Xbox One Gameshare: Cara berkongsi permainan di Xbox One

 • Petua dan trik Xbox One: Yang perlu anda ketahui untuk memanfaatkan Xbox anda sepenuhnya
 • Cara Mengilang semula Xbox One dari kilang
 • Cara mempercepat Xbox One anda
 • Cara menambah ruang simpanan Xbox One anda
 • Cara mengemas kini Xbox One anda
 • Cara berkongsi permainan Xbox One anda
 • Permainan terbaik untuk Xbox One X
 • Apa yang anda perlu ketahui mengenai Xbox One S

Perkongsian permainan semudah menyerahkan kartrij atau cakera permainan kepada rakan anda, dan sementara munculnya tajuk digital menjadikannya lebih sukar, masih ada cara untuk berkongsi permainan Xbox One anda dengan orang lain dengan mudah.

Xbox One Gameshare: Cara berkongsi permainan di Xbox One

Salah satu faedah utama yang kami lihat dari berkongsi permainan dengan cara ini ialah anda berdua masih boleh bermain bersama. Kembali pada hari-hari berkongsi cakera MMO sebenarnya bukan masalah tetapi anda tidak boleh duduk berdampingan dan menikmati permainan bersama-sama dengan konsol yang berbeza. Sekarang kamu boleh.

Cara Berkongsi Permainan Xbox One

Menetapkan Xbox One sebagai rumah Xbox anda membolehkan sesiapa sahaja yang menggunakan konsol itu untuk bermain permainan anda semasa log masuk ke akaun mereka sendiri. Ingatlah bahawa ini adalah penyelesaian kerana Microsoft masih belum membiarkan kami berkongsi pembelian seperti iTunes Apple.

Ini juga berlaku untuk langganan Xbox Live Gold, yang bermaksud rakan dapat bermain dalam talian, dan juga permainan yang dimuat turun sebagai bagian dari Permainan dengan Emas, Akses EA, dan Xbox Game Pass. Selain itu, Xbox di rumah anda boleh memainkan permainan digital anda semasa konsol di luar talian.

Harus diingat bahawa anda hanya dapat menetapkan satu konsol sebagai Xbox rumah anda pada satu-satu masa, tetapi anda masih boleh log masuk ke akaun Xbox Live anda di konsol lain dan bermain permainan anda semasa bersambung ke internet.

Semua simpanan permainan anda disimpan secara automatik di awan ketika anda tersambung dalam talian, jadi anda boleh terus mengambil dari tempat anda berhenti.

Cara menetapkan Xbox One sebagai Xbox rumah anda

 1. Tekan Butang Xbox pada pengawal anda untuk memunculkan menu Panduan, tatal ke kanan ke tab Sistem, dan buka Tetapan
 2. Pilih Am
 3. Kepala ke Pemperibadian | Xbox rumah saya. Bergantung pada pilihan masuk dan keselamatan anda, anda mungkin perlu memasukkan kata laluan Xbox atau kata laluan Akaun Microsoft anda
 4. Pilih Jadikan ini sebagai rumah Xbox saya untuk menetapkannya sebagai konsol rumah anda, atau "Ini bukan Xbox rumah saya" untuk menyahaktifkan ciri ini

Tukar Xbox Rumah Anda ke Xbox One yang berbeza

Anda boleh menukar Xbox rumah anda pada bila-bila masa dari mana-mana konsol yang sedang anda log masuk. Tidak perlu menyahaktifkan Xbox rumah semasa anda terlebih dahulu, ikuti arahan di atas pada konsol baru dan ia akan diambil alih sebagai Xbox rumah anda.

Catatan: Anda hanya boleh menukar Xbox rumah anda lima kali dalam tempoh 12 bulan, jadi anda tidak boleh terus beralih berulang-alik Semasa mengaktifkan konsol, anda akan diberitahu berapa banyak suis yang tersisa, atau anda akan ditunjukkan apabila pengaktifan seterusnya akan tersedia jika anda telah mencapai had tahunan anda.

