Cara Mendapatkan Kredit di Rocket League

Mata wang dalam permainan Rocket League menjadikan proses bermain lebih menyeronokkan. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana mendapatkan lebih banyak kredit untuk menaik taraf kenderaan anda atau membeli beberapa item menarik, anda telah menemui artikel yang tepat.

Cara Mendapatkan Kredit di Rocket League

Dalam panduan ini, kami akan memberikan arahan mengenai cara mendapatkan kredit di Rocket League - untuk wang sebenar, secara percuma, dan melalui perdagangan. Kami juga memasukkan Soalan Lazim tambahan untuk menjawab beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan mata wang dan kedai dalam Rocket League.

Cara Mendapatkan Kredit di Rocket League

Cara termudah untuk mendapatkan kredit dalam Rocket League adalah dengan membelinya. Untuk melakukannya, ikuti langkah di bawah:

 1. Buka menu utama permainan dan arahkan ke Item Shop.

 2. Pilih Beli Kredit di sudut kiri bawah skrin anda.

 3. Pilih jumlah kredit.

 4. Klik Beli. Anda akan dipindahkan ke halaman pembayaran.

 5. Pilih pilihan pembayaran dan selesaikan pembelian.

Cara Mendapatkan Kredit di Rocket League Secara Percuma

Syukurlah, ada cara yang lebih menyeronokkan dan percuma untuk mendapatkan kredit di Rocket League daripada membelinya setiap masa. Untuk mendapatkan kredit tanpa membelinya, anda perlu membayar Rocket Pass - hanya sekali setiap musim. Ikut arahan di bawah:

 1. Buka menu utama Rocket League dan arahkan ke Rocket Pass.
 2. Klik pada Dapatkan Premium.
 3. Klik pada Upgrade untuk 1000 Kredit ($ 10).
 4. Anda akan diarahkan ke halaman pembayaran. Pilih pilihan pembayaran dan selesaikan pembelian.
 5. Sebaik sahaja anda mendapat Pass Rocket, mulailah memperoleh kredit - cukup mainkan permainan.
 6. Anda akan mendapat kredit untuk setiap permainan yang dimainkan, dengan kredit tambahan untuk setiap peringkat dan kemenangan.
Dapatkan Kredit di Rocket League

Bagaimana Mendapatkan Kredit di Rocket League dengan Berdagang

Pilihan lain untuk mendapatkan kredit dalam Rocket League adalah dengan berdagang. Anda boleh menukar pelbagai item menjadi kredit dan sebaliknya. Untuk melakukannya, ikuti langkah di bawah:

 1. Untuk berdagang, pemain mesti mempunyai sekurang-kurangnya 500 kredit yang dibeli.
 2. Dalam permainan, kirim jemputan kepada pemain yang ingin anda berdagang.
 3. Klik butang Jemput ke Perdagangan.
 4. Kedua-dua pemain harus berada dalam talian untuk memulakan perdagangan.
 5. Setiap pemain harus memilih barang untuk diperdagangkan. Tidak ada yang boleh diperdagangkan - periksa dahulu senarai barang yang dibenarkan.
 6. Kedua-dua pemain harus mengesahkan perdagangan. Sekiranya seseorang menukar item dalam perdagangan, pengesahan pemain kedua akan dibatalkan.
 7. Anda akan mendapat pengesahan barang yang diterima dari perdagangan.
Kredit dalam Rocket League

Cara Mendapatkan Kredit di Rocket League Dari Pek

Rocket League membolehkan mendapatkan kredit dengan membeli kumpulan yang merangkumi jumlah kredit yang berbeza dan pelbagai item tambahan. Untuk mendapatkan kredit dari pek, ikuti langkah di bawah:

 1. Lancarkan permainan dan arahkan ke menu utama.
 2. Navigasi ke Kedai Item.
 3. Pilih pek dari yang ditawarkan dan klik Beli.
 4. Selesaikan pembayaran dan kembali ke permainan.

Soalan Lazim

Sekarang setelah anda mengetahui setiap cara mendapatkan kredit dalam Rocket League, anda mungkin ingin mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana kredit, perdagangan dan pek berfungsi. Baca bahagian ini untuk mencari jawapan kepada beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan kedai permainan Rocket League.

Bagaimana saya mendapat kredit dalam Rocket League di Xbox atau PS4?

Tidak ada perbezaan antara memperoleh kredit di Rocket League di PC dan di konsol. Anda boleh menggunakan salah satu pilihan yang disebutkan di atas.

