Tarikh Tayangan The Elder Scrolls 6: Bethesda mencadangkan TES6 boleh menjadi permainan generasi seterusnya

The Elder Scrolls 6 kemungkinan akan menjadi rilis generasi berikutnya, Bethesda telah mendedahkan.

Bercakap di PAX Australia Matt Firor, pengarah permainan Zenimax Online Studios berkata, "Saya tidak tahu bagaimana keadaan dunia ketika keluar; pasti akan ada generasi konsol yang berbeza pada masa itu, saya pasti. Siapa tahu. Tetapi saya tahu bahawa kita bebas dan jelas untuk masa yang lama. "

Perlu dinyatakan bahawa sebagai pengarah di Zenimax, Firor lebih banyak terlibat dalam Tatal Penatua Dalam Talian daripada siri Elder Scrolls yang utama, bagaimanapun, komennya menguatkan apa yang banyak (dengan sedih) anggap peminat.

Sejak tahun 2002 Bethesda Game Studios telah melancarkan 6 permainan utama (Morrowind, Oblivion, Skyrim, Fallout 3, Fallout 4, dan Kejatuhan 76) membawa kepada purata 2-3 tahun antara permainan. Bethesda telah mengesahkan Starfield akan dikeluarkan sebelum ini Skrol Penatua 6, yang bermaksud sekurang-kurangnya 5-6 tahun sebelum dibebaskan.

Sony dan Microsoft bersiap-siap untuk melepaskan PlayStation 5 dan Xbox X masing-masing, dan hampir tidak dapat dibayangkan bahawa Skrol Penatua 6 akan keluar pada konsol gen terkini. Itu akan membolehkan permainan ini seluas dan mengagumkan seperti yang kami harapkan, walaupun ini bermaksud konsol generasi sekarang tidak akan mempunyai satu permainan Elder Scrolls yang asli bagi mereka (sejak Skyrim dilancarkan pada konsol gen sebelumnya terlebih dahulu).

The Elder Scrolls 6: Semua yang anda perlu ketahui mengenai TES 6

Selepas membawa Skyrim hampir setiap produk teknologi yang diketahui oleh manusia, Bethesda menantikan masa depan dengan permainan Elder Scrolls yang baru. Skrol Penatua 6 (TES 6) diturunkan dalam treler yang terlalu ringkas semasa pameran E3 bombastik, yang juga memuatkan lebih banyak perincian mengenai Kejatuhan 76 dan pengumuman IP sains baru, Starfield.

Klip berdurasi 30 saat itu muncul di hujung ucaptama Bethesda dan hanya terdiri daripada kuali kamera di atas pemandangan berkabus, membersihkan untuk mendedahkan lokasi pesisir pergunungan yang sangat besar dan seperti istana. Kata-kata Skrol Penatua VI muncul di skrin, dan itu saja.

Ini adalah permainan yang sangat awal, yang membuktikan bahawa ada. Tidak ada yang dapat dipastikan dari platform atau lokasi, walaupun tanda-tanda menunjukkan bahawa ini akan menjadi tajuk generasi seterusnya untuk konsol yang belum diumumkan seperti PlayStation 5.

Sudah tentu, pada bulan Mac 2019, peminat TES6 dapat bermain versi mudah alih secara percuma: Elder Scrolls Blades. Tersedia di platform iOS dan Android, permainan ini mendorong pemain untuk mengikuti pencarian, membangun kota mereka dari runtuhan, dan bertempur dengan rakan di arena terbuka pada peranti mudah alih mereka.

Tarikh pelepasan The Elder Scrolls 6: Bilakah TES 6 akan keluar?

Kami tahu itu TES 6 kini dalam pra-pengeluaran, tetapi dengan Kejatuhan 76 dan Starfield kedua-duanya di piring Bethesda, mungkin beberapa tahun sebelum RPG masuk ke ruang tamu kami.

Bercakap dengan Tempat permainan, Kepala Bethesda dan Skrol Penatua ketua honcho Todd Howard mendedahkan bahawa Skrol Penatua 6 masih banyak dalam "fasa konsep dan reka bentuk". Howard tahu bila Skrol Penatua 6 akan dilancarkan tetapi dia menahan diri untuk menyatakan apa-apa lagi yang menyatakan bahawa akan menjadi "bodoh untuk mengatakan" bila Skrol Penatua 6Tarikh pelepasan adalah.

Dia, jelas, berusaha menghasilkan lebih banyak gembar-gembur pada entri seterusnya dalam siri RPG Bethesda yang sangat dinantikan. Tetapi Howard juga mengungkapkan sejumlah maklumat yang menarik ketika kita melihatnya Skrol Penatua 6 tiba. Sebagai projek, ia berada di belakang Starfield, Judul generasi seterusnya Bethesda yang digoda oleh syarikat semasa pertunjukan E3 2018.