Nyahaktifkan Xbox rumah anda dari jauh

Malangnya, Microsoft tidak membenarkan anda menyahaktifkan konsol Xbox dari jauh sebagai peranti Rumah anda. Tetapi, ada penyelesaian yang cepat dan mudah untuk ini. Sekiranya anda log masuk ke peranti rakan (atau menjualnya) dan anda terlupa untuk mematikannya, cukup log masuk ke akaun Microsoft anda dan ubah kata laluan.

Tatal ke bawah dan klik ‘Kemas kini' di bawah "KeselamatanTab.

Klik pilihan untuk ‘Tukar Kata Laluan saya.’

Sekarang, anda boleh menetapkannya sebagai peranti rumah atau membiarkannya. Setelah anda menukar kata laluan, rakan anda tidak akan mempunyai akses ke akaun Xbox anda lagi.

Ini hanya akan membuang pengaktifan Xbox rumah anda dari konsol. Sekiranya anda ingin membuang akaun anda dari Xbox juga, anda perlu melakukannya dengan akses ke konsol.

Tajuk Xbox Anywhere

Setelah kita membincangkan bagaimana anda boleh berkongsi permainan digital anda dengan orang lain, anda mungkin tertanya-tanya adakah anda boleh berkongsi permainan dengan diri sendiri? Jeritan awam untuk permainan merentas platform semakin meluas hari ini dan untungnya, Microsoft bersedia memberikan sedikit.

Sekiranya anda pemain permainan PC / Xbox, anda faham bahawa hampir tidak ada yang lebih membimbangkan daripada semua kemajuan permainan anda tersekat pada satu peranti. Sekiranya anda ingin bermain di peranti lain, anda bukan sahaja harus membeli permainan itu lagi tetapi bermula dari awal.

Sekiranya anda membeli salinan digital permainan Xbox Anywhere, anda boleh menggunakannya di PC dan Xbox anda (maaf peminat PlayStation, pilihan seperti ini masih belum dikembangkan dari Sony).

Untuk senarai permainan ini yang lengkap dan terkini, lawati laman web Microsoft di sini. Kami masih menunggu beberapa judul kegemaran kami untuk dirilis, tetapi sementara itu, sekurang-kurangnya Microsoft berusaha dan memberi kami harapan bahawa suatu hari kita dapat bermain dengan lancar di pelbagai platform.

Bolehkah Anda Berkongsi Permainan dalam Kumpulan Keluarga?

Malangnya tidak. Microsoft memperkenalkan Family Group sebagai sesuatu yang serupa dengan Family Sharing. Satu-satunya perbezaan; anda tidak dapat berkongsi kandungan yang dibeli. Tujuan Kumpulan Keluarga Microsoft adalah perkhidmatan pemantauan untuk isi rumah dengan anak yang lebih muda.

Anda boleh menetapkan had masa, had pembelian, dan penapis kandungan untuk ahli kumpulan yang lain.

Soalan Lazim

Apa itu Perkongsian Emas Xbox Live?

Perkongsian Emas Langsung memberi anda kemampuan untuk berkongsi langganan anda dengan semua orang di rumah anda. Ini akan menjimatkan banyak wang jika anda mempunyai banyak pemain atau bahkan banyak PC.

Ikuti langkah di atas untuk menetapkan Xbox Home anda agar orang lain menikmati faedahnya.

Apa yang boleh saya lakukan sekiranya Xbox saya masih meminta saya membeli permainan?

Dengan andaian anda mengikuti arahan di atas dan tajuk yang anda cuba mainkan masih meminta anda melakukan pembelian, klik butang Xbox pada alat kawalan anda dan beralih ke paling kanan menggunakan RB.

Pilih ‘Tambah atau Tukar Akaun.’ Log masuk ke akaun anda dan akaun yang mula-mula membeli permainan. Dengan melakukan ini, Xbox menyedari bahawa permainan aktif pada konsol tersebut sambil membiarkan anda memuatkan watak anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found