Fortnite Battle Royale: Cara Menghadapi Ribut

  • Petua dan trik Fortnite Battle Royale: Panduan pemula untuk Victory Royale pertama anda
  • Fortnite Battle Royale: Semua yang perlu anda ketahui
  • Mengetahui strategi pertempuran terbaik
  • Bagaimana untuk bertahan dari ribut
  • Dapatkan Fortnite pada Android

Sekiranya anda bermain Fortnite Battle Royale, ada satu perkara yang anda takuti lebih daripada penembak tajam yang merayap di belakang anda: itu adalah ribut.

Fortnite Battle Royale: Cara Menghadapi Ribut

Fortnite Battle Royale menggunakan sistem untuk menyatukan pemain dan menjadikan permainan lebih mencabar, serupa dengan PUBG. Terdapat ribut dalam setiap permainan dan anda pasti mahu menjauhinya. Anda tidak semestinya perlu panik jika anda terperangkap dalam ribut tetapi, sebagai peraturan, anda ingin mengelakkan awan gelap.

Sekarang, pada tahun 2020, pemain Fortnite dapat bersenang-senang di perairan. Nah, bersenang-senang seperti cuba bertahan dari banjir, jerung, pemain lain, dan perampok. Bukan hanya ribut yang mengancam nyawa, Bab 2 Musim 3 Fortnite menawarkan gelombang pasang musuh dan ancaman baru. Hanya yang paling berpengalaman dan bersedia dapat bertahan hingga akhir.

Di sini, kami akan mendedahkan bagaimana lingkaran ribut berfungsi dan taktik yang anda perlukan untuk memanfaatkannya.

Fortnite Battle Royale: Menangani ribut dalam permainan

Cara mengatasi permulaan ribut

Pada awal permainan, anda tidak akan melihat lingkaran ribut. Yang akan anda lihat di peta ialah garis biru besar yang menunjukkan laluan yang hendak dilalui oleh Battle Battle dan begitulah. Dengan kata lain, anda tidak dapat memilih tempat pendaratan berdasarkan lokasi mata ribut, kerana anda tidak tahu.

Setelah Bus Perang bergerak, ada sekitar 20 hingga 40 saat sehingga bas turun dari semua penumpangnya, diikuti dengan hitungan mundur selama satu minit sementara stragglers turun ke lantai. Barulah tujuan pertama ribut ditunjukkan di peta, ditandai dengan bulatan putih besar.

Sekiranya anda jatuh jauh dari lingkaran ribut, tidak perlu panik. Anda mempunyai masa tiga minit 20 saat untuk bertindak bersama, mengumpulkan senjata, dan menyimpan peluru dan perangkap sebelum lingkaran ribut mula menyusut. Ia kemudian memerlukan tiga minit lagi untuk ribut sampai di pinggir bulatan. Dengan kata lain, dari saat destinasi ribut diungkap, anda mempunyai masa enam minit 20 saat untuk sampai ke sekurang-kurangnya tepi bulatan.

Stok Bahan Anda

Sekiranya anda semakin jauh dari ribut dengan masa yang terluang, sudah waktunya untuk memulakan simpanan dan bersiap sedia untuk bertempur. Oleh kerana pemain disatukan untuk mengelakkan kerosakan, mengumpulkan bahan binaan dan senjata adalah kunci.

Anda pasti bersedia untuk menghadapi pertarungan yang akan datang. Dinding kayu yang sederhana dapat memberi anda penutup, tetapi juga membuat anda mudah terkena tembakan tajam yang telah kami sebutkan sebelumnya. Menjauhkan diri dari ribut adalah ideal, tetapi anda juga perlu mengumpulkan semua bahan anda sejak awal untuk memberi anda peluang bertahan yang lebih baik di akhir permainan.

Dapatkan bantuan, yang benar-benar tidak akan membantu ketika permainan berlangsung, tetapi pada awal ini akan menjadi penting bagi umur panjang anda sekiranya anda terperangkap dalam ribut.

