Petua dan Trik PS4 Marvel Spider-Man: Cara Menguasai Permainan

Spider-Man Marvel adalah permainan terlaris setiap minggu sejak dilancarkan, yang tidak menghairankan kerana ia adalah salah satu permainan PS4 yang paling dinanti-nantikan tahun ini.

Permainan ini membolehkan anda melayari jalan-jalan berpasir di New York dan mengikuti kehidupan dan masa salah satu pahlawan super paling popular di Marvel.

Spider-Man Marvel menyingkirkan kisah asal wira yang terkenal dan bukannya mengatur permainan lapan tahun selepas Peter Parker mendapat kekuatannya. Dia sudah menjadi pelacur web yang lincah dan penyekat yang hebat. Spiderman menghadapi cabaran menyeimbangkan tanggungjawab dan kesusahan hidup dengan menjaga keselamatan warga New York.

Hanya kerana Peter Parker telah menemukan alurnya sebagai Spider-Man tidak bermaksud dia tidak dapat belajar trik baru di sepanjang jalan. Untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya Spider-Man Marvel (permainan dan superhero yang hebat), kami telah mengumpulkan satu set petua dan trik yang akan membantu anda meneroka (dan menyimpan) Manhattan.

10 Petua dan Trik Marvel Spider-Man Teratas untuk PS4

Petua # 1: Belajar Mencintai Pelancaran Titik Spider-Man

Di samping berayun web tradisional dari bangunan, Spider-Man juga dapat melepaskan benang ke titik-titik tertentu untuk melonjak dirinya di New York. Mempelajari cara menggunakan ini adalah kunci untuk melintasi Manhattan dengan pantas, dan ini jauh lebih berguna daripada melengkapkan jalan ke canyon pencakar langit ketika anda tergesa-gesa.

Anda juga boleh mengubah jarak dan ketinggian pelancaran titik dengan menahan ke depan atau ke belakang pada tongkat kiri semasa anda menuju ke arah sasaran anda.

Petua # 2: Lepak, Terbalik

Semasa merangkak di siling, seperti semua labah-labah yang baik, anda boleh jatuh ke posisi gantung pada bila-bila masa dengan mengetuk butang L2. Anda boleh meluncur ke bawah lebih jauh dengan tongkat kiri dari dangle tetap ini dan menggunakannya sebagai titik pandang untuk melepaskan sasaran secara senyap atau melepaskan tembakan gangguan.

marvel_spider-man_ps4_tips_and_tricks_1

Petua # 3: Angkat Kelajuan dari Web-Swinging

Tepat setelah anda melompat dari bangunan untuk mula berayun di seberang New York, ketuk butang L3, dan Spider-Man akan memasuki selaman. Menyelam meningkatkan kelajuan lebih cepat dan, setelah melepaskan sauh pertama, anda akan berpusing di jalan dengan lebih cepat. Sekiranya anda terus bertahan hingga ke puncak ayunan dan melompat, anda akan mendapat dorongan lain dalam ketinggian dan kelajuan - sesuai untuk melintasi beberapa bangunan tinggi di Manhattan dengan cara anda.

Petua # 4: Langkau Sekitar Bangunan dengan Mudah

Beberapa perkara lebih menjengkelkan daripada cuba mengayunkan sebuah bangunan dan secara tidak sengaja berjalan di sisinya. Ia menjadi lebih teruk apabila anda sampai di pinggir bangunan, tetapi sebaliknya, berayun di seberang jalan dan bukannya di sudut. Nah, dengan menekan butang Lingkaran ketika anda menghampiri sudut, anda akan dapati Spider-Man melompat-lompat dan terus berjalan. Hebat.