Sekiranya Skrol Penatua 6 sedang dalam tahap pengembangan lebih awal daripada tajuk generasi seterusnya yang disahkan yang masih terlalu awal untuk ditunjukkan, kita dapat mengetahui bahawa kita tidak akan pergi ke Tamriel selama beberapa tahun lagi. Mengikuti garis masa untuk PlayStation 5, kemungkinan kita tidak akan tahu lebih banyak lagi Skrol Penatua 6 tarikh pelepasan sehingga akhir tahun ini - dengan pelancaran akan datang pada tahun 2021 paling awal. Skyrim mula dikeluarkan pada tahun 2011, dan Kehilangan pada tahun 2006, jadi pelepasan 2021 atau 2022 hanya sedikit lebih jauh dari catatan sebelumnya.

Perlu disebutkan bahawa baru-baru ini, desas-desus mula beredar di Twitter bahawa permainan tidak akan tiba sehingga 2026. Walaupun tidak disahkan, nampaknya mengetahui bahawa Bethesda mempunyai beberapa projek dengan beberapa pembangun.

Lokasi The Elder Scrolls 6: Di manakah TES 6 akan ditetapkan?

Permainan Elder Scrolls cenderung di benua fantasi Tamriel. Skyrim terletak di wilayah titular di utara bersalju, sementara Oblivion terletak di wilayah tengah Cyrodiil. Treler ringkas di E3 2018 menunjukkan kawasan pesisir berbatu - yang boleh menjadi salah satu daripada beberapa tempat di benua ini.

tamriel_map

(Kredit: Bethesda)

Chatter dalam talian setakat ini berpusat di TES 6 berada di wilayah barat laut High Rock. Dasarnya sebagian besar adalah geografi gunung berapi yang ditunjukkan dalam treler, ditambah dengan fakta bahawa semenanjung fiksyen di sekitar Daggerfall memiliki banyak pantai. Sudah tentu, permainan ini dapat disiapkan di sejumlah lokasi, seperti tanah gurun Hammerfell. Kedua-dua Hammerfell dan High Rock pernah tampil di The Elder Scrolls II: Daggerfall.

Atau, permainan ini boleh diatur di Valenwood, sebuah kawasan di barat daya yang merupakan rumah bagi bangsa Elmer kayu Bosmer. Sekiranya demikian, anda akan mengharapkan lebih banyak jalan dengan hutan lebat daripada cadangan treler, walaupun jangan lupa bahawa Bethesda hanya menunjukkan sekilas lokasi RPG kepada kami.

Apa Yang Kita Tahu Sejauh Ini?

Seperti mana-mana siaran teknologi, terdapat banyak spekulasi dan sementara beberapa daripadanya tidak berasas teori lain disokong oleh maklumat yang sah. Sebagai contoh, kami mengesyaki versi baru Elder Scrolls akan diberi nama "Redfall." Syarikat induk Bethesda Zenimax baru-baru ini menyelesaikan pertikaian tanda dagang mengenai nama tersebut. Jadi, mulai sekarang tanpa kata rasmi kami menduga ini akan menjadi nama permainan.

Pengeluar eksekutif Todd Howard memberitahu semua orang yang menunggu permainan bersabar pada tahun 2019, sementara baru-baru ini VP Bethesda Pete Hines menyatakan (dengan begitu banyak kata) bahawa terlalu awal untuk meminta sebarang maklumat. Malangnya, pernyataan terakhir dinyatakan pada tahun 2020, jadi kami masih jauh dari tarikh pelepasan sebenar untuk mula membuat spekulasi banyak lagi. Apa yang kami tahu ialah Elder Scrolls 6 akan datang setelah Starfield, jadi setelah sampai di rak, kami tahu kami lebih dekat dengan Tamriel baru.

Setelah Microsoft mengumumkan niatnya untuk membeli ZeniMax, banyak pemain bergegas untuk mengetahui sama ada permainan yang dinanti-nantikan akan dilancarkan untuk PS5. Masih terlalu awal untuk diberitahu dan ada banyak spekulasi mengenai masalah ini, VP Eksekutif Gaming untuk Microsoft, Phil Spencer, menyindir bahawa niat Microsoft adalah tidak mengambil permainan dari orang lain. Mudah-mudahan, bagi pengguna PlayStation, ini bermaksud bahawa mereka akan dapat mengambil bahagian dalam Elder Scrolls 6 ketika dilancarkan, tentu saja.

Mengatasi Tunggu

Kita semua mahu kembali ke Tamriel dengan konsol baru dengan permainan yang diperbaharui, tetapi kenyataannya adalah buat masa ini, kita harus terus bermain ESO. Ada satu sisi terang yang dapat kita semua pertimbangkan semasa kita menunggu; jika Bethesda mengambil masa yang lama untuk melepaskan permainan yang sangat dinanti-nantikan, mungkin itu bukan malapetaka yang kita lihat dengan pelepasan FO76.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found