Cara Menghilangkan Besi di Valorant

Setiap pemain Valorant sudah biasa dengan peringkat Iron. Ini adalah perhentian pertama bagi banyak orang dalam sistem peringkat unik permainan dan membolehkan mereka mempelajari selok-belok permainan tanpa tekanan menentang pemain elit.

Cara Menghilangkan Besi di Valorant

Tetapi sebilangan pemain hampir mustahil untuk menerobos siling besi itu, tidak kira apa yang mereka lakukan.

Teruskan membaca untuk mengetahui selok-belok sistem peringkat Valorant. Ketahui apa yang anda buat salah dan bagaimana anda dapat meningkatkan peluang anda ke tahap seterusnya.

Bagaimana Mengeluarkan Besi di Valorant?

Sekiranya anda kecewa kerana tidak dapat naik taraf dari peringkat Besi di Valorant, anda tidak sendirian. Lihat beberapa petua untuk membantu menyusun strategi pertandingan anda dan dapatkan Peringkat Rank (RR) maksimum setiap permainan:

1. Fahami Mekanik Ketepatan 2 Bahagian

Sekiranya anda mencapai 100 Ketepatan, anda perlu memahami bahawa ia berfungsi dalam dua bahagian:

  • Ketepatan berdiri-pegun

  • Ketepatan tangkapan pertama

Dengan kata lain, anda tidak akan berlari dan bersenjata melintasi peta jika anda mencari titik ketepatan. Dalam permainan lain, anda boleh berlari dan tidak bimbang dengan tembakan anda yang menuju ke sasaran, tetapi itu bukan cara kerjanya di Valorant. Anda perlu membiasakan diri dengan diam dan mengambil gambar anda untuk menjamin ketepatan.

Anda juga mendapat mata untuk mendapatkan tembakan pertama tepat sasaran. Ini mungkin kelihatan seperti tidak perlu difikirkan oleh beberapa pemain, tetapi anda tidak akan mendapat mata menggunakan mentaliti sembahyang dan sembahyang. Fokus pada setiap tangkapan dan buat yang pertama.

2. Perhatikan Kedudukan

Sejauh mana anda mengetahui persekitaran peta anda? Adakah anda mengambil kira kemampuan Ejen anda semasa meletakkan watak anda?

Banyak pemain baru dan kurang berpengalaman membuat kesilapan dalam memilih posisi yang membuat mereka terdedah untuk dipilih oleh pemain musuh.

Ingatlah untuk mengusahakan sudut di belakang penutup dan selalu mempunyai rancangan penggantian. Sekiranya anda bergantung pada memenangi tembak-menembak setiap kali musuh menyerang anda, anda salah bermain permainan.

3. Periksa Keratan Tangan Anda

Tapak silang anda secara automatik akan tetap berada di tahap kepala sepanjang permainan. Tempoh. Menyelaraskan tujuan anda secara berterusan membuang masa yang berharga dan titik ketepatan yang berpotensi dalam pertandingan.

Sekiranya anda mendapati bahawa kedudukan silang anda tidak semestinya berada di tahap kepala ketika anda bermain, sudah tiba masanya untuk menuju ke latihan. Tetapkan bot untuk kesukaran yang sukar dan perisai penuh dan berlatih menjaga tahap silang anda.

Anda ingin mengembangkan daya ingatan otot untuk menjaga jarak silang kaki anda di ketinggian kepala musuh sehingga menjadi semula jadi seperti bernafas ketika anda berada dalam pertandingan.

4. Bukan jika Anda Menang, tetapi Bagaimana Anda Menang

Tidak seperti permainan berbilang pemain yang kompetitif yang lain, bukankah anda menang atau kalah dalam pertandingan yang membawa anda ke peringkat seterusnya. Memenangi perlawanan selalu merupakan perkara yang baik, tetapi Valorant bukan dalam perniagaan memberi ganjaran kepada pemain hanya kerana menang. Mereka juga melihat prestasi keseluruhan anda semasa perlawanan.

Sebagai contoh, setiap peringkat mempunyai 100 RR untuk sampai ke peringkat berikutnya. Memenangi perlawanan boleh menghasilkan antara 10-50 RR sambil kalah dalam satu perlawanan tolak 0-30 RR. Apabila anda tidak kehilangan satu perlawanan, anda tidak akan kehilangan mata - anda sebenarnya boleh kehilangan sedikit kemajuan, bergantung pada bagaimana anda kalah. Anda bahkan boleh diturunkan taraf jika anda kalah pada 0 RR!