Petua # 5: Berjuang di Udara, Bukan di Darat

Kekejaman Spider-Man harganya - dia tidak sihat untuk melakukan serangan berat. Anda akan dengan cepat menyedari bahawa anda perlu bertempur ke udara jika anda ingin bertahan dalam pertempuran. Mengetuk musuh dari tanah dengan menekan lama butang Square adalah sekutu anda. Setelah naik, anda boleh terus menyulapnya dan bahkan menjaring objek dan melemparkannya ke orang lain. Ini adalah kaedah yang baik untuk mengelakkan penumbuk liar, dan anda akan mendapat gambaran yang lebih baik mengenai pertempuran yang berlaku di sekitar anda. Lebih-lebih lagi, apabila anda membuka lebih banyak kebolehan, anda akan mendapati diri anda menjadi musuh yang hebat.

marvel_spider-man_ps4_tips_and_tricks_7

Petua # 6: Gunakan Musuh Anda Bersama-sama

Oleh kerana persekitaran pertempuran yang ketat di jalan-jalan New York City, senjata tidak turun dengan baik dalam pertempuran yang sesak; anda boleh menggunakan ini untuk keuntungan anda. Oleh kerana Spider-Man's Spidey sense mengesan garis tembakan sebelum berlaku, anda boleh menggunakan mengelak antara kaki (Square, Circle, Square) untuk menyelam dari bahaya dan meletakkan salah satu musuh anda di jalan api. Siapa tahu api yang mesra sangat berguna?

Petua # 7: Serangan Kawasan-Kesan adalah Rakan Anda

Beberapa perkara lebih baik daripada mengambil banyak musuh sekaligus. Dalam Spider-Man Marvel, tahap kawalan orang ramai ini hampir mustahak dalam banyak keadaan. Semasa anda maju, anda akan membuka kebolehan dan alat baru untuk membantu mengurangkan kumpulan besar, dan selalu ada sesuatu yang perlu dilakukan untuk mengatasi situasi ini. Sucker Punch juga membolehkan anda menukar pakaian yang lengkap semasa pertempuran, jadi jika anda merasa tidak lengkap, anda boleh menukar dan meneruskannya.

Petua # 8: Web dan Dinding adalah Padanan yang Dibuat di Syurga

Mengambil sebahagian daripada Spider-Man Marvel musuh boleh menjadi tugas, di mana dinding berguna. Dengan menggunakan keupayaan Web Impact dan alat Bom Web, anda dapat menjaring musuh - termasuk kejam besar - dan menendangnya ke arah dinding, tiang lampu, dan juga kereta untuk melumpuhkannya. Sekiranya anda menghadapi beberapa musuh dengan punggung ke dinding, tiga tembakan cepat dari web anda dapat melumpuhkan mereka, yang membolehkan anda mengelak di antara kaki mereka dan menendang mereka ke dinding.

marvel_spider-man_ps4_tips_and_tricks_5

Petua # 9: Tukar antara Alat Anda dengan Kelajuan Berganda

Untuk benar-benar hidup dengan Spider-Man yang legenda, anda perlu belajar bagaimana memanfaatkan sepenuhnya alat anda. Proses ini adalah di mana kemampuan pertukaran panas berlaku. Dengan ketik dua kali butang L1, anda boleh beralih antara alat semasa dan yang sudah dilengkapi sebelumnya. Apabila menggunakan ini dengan ketara, anda dapat Web Bom sekumpulan musuh kemudian menggerakkannya dengan beberapa ketukan dari jaring elektrik anda. Bagus.

Petua # 10: Tukar Suit, Tukar Keupayaan

Terdapat lebih daripada 25 pakaian untuk dibuka Spider-Man Marvel, dan kebanyakan dari mereka dilengkapi dengan kemampuan baru. Syukurlah, kebolehan ini tidak terkunci pada pakaian tertentu, jadi, jika anda ingin kelihatan seperti Spider-Punk sambil menggunakan kemampuan yang dibuka melalui Stark Suit, anda boleh. Tidak ada yang membuat anda bermain dengan pakaian tertentu hanya untuk menggunakan kemampuan tertentu. Manfaatkan sepenuhnya dan nikmati kehidupan di New York City yang anda mahukan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found