Kod Ralat GApps 70 - Cara Memperbaiki

GApps, yang bermaksud Aplikasi Google, adalah pakej semua aplikasi G Suite penting untuk peranti Android. Apabila anda memancarkan ROM tersuai ke peranti anda, aplikasi ini memerlukan pemasangan manual. Sekiranya anda mem-flash ROM khusus sendiri, tidak perlu ada masalah untuk mem-flash GApps juga.

Kod Ralat GApps 70 - Cara Memperbaiki

Walau bagaimanapun, dalam beberapa keadaan, anda mungkin mendapat 'Kod ralat 70a.' Walaupun tidak serius, amaran ini bermaksud bahawa ada sesuatu yang menghalang anda daripada mendapat GApps pada peranti anda.

Ralat 70 sangat biasa berlaku semasa anda memasang GApps, dan ini berlaku pada kebanyakan peranti. Ini bermaksud bahawa anda tidak mempunyai cukup ruang penyimpanan pada partition sistem. Biasanya, telefon lama mempunyai masalah ini, tetapi ada beberapa penyelesaian yang dapat membantu anda. Artikel ini akan membahasnya.

Tingkatkan Partition Sistem

Sekiranya anda mahu memuat naik versi penuh GApps, anda akan memerlukan lebih banyak ruang pada partition anda. Untuk melakukannya, anda perlu melakukan kaedah rumit yang akan kami jelaskan di bahagian ini. Kaedah ini harus meningkatkan ukuran partisi sistem anda dengan cukup sehingga anda dapat memuatkan pakej yang lengkap.

Anda boleh melakukannya secara manual, tetapi ini adalah proses yang memerlukan banyak pengetahuan teknikal, dan beberapa langkah salah dapat membuat telefon anda menjadi baik. Inilah sebabnya mengapa anda tidak mencubanya sendiri. Sebaliknya, anda boleh menggunakan alat pihak ketiga seperti Lanchon REPIT.

Lanchon REPIT adalah alat pembahagian semula untuk Android. Cukup flash fail ZIP dalam mod pemulihan untuk memulakan pembahagian semula. Untuk melakukannya, anda harus:

 1. Sandarkan semua fail berharga anda kerana anda mungkin mengalami kehilangan data.
 2. Jalankan TWRP pada peranti anda.
 3. Pastikan bateri sudah penuh.
 4. Namakan semula fail ZIP ke konfigurasi dan ukuran partisi yang anda inginkan. Anda boleh mendapatkan semua kod konfigurasi yang diperlukan di sini di bahagian ‘Cara Mengkonfigurasi’.
 5. Pasangkan peranti ke sumber kuasa.
 6. Flash fail ZIP ke peranti. Anda juga boleh mendapatkan arahan untuk memuatkan sisi pada pautan di atas.

Jangan membatalkan skrip untuk mengelakkan risiko yang berpotensi.

Sekiranya proses ini kelihatan terlalu rumit untuk anda, ada cara untuk memintas kod ralat dengan mendapatkan pakej yang lebih kecil.

Dapatkan Pakej GApps yang Lebih Kecil

Sekiranya anda tidak mahu meningkatkan partisi dan berisiko merosakkan atau merosakkan telefon anda, anda boleh memuat naik versi pakej GApps yang lebih kecil. Versi ini dipanggil Pico dan jauh lebih kecil daripada pakej GApps biasa. Ini harus memotong Kod Ralat 70.

Untuk melakukan ini, anda harus:

 1. Lawati OpenGApps
 2. Pilih ‘pico’ dari lajur ‘Varian’. Dengan varian ini, anda akan mendapat keseluruhan pakej Google Play dan beberapa aplikasi Google yang lain. Saiznya lebih kecil dan memakan RAM yang jauh lebih sedikit ketika telefon anda melakukan aktiviti dan perkhidmatan latar belakang. Sekiranya anda memerlukan beberapa alat Google yang lain, anda boleh mendapatkannya melalui Play Store.
 3. Pilih platform dan versi sistem Android anda. Pastikan untuk memeriksa semula maklumat ini; jika tidak, prosesnya tidak akan berjaya.

Perlu diingat bahawa platform ARM serasi dengan ARMv7 dan aramebi. ARM64 sepadan dengan seni bina Aarch64 dan arm64, sementara x86 juga boleh menjadi x86abi.

Juga, ketika memilih CyanogenMod untuk aplikasi Google, pastikan untuk memilihnya untuk versi sistem anda yang betul:

 1. Mod 11 adalah untuk Android 4.4
 2. Mod 12 adalah untuk Android 5.5
 3. Mod 12.1 adalah untuk Android 5.1
 4. Mod 13 disertakan dengan Android 6.0 Marshmallow

Ini adalah kaedah termudah untuk mengatasi kod ralat 70 semasa memancarkan GApps.

Tingkatkan Partition Sistem

Cukup Besar untuk GApps

Meningkatkan partition sistem peranti anda mungkin bermanfaat untuk fungsi tetap peranti anda, jadi jika anda tahu bagaimana melakukannya, anda harus selalu memilihnya.

Sebaliknya, memasang versi pakej GApps yang lebih kecil akan mengelakkan sebarang risiko sambil memberi anda peluang untuk memuat turun semua aplikasi Google yang tersisa kemudian.

Oleh itu, pastikan bahawa anda mengetahui apa yang anda lakukan sebelum bereksperimen dengan telefon anda, dan nikmati ROM tersuai dan pakej GApps anda yang terlepas, tanpa mengira saiznya.

Adakah anda tahu mengenai beberapa masalah lain yang mungkin lebih mudah untuk Kod Ralat 70? Sekiranya ada, kongsikan kepada kami dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found