracesis. Anda hanya boleh mendapatkan cetak biru khas ini apabila anda menyelesaikan pencarian Chimera Prologue pendek.

Apakah Cara Terpantas untuk Mendapatkan Ducats di Warframe?

Cara terpantas untuk mendapatkan Ducats tanpa menghabiskan Platinum adalah dengan mengumpulkan pasukan Tenno dan "radsharing" Void Relics. Misi terbaik untuk memelihara Ducats adalah misi Tangkap.

Misi pemusnahan juga tidak buruk, tetapi misi lain selalunya lebih perlahan daripada kedua-duanya. Secara teorinya, anda akan mendapat beberapa ratus Ducats dalam beberapa minit sekiranya pasukan anda bernasib baik.

Perdagangan Kelas Tinggi Menjadi Realiti

Apabila anda mendapat cukup Ducats, anda akan dapat menikmati banyak persembahan hebat yang dibawakan oleh Baro Ki'Teer. Dia juga akan memanggil anda Tenno yang mewah! Periksa apa yang dia tawarkan semasa dia tiba, anda tidak akan pernah mengetahui mod atau senjata baru yang mungkin ada dalam stoknya.

Apa contoh terburuk Baro Ki'Teer menjual barang-barangnya? Adakah anda suka bertani untuk Ducats? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Recent Posts