Cara berkongsi permainan di Steam

Valve telah menggabungkan ciri ke dalam platform Steamnya yang membolehkan segelintir akaun berbeza untuk berkongsi perpustakaan permainan satu orang. Senang jika anda mempunyai anak atau saudara kandung, atau jika anda ingin mencuba permainan rakan sebelum membelinya sendiri. Inilah cara untuk berkongsi permainan di Steam

Cara berkongsi permainan di Steam

1. Cara berkongsi permainan di Steam: Aktifkan Keselamatan Akaun Steam Guard

Sebelum mula membenarkan akaun untuk menggunakan pustaka Steam anda, pertama-tama anda perlu menghidupkan Steam Guard Account Security. Ini adalah lapisan keselamatan tambahan untuk akaun Steam anda, dan berguna untuk dihidupkan walaupun anda tidak memberikan maklumat akaun anda kepada orang lain.

Untuk menghidupkannya, pergi ke menu tetapan Steam | Akaun, dan pilih "Urus Keselamatan Akaun Steam Guard".kongsi_steam_1

2. Cara berkongsi permainan di Steam: Log masuk ke akaun anda dengan komputer yang ingin anda izinkan

Seterusnya, anda perlu masuk ke akaun anda dengan PC atau Mac yang ingin anda beri kebenaran untuk mengakses perpustakaan anda. Setelah log masuk, pergi ke menu tetapan Steam | Keluarga.

Lihat Steam Sale yang berkaitan 2018: Bilakah Penjualan Steam seterusnya? Gameroom adalah jawapan permainan sosial Facebook untuk Steam

Di sana anda akan mendapat pilihan untuk mencentang kotak yang bertuliskan "Izinkan Perkongsian Perpustakaan di komputer ini". Setelah diperiksa, anda juga akan mempunyai pilihan untuk mengesahkan akaun yang telah masuk ke komputer yang sama.

berkongsi_steam_2

3. Cara berkongsi permainan di Steam: Log masuk semula ke akaun rakan atau ahli keluarga anda

Setelah komputer rakan atau orang yang anda sayangi diberi kebenaran, log keluar dari akaun anda dan log masuk semula ke komputer mereka. Mereka seharusnya mempunyai pilihan untuk memuat turun dan bermain permainan dari perpustakaan anda.

Beberapa perkara yang perlu diperhatikan: Anda boleh memberi kuasa hingga 10 komputer, yang dibahagi antara lima akaun, untuk mengakses perpustakaan permainan Steam anda. Terdapat juga beberapa permainan yang, untuk beberapa sebab atau yang lain, tidak dapat dikongsi. Ini cenderung merangkumi permainan yang memerlukan langganan untuk dimainkan.

Valve juga telah mengatur Family Sharing sehingga permainan hanya dapat diakses oleh satu orang pada satu masa. Itu bermakna anda tidak boleh masuk, katakan, Kawasan Perbatasan 2, dan mainkan multiplayer co-op. Sekiranya anda mencubanya, Steam akan mendorong anda untuk membeli salinan permainan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found