Cara Disahkan di Instagram [Januari 2021]

Peniruan mungkin merupakan bentuk sanjungan yang paling tulus, tetapi itu tidak memberi sesiapa pun hak untuk menyamar sebagai orang lain di media sosial. Walaupun selebriti kemungkinan besar disalahartikan dengan cara ini, kita semua juga berisiko. Itulah sebabnya terdapat peningkatan sokongan untuk Instagram untuk memperluas program pengesahannya melainkan hanya pengguna mereka yang paling terkenal.

Cara Disahkan di Instagram [Januari 2021]

Untuk sekian lama, Instagram memegang tegas menentang pengesahan untuk akaun bukan selebriti dan bukan jenama. Namun, pada akhir Ogos 2018, Instagram membuka proses pengesahan kepada kami yang lain - secara teorinya.

Memohon Pengesahan

Sesiapa sahaja boleh berlaku untuk pengesahan. Memulakan prosesnya adalah mudah. Untuk memohon pengesahan ikuti langkah-langkah di bawah:

Langkah 1

Buka aplikasi Instagram dan ketik profil di sudut kanan bawah

Langkah 2

Klik pada tiga garis mendatar di menu sebelah kanan atas dan ketik ‘Tetapan.’

Langkah 3

Tatal ke bawah dan ketik ‘Akaun.’

Langkah 4

Tatal ke bawah sekali lagi dan ketik ‘Minta Pengesahan

Langkah 5

Isi borang dan klik ‘Hantar' di bawah

Anda harus memberikan gambar ID anda dan dokumentasi lain (bil utiliti, dll.) Ke Instagram supaya mereka dapat memeriksa dan mengesahkannya.

Anda juga akan memilih jenis akaun anda, dari berita hingga influencer, ada beberapa pilihan yang tersedia, ketuk salah satu yang paling dekat dengan anda. Maka yang perlu anda lakukan ialah tunggu! Prosesnya boleh memakan masa hingga 30 hari, walaupun jika anda ditolak, anda boleh mengemukakannya kembali.

Namun, masih ada tangkapan.

Tangkapan

Tangkapannya adalah bahawa walaupun ada yang dapat menerapkan, standar sepertinya tidak benar-benar berubah. Instagram masih mengatakan bahawa akaun mesti terkenal, dan menentukannya sebagai akaun anda mewakili “Orang, jenama, atau entiti yang terkenal, sangat dicari. Kami menyemak akaun yang ditampilkan dalam pelbagai sumber berita, dan kami tidak menganggap kandungan berbayar atau promosi sebagai sumber untuk ditinjau. "

Oleh itu, jika anda terkenal di Instagram, anda mungkin dapat disahkan… tetapi jika anda mempunyai 16 pengikut dan tiga daripadanya adalah saudara kandung anda, anda mungkin masih belum bernasib baik.

Terdapat cara lain untuk disahkan di Instagram tetapi tidak ada yang dijamin. Sebelum kita membahasnya, kita harus mengemukakan soalan penting…

Adakah anda perlu disahkan di Instagram?

Anda mungkin tertanya-tanya adakah anda perlu disahkan. Tanda semak biru tidak membawa anda ke kelab eksklusif, ia tidak memberi anda potongan harga untuk produk, dan itu tidak akan menjadikan anda lebih menarik bagi lawan jenis. Jadi mengapa bersusah payah?

Satu-satunya faedah sebenar untuk disahkan di Instagram adalah jika anda menjalankan perniagaan dan menggunakan rangkaian untuk pemasaran. Oleh itu, menjadi ahli yang disahkan akan memberi kredibiliti kepada mesej anda lebih sedikit daripada sebaliknya.

Namun, pada saat Instagram menganggap anda sebagai pengesahan, anda mesti mempunyai ratusan ribu pengikut, jadi anda sudah melewati titik yang memerlukan pengesahan. Sekiranya anda memandang serius pemasaran media sosial anda, pengesahan dapat menambahkan sedikit berat pada kempen anda.

Ia juga membantu dengan cara lain, setelah anda mendapat banyak pengikut, anda akan melihat akaun lain muncul untuk meniru anda dan menghantar spam kepada pengikut setia anda. Tanda semak biru memberi peminat anda sesuatu yang perlu dicari dan memastikan bahawa itu adalah anda dan bukan seseorang yang menyamar sebagai anda.

Dapatkan pengesahan di Instagram

Untuk mendapatkan pengesahan di Instagram, anda boleh membeli akaun yang disahkan dari sumber - atau anda boleh melakukan sesuatu dengan sukar. Seperti yang disebutkan di atas, tidak ada yang dijamin di sini dan syarat sebenar akaun yang disahkan adalah rahsia yang pasti hanya diketahui oleh Instagram.

Keuntungannya adalah bahawa semua kerja anda akan menguntungkan usaha pemasaran Instagram anda tanpa mengira sama ada anda disahkan atau tidak.

Cara sukar melibatkan aktiviti pemasaran media sosial. Mereka lambat dan metodis, tetapi secara beransur-ansur akan memberi anda wewenang dalam ceruk anda dan, selepas itu, pengikut.

Memperoleh Pengesahan Instagram Cara Keras: Jangan mulakan dengan Instagram

Walaupun permainan akhir adalah pengesahan di Instagram, anda mungkin ingin memulakan dengan mengabaikan rangkaian sama sekali. Sekiranya anda dapat membuat kehadiran sosial yang ingin dikaitkan oleh Instagram sendiri, anda mungkin boleh melewati kaedah pengesahan tradisional. Kadang-kadang melakukannya sebenarnya boleh membuat Instagram menawarkan pengesahan kepada anda, dan bukannya anda memintanya.

Kempen pemasaran media sosial biasa akan melihat jenama anda, apa yang ditawarkannya, pasaran sasarannya, dan kemudian memilih rangkaian sosial yang paling mungkin dari sana.

Fikirkan tentang siapa pelanggan utama anda dan rangkaian sosial apa yang kemungkinan besar mereka gunakan. Buat profil di masing-masing dan buat yang penuh dan menarik seperti yang anda boleh. Kemudian mulailah menghantar sesuatu yang sangat berguna sekali sehari. Kempen pemasaran media sosial biasanya dibahagikan kepada segmen tiga atau enam bulan. Rancang siaran dan kandungan bernilai tiga bulan, pautkan akaun anda ke blog syarikat anda dan bersabarlah.

Bina kehadiran dalam talian

Ideanya adalah untuk membuat kandungan berguna yang benar-benar mendapat manfaat daripada khalayak anda. Ini adalah kandungan yang paling mungkin berjaya di mana-mana rangkaian sosial dan mula mewujudkan kewibawaan untuk jenama anda dan berpotensi untuk diperhatikan.

Sebaik sahaja anda mempunyai kandungan bernilai beberapa bulan di rangkaian sosial lain, buat akaun Instagram, dan hubungkan semuanya. Tambahkan butiran dan pautan syarikat anda ke laman web anda di akaun Instagram anda. Cuba menjadi pemimpin dalam apa yang anda hantar dan bukan pengikut. Semakin banyak kandungan berkualiti yang anda keluarkan di luar sana, semakin besar kemungkinan anda akan dilihat sebagai seseorang yang akan membawa orang lain ke Instagram. Ini adalah kunci untuk disahkan.

Apabila anda mendapat perhatian di rangkaian lain, alat analisis di Instagram mungkin menandakan anda sebagai orang yang berminat dengan rangkaian mereka. Inilah yang seharusnya anda kerjakan. Semasa anda membina reputasi anda, pautkan kepada pemberi pengaruh lain, dan jadikan diri anda berguna dalam talian. Anda akan mula menjadi orang yang ingin dihubungkan dengan orang lain. Melakukannya dapat meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan status yang disahkan.

Pengesahan di Instagram tidak dijamin, tetapi juga tidak mustahil. Walaupun biasanya tidak mudah, ia dapat menambahkan sedikit persepsi perniagaan anda. Sekiranya anda mempunyai masa dan kesabaran pasti patut dicuba!

Recent Posts