Cara Memperoleh Tahap di Steam secara Percuma

Ganjaran untuk Steam Levels kebanyakannya bersifat kosmetik, dan tidak ada kelebihan sebenar ke tahap yang lebih tinggi selain hak membual. Tetapi jika anda benar-benar ingin menyesuaikan halaman profil anda, maka menaikkan level adalah cara yang jelas.

Cara Memperoleh Tahap di Steam Secara Percuma

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara bagaimana anda boleh mendapatkan tahap Steam secara percuma.

Apakah Titik Tahap Wap?

Akaun Steam yang baru dicetak tidak mempunyai banyak pilihan untuk penyesuaian profil. Namun, ketika anda naik tahap, banyak pilihan dibuka untuk anda. Tahap yang lebih tinggi membolehkan anda menambah tetingkap untuk menunjukkan pencapaian anda, menambah senarai rakan maksimum anda, dan bahkan mengubah latar belakang profil.

tahap wap

Jadi Bagaimana Saya Meningkatkan Tahap Wap?

Tahap wap naik dengan memperoleh mata XP. Untuk tahap pertama hingga tahap 10 diperlukan 100XP mata untuk naik ke tahap, meningkat sebanyak 100XP setiap 10 tahap. Sebagai contoh, pada tahap 10, anda perlu memperoleh 200XP untuk mencapai tahap 11, dan pada tahap 20, anda memerlukan 300XP untuk mencapai tahap 21, dan seterusnya. Anda terutamanya memperoleh mata XP dengan membuat lencana, tetapi ia juga dapat ditingkatkan dengan mengambil bahagian dalam acara dan membeli permainan.

tahap wap

Ingatlah bahawa akaun terhad tidak akan mendapat XP dan akan kekal di Tahap 0. Untuk membuang had akaun anda, anda mesti menghabiskan atau mempunyai kredit Steam Wallet sekurang-kurangnya $ 5.

Meratakan dengan Memperoleh Lencana

Cara terpantas untuk menaikkan akaun Steam anda adalah dengan mendapatkan lencana. Lencana adalah ganjaran untuk melakukan tindakan dalam permainan seperti melengkapkan set kad, atau menyertai acara. Berikut adalah beberapa lencana yang dapat diperoleh oleh pengguna Steam secara percuma:

  1. Lencana Komuniti - Lencana komuniti diberikan untuk melaksanakan tugas mudah semasa berada di Steam. Ini mungkin bermain permainan, menambah rakan, atau bahkan memposting tangkapan layar. Tidak ada tugas yang mengharuskan anda menghabiskan wang, dan bahkan tugas Main permainan dapat diselesaikan dengan memainkan salah satu dari banyak permainan percuma yang tersedia di platform. Muncul dalam tiga tahap, lencana tahap pertama bernilai 100XP, yang kedua adalah 200XP, dan yang ketiga adalah 500XP.
  2. Lencana Pengumpul Permainan - Walaupun lencana ini bermaksud bahawa anda perlu mendaftarkan permainan ke akaun anda, ini tidak bermaksud bahawa permainan tersebut harus dibeli. Permainan percuma yang anda dapat dari acara atau hadiah diberikan di bawah Game Collector Badge. Lencana tahap pertama bernilai 100XP untuk mendapatkan satu permainan, dan kenaikan nilai XP semakin tinggi.
  3. Lencana Tahun Perkhidmatan - Lencana ini diberikan setiap kali ulang tahun penciptaan akaun anda berlalu. Lencana pertama bernilai 50XP dan diberikan setahun setelah anda membuat akaun, dan akan diberikan setiap tahun selepas itu, dengan nilai XP semakin tinggi.pemimpin tahap wap
  4. Lencana Acara - Steam mempunyai kebiasaan mengadakan banyak acara untuk ahli komuniti, dan menyelesaikan beberapa acara ini juga dapat memberi anda lencana. Nilai XP untuk lencana ini mungkin berbeza, tetapi nilai normal adalah 100XP untuk setiap lencana.
  5. The Steam Awards Badge - Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Steam telah mengadakan tinjauan pendapat tahunan masyarakat untuk menentukan permainan terbaik untuk pelbagai kategori yang keluar untuk tahun itu. Anda tidak perlu memiliki permainan yang ingin anda pilih. Steam Awards bermula pada tahun 2016 dan telah diadakan setiap tahun sejak itu. Pencalonan biasanya bermula semasa penjualan Musim Gugur, kemudian pengundian untuk pemenang dibuat semasa penjualan Musim Sejuk.
  6. Lencana Pengumpulan Kad Steam - Sebilangan besar permainan di Platform Steam akan menurunkan Kad Perdagangan Steam semasa anda memainkannya. Mengumpulkan sekumpulan kad ini akan membolehkan anda membuat lencana untuk permainan itu. Malah permainan percuma boleh menjatuhkan kad, dan banyak permainan yang diberikan juga layak. Untuk memeriksa sama ada permainan mempunyai kad wap, pergi ke halaman kedai dan tatal ke bawah untuk melihat statistiknya.
pemain tahap wap

Jualan Wap

Cara cepat lain untuk menaikkan lencana anda adalah dengan menyertai Steam Sale. Anda tidak perlu membeli permainan semasa penjualan jika ia akan menaikkan tahap anda juga. Yang harus anda lakukan ialah mengambil bahagian dalam acara percuma yang biasanya diadakan oleh Steam pada majlis tersebut.

Jualan terbesar berlaku pada Musim Panas dan Musim Sejuk, tetapi biasanya, penjualan akan berlaku setiap tiga bulan, atau ketika ada percutian besar. Jualan Black Friday adalah contohnya, yang biasanya hanya berlangsung selama satu atau dua hari. Sekiranya ada peristiwa yang berlaku semasa penjualan, sepanduk untuk acara itu akan dipaparkan di halaman depan.

Menggalakkan Penyertaan

Mengikat penyesuaian ke Steam Leveling System adalah kaedah Valve untuk mendorong penyertaan di kalangan komuniti penggunanya. Terdapat banyak acara, bukan sahaja mempromosikan etalase, tetapi juga membolehkan ahli-ahlinya cara untuk menunjukkan cinta mereka kepada platform melalui profil mereka.

Adakah anda tahu cara lain mengenai cara mendapatkan tahap Steam percuma? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found