Apakah cara terpantas untuk mendapatkan item di Rocket League?

Cara terpantas untuk mendapatkan item di Rocket League adalah dengan membelinya di kedai dalam permainan. Walau bagaimanapun, tidak setiap barang dapat dibeli - beberapa mesti diperoleh. Anda juga boleh mendapatkan Drops yang mengandungi item sebagai hadiah. Namun, anda tidak dapat mengetahui apa yang ada dalam Drop sebelum membukanya.

Item mana yang boleh saya jual, dan yang mana tidak?

Anda boleh memperdagangkan Blueprints yang diturunkan, item yang dibina dari Blueprints, Dropd percuma, kredit, item Pro dan Rocket Pass peringkat Percuma, dan item acara. Anda tidak boleh memperdagangkan Blueprint yang belum didedahkan, item yang dibeli dari kedai dalam permainan, hadiah bonus, item Esports Shop, item DLC, item biasa, item Rocket Pass tahap premium, dan hadiah musim yang kompetitif. Kredit juga tidak boleh diperdagangkan sia-sia.

Pek apa yang ada di Rocket League?

Di kedai Rocket League, anda boleh membeli pek kredit biasa dan pek item. Terdapat empat pek kredit - 500 kredit untuk $ 4,99, 1100 kredit untuk $ 9,99, 3000 kredit untuk $ 24,99, dan 6500 kredit untuk $ 49,99. Salah satu pek item adalah pek Sentinel. Dengan harga $ 4.99, anda mendapat kereta Sentinel, roda Chakram biru langit yang sangat jarang, Comet Boost, Zigzag SS Trail, Faceted Decal, dan 500 kredit. Oleh itu, pek Sentinel menawarkan lebih banyak nilai daripada pek 500 kredit dengan harga yang sama. Pek item kedua adalah pek Jager. Dengan harga $ 19.99, anda mendapat kereta Jager 619 eksotik, titanium putih, Letupan Matlamat Toon, roda Radas, dan 1000 kredit.u003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-203220u0022 style = u0022width: 500pxu0022 src = u0022 // www.techjunkie.com -content / muat naik / 2021/02 / Rocket-League-1.jpgu0022 alt = u0022Rocket Leagueu0022u003e

Bolehkah saya mendapat kredit di Rocket League secara percuma?

Setiap pilihan untuk mendapatkan kredit dalam Rocket League memerlukan perbelanjaan wang sebenar. Yang paling murah adalah perdagangan - anda perlu membayar hanya $ 5 untuk dibenarkan menukar barang anda dengan seberapa banyak kredit yang anda (dan rakan niaga anda) inginkan. Anda boleh membuka kunci item secara percuma dengan memperoleh ganjaran, terutamanya semasa acara.

Bagaimana cara Rocket Pass berfungsi?

Ringkasnya, Rocket Pass membolehkan anda memperoleh kredit daripada bermain. Terdapat empat peringkat Rocket Pass. Anda boleh membeli Premium Rocket Pass pada bila-bila masa, dan ganjaran untuk setiap peringkat sebelumnya akan ditambahkan ke akaun anda secara automatik. Dengan Rocket Pass, anda dapat hadiah ganjaran premium yang tidak dapat diperdagangkan tetapi dapat diteruskan ke musim permainan berikutnya. Anda juga boleh menerima item edisi khas pilihan anda untuk setiap peringkat. Setelah musim permainan berakhir, anda harus membeli pas baru.

Berapakah harga item di Rocket League Item Shop?

Harga barang bergantung pada kelangkaannya. Selalunya, barang langka berharga dari 50 hingga 100 kredit, sangat jarang - 100 hingga 200 kredit, import - 300 hingga 500 kredit, dan eksotik - hingga 800 kredit. Pilihan warna Titanium White menambah 100-500 kredit tambahan untuk kos item, dan warna edisi khas menambah 200 hingga 400 kredit ke harganya.

Beli, Dapatkan, dan Berdagang

Sekarang setelah anda mengetahui setiap cara mendapatkan kredit dalam Rocket League, anda boleh memilih yang anda mahukan. Masing-masing mempunyai kebaikan dan keburukan - beberapa pilihan lebih cepat, yang lain lebih menyeronokkan. Berniaga dengan rakan untuk menghilangkan barang yang tidak anda mahukan dengan bijak dan sebaliknya mendapatkan sesuatu yang berharga.

Adakah anda lebih suka memperoleh kredit dengan Rocket Pass atau membeli pek? Kenapa? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts