Cara Menuju Shadowlands di World of Warcraft

World of Warcraft: Shadowlands adalah salah satu rilis permainan yang paling menarik pada tahun 2020. Muncul pada ulang tahun keenam belas dari pelepasan permainan yang asli dan menampilkan perlumbaan baru, ruang bawah tanah, sistem meratakan, dan banyak lagi. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana untuk sampai ke Shadowlands, kami sedia membantu.

Cara Menuju Shadowlands di World of Warcraft

Dalam panduan ini, kami akan menerangkan bagaimana mempersiapkan Shadowlands di WoW dan bagaimana untuk sampai ke sana. Selain itu, kami akan menjawab beberapa soalan paling popular yang berkaitan dengan permainan WoW dan pengembangan Shadowlands secara khusus.

Bagaimana menuju ke Shadowlands di World of Warcraft?

Mari selami terus - untuk memulakan garis pencarian Shadowlands di WoW, ikuti panduan di bawah:

 1. Pemain Horde dan Alliance harus mencapai tahap 50 untuk memulakan pencarian menuju Shadowlands.
 2. Pencarian Chilling Summons akan muncul setelah anda mencapai tahap yang diperlukan.

 3. Lawati Stormwind atau Orgrimmar dan melalui portal ke Icecrown Citadel.

 4. Bercakap dengan Bolvar Fordragon dan pemimpin Alliance dan Horde.

 5. Selesaikan ritual di Frozen Throne. Anda kemudian akan diteleport ke Maw, yang terletak di Shadowlands.

Bagaimana Mempersiapkan Shadowlands di World of Warcraft?

Satu-satunya syarat untuk sampai ke Shadowlands adalah mencapai tahap 50 watak apa pun. Walau bagaimanapun, anda mungkin ingin mempersiapkan apa yang menanti anda di zon baru dengan bantuan petua di bawah:

 1. Mula naikkan tahap penting dan kekuatan terlebih dahulu. Perlu diingat bahawa pengembangan Shadowlands menurunkan tahap watak maksimum dari 120 hingga 60, sementara kekuatan tetap sama.

 2. Maksimumkan profesion watak anda.
 3. Simpan sebilangan emas untuk mengelakkan penanamannya di Shadowlands daripada mengikuti garis pencarian utama.
 4. Tumpukan jumlah yang mengubah bakat, kerana harganya lebih tinggi di Shadowlands.

 5. Rapi inventori anda untuk membersihkan ruang untuk senjata dan peralatan baru.
 6. Selesaikan semua kemungkinan serangan di patch sebelumnya - beberapa misi lama tidak tersedia di Shadowlands.
 7. Beli gunung Caravan Brutosaur kerana ia tidak tersedia di Shadowlands.

 8. Pertimbangkan untuk mencipta watak Demon Hunter atau Death Knight - mereka mungkin berguna di Shadowlands.

Soalan Lazim

Sekarang setelah anda mengetahui bagaimana untuk pergi ke Shadowlands di WoW, anda mungkin ingin mendapatkan maklumat yang lebih khusus mengenai pek pengembangan terkini. Teruskan membaca untuk mencari jawapan kepada beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan WoW: Shadowlands.

Apakah Cap Dunia Warcraft Baru?

Tahap maksimum telah menurun dari 120 hingga 60 dalam pengembangan Shadowlands. Ini bermakna tahap semasa disekat. Peralihan tahap sedikit tidak seimbang. Semua tahap di bawah 22 dipotong separuh, sementara tahap yang lebih tinggi mempunyai kadar penukaran yang berbeza-beza.

Jadi, tahap 54 sekarang sama dengan tahap baru 23, 64 - 26, dan seterusnya. Semua watak pada tahap maksimum semasa dijatuhkan ke tahap 50 dan mempunyai 10 tahap lagi untuk bermain Shadowlands. Walaupun nombor tahap berubah, semua kekuatan watak tetap ada.

Anda mungkin tertanya - mengapa perubahannya? Cap telah berubah untuk membolehkan pemain naik level lebih cepat. Di Shadowlands prosesnya memakan masa sekitar 60% kurang memakan masa.

Di manakah Pencarian Permulaan untuk Shadowlands?

Jalan cerita Shadowlands bermula di ibu kota faksi pemain - Stormwind for Alliance dan Orgrimmar untuk Horde. Anda mesti mencari portal di ruangan portal utama dan teleport ke Icecrown Citadel.

Di sana, anda akan bertemu Bolvar Fordragon. Selepas berbual dengannya, anda harus mengumpulkan lima Shards of Domination untuk menyelesaikan ritual di Frozen Throne untuk teleport ke Maw.