Tiada Perkhemahan

Sesiapa yang pernah bermain BattleField atau COD mungkin memahami idea untuk berkhemah. Sama ada pemain menang sebagai penembak tepat atau terlalu baru untuk benar-benar memahami bahawa bersembunyi itu tidak menyenangkan, itu bukan pilihan di Fortnite.

Sekiranya anda merancang untuk berkhemah sehingga tiba masanya untuk bergerak, anda akan kehilangan XP dan bahan berharga yang anda perlukan kemudian hari. Tidak ketinggalan, berkhemah sering menjadi sasaran pemain yang lebih berpengalaman, yang bermaksud anda mungkin tidak perlu risau tentang ribut kerana mereka akan menamatkan anda dengan cepat.

Meningkatkan Kemahiran Anda

Amalan benar-benar sempurna. Menjaga kesihatan anda setinggi mungkin sambil mempertahankan diri daripada pemain lain semasa anda dalam perjalanan adalah kunci lain untuk bertahan dari ribut. Bersama dengan membangun dan mengumpulkan senjata dan bantuan, semakin baik anda dengan senjata jarak dekat atau senjata anda akan membawa anda lebih jauh semasa anda bergerak di sekitar peta.

Cara mengatasi badai pada pertengahan permainan

fortnite _-_ mengatasi_the_storm1

Tidak perlu panik jika anda berada di luar lingkaran badai (atau mata ribut) pada fasa awal permainan. Seperti yang dapat anda lihat dari jadual di bawah, jumlah kerosakan kesihatan yang akan Anda alami akibat terjebak dalam ribut pada tahap awal adalah sedikit - satu titik kesihatan per saat. Tentunya, jika lebih selamat melakukan larian 20 saat di sekitar tembak-menembak daripada berjalan terus ke pertempuran, dan anda mempunyai kesihatan yang cukup untuk bertahan, maka jangan fikir anda harus terus menuju ke zon selamat.

Beberapa perkara yang perlu diperhatikan: senjata masih berfungsi ketika anda terperangkap dalam ribut. Objek penyembuhan seperti pembalut dan alat perubatan juga terus berfungsi. Perisai tidak berguna, bagaimanapun. Kerosakan ribut akan ditolak dari skor kesihatan anda, bukan perisai.

Walau bagaimanapun, berada dekat dengan pinggir ribut juga dapat menguntungkan anda. Pemain cenderung panik jika mereka berada dalam ribut dan bergegas ke tempat selamat terdekat. Sekiranya anda dapat melihat mereka melalui jerebu, mereka mudah dibunuh.

Berapa banyak kerosakan yang anda ambil dalam ribut

Pentas

Kelewatan (minit)

Kecilkan masa (minit)

Kerosakan semasa menyusut

Kerosakan setelah menyusut

1

3:00

3:20

1

1

2

2:30

1:30

1

2

3

2:00

1:30

2

5

4

2:00

1:00

5

7.5

5

1:30

0:40

7.5

10

6

1:30

0:30

10

10

7

1:00

0:30

10

10

8

1:00

0:30

10

10

9

0:45

0:25

10

10

Cara Menangani Ribut di Akhir Pertandingan

Lingkaran ribut akan terus menyusut dan menyusut sehingga hanya titik di peta. Tidak ada cara untuk meramalkan di mana lingkaran akan menyusut. Ia menyusut secara rawak di mana-mana tempat dalam lingkaran semasa.

Pada akhirnya, anda pasti tidak mahu terperangkap dalam ribut, kerana watak anda akan mengalami kerosakan pada kadar 10 mata sesaat. Itu memberi anda maksimum 10 saat untuk bertahan dalam ribut.

Pada akhir permainan, anda mungkin akan melihat seluruh lingkaran badai dari tempat anda berdiri, memberi anda sedikit peluang untuk berlari dan bersembunyi. Sekarang masanya untuk berjuang hingga mati ...

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found