Oleh itu, jika anda mendapat 50 RR setiap permainan dengan jumlah 100 RR, anda hanya memerlukan beberapa kemenangan untuk maju. Walau bagaimanapun, kehilangan perlawanan, mendapat mata kemenangan minimum, atau mengakhiri perlawanan dengan seri, dapat meningkatkan masa yang diperlukan untuk memajukan kedudukan.

Bagaimana Mengeluarkan Besi 3 di Valorant?

Pada peringkat awal, penting untuk memperhatikan skor tempur purata anda. Periksa seberapa baik yang anda lakukan dengan pembunuhan dan kerosakan yang dialami dan cuba tingkatkan prestasi individu tersebut. Itu bukan bermaksud bahawa anda perlu bermain dengan mementingkan diri sendiri, tetapi fokus dan strategi anda haruslah bergantung pada kemahiran anda sendiri terlebih dahulu dan kemudian bermain sebagai satu pasukan - sekurang-kurangnya pada mulanya.

Ingat bahawa persembahan 26-5 tidak begitu penting, tidak kira seberapa mahir anda, jika anda juga mengalami kerugian 13-4.

Bagaimana Mengeluarkan Besi dan Gangsa di Valorant?

Valorant mempunyai lapan peringkat dengan tiga peringkat di setiap peringkat kecuali untuk peringkat kedua; Berseri. Ini bermakna anda harus menaiki 21 peringkat untuk mencapai tahap teratas dalam permainan.

Kedengarannya cukup mudah, bukan?

Peringkat maju dan melompat cukup mudah jika anda memahami mekanik sistem terlebih dahulu.

Setiap hasil perlawanan memberikan atau menghilangkan RR dari kemenangan dan kekalahan. Anda boleh mendapat antara 10-50 RR untuk setiap kemenangan, tetapi anda boleh kehilangan antara 0-30 RR untuk setiap kekalahan. Cabutan boleh menghasilkan RR maksimum 20, bergantung pada prestasi anda dalam permainan.

Mekanik yang sangat penting yang diabaikan pemain adalah anda boleh diturunkan dengan kerugian 0 RR. Anda akan kembali satu tahap dengan minimum RR permulaan 80. Itu mungkin tidak begitu buruk kerana anda tidak bermula dari bawah, tetapi masih boleh menjadi sedikit menyedihkan bagi pemain biasa.

Sekiranya anda ingin naik peringkat dengan cepat, anda perlu memperoleh kemenangan yang menentukan secara konsisten. Anda mungkin dapat melangkau tahap dan peringkat jika kedudukan jodoh (MMR) anda tinggi, tetapi sekali lagi ini perlu berlaku secara berkala.

Perkara lain yang perlu diingat adalah bahawa peringkat diset semula setiap kali pembangun mengeluarkan Akta baru, jadi semua orang dari Iron hingga Radiant perlu menyelesaikan pertandingan penempatan, sekali lagi, untuk mendapatkan peringkat mereka untuk Undang-undang baru.

Soalan Lazim Tambahan

Berapa Banyak Orang Boleh Bermain Berani?

Pemain boleh beratur solo, duo, atau sebagai kumpulan 5 timbunan. Valorant adalah permainan 5v5, jadi harap mengharapkan pemain lain melengkapkan slot yang hilang jika anda beratur untuk apa pun di bawah timbunan 5.

Bagaimana Berani Berfungsi?

Valorant adalah permainan FPS berasaskan watak 5v5 yang memukul dua pasukan satu sama lain untuk menyerang atau mempertahankan objektif tertentu. Anda menerima Ejen "freebie" atau watak yang boleh dimainkan melalui prolog / tutorial. Anda boleh membuka Ejen lain tetapi itu akan memerlukan anda wang atau masa untuk menyelesaikan Kontrak masing-masing.

Sebilangan besar pemain bercakap mengenai mod kompetitif atau "Peringkat" baru untuk permainan, di mana anda bersaing dengan pemain lain untuk mendapat kedudukan di Papan Pendahulu. Untuk menyertai pertandingan kompetitif, anda perlu melengkapkan 20 perlawanan standard dan lima perlawanan penempatan untuk mendapat peringkat pemula anda.