Bagaimana saya boleh ke Shadowlands dari Stormwind?

Untuk pergi dari Stormwind ke Shadowlands untuk pertama kalinya, anda perlu melalui portal yang terletak di Menara Mage. Agar portal itu muncul, anda harus melengkapkan pencarian A Doorway Through the Veil terlebih dahulu.

Di manakah Portal ke Shadowlands?

Portal ke Shadowlands terletak di ruang portal utama puak anda - di Menara Mage di Stormwind dan gerbang utama Orgrimmar.

Apakah Keperluan Sistem untuk World of Warcraft?

Anda mungkin tertanya-tanya apa syarat sistem untuk pengembangan Shadowlands terkini. Untuk Windows, syarat minimum adalah -

- Windows 7 64-bit, Intel Core i5-3450 atau AMD FX 8300

- Nvidia GeForce GTX 720 2 GB atau AMD Radeon RX 560 2GB

- RAM 8GB

-100 GB ruang yang tersedia pada SSD atau HDD

-Sambungan internet jalur lebar, dan resolusi paparan 1024 x 768.

Sebaiknya, jika anda mempunyai Windows 10, Intel Core i7 6700K atau AMD Ryzen 7 2700X, dan NVIDIA GeForce GTX 1080 8 GB atau AMD Radeon RX Vega 64 8 GB atau lebih baik.

Bagi Mac, anda memerlukan macOS 10.12 atau 10.14, Intel Core i5-4670 atau lebih baik, Nvidia GeForce GT 750M 2GB atau AMD Radeon R9 M290 2GB atau lebih baik, sekurang-kurangnya 4GB RAM, 100 GB ruang kosong pada SSD atau HDD, dan pada resolusi paparan sekurang-kurangnya 1024 x 768.

Bagaimana saya boleh sampai ke Dungeon Torghast?

Torghast adalah penjara bawah tanah tanpa henti yang terletak di Maw. Untuk ke sana, selesaikan pencarian pengenalan Shadowlands dan temui Ve'nari. Setelah menyelesaikan beberapa pencarian untuknya, Ve'nari akan membuka anda portal ke Torghast.

Koridor ruang bawah tanah ini dihasilkan secara rawak, yang bermaksud bahawa terdapat banyak jalan buntu. Jatuhkan barang dalam perjalanan untuk mengelakkan tersesat. Ruang bawah tanah mempunyai enam tingkat dengan kesukaran yang semakin meningkat. Setiap lantai menawarkan pencarian sampingan dari NPC yang ramah, beberapa kumpulan musuh, dan pertarungan dengan bos lapisan.

Pencarian Torghast dapat dimainkan berulang kali, kerana ia berubah setiap kali anda memasuki penjara bawah tanah.

Apakah Perlumbaan Sekutu Baru di Shadowlands?

Shadowlands menawarkan pemain perlumbaan sekutu baru: Vulpera dan Mechagnomes. Vulpera boleh bergabung dengan Horde, sementara Mechagnomes adalah watak yang boleh dimainkan untuk Alliance.

Kelas yang tersedia untuk Vulpera adalah pemburu, penyihir, bhikkhu, imam, penyangak, dukun, penyerang perang, dan pahlawan - dengan kata lain, Vulpera dapat menjadi orang lain selain druid, paladin, dan pemburu iblis. Kelas yang tersedia untuk mechagnomes adalah sama - satu-satunya perbezaan adalah bahawa Mechagnomes tidak boleh menjadi dukun.

Kedua-dua kaum mempunyai ciri-ciri perkauman yang hebat. Vulpera dapat mengubah kandungan beg hadiah mereka, mendirikan khemah di luar rumah dan melakukan teleport di sana pada bila-bila masa, dan mencari barang tambahan ketika menjarah humanoid. Selain itu, mereka mengambil lebih sedikit kerosakan dari serangan pertama musuh dan dari tembakan. Mechagnomes mempunyai kemampuan untuk menjadi lebih kuat ketika melawan musuh yang sama, membuka peti terkunci tanpa kunci, membuat pelbagai alat, dan memulihkan XP ketika jatuh ke tahap kritikal.

Terokai Wilayah Baru

Mudah-mudahan, dengan bantuan panduan kami, anda akan memasuki Shadowlands dengan mudah. Jangan lupa untuk membuat persediaan terlebih dahulu - pastikan untuk meningkatkan tahap anda dan mengumpulkan bekalan yang mencukupi. Dan, tentu saja, jangan abaikan penemuan kawasan baru, perlumbaan sekutu, dan ruang bawah tanah yang ditawarkan oleh pek pengembangan baru.

Apa pendapat anda mengenai topi WoW yang baru? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts