Tip, Trik, dan Perkara Destiny 2 yang Tahu: Menjadi Penjaga Terunggul di Destiny 2

Dengan Takdir 2, Bungie menekan butang reset pada penembak opera-cum-dalam talian mereka yang terkenal secara astronomi. Menara dan Bandar Terakhir telah runtuh; Pengembara telah dibelenggu; dan, jika anda bermain permainan pertama, semua senjata, peralatan dan prestasi anda akan hilang.

Tip, Trik, dan Perkara Destiny 2 yang Tahu: Menjadi Penjaga Terunggul di Destiny 2

Walaupun ini mungkin terdengar buruk, ini bermakna ia adalah masa yang tepat untuk pendatang baru untuk masuk. Veteran kini dapat menikmati Kutukan Osiris, pergi ke Mercury dan Hutan Tak Terbatas, tetapi anda pendatang baru masih perlu tahu dari mana harus bermula Takdir 2 dengan betul.

Sekiranya anda tertanya-tanya tentang kaedah terbaik untuk melakukannya, kami mendapat beberapa petunjuk, petua, dan penjelasan asas mengenai apa yang sedang berlaku di Bumi dalam sekuel terbesar tahun ini.

1. Jangan Pergi Sendiri — Bentuk Fireteam dan Sertai Klan

takdir_2_tips _-_ inventori_id_dihapus

Cara terbaik untuk bermain Takdir 2 bersama rakan, dan sebahagian besarnya dapat dimainkan sebagai kumpulan tiga orang. Mempunyai teman untuk berbual atau bertengkar selalu lebih menyeronokkan daripada pergi bersendirian.

Sekiranya anda lebih bersaing daripada bekerja sama, Crucible adalah tempat untuk berbilang pemain yang kompetitif dengan pasukan yang terdiri daripada empat pemain. Mereka yang mahukan cabaran koperasi dapat memilih untuk menyerang, yang menyaksikan enam pemain menghadapi beberapa cabaran paling sukar yang ditawarkan oleh permainan.

Bergabung atau membuat Klan juga merupakan kaedah terbaik untuk maju lebih cepat. Berada dalam Clan akan memberi anda XP tambahan ketika bermain dengan rakan-rakan. Ia juga meningkatkan ganjaran dan memberikan harta karun Legendary seluruh klan anda untuk menyelesaikan acara tertentu setiap minggu.

2. Memahami Cara Meningkat

takdir_2_tips _-_ armour_mod

Takdir 2 kini mempunyai pelbagai sistem meratakan, dan masing-masing berkaitan dengan versi permainan yang unik. Tahap pemain anda memberikan sedikit cara untuk meningkatkan pertahanan dan kerosakan - tahap kekuatan anda adalah yang mengangkat berat.

Tahap kuasa anda meningkat hingga 305 - atau 355 dengan Kutukan Osiris - dan ditentukan oleh tahap rata-rata semua senjata dan perisai anda. Sekiranya anda ingin meningkatkan Tahap Kuasa anda dengan lebih mudah, anda perlu meluangkan masa Takdir 2Aktiviti, menyelidiki Acara Umum, Teguran, dan pertandingan Crucible. Anda akan mendapat untung daripada mengambil bahagian, dan Tonggak Mingguan menawarkan peluang untuk ganjaran hebat yang dijamin tahap kekuatan yang lebih tinggi daripada gear semasa anda.

Bimbang pistol kegemaran anda tersekat pada tahap kuasa yang lebih rendah daripada yang lain? Jangan: anda boleh memasukkannya dengan peralatan yang lebih kuat untuk meningkatkannya. Ini pada dasarnya mengambil kekuatan satu item dan memasukkannya ke item yang lain.

3. Mod Gear Anda

Sebaik sahaja anda mencapai tahap kekuatan 280, anda memperoleh keupayaan untuk membuat Mod Legenda di Gunsmith di Takdir 2Ruang sosial. Mod menambah kelebihan tertentu pada gear anda, dan pembuatan menggabungkan tiga jenis tertentu menjadi versi yang lebih berkuasa - menambah kekuatan lima titik tambahan dalam prosesnya.

4. Ketahui Apa Arti Warna Engram

takdir_2_tips _-_ xur_vendor

Adakah anda tertanya-tanya apa itu dodecahedron berwarna-warni yang muncul dari musuh dan peti harta karun? Mereka adalah Engram atau dijarah dengan nama lain, dan mereka mempunyai kelainan berkod warna.

Mengetahui maksudnya dari sekilas adalah kaedah terbaik untuk mengutamakan perhatian anda. Engram Putih adalah biasa, hijau tidak, biru jarang, dan ungu legendaris. Anda juga boleh menemui Engram kuning "Exotic" yang menawarkan beberapa faedah unik berbanding penurunan Engram yang lain. Peraturan umum adalah bahawa semakin jarang Engram, bonus yang lebih kuat akan dimiliki senapang atau baju besi.

Bright Engrams diberikan kerana memperoleh mata pengalaman yang mencukupi atau dibeli melalui Takdir 2Transaksi mikro. Engram ini penuh dengan barang-barang kosmetik seperti pelindung perisai dan kapal angkasa hingga kepingan perisai yang unik dan emotikon mewah.

5. Menjadi Teman Terbaik dengan Xur

Xur (atau Ol 'Tentacle Face, seperti yang disebut oleh beberapa orang) adalah penjual yang muncul setiap hari Jumaat di suatu tempat Takdir 2Kawasan Rondaan. Kadang-kadang Xur menaiki pokok; lain kali, dia berada di dalam gua, tetapi sekarang anda mempunyai penanda di peta sehingga anda dapat mencarinya.

Adakah anda tertanya-tanya mengapa Xur begitu istimewa? Setiap minggu, dia hadir dengan empat barang eksotik untuk dijual: masing-masing satu senjata dan baju besi untuk Warlock, Hunter, dan Titan. Dia juga menjual Three of Coins, yang meningkatkan kemungkinan memperoleh Eksotik selama empat jam.

6. Ikut Raid (dan Raid Lair)

takdir_2_tips _-_ world_map_public_event

Raid selalu berlaku Takdir yang terbaik. Ini adalah tempat di mana anda dapat bersiar-siar dengan enam pasukan, melawan teka-teki dan bos yang licik untuk mendapatkan TakdirGanjaran terbaik. Dalam Takdir 2, serangan itu membawa anda ke The Leviathan, sebuah kapal angkasa yang luas dan mewah yang nampaknya mencabar Guardians yang mengalahkan Ghaul.

Kutukan Osiris menambah "Raid Lair" yang lebih kecil. Serangan Eater of Worlds membawa anda kembali ke The Leviathan, tetapi kali ini turun ke bahagian kapal yang berbeza. Bukan serbuan yang panjang, tetapi cabaran yang sama sekali baru dan menggembirakan.

7. Sentiasa Peronda

Takdir 2 dipenuhi dengan banyak perkara yang perlu dilakukan daripada misi kempen utama. Anda dapat menjumpai sebahagian besar aktiviti ini di kawasan Patrol, dan Bungie telah memasukkan zon eksplorasi ini ke Zon Mati Eropah Bumi, serta di Titan, Nessus, dan Io. Setiap tempat dipenuhi dengan perkara-perkara yang harus dilakukan, termasuk Lost Sectors yang perlu dijumpai, misi sampingan Adventure yang harus dilakukan, Acara Umum untuk disertainya, dan Quests for Exotic persenjataan.

Kerana anda dapat melakukan perjalanan cepat ke lokasi mereka semasa berada di Patrol, Acara Awam adalah salah satu kaedah terbaik untuk mendapatkan wang rampasan dengan cepat. Terdapat juga Penjaga lain untuk bertempur di kawasan terbuka ini, yang bermaksud anda boleh bekerjasama dan menjatuhkan musuh walaupun anda belum membawa senjata api.

8. Pilih Kelas Anda dengan berhati-hati

takdir_2_tips _-_ mingguan_milestones

Sekiranya anda bermain Destiny, anda mungkin sudah mempunyai kelas dan watak kegemaran yang siap diimport Takdir 2. Anda boleh memilih untuk menjadi kelas Warlock, Hunter, atau Titan bagi mereka yang baru bermula.

Fikirkan ahli sihir yang kuat, pengakap yang tersembunyi, dan pejuang yang sukar seperti kuku - tetapi di luar angkasa.

Katakan anda tertanya-tanya kelas mana yang terbaik untuk pendatang baru, jangan. Setiap kelas mempunyai keluk dan kebolehan belajar yang serupa kerana setiap kelas mempunyai tiga subkelas elemen yang sama: Void, Arc, dan Solar. Anda membuka kelas (dan kebolehan masing-masing) semasa anda naik level. Namun, yang perlu anda ketahui ialah mereka menawarkan bom tangan, kemampuan kelas, dan serangan super yang berbeza.

Contohnya, subkelas Titan's Striker menggunakan tenaga Arc untuk menghancurkan tanah dengan letupan kawasan. Sunbreaker menggunakan tenaga Suria untuk membentuk tukul api yang boleh dilemparkan. Sentinel menggunakan tenaga Void untuk membuat perisai seperti Captain America atau gelembung pelindung untuk anda dan sekutu anda.

9. Main melalui Kempen terlebih dahulu

Salah satu perkara terbaik mengenai Destiny 2 adalah bagaimana sinematis penceritaannya dibandingkan dengan permainan asalnya. Kisah mengenai kelangsungan hidup manusia setelah kejatuhan Kota Terakhir kepada pemimpin yang diisytiharkan sendiri oleh Kerajaan Cabal, Dominus Ghaul, pasti menghiburkan. Namun, ia juga berfungsi sebagai pengenalan yang sangat baik untuk bermain Destiny 2.

Bukan hanya membawa anda melakukan lawatan ke sistem suria, bertempur dengan Fallen, Hive, Vex, dan Taken, ia memberi anda kemahiran untuk bekerja di Fireteams dan memahami cara terbaik untuk menjatuhkan kumpulan musuh tertentu. Oleh itu, bukannya memasuki kegilaan berbilang pemain atau menjelajah planet melalui Patrol, letakkan kepala anda dan selesaikan kempen terlebih dahulu.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found