Watak Mario Kart terbaik adalah Wario dalam kart Standard Emas dengan roda roller, menurut sains

Saya tidak mempunyai telinga yang tinggi, tetapi kadang-kadang sains hanya salah. Menurut "sains", Wario adalah yang terbaik Mario Kart watak yang boleh anda mainkan seperti dalam Mario Kart 8 . Masukkan wajah dengan emoji mata yang bergulung. Jelas, lelaki ini tidak tahu apa-apa - Metal Mario di roda F1 kereta dan roller adalah satu-satunya pilihan untuk pemenang.

Tetapi mari kita beri ilmu pengetahuan tentang keraguan, buat masa ini. Seorang saintis data di Civis Analytics, Henry Hinnefeld, jelas mempunyai dendam tentang bagaimana tidak ada yang memilih Wario untuk bermain. Atas nama penyelidikan, dia berupaya membuktikan mengapa pilihannya adalah yang terbaik dari yang terbaik.

Paling tidak, begitulah saya membayangkannya. Secara realistik, saya tidak tahu. Saya hanya tidak bersetuju dengan Wario.

Bagaimanapun, Hinnefeld menggunakan akal dan pengetahuannya mengenai pemodelan data untuk menjawab persoalan lama mengenai siapa yang terbaik Mario Kart watak di luar sana. "Satu perkara yang selalu menyusahkan kumpulan kecil calon pesaing kami adalah persoalan watak mana yang terbaik," tulisnya di Sedang . "Beberapa orang bersumpah dengan zippy Yoshi; yang lain berpendapat bahawa Bowser yang besar dan berat adalah pilihan terbaik. "

BACA SELANJUTNYA: Terdapat permainan Mario Kart yang mudah alih

Hinnefeld beralih kepada kecekapan Pareto untuk mengetahui siapa yang terbaik Mario Kart watak. Kecekapan Pareto turun ke peruntukan sumber sehingga tidak ada sifat yang lebih baik atau lebih buruk daripada yang lain. Pada dasarnya, watak yang paling "cekap" adalah watak yang meningkatkan prestasi mereka sambil mengehadkan kelemahan.

"Konsep kecekapan Pareto berlaku untuk situasi di mana ada sumber daya yang terbatas dan beberapa hasil yang bersaing yang bergantung pada bagaimana sumber daya tersebut diperuntukkan," tulis Hinnefeld.

"Peruntukan 'Pareto efisien' adalah di mana mustahil untuk memperbaiki satu hasil tanpa memburukkan hasil yang lain."

Walaupun saya ingin berdebat dengan Hinnefeld mengenai penyelidikannya, tidak ada yang menjauhkan Metal Mario saya dari saya - dia pasti akan mendalamkan masalah ini. Daripada hanya melihat sifat watak, dia mempertimbangkan semua permutasi yang tersedia untuk watak, kart, dan tayar.

Kerana banyak dari Mario Kart Karakter dan bahagian kart mempunyai sifat yang sama, Hinnefeld hanya perlu melihat tujuh watak, enam kart, dan tujuh tayar untuk merangkumi semua variasi pelumba. Walaupun dengan senarai ini, masih ada 149,760 kemungkinan kombinasi kart, roda, dan pemandu yang boleh anda pilih. Dari julat besar ini, hanya 15 daripadanya yang menawarkan konfigurasi yang benar-benar optimum.

Hinnefeld percaya bahawa "melainkan jika Anda akan melakukan percepatan," watak berat adalah titik permulaan yang tepat. "Dua kelas watak paling berat (Wario dan Donkey Kong) menyumbang 11/15 konfigurasi Pareto-optimum.

BACA SETERUSNYA: Call of Duty boleh membahayakan otak anda, tetapi Super Mario sihat untuk anda

best_mario_kart_character _-_ mk8d_

"Watak berat lebih serba boleh daripada watak ringan. Walaupun kemungkinan konfigurasi Wario dapat mencapai sekitar 77% dari pecutan maksimum, Baby Mario hanya dapat mencapai hingga 50% dari kecepatan maksimum. "

Walaupun saya suka Metal Metal - dan kemampuan saya untuk memerintah sesiapa sahaja (jangan @ saya) - nampaknya Metal Mario dan Pink Gold Peach adalah satu-satunya watak dengan konfigurasi sifar di perbatasan Pareto.

Sudah tentu, sains data hanya dapat membawa anda sejauh ini. Penyediaan Wario anda yang optimum dalam kart Standard Emas dengan roda roller secara ilmiah mungkin merupakan pilihan terbaik, tetapi anda masih boleh dipukul oleh Yoshi dengan basikal jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan.

Oleh itu, walaupun anda boleh yakin bahawa Wario secara objektif mungkin yang terbaik, saya tidak akan menukar Metal Mario saya untuk dunia. Menipu anda, sains.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found