Berapa lamakah masa untuk keluar dari besi 1 di Valorant?

Melangkah ke peringkat dalam permainan kompetitif Valorant bergantung pada pemain individu. Menjaringkan RR tinggi dengan kemenangan yang menentukan untuk setiap perlawanan mungkin menyaksikan pemain melompat ke peringkat dengan mudah. Walau bagaimanapun, kemenangan RR yang lebih rendah atau bahkan kerugian dapat membuat pemain kembali dan menjatuhkan mereka ke banyak perlawanan lagi untuk menambah mata yang hilang.

Berapa Banyak Kemenangan untuk Keluar dari Iron 1 di Valorant?

Terdapat 100 mata RR di setiap peringkat dengan potensi 10-50 RR untuk setiap kemenangan. Mungkin memerlukan pemain antara 2-10 + permainan untuk sampai ke peringkat seterusnya, bergantung pada skor individu dan konsistensi sepanjang pertandingan mereka.

Apakah Tahap Besi yang Berbeza?

Terdapat tiga peringkat untuk setiap peringkat di Valorant, kecuali untuk peringkat teratas, Radiant, yang hanya memiliki satu.

Apakah Perbuatan Berani?

Akta adalah apa yang dimajukan oleh pemaju untuk Valorant Battle Passes baru dan Ejen baru. Ini adalah ketika pemain dapat maju melalui tahap dalam permainan yang kompetitif dan mendapatkan akses ke kulit senjata, pesona, dan semprotan baru. Akta baru berlaku kira-kira setiap beberapa bulan dan terdapat tiga tindakan setiap Episode.

Apakah Kedudukan Aksi Berani?

Valorant Act Ranks adalah cara untuk menunjukkan keahlian anda dan memberi anda hak membual dalam musim atau Akta tertentu. Ketika pertama kali diperkenalkan, Kedudukan ini ditentukan oleh skor anda dalam sembilan permainan teratas anda semasa berada dalam satu Akta.

Ini semua berubah dengan pengenalan patch 2.03 pada awal 2021.

Kini, kedudukan kedudukan anda adalah lencana kedudukan tertinggi atau kedudukan segitiga. Oleh itu, jika anda sampai di Diamond 2 dalam Undang-undang terbaru, itu akan menjadi tajuk Act Rank anda.

Bagaimana Saya Mengesan Perkembangan Peringkat di Valorant?

Anda boleh mengesan perkembangan Peringkat Rank anda di halaman karier dalam permainan atau pergi ke Sejarah Pertandingan anda untuk melihat bar kemajuan RR ke peringkat berikutnya.

Bagaimana Ranking Cepat dalam Valorant?

Tidak ada jalan pintas untuk naik cepat di Valorant. Permainan memberi ganjaran kepada prestasi dan juga kemenangan, jadi anda perlu fokus pada ketepatan, prestasi, dan memperluas margin ketika memenangi pertandingan. Dan anda perlu melakukannya secara konsisten.

Apa Seterusnya untuk Peringkat Berani?

Valorant Act II, Episode 2 menyaksikan pengenalan Ejen baru dan senjata baru. Para pembangun juga berusaha keras untuk melancarkan sistem perjodohan berdasarkan maklum balas daripada masyarakat. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai rancangan masa depan untuk permainan ini, periksa laman web Valorant rasmi dan pergi ke tab Berita.

Mengasah Kemahiran Anda

Malah pemain pakar dalam permainan lain mendapati bahawa mereka mungkin tidak sehebat yang mereka fikirkan ketika mencuba permainan kompetitif Valorant. Jadi, jika anda ingin maju melalui barisan, inilah masanya untuk menghilangkan rasa bangga dan mula melakukan kerja.

Asas latihan seperti penempatan silang rambut dan kedudukan dalam julat latihan, walaupun anda rasa anda tidak memerlukannya. Tidak ada yang tahu, dan anda akan menjadi pemain yang lebih kuat untuknya.

Berapa lama masa yang anda perlukan untuk mara dari tahap pertama dalam Valorant Competitive mode? Adakah perkara yang anda lakukan berbeza? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found