Tarikh peluncuran Battlefield V, harga UK, mod dan banyak lagi: tarikh pelepasan Battlefield 5 ditangguhkan

Kurang dari sebulan untuk pelepasan Battlefield V, dan beberapa hari sejak beta terbuka ditutup.

DICE membincangkan dalam blog apa yang mereka pelajari dari beta, dan ia memberikan cahaya yang menarik pada permainan.

Beberapa elemen yang dibincangkan berkaitan dengan tweak yang harus dibuat oleh DICE, dengan mengubah kekuatan senjata tertentu dan percambahan kenderaan tertentu. Di luar itu, mod permainan tertentu dibahas.

Untuk contoh ‘Attrition’, mod permainan survival-esque di mana pemain mempunyai tahap kesihatan dan peluru yang terhad, kelihatan seperti mod (relatif) realistik untuk permainan Perang Dunia 2, di mana bersembunyi di sebalik penutup sama pentingnya dengan permainan seperti pertempuran. Namun aduan dari pemain beta telah menyatakan bahawa mod itu sebenarnya juga sukar, dan permainan berasaskan parit tidak cukup menyeronokkan. DICE telah mencadangkan mereka akan mengubah ini, walaupun mereka berjanji untuk berpegang pada visi awal mereka untuk mod permainan juga.

Kedua-dua pesawat dan kereta kebal dikritik karena terlalu berat, dan DICE telah menyarankan bahawa antara penyesuaian terhadap cara mereka beroperasi, dan pelbagai jenis kenderaan ketika dilancarkan, kebimbangan ini akan diperbaiki setelah dilepaskan juga.

Secara keseluruhan, Battlefield V akan menjadi permainan yang sangat menyeronokkan.

Battlefield V ditangguhkan

EA DICE telah mengumumkan bahawa permainan Battlefield V yang akan datang, akan ditangguhkan sebulan. Tarikh pelepasan sekarang adalah 20 November, sebulan lebih lambat daripada tarikh pelepasan awal 19 Oktober.

Dalam catatan blog yang mengumumkan perubahan itu Oskar Gabrielson, seorang Pengurus Besar di DICE, mengatakan penundaan itu adalah untuk "membuat beberapa penyesuaian akhir pada permainan inti," serta memasukkan maklum balas yang tersisa dari pengujian dalaman, alpha tertutup awal tahun ini, dan beta terbuka yang akan datang (lihat di bawah untuk maklumat lebih lanjut).

Berita itu muncul setelah penganalisis Cowen menyifatkan penjualan pra-pesanan sebagai 'lemah', menunjukkan penjualan jauh di bawah pesaing utama permainan Call of Duty: Black Ops 4. Banyak yang menunjukkan bahawa tarikh peluncuran Battlefield V, pada salah satu bulan paling sibuk untuk siaran permainan, sertakannya dalam persaingan langsung dengan banyak permainan, termasuk Black Ops 4 minggu sebelumnya dan Red Dead Redemption 2 yang dinanti-nantikan 2 minggu selepas itu.

Nampaknya perubahan pada tarikh rilis untuk Battlefield V dilakukan untuk menjauhkannya dari permainan yang dapat ditandinginya, kerana satu-satunya pertandingan yang dekat pada bulan November adalah Kejatuhan 76 minggu sebelumnya. Ini juga meletakkan permainan lebih jauh ke musim percutian, yang secara tradisinya merupakan masa yang sangat menguntungkan untuk permainan yang dikeluarkan.

Tarikh keluaran Battlefield V

Tarikh pelepasan yang diperbaharui untuk Battlefield V adalah 20 November, sebulan selepas tarikh pelepasan awal 19 Oktober. Namun, jika terlalu lama untuk menunggu, beta akan dibuka pada 6 September untuk waktu yang terhad, atau pada 4 September bagi mereka yang telah membuat pra-pesanan permainan atau melanggan salah satu dari pelbagai perkhidmatan Origin EA.

Beta ini akan merangkumi peta yang ditetapkan di Rotterdam dan Narvik untuk mod permainan Conquest, permainan mati 64 pemain tradisional. Juga terdapat dua "hari" Grand Operations, mod pertempuran dimainkan dalam pusingan di mana setiap pusingan mempengaruhi pusingan berikutnya.

Harga dan preorder Battlefield V

EA DICE tidak mendedahkan Medan perang V harga pada pembukaannya yang besar tetapi Microsoft dan GAME sejak itu telah mengeluarkan butiran di halaman praorder masing-masing. Microsoft menawarkan praorder untuk kedua-dua Medan perang V Versi Deluxe dan Standard untuk Xbox One, sementara GAME menawarkan praorder untuk edisi Standard di Xbox One, PS4, dan juga pada PC.

The Deluxe berharga £ 79.99, atau £ 71.99 untuk Akses EA dari Kedai Microsoft. Standard berharga £ 59.99, atau £ 53.99 untuk Akses EA. EA Access adalah perkhidmatan langganan yang membolehkan anda memuat turun dan memainkan tajuk EA di Xbox One pada bila-bila masa di The Vault. Ia juga memberi anda diskaun 10% untuk pembelian digital EA Xbox One. Harga adalah £ 3,99 sebulan atau £ 19,99 untuk pas 12 bulan.

GAME menawarkan Standard Battlefield V dengan harga £ 54.99 untuk ketiga-tiga platform.

Preorder Battlefield V untuk Xbox One

Preorder Battlefield V untuk PS4

Preorder Battlefield V untuk PC

Treler Battlefield

Sebagai sebahagian daripada pendedahan EA DICE, para pembangun mengeluarkan treler sinematik pertama untuk Medan perang V, yang juga membingungkan disebut sebagai Medan perang 5. Treler ini bermula sebagai tembakan penjejakan tentera British yang panjang dan memusingkan.

Bom meletup di sekitar mereka ketika mereka melalui medan perang dengan peluru, bom tangan - dan trak - terbang melintasi layar. Semasa treler berterusan, cutscene ini berubah menjadi permainan apa yang kelihatan sebagai pasukan kematian dalam talian. Sama seperti yang kelihatan kacau dan menarik Medan perang V, itu juga menghasilkan kritikan dan reaksi yang cukup banyak. Hashtag #NotMyBattlefield mula menjadi tren di Twitter, dan muncul di Reddit, dan YouTube - di antara laman web lain - selepas peristiwa itu ketika peminat meratapi ketidaktepatan sejarahnya dan mendakwa tentera itu bertindak dengan cara yang tidak mengingati ingatan para veteran perang. Tindak balas terbesar di antara kepingan salji adalah penyertaan seorang askar wanita.

Permainan Battlefield V

Daripada berada di parit berlumpur Perang Dunia Pertama, Medan perang V ikut Call of Duty WW2 ke dalam pertempuran dramatik Perang Dunia Kedua. Ini adalah entri pertama dalam siri Battlefield yang menceburkan diri dalam Perang Dunia II sejak itu Medan perang 1943 membawa pemain ke sana pada tahun 2009.

Di luar tetapan ini, Medan perang V dilengkapi dengan kemampuan untuk memperbaiki benteng pertengahan permainan, telah meningkatkan mekanik, bekerja pada mesin pemusnahan berasaskan fizik, dan menampilkan kempen mini berbilang pemain epik empat hari. Dan itu hanya untuk permulaan! Seperti yang dinyatakan oleh treler, dalam mod berbilang pemain Medan perang V anda akan dapat berpusing di belakang semasa menembak, memanggil roket V1, dan mengambil bahagian dalam pelbagai mod dengan nama payung Tides of War.

Lihat ulasan Battlefield 1 yang berkaitan: Alami permulaan perang Battlefield 1 yang moden dan masalah membuat permainan dari Perang Dunia I Bagaimana sukarelawan membina semula komputer Perang Dunia II

Sebagai tambahan kepada mod Team Deathmatch dan Conquest, Medan perang V dilengkapi dengan mod berbilang pemain yang dipanggil Senjata Gabungan. Titik pertengahan antara bermain misi solo dan melawannya di kotak pasir serba habis permainan, pasukan hingga empat pemain akan memainkan misi berdasarkan objektif yang berada di belakang garis musuh dalam mod baru ini.

Operasi Besar mod adalah kempen mini dalam talian yang sensitif terhadap masa, yang menyaksikan pemain menyelesaikan misi sepanjang empat "hari", di mana satu pihak menyerang dan yang lain mempertahankan a la Star Wars Battlefront. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai mod berbilang pemain baru di sini.

Di tempat lain, permainan senjata telah diperbaiki dan lintasan peluru telah dibuat lebih dipercayai dan tepat berdasarkan kadar penarikan senjata, misalnya. Ini berpotensi membuat penggambaran lebih sukar pada mulanya, tetapi setelah anda menguasainya, itu akan menjadikan anda penembak jitu yang lebih mahir. Dalam Medan perang V, EA DICE juga memberikan kemampuan untuk menghidupkan semula pemain lain kepada semua anggota skuad.

Mungkin berita terbesar dari pengungkapan malam tadi adalah bahawa EA DICE tidak lagi mengenakan bayaran untuk Pas Premium untuk mengakses kandungan dalam talian tambahan. Ini bermaksud bahawa apabila peta baru dilepaskan, siapa saja yang memiliki permainan akan dapat memainkannya, dan pemain tidak akan dikecualikan untuk bergabung dalam kempen dalam talian tertentu atau mod yang terhad.

EA DICE mengatakan bahawa ia selalu merancang untuk membawa Battlefield ke Perang Dunia Kedua tetapi memutuskan akan menguji perairan untuk penembak sejarah dengan melepaskan Medan perang 1. Kerana kejayaannya, dan kejayaan Call of Duty WW2, EA DICE tahu sudah waktunya untuk menggandakan jangka masa dan menghidupkan penembak Perang Dunia Kedua.

Semasa Medan perang 1 sebenarnya adalah gelaran Battlefield kelima yang tepat, dipercayai bahawa EA memutuskan untuk memilih Medan perang V untuk tajuk baru kerana makna berganda sebagai tajuk Battlefield utama kelima dan sebagai tanda V for Victory yang terkenal